HTML

Pézsma

Az átlag-magyarnak eddig csupán a különböző fokozatú diktatórikus hatalomgyakorlás verzióiba volt alkalma belekóstolni. Idehaza a demokráciáról nincs és tulajdonképpen sosem volt személyes tapasztalat. A kitűzendő cél éppen ezért nem a demokrácia-kísérlet feladása, hanem éppen ellenkezőleg: az elkezdése kell hogy legyen. Ha mailt küldenél: pezsmablog@gmail.com

Bejegyzések

Pézsma a Facebookon

Utolsó kommentek

  • Éhesló: www.hirado.hu/2017/07/27/hol-a-hatar-az-etikus-hekkeles-es-a-buncselekmeny-elkovetese-kozott/ (2017.08.28. 10:56) Vox populi
  • Éhesló: www.hirado.hu/2017/07/27/hol-a-hatar-az-etikus-hekkeles-es-a-buncselekmeny-elkovetese-kozott/ (2017.08.28. 10:49) Dunai hekk
  • Éhesló: update: a politika olyan mélyen belenyúlt ebbe a bűncselekmény halmazba, hogy a vége ez a szégyen lett. Egy a zindex és a hekker cooprodukciójában előadott bűncselekményhalmaz odakerülhetett a 2006... (2017.08.22. 12:42) Dunai hekk
  • Éhesló: update: a politika olyan mélyen belenyúlt ebbe a bűncselekmény halmazba, hogy a vége ez a szégyen lett. Egy a zindex és a hekker cooprodukciójában előadott bűncselekményhalmaz odakerülhetett a 2006... (2017.08.22. 12:16) Vox populi
  • Pézsma: index.hu/belfold/2017/08/21/a_bkk_visszakozott_mar_nem_gyanusitjak_az_etikus_hekkert/ (2017.08.21. 22:30) Vox populi
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • Éhesló: www.hirado.hu/2017/07/27/hol-a-hatar-az-etikus-hekkeles-es-a-buncselekmeny-elkovetese-kozott/ (2017.08.28. 10:56) Vox populi
  • Éhesló: www.hirado.hu/2017/07/27/hol-a-hatar-az-etikus-hekkeles-es-a-buncselekmeny-elkovetese-kozott/ (2017.08.28. 10:49) Dunai hekk
  • Pézsma: Uraim, el tetszenek passzolgatni a probléma mellett. Nem az a kérdés, hogy Oroszország és az USA v... (2015.01.02. 23:29) Szófia-expressz
  • Pézsma: @ern0: Igen, azt hiszem, ezzel most túl nagyot mertek álmodni :) (2014.12.11. 19:41) A hatalom-teszt
  • peterirrrr: Igazából én sokszor elgondolkoztam azon, hogy érdemes-e folytatni idehaza, vagy mondjuk meg lehetn... (2014.02.17. 12:59) Most menjek vagy maradjak?!

Címkék

Miért kussol Baltás Orbán?

2012.09.02. 16:45 Chigavera

azeri.jpgA jog és a jóérzés elleni szabadságharc legújabb, talán minden eddiginél gusztustalanabb eseményének, a baltás-gate-nek van egy nagyon érdekes eleme. Mégpedig a főszereplő távolmaradása. Minden érintett fél megszólalt már az ügyben, az örmények, azeriek, Selmeczi Gabriella, beszállt az USA nagykövetség, megjelentek a reakciók a hazai és nemzetközi sajtóban a blogoktól a BBC-ig. Az azeriek által a kiadatásban kulcsszereplőként név szerint is megjelölt Orbán Viktor azonban hallgat. Az az Orbán, aki imádja a viharmadár szerepet, aki bármikor kész beszólni, megvédeni, kiállni, kakaskodni, vitézkedni. Most, amikor igazán áll a bál, fokozódik a nemzetközi helyzet, idehaza hatalmas és tulajdonképpen egyöntetű a felháborodás, amikor tehát igencsak szükség lenne a tisztázó szavakra, akkor a főszereplőnek egy árva szava sincs.

Mondjuk ki: sunyít.

Egy Selmeczi Gabriella kaliberű zérómorféma nyökögése, majd nagy sokára a hitelesség abszolút nullfokának számító Szijjártó súlytalan nyilatkozata a maximum, ami a kormány felől érkezik.

Talán nem én vagyok az egyetlen, aki úgy gondolja, hogy nyilvános magyarázattal tartozik az, aki egy ilyen botrányba és szégyenbe keverte az országot (a lemondás sem lenne túlzás).

Mégis mi lehet ennek a beszédes hallgatásnak az oka?

Egyfelől tekinthető nyílt beismerésnek. A kormány eddig kizárólag az örmények lépésén sajnálkozott, azonban nem tiltakozott és nem küldött jegyzéket az azerieknek, amiért azok a megérkezésekor azonnal szabadon engedték, sőt hősként ünnepelték, megjutalmazták és előléptették a baltás gyilkost. Orbán berendelhetné az azeri nagykövetet, megszakíthatná a kulturális kapcsolatokat, számos módot találhatna a tiltakozás kifejezésére. Azonban sokáig nem csak hogy nincs tiltakozás az állítólagos ígéret megszegése ellen, de a kormány az azeriekkel mély egyetértésben a maga részéről lezártnak tekinti az ügyet. Azaz a pesszimista verzió szerint: gyilkost árultunk hitelért cserébe, minden a terv szerint halad, és a kormány várja a vérdíjat.

Eddig a sztori annyi lenne, hogy két ázsiai nepper bizniszelt a bazárban, amolyan suhogós melegítős gengszter-stílusban. (Jelenleg ma ez a valóság, tessék hozzászokni vagy tenni ellene.)

A hallgatás valódi oka azonban valószínűleg ennél cifrább. Mégpedig az, hogy Orbánt a saját fegyverével verték laposra és alázták szénné.

A mellékelt ábra szerint az azeri zsebdiktátor egyszerűen gyakorlottabb az Orbán által csodált ázsiai erőpolitikában. Ha jóindulatúak vagyunk, akkor megállapodott a pechjére csupán félázsiai Orbánnal, hogy persze, majd leüli a gyerek nálunk azt a kis időt, mi is köztársaság vagyunk (haha), a jog nálunk is első, mint odaát nálatok féleurópában (höhö), mi is úriemberek vagyunk, vagy mi (hihi). És persze megér nekünk ez a rokoni gesztus egy kis kölcsönt (kacsint, nevet, lapockát lapogat), nem kell rinyálni az IMF-től, amíg minket látsz. És Orbán valószínűleg örült, hogy végre kezd beérni a keleti szellet, mégis van a környéken megszólítható hasonseggszőr, akivel akár félszavakból is.

Majd jött Tockos&Koki

punked.jpgAlig szállt le azonban baltás-pajtás gépe odahaza, a nepper-cimbi olyan jóízűen röhögte pofán a magyar zöldfülű diktátortanoncot, hogy az valószínűleg még most is jegyzetel. Az azeri elnök Azonnal belpolitikai tőkét kovácsolt az esetből és saját népszerűsítésére használta fel a jogtiprást, szabadságharcosnak és népe megmentőjének állítva be magát.

Érdemes szó szerint is idézni az azeri elnöki hivatal jogi végrehajtási osztályának vezetőjét, Fuad Alasgarovot, a helybéi Szijjártót: „Safarov hazahozatása jelentős lépés, amely megmutatja, hogy Ilham Aliyev, aki az állam feje és a hadsereg vezetője, minden egyes azeri állampolgár, azeri katona és tiszt védelmezője. Safarov hazatérése annak jele, hogy milyen súlya van Ilham Aliyev miniszterelnök politikai akaratának és személyes kiállásának a nemzetközi politikai porondon.”

Ismerős? Orbán Brüsszelben mindent megígér, pl. Nemzeti Bank, médiatörvény vagy bármi egyéb kapcsán, hazaérve pedig azonnal meglépi mindennek az ellenkezőjét, hősi pózba vágja magát és népét térdén lovagoltatva elmeséli mekkora kokiosztó hatalma is van neki.

Orbán hallgatásának legfőbb oka, hogy emberére akadt: simán bebőrözték, túljátszották azon a pályán, amiről azt gondolta, hogy abban igazán otthon van. Az azeri sporttárs tökéletes kötényt adott: nem csak a népszerűségét tudta növelni odahaza, de az egész balhét könnyed eleganciával tolta át a lúzer Orbánra: bejelentette, hogy már egy éve folyt a háttéralku, és magával Orbánnal állapodott meg a kiadatásról (ezt a látogatások időpontjai tökéletesen alá is támasztják). Azaz nem csak zsebrerakta a tökfej féleurópait, de egyben azt is bebizonyította, hogy az csak egy szimpla kölcsönért pitiző barbár emberkereskedő. Orbánnak ezek után semmi nem maradt a kezében: nincs erkölcsi alapja, és nincs érdemi válaszlehetősége sem, mivel szövetségesi hálóját saját maga építette le, gazdasági és katonai ereje, érdekérvényesítő képessége egyaránt a nullához konvergál, ahogy nemzetközi megítélése is. Ezzel ellentétben Azerbajdzsán semmit sem kockáztatott, mivel ásványkincsei és stratégiai elhelyezkedése miatt nem kell tartania a nemzetközi elszigetelődéstől. Akkora kokit adhat, amekkora csak jólesik, ha fizetnek nekünk az épp akkora ciki, mintha nem. Sakk matt. You have been punked!

Orbán a nagyfiúkkal akart játszani, olyan erős akart lenni, mint az azeri beglerbég, és amikor már azt hitte, hogy belépett a klubba, hirtelen felkapcsolták a villanyt és megmutatták mindenkinek, hogy csak egy pucérseggű kültelki zsebes, akit bármikor feldobnak a menőbb maffiózó haverjai. Orbán hallgat, mert félkézzel odacsapták a felmosórúd végére és feltörölték vele a klotyót, hogy kicsit szokja az EU-n kívüli belsőépítészetet. Feketén fehéren bebizonyosodott, hogy épp úgy alkalmatlan ázsiainak mint európainak.

Sajnos azonban ebből a szégyenből mi sem maradhatunk ki.

Megérte?


Ha tetszett, kövesd a Pézsmát a Facebookon is!

 

22 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pezsma.blog.hu/api/trackback/id/tr334747648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2012.09.02. 22:49:29

OV ha csak teheti, sose szólal meg számára kínos ügyekben, és ezt most simábban meg is teheti, mint máskor, amikor látványosabban belekeveredett. Martonyi hallgatása az érdekes számomra.

Chigavera · http://pezsma.blog.hu/ 2012.09.02. 22:56:49

@MolnarErik: Martonyit parkolópályára tették, és Sziijártó örökölte meg a keleti tárgyalásokat. Meg ne kérdezd, milyen kompetenciák alapján :) Most is SzP nyilatkozott. Megdöbbentő, de kelet felé (és félek, más relációkban is) Szijjártó a főfigura, hiába van Martonyinak sokkal nagyobb rutinja és nagyobb elfogadottsága. Ez jelenleg nem szempont. Itt tartunk. Ha Martonyinak van egy kis vér a pucájában, akkor ez egy jó alkalom lenne a lemondásra, hogy védje az arcát, de nyilván nem fogják neki engedni.

dr. mesterséges színezék 2012.09.02. 23:46:07

Az a groteszk, hogy ezt az - Orbán számára talán legdehonesztálóbb - verziót éppen arra lehet felépíteni, hogy az életben egyszer jóhiszemű volt... hogy az életben egyszer nem ő vert át szemrebbenés nélkül, hanem őt verték.

Büszke lehet e portréra a gyerekei előtt.

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.09.03. 00:18:21

Oppá, hogyan, kérem? Zseniális írás. Grat.

@dr. mesterseges szinezek:
Nos igen, ez az, ami alaposan odakozmálja ezt a félázsiai, nyereg alatt puhított húst.

Félelemetes, hogy Orbánnak még mindig 800e + híve van. Ennyi tökelütött (plusz érdekember, koncraváró) lenne ebben az országban?

conmorientes 2012.09.03. 00:21:02

Szívemből szól, ráadásul tömény igazságot mond.

Válaszolok is rá bár semmi értelme.

Nem hogy nem érte meg, hanem ennél az is jobb lenne ha a kötén után lefeküdne szimulálni egy kicsit mert akkor legalább lenne néhány rövidlátó spori aki hinne neki és bízna benne.
Ehhez képest körbefutkározik és azt mutogatja, Én vagyok a hülye igen én vagyok...

Szégyen.

dr. Bubó 2012.09.03. 00:48:34

a képen azért van szét a lába az azerinek... khm... nem is kapunk pénzt?

dr. Bubó 2012.09.03. 00:50:39

"az azeri zsebdiktátor egyszerűen gyakorlottabb az Orbán által csodált ázsiai erőpolitikában"

úgy érted a CIGÁNYKODÁSBAN...

dr. Bubó 2012.09.03. 00:51:59

@Zébácsi: "Orbánnak még mindig 800 ezer híve van"

volt... enyni volt... 2 napja...

ezt felezte el... már csak 400 azer...

dr. Bubó 2012.09.03. 00:52:46

és ez még csak a FELEZŐ volt...
még a "telefonos segícség" hátra van...

dr. mesterséges színezék 2012.09.03. 00:53:54

@dr. Bubó: Ha a kép alapján nem veti fel holnap Morvai Krisztina, hogy a kormány őfajtájukkal köt háttérmegállapodást, akkor összejátszanak.
Ez az orr... hát ez... ez már túlzás is, ez már szinte szándékos bizonyíték.

dr. Bubó 2012.09.03. 00:54:00

egyébként meg Siófok-Vidi meccsen volt...
az ijjen pitiáner hőzöngésekkel ő nem foglalkozik...

dr. mesterséges színezék 2012.09.03. 00:56:07

@Zébácsi: Ha kognitív disszonancia és a piaci szegmentálás technikája nem létezne, Orbánt max. Szijjártó és Lázár követné, de utóbbi is csak azért, mert hátulról könnyű szúrni.

dr. mesterséges színezék 2012.09.03. 00:57:37

@dr. Bubó: Ne mondja senki, hogy soha nem dolgozott, ő készséggel elvetette a szelet, de nehogy már aratnia is neki kelljen, főleg mikor meccs van!

dr. Bubó 2012.09.03. 01:00:28

ha a pénz megjön azt majd szeméjesen osztya szét...
persze miután drsimlicska elteszi a saját részét...

dr. Bubó 2012.09.03. 01:02:18

szerintem az álampolgárságot is megkapják az azeri barátaink...
és a nemzeti hős drorvbűn re tudnak szavazni... a baltás bűntársára...

dr. mesterséges színezék 2012.09.03. 01:07:15

@dr. Bubó: Meg is érdemelnék az állampolgárságot, hiszen ők nem ilyen fél-, hanem egészázsiai származékok, akikkel többre lehet jutni.

dr. Bubó 2012.09.03. 01:14:47

@dr. mesterseges szinezek: igen... és ott az álomban gyilkoló baltás mellett drorvbűn is NEMZETI HŐS ....

+ ingyenlakást járadékot pénzjutalmat kinevezést és előléptetést is kaphat

ha nagyon elégedettek vele...
akkor talán egy saját olajkutat stadionnal is adnak neki...

Putyilov gyári melós 2012.09.03. 01:37:41

Küldjön már valaki Orbán mailcímére egy nigériai levelet, szerintem biztos rácsap és kimegy Lagosba :O)))

Éljen a Déli Nyitás Politikája! :O)))

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.09.03. 01:56:13

@dr. Bubó:

Mesélj, miről maradtam le? Énmég ott tartok, hogy 800e-1.200e közötti biztos fidesz szavazó van.
Ha nincs az se baj, majd kipótoltatja a 50%1 szavazathoz hiányzó részt Vonával.

2014: Fidesz-Jobbik. Ez a mentőöv fiorgatókönyv arra az esetre, ha egyedül ne menne a buli.
Ha ez megvalósul, tömegek fogják itthagyni ezt a csóró kis országot.
Igazuk lesz.

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.09.03. 01:59:25

@dr. mesterseges szinezek:

Sokkal többen.

Tömegek esznek ebből a mennyei mannát hintő kézből. Amíg oszt (van mit: az én és a te adóforintjaidat), addig lesz mögötte slepp, nem is kicsi.

dr. Bubó 2012.09.03. 07:48:57

@Zébácsi: :)))) az tegnap előtt volt...

tegnap Hódmezőlázárhej választottt...

mostmár hogy kimondhattyuk büdös BŰNÖZŐ g*ci fides mafia...
a fides az ERKÖLCSTELENSÉG pártya...

nem Almásit választották! a lázár milliárdokat! és az ingyen páleszt!

HARMAD anyni félázsiai birkája volt a fides mafiának mint a legrosszabbkor előtte...

de igaz még ez is elég sok... azt mutattya menyni sok félázsiai:
-b@szik tályékozódni
-erkölcstelen baltás gyilkosok szavaznak...

szóval az a 800ezer az amit említesz az vidéki-nyugger-öreglány volt akik a papokra hallgattak...
de a mostani váltásban még épp ezen csoport nagyrésze minimum a fele sodródott ki...

kb 400ezer fides bűnrészes lehet az országban...
süti beállítások módosítása