HTML

Pézsma

Az átlag-magyarnak eddig csupán a különböző fokozatú diktatórikus hatalomgyakorlás verzióiba volt alkalma belekóstolni. Idehaza a demokráciáról nincs és tulajdonképpen sosem volt személyes tapasztalat. A kitűzendő cél éppen ezért nem a demokrácia-kísérlet feladása, hanem éppen ellenkezőleg: az elkezdése kell hogy legyen. Ha mailt küldenél: pezsmablog@gmail.com

Bejegyzések

Pézsma a Facebookon

Utolsó kommentek

  • Éhesló: www.hirado.hu/2017/07/27/hol-a-hatar-az-etikus-hekkeles-es-a-buncselekmeny-elkovetese-kozott/ (2017.08.28. 10:56) Vox populi
  • Éhesló: www.hirado.hu/2017/07/27/hol-a-hatar-az-etikus-hekkeles-es-a-buncselekmeny-elkovetese-kozott/ (2017.08.28. 10:49) Dunai hekk
  • Éhesló: update: a politika olyan mélyen belenyúlt ebbe a bűncselekmény halmazba, hogy a vége ez a szégyen lett. Egy a zindex és a hekker cooprodukciójában előadott bűncselekményhalmaz odakerülhetett a 2006... (2017.08.22. 12:42) Dunai hekk
  • Éhesló: update: a politika olyan mélyen belenyúlt ebbe a bűncselekmény halmazba, hogy a vége ez a szégyen lett. Egy a zindex és a hekker cooprodukciójában előadott bűncselekményhalmaz odakerülhetett a 2006... (2017.08.22. 12:16) Vox populi
  • Pézsma: index.hu/belfold/2017/08/21/a_bkk_visszakozott_mar_nem_gyanusitjak_az_etikus_hekkert/ (2017.08.21. 22:30) Vox populi
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • Éhesló: www.hirado.hu/2017/07/27/hol-a-hatar-az-etikus-hekkeles-es-a-buncselekmeny-elkovetese-kozott/ (2017.08.28. 10:56) Vox populi
  • Éhesló: www.hirado.hu/2017/07/27/hol-a-hatar-az-etikus-hekkeles-es-a-buncselekmeny-elkovetese-kozott/ (2017.08.28. 10:49) Dunai hekk
  • Pézsma: Uraim, el tetszenek passzolgatni a probléma mellett. Nem az a kérdés, hogy Oroszország és az USA v... (2015.01.02. 23:29) Szófia-expressz
  • Pézsma: @ern0: Igen, azt hiszem, ezzel most túl nagyot mertek álmodni :) (2014.12.11. 19:41) A hatalom-teszt
  • peterirrrr: Igazából én sokszor elgondolkoztam azon, hogy érdemes-e folytatni idehaza, vagy mondjuk meg lehetn... (2014.02.17. 12:59) Most menjek vagy maradjak?!

Címkék

Tartózkodó kérelem

2012.10.02. 16:33 Pézsma


registration_05.jpgDrága barátom, Viktor!

Bár kevesen vagyunk mi, választási regisztráció pártiak, arra jutottam, hogy egy ilyen nehéz, szabadságharcos korszakban, vétkes mulasztás lenne kihasználatlanul hagyni az értékes ötleteket.

Ezért felvetem, hogy a választási regisztrációra úgy kellene tekinteni, mint egy fontos, ámde csupán első lépésre a közös nagy menetelésben. Hisz érzed, tudod Te is: itt nem állhatunk meg. Már nem! Sürget, vonz minket a Történelem.

Kérlek ezért, Viktor, ne hátrálj meg, és ne lankadj! Gabriellával, Péterrel és Tiborral védjétek meg az ellentől, amit még meg lehet. Javaslom tehát, hogy mielőbb kerüljön bevezetésre az előzetes regisztráció a többi alapjogra is!

Mivel én hiszek az általad felkínált nemzeti együttjavaslásban, össze is állítottam egy egyéni képviselői indítványt a tárgyban – János vagy Tóni biztosan készséggel beadja. Igyekeztem kiegészíteni indoklással és végrehajtási rendeletekkel is. Az alkotmányhoz csak három-négy helyen kellene majd hozzányúlni. Szóval, ha van kéznél iPad, alig pár óra alatt meglehet az egész szavazással együtt. 

Követeljük a kétévenkénti regisztrációt az emberi méltóságra!

A javaslat úgy vélem, magáért beszél. Hisz mi emelhetné jobban eme eszme fényét, mintha kétévente büszke válaszlevelekkel erősítenénk meg rá igényünket a minisztériumnál? Vagy ha a járási jegyző szemébe nézve mondjuk ki fennhangon a községi tanács tornácán: e jogomat nem adom semmi labancnak, véssen fel kend tüstént a méltóak közé!

Nemzeti méltósági regisztrációt! Máskülönben tartásunk elrohad! Hiszen mind ismerjük Vezérünk ideillő fél-dakota mondását: „hol láncba kolbászt labancok töltenek, ott hurka a pórnak nem marad”.

Vagy tán bizony elég lenne csak a lelketlen automobilok alkalmasságát vizsgálni minden másod esztendőben? Hát mi lelkes emberek hátrébb valóbbak vagyunk-e, mint egy Skoda Fabia?

(Esetleg majd a nők is regisztrálhatnak, eszt még nemtom, erről majd tartsatok egy éjszakai vitát.)

Javaslom továbbá, hogy e jog igazolásaként kapjon a regisztrált a homlokára kétévente nemzeti méltóság-billogot! Ki pedig érvényes billog nélkül jár, az a NER-ből exkommunikáltassék, s bármely méltó billogos kényére ebrudalhassa. 

Évenkénti regisztrációt a jog előtti egyenlőségre!

Mindenki beláthatja, kinek van füle a jelekre, és szíve a hallásra, hogy ez talán még jelentősebb a méltóságnál is. A megerősítés így még fontosabb, és e lépéstől még több egyszerűséget és boldogságot remélhetünk.

Magától értetődik, hogy jogegyenlőségre regisztrálni csak érvényes méltóság-billoggal lehessen, hiszen belátható: jog nem járhat pucérhomlokú, exkommunikált méltatlanoknak.

Ennek megfelelően az egyenlő jogra nem regisztrált az ügyészségen hozzá méltó elbánásban részesüljön, és állapottyához dukáló bírót kapjon. (Mivel ez a rendszer kísérleti üzemben már egy ideje tesztelés alatt van, ezért a regisztráció itteni bevezetése pusztán formalitás lenne.)

A regisztráció lebonyolításához javasoljuk bevezetni, illetve mindenki számára kötelezővé és nyilvánossá tenni az „lex anus basium” szertartását (Zsoltéktól esetleg érkezhetne egy módosító, hogy legyen inkább a magyarosabb: „lex seggcsók” névváltozat).

A hivatal a regisztrációról fényképes igazolást ad.

registration_06.jpg

 

Regisztrációt a véleménynyilvánítás szabadságáért!

Természetesen nem mehetünk el ezen fontos alapjog megerősítése mellett sem. Mivel a vélemény igen forgandó holmi, az itt javasolt regisztrációs intenzitás a havi rendszeresség legyen.

Természetesen csak érvényes billoggal rendelkező, „anus basiumot” igazolni képes, regisztrált választók regisztrálhatnának szabad véleményért. A kérelmeket egy 9 évre a parlament által választott független nemzeti bizottság bírálhatná el.

(Ó pardon, bocsánat, majdnem elfelejtettem, hogy ez az intézmény már létezik. Kérjetek elnézést a nevemben Annamaritól!) 

Követeljük a szabad, boldog és egyszerű regisztrációt az élethez fűződő alapjogra!

Belátható, hogy mivel mindegyik közül ez a legfontosabb alapjog, ennek megfelelően a törvény itt nem adhatja alább a napi egyszerű előzetes regisztrációnál.

A kérelem történhet levélben – a beérkezési dátumot tekintve teljesítettnek –, de a legegyszerűbbnek mégis a személyes regisztrálás tűnik.

Az eljárás egy rendkívül egyszerű, bárki által igazán megtehető eljárás. A homlokon jól láthatóvá tett méltóságbilloggal, közjegyző által hitelesített „anus basium” fényképes oklevéllel, és az eljárás alá vett alany által a legutóbbi választáson kitöltött szavazócédula másolatával meg kell jelenni a helyi elöljárónál vagy gazdatisztnél.

Rövid kikérdezés után a szolgabíró egy-egy hologramos matricát helyez el a regisztráló szájpadlásán, illetve a belső fülben, majd a matricákat rögzítő nemzeti színű szalagot leplombálja.

Mivel az élethez való jog betartása elsődleges fontosságú, ezért a regisztráció meglétét bármely rendőri szerv, kormány-, polgár-, palota- és parkolóőr, vasutas, postás, valamint parlamenti büfés ellenőrizheti bármely napszakban.

Aki matricával nem rendelkezik vagy azon sérült a plomba, annak azonnali hatállyal felülbélyegzik a méltóság-billogját, újra kell érvényesítenie anus basium oklevelét, véleményét pedig életfogytiglan bevonják.

A nem regisztráltak természetesen elvesztik a jogukat az életre – ennek betartása a járási kormányhivatalok feladata –, de nem éri őket sérelem, mivel öt év múlva újra regisztrálhatnak.

Kedves Viktor, Te és Gabriella esetleg újra elmondhatnátok, hogy minimálisan ennyit bárkitől elvárhatunk az ekként biztosított és garantált alapjogokért cserébe. Az egyszerűsítés melletti érvként szintén fel lehet hozni, hogy aki nem kíván ezen jogokkal élni, azoknak egyszerűen nem kell regisztrálniuk.

kisvakond_05.jpg

Tudom, hogy ezek közül számos elem már tesztelés alatt áll, és talán már a többin is dolgoztok. De kimondtam, ami a szívemen van: nem látom okát, miért ne mehetnék tovább az alapjogok kiszélesítésének és megerősítésének ezen megkezdett izgalmas útján.

Ötleteim meglehet szerények és nem méltóak a figyelmedre. Azt sem tagadom, kissé megilletődött vagyok, hiszen ki ne érezné, hogy halandónak túl erős a fény, ami ötleteidből ránk sugárzik?

De megtilthatod-e a vakondnak, hogy egyszer, csak egyszer a napba nézzen?!

Őszinte híved,

Pézsma


Ha tetszett, kövesd a Pézsmát a Facebookon is!

 

38 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://pezsma.blog.hu/api/trackback/id/tr114815952

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.10.03. 09:54:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: 120 ok, ami miatt nem szavaznék a Fideszre 2012.10.02. 19:18:15

Fülkeforradalom, gyorsnaszád, alaptörvény, manyup, békemenet, választási regisztráció… Bűnlajstrom 2010 áprilisától 2012 augusztus elejéig. Ha kihagytam valamit, írd meg kommentben! * 1. A Kubatov-lista 2. Pintér Sándor belügyminiszteri kinevezés...

Trackback: A náci “Mihály Arkangyal Légiója” szellemét idézte meg Orbán ópusztaszeri beszéde 2012.10.02. 19:17:40

Ösztönökre és érzelmekre ható, félelmeket ébresztő, vallásos és mitologikus elemekből kutyult szektás halandzsájában a román Vasgárda emlékét idéző harcra hívott a messiásként szónokoló miniszterelnök. Nem véletlenül szervezték az ópusztaszeri turulava...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.10.02. 18:58:43

Rakjuk át a nemzetellenes bűnözőket a helyükre: parlamentből a börtönökbe végre. Ott kedvükre térdelhetnek kedvenc kisebbségük előtt.

barikad.hu/a_ciganyok_helyett_a_mezoort_iteltek_el-20121002

Győzzön az egyetlen magyar párt, a Jobbik!

Grigorij Pantyelejevics 2012.10.02. 19:06:30

Csúcs! Minden benne van, amit erről el lehet mondani. Gratulálok!

Wl 2012.10.02. 19:16:42

Bolhából elefántot, választási regisztrációból nemzethalált. Gratulálok... Komolyan mondom, páran kezdenek már belezakkanni ebbe a témába.

Jó lenne valami konkrét szituációt felhozni (mivel nem volt még ilyen regisztrálós választás, ezért nyilván elméleti síkon), amikor valakinek emiatt sérül valamilyen joga.

Mail Undelivered 2012.10.02. 19:28:07

@Wl: konkrétan? Miért van rá szükség? Konkrétan.

De miért hülyeség a méltóságért regisztrálni? Konkrét szituációt mondj! Miért?
WI! elgurult a gyógyszered!

mizrolist 2012.10.02. 19:46:56

@Wl: szerintem igenis fontosak a fent felsorolt regisztrációk! Elvégre aki nem regisztrál, az nem ragaszkodik az élethez sem (hiszen nem tart igényt az élethez való jogra) - és a tudomány jelen állása szerint aki nem él, annak nem kell munkát adni, nem kér gyest vagy fizetést, sőt még nyugdíjat sem! El tudod képzelni, ez mekkora költségcsökkenést eredményezne gyakorlatilag azonnal?

mardekar 2012.10.02. 19:48:37

Az emberek 80% regisztráció párti, persze ömlik a médiából, hogy ez fordítva van, hát nincs. A többi meg már hülyeség. Az emberek szerint még szigorítás is kellene, a többi fajzat meg MSZP-re és DK-ra szavaz. Pont.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.10.02. 19:50:56

Igen, ez a poszt hiánypótló.

Már akartam mondani, hogy a fogantatással kezdődő magzati élethez való jogot

erősen indokolt lenne regisztrációs listához kötni.

Könnyelműség ugyanis olyanoknak jogot adni,

akik még 10 nap alatt sem képesek föladni egy levelet, és nem veszik a fáradságot egy utat megtenni a legközelebbi járási jegyző hivataláig.

Az ilyenek fogadják el a felkészültebbek döntését, amit róluk hoznak.

JT_Biopower 2012.10.02. 19:57:53

Ha az emberek nem akartak részt venni a nemzeti inzultációkon, akkor valahogy csak kikényszerítik belőlünk, hogy levelezzünk a Párttal és ez majd még nagyobb dicsőségként lehet majd eladni a birkáknak.

kalapocska 2012.10.02. 19:59:07

@mardekar: ja a nezopont intezet (ami mind tudjuk marhara baliberalis) csak veletlenul mind az ellenzoket talalta meg!

dr kíváncsivagyok 2012.10.02. 20:03:30

@mardekar:
"Az emberek 80% regisztráció párti, persze ömlik a médiából, hogy ez fordítva van, hát nincs. A többi meg már hülyeség. Az emberek szerint még szigorítás is kellene, a többi fajzat meg MSZP-re és DK-ra szavaz. Pont. "

Ez tetszett ma a legjobban... elmebeteg .

Blogger Géza 2012.10.02. 20:45:59

Amúgy az állam egy csomó helyen tényleg így működik. Nem regisztrálsz a munkaügyi központban - nem kapsz segélyt. Nem adod be a kérelmedet - nem kapsz GYEST. Nem mész be a szerződéssel a földhivatalba - az állam nem jegyzi be tulajdonodat az ingatlanodon. Stb.

Szóval elég nagy öngól az egész poszt, de rugózzatok tovább azokon az agyhalottakon, akik képtelenek regisztrálni. :)

Brix 2012.10.02. 21:02:46

@mardekar:
Az emberek 80% regisztráció párti" Mivel tudod alátámasztani ezt a kijelentést? Minden akadály ami időbe és pénzbe kerül csökkenti a választási hajlandóságot!
@Blogger Géza: Neked mennyit fizetnek Orbánék ezért a sok logikátlan hülyeségért amit itt kiposztolsz?
Csak nehogy a haverjaid is megszívják ezt a regisztrációt! A fideszes " agyhalottaknak" sem lesz könnyű regisztrálni, főleg a kistelepülésken, ahol inkább fideszesek, mint LMP vagy MSZP szimpatizánsok

mizrolist 2012.10.02. 21:03:35

@mardekar: a Századvéget nem nevezném Fidesz-ellenesnek, és náluk is az jött ki, hogy többen ellenzik, mint támogatják a regisztrációt.

@Blogger Géza: ezek melyike alkotmányos alapjog? Ha jól emlékszem, egyik sem. (kár megint előhozni az amerikai vagy a francia rendszert, ezekben az országokban ugyanis nincs olyan központi lakcímnyilvántartás, mint Magyarországon, ergo regisztráció nélkül nem tudnék, ki hol jogosult választani)

waldorfbalcon 2012.10.02. 21:44:00

@Blogger Géza: Figyu, ez nagyon egyszerű: adva van egy rendszer, ami bejáratott, egyszerű és tökéletesen működik (ssmered a mondást: ami nem romlott el, azt nem kell megjavítani).

Na most ezt kezdik el buherálni, mégpedig minden kényszerítő ok nélkül, értelmetlenül szivatva 7-8 millió embert. A semmiért, csak azért, mert azt gondolják, hogy ezzel 1-2 százalékkal ők esetleg majd jobban járnak. Más oka ugyanis nincs. Na ez az, ami gusztustalanság, és épp elég ahhoz, hogy kiköpjön az ember.

Blogger Géza 2012.10.02. 21:57:36

@waldorfbalcon: Oszt melyik lenne ez a rendszer? Merthogy a magyar választási nem az, az tuti. A 2010-ig érvényes rendszer túl sok képviselőt termelt (20 éve beszélnek a létszámcsökkentésről, végre megvalósítják), aránytalanok a körzetek (kb egy évtizedes hátralék), 2010-ben tragikus sorbanállási-urnazárási bohózattá fajult, és állandóak a kopogtatócédulákkal, 2. fordulós visszaléptetésekkel, kampánysértésekkel, konzervosztással, buszoztatásokkal láncszavazással stb. kapcsolatos vádak, vélt vagy valós visszaélések. Továbbá a magyar kampány gyakran 19 ezer Ft-os csekkek bedobásává silányult.

Épp ideje valami újat kipróbálni.

Blogger Géza 2012.10.02. 22:00:42

@mizrolist: Rosszul emlékszel, lásd alaptörvény:

"Anyaság, betegség,
rokkantság, özvegység, árvaság és önhibáján kívül bekövetkezett munkanélküliség esetén minden magyar
állampolgár törvényben meghatározott támogatásra jogosult"

Blogger Géza 2012.10.02. 22:02:31

@Brix: Hűha, be kell ballagni a jegyzőhöz vagy a postaládáig, micsoda komoly kihívások! Aki erre nem képes, az inkább legeltesse az állatait, mindenkinek több haszna van belőle.

alien 2012.10.02. 22:05:22

@Wl: hát kérlek az a jogom sérül hogy a választás reggelén felkeljek és szavazzak
egyet mondj már meg a kedvemért csak, hogy mi szükség erre? eddig miért nem volt?
most pont miért kell csomó pénz és macera megmondom neked, hatalomért

alien 2012.10.02. 22:07:26

@Blogger Géza: ezt te sem hiszed el, a körzet határok változtatása is a saját erejüket növeli, mondhattok bármit ez mind csak a jogaink korlátozása egy cél érdekében, hogy viktátor hatalmon legyen, amikor megbukik megint nem látjuk a kis orra hegyecskéjét sem

waldorfbalcon 2012.10.02. 22:14:12

@Blogger Géza: Segítek: választói címjegyzék. Ezt fogja most duplikálni, illetve triplikálni ez a faszság, ugyanis az előzetes választási regisztráció is előregisztrációhoz lesz kötve:

tenytar.blog.hu/2012/09/14/eloregisztracio_lesz_az_elozetes_regisztraciohoz

ill.

tenytar.blog.hu/2012/10/01/igy_lesz_2014-ben_egyszerubb_a_szavazas_abraval

Egyszerűbb, mi?

Lehet védeni egy ilyen pusztán hatalomféltésből kiizzadt öncélú gányolást, de nem vall túl jó ízlésre.
A fiúk úgy érzik, ez segíti majd át a seggüket az új ciklusra. Ennyi. Ezt olyan nehéz kimondani?

Blogger Géza 2012.10.02. 22:15:45

@alien: Ez nem hit kérdése, ezek tények. Te abban hiszel, hogy a körzethatárok megváltoztatása a "Fidesz erejét növeli" anélkül, hogy ezt bármilyen ténnyel alá tudnád támasztani, max spekulációk lehetnek, hogy majd mi lesz, ha... Ezek azonban nem tények.

Blogger Géza 2012.10.02. 22:19:00

@waldorfbalcon: "Segítek: választói címjegyzék"

Ez nekem miért segítség? :D

Ez az államnak segítség, hogy fel tudjon készülni a választók fogadására, eddig nem volt megbízható, mert mindenkit belevettek, ha akart menni, ha nem, ezentúl pontosabb lesz.

waldorfbalcon 2012.10.02. 22:42:33

@Blogger Géza: Pontosan. Ezért működik jól, és ezért használják ezt tulajdonképpen minden országban. Ugyanis akkor is automatikusan a rendszerben maradsz, ha például költözöl. A választási regisztráció ehhez semmit nem tesz hozzá, csupán duplikál és bonyolít. Mit gondolsz, miért állnak át a címnyilvántartós rendszere azok az országok is, ahol eddig választási regisztráció volt, hm? A választási regisztrációról ugyanis fokozatosan még abban a kevés országban is megszűnik, ahol eddig volt, és pontosan azt a rendszert kezdik használni, ami nálunk eddig működött. Jé, ezek milyen hülyék mind, nem?! Hogy mind szembejön a marhája!

Szóval szerintem ne erőlködj, aki nem teljesen hülye, annak számára nyilvánvaló, hogy ez a védhetetlen, saját testre szabott béna farigcsálás mire megy ki. De azért csak próbálkozz, hátha vannak még fogalomtalan figurák a homályban.

waldorfbalcon 2012.10.02. 22:47:49

@Blogger Géza: Körzethatárok kérdésben a Haza és haladás a kevesek közül pl. vette a fáradtságot, hogy utánaszámoljon, kezdetnek cáfold mondjuk az adataikat, vagy hozz másokat, aztán majd beszélgetünk arról, hogy mi tény és mi nem:

hazaeshaladas.blog.hu/2011/11/22/demokratikus_e_az_uj_valasztasi_rendszer_1_resz

hazaeshaladas.blog.hu/2011/11/25/tul_a_demokracian_az_uj_orszaggyulesi_valasztasi_rendszer_modellje_2_resz

hazaeshaladas.blog.hu/2011/12/05/halaszni_ott_ahol_to_sosem_volt

hazaeshaladas.blog.hu/2012/02/05/ceterum_censeo_5

cseburasecska 2012.10.03. 14:36:50

@Blogger Géza: "Nem regisztrálsz a munkaügyi központban - nem kapsz segélyt. Nem adod be a kérelmedet - nem kapsz GYEST. Nem mész be a szerződéssel a földhivatalba - az állam nem jegyzi be tulajdonodat az ingatlanodon."

Valahogy el kell jusson az infó adott szervezethez, hogy te mostantól jogosult vagy gyesre miegymásra. Ezért kell odavinni a papírt. Arról, hogy jogosult vagy szavazni, már tudnak: ez a lakcímnyilvántartás.

Ui. Az, hogy nem kaptál fizetést, nem adóztál, ezer dolog miatt lehet. Honnan fog az kiderülni, hogy kirúgtak, vagy gyereket szültél? Nyilván lehetne "egyszerűsíteni" a zállampolgár életét, ha a munkáltató, vagy az orvos küldözgetné a papírokat. De mivel egyikükben sem bíznánk meg, jobb is, hogy nem rájuk van hagyva...

mizrolist 2012.10.03. 15:02:12

@Blogger Géza: hát, a jelek szerint ez nem jött be, ugyanis az alkotmányba beleírni tervezett verzióban a Magyarországon élő magyarok nem regisztrálhatnak levélben... vagyis vagy elmész egy munkanapon a jegyzőhöz, vagy elmész egy munkanapon az okmányirodába Ügyfélkaput csináltatni - de mindenképpen el kell rá költened egy munkanapot.

Blogger Géza 2012.10.03. 16:05:12

@mizrolist: Ki van zárva. Először is nekem már sok-sok éve van ügyfélkapum. De ha nem lenne, akkor sem tartana egy munkanapig megcsinálni hozzá a regisztrációt. (Ha jól emlékszem, annak idején kb 20 perc volt, elugrottam a munkahelyemről ebédszünetben oda és kész.) Legalább fejlődik az e-közigazgatás, ez is valami. Ha valaki egy év alatt nem tud sem ügyfélkaput csinálni, sem eljutni a jegyzőhöz, hát az így járt. Nem kell fogyatékosokra tervezni mindent ebben az országban.

mizrolist 2012.10.03. 16:10:35

@Blogger Géza: és azzal mi van, aki vidéken lakik? A falujában nincs okmányiroda, és jegyzőjük sincs, mivel körjegyzőségbe tartozik a falu. Neki ez minimum egy nap kiesést jelent, amire szabadságot kell kivennie. A munkaadója biztosan örülni fog.

Blogger Géza 2012.10.03. 16:20:58

@mizrolist: "Ha valaki egy év alatt nem tud sem ügyfélkaput csinálni, hát az így járt. Nem kell fogyatékosokra tervezni mindent ebben az országban."

waldorfbalcon 2012.10.03. 20:40:21

@Blogger Géza: Te tényleg nem olvasol csak írsz? Ott van az utolsó link, ami éppen erre válaszol:

hazaeshaladas.blog.hu/2012/02/05/ceterum_censeo_5

nézd már meg, ember!

waldorfbalcon 2012.10.03. 20:42:04

@Blogger Géza: Azt hiszem, ez mindent elmond rólad. Nem kell, hogy válaszolj.

Blogger Géza 2012.10.03. 21:05:29

@waldorfbalcon: Ami egy szánalmas magyarázkodás a csúnya lebukás után... :)

waldorfbalcon 2012.10.03. 21:32:19

@Blogger Géza: Sokkal inkább egy vita része, amiben az állítás bizony maradt, ami volt: a fidesz magának rajzolta át a körzethatárokat. És erre nem érkezett cáfolat, mivel ez egy szimpla tény.

Blogger Géza 2012.10.03. 21:34:24

@waldorfbalcon: Az a tény, hogy megérkezett a cáfolat a mandiner oldalán, a Hahán azóta csak röhögni lehet ez ügyben...

waldorfbalcon 2012.10.03. 21:49:54

@Blogger Géza: Te szegény, te tényleg nem olvasol, hagyjuk.

alien 2012.10.06. 23:23:34

@Blogger Géza: szóval állítod, hogy a fityisz a túlhatalmát saját helyzetének gyengítésére használja?
süti beállítások módosítása