HTML

Pézsma

Az átlag-magyarnak eddig csupán a különböző fokozatú diktatórikus hatalomgyakorlás verzióiba volt alkalma belekóstolni. Idehaza a demokráciáról nincs és tulajdonképpen sosem volt személyes tapasztalat. A kitűzendő cél éppen ezért nem a demokrácia-kísérlet feladása, hanem éppen ellenkezőleg: az elkezdése kell hogy legyen. Ha mailt küldenél: pezsmablog@gmail.com

Bejegyzések

Pézsma a Facebookon

Utolsó kommentek

  • Éhesló: www.hirado.hu/2017/07/27/hol-a-hatar-az-etikus-hekkeles-es-a-buncselekmeny-elkovetese-kozott/ (2017.08.28. 10:56) Vox populi
  • Éhesló: www.hirado.hu/2017/07/27/hol-a-hatar-az-etikus-hekkeles-es-a-buncselekmeny-elkovetese-kozott/ (2017.08.28. 10:49) Dunai hekk
  • Éhesló: update: a politika olyan mélyen belenyúlt ebbe a bűncselekmény halmazba, hogy a vége ez a szégyen lett. Egy a zindex és a hekker cooprodukciójában előadott bűncselekményhalmaz odakerülhetett a 2006... (2017.08.22. 12:42) Dunai hekk
  • Éhesló: update: a politika olyan mélyen belenyúlt ebbe a bűncselekmény halmazba, hogy a vége ez a szégyen lett. Egy a zindex és a hekker cooprodukciójában előadott bűncselekményhalmaz odakerülhetett a 2006... (2017.08.22. 12:16) Vox populi
  • Pézsma: index.hu/belfold/2017/08/21/a_bkk_visszakozott_mar_nem_gyanusitjak_az_etikus_hekkert/ (2017.08.21. 22:30) Vox populi
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • Éhesló: www.hirado.hu/2017/07/27/hol-a-hatar-az-etikus-hekkeles-es-a-buncselekmeny-elkovetese-kozott/ (2017.08.28. 10:56) Vox populi
  • Éhesló: www.hirado.hu/2017/07/27/hol-a-hatar-az-etikus-hekkeles-es-a-buncselekmeny-elkovetese-kozott/ (2017.08.28. 10:49) Dunai hekk
  • Pézsma: Uraim, el tetszenek passzolgatni a probléma mellett. Nem az a kérdés, hogy Oroszország és az USA v... (2015.01.02. 23:29) Szófia-expressz
  • Pézsma: @ern0: Igen, azt hiszem, ezzel most túl nagyot mertek álmodni :) (2014.12.11. 19:41) A hatalom-teszt
  • peterirrrr: Igazából én sokszor elgondolkoztam azon, hogy érdemes-e folytatni idehaza, vagy mondjuk meg lehetn... (2014.02.17. 12:59) Most menjek vagy maradjak?!

Címkék

T. alkotmánybírók! Mondjanak le! Kérem.

2012.10.29. 18:52 Chigavera


AB-modositott.jpgTemetni jöttem az Alkotmánybíróságot, nem dicsérni.

Uraim, azért írok most Önöknek, hogy fontolják meg lemondásukat.

Mégpedig amiatt, mert az Önök szerepe véget ért. Hivataluk nevetség tárgya lett, s már csupán csörgők a hatalom sipkáján. Kérem, gondolják meg, részt akarnak-e venni egykor szebb napokat látott hivataluk végső megcsúfolásában.

Ha felvennék a kesztyűt, a feladatuk most az alapjogot korlátozó választási regisztráció alkotmányba emelése elleni harc lenne. De mivel a magánnyugdíj törvény idején is elkéstek a magántulajdon védésével és inkább a kiváró hezitálást választották, hogy ne kelljen döntetniük, így nem táplálok illúziókat.

De a teljes megalázást még elkerülhetik. A lemondás erkölcsi gesztusához általában szükséges egy kiváltó ok vagy indok. Az alkotmányba erőszakolt előzetes regisztráció pedig lehet ez az utolsó csepp. Még megmenthetik a lelkület!

linder_kekcedula.jpg

Tudom, nem könnyű mostanában a talár. Önök, uraim, talán még mindig szokják a megalázottság és lefokozottság állapotát, ami számunkra, mezei állampolgároknak már jó ideje napi rutin. Mert igen, Önöknek volt szebb korszakuk is, jól emlékszem rá. Karakán, következetes. Az Alkotmánybíróságnak sokáig volt szakmai és morális tekintélye. Mérvadónak számított, mely nemegyszer bátor, mégis higgadt döntésekkel igyekezett óvni az alapjogokat és a demokráciát. Emlékeznek hányszor dicsérte önöket az MSZP, az SZDSZ vagy épp a Fidesz?

S a Fidesz derék, becsületes párt.

Ennek azonban vége. Önöket megfélemlítették, lefokozták, megalázták. És egy megfélelmlített, horpaszon rúgott, béna Alkotmánybíróság most csak dísz, bojt a Fidesz banánköztársaságán. Pardon Banánországán.

banana (1).jpg

Azzal, hogy cinkossá avatják Önöket egy alapjog sárba tiprásában, Önök az utolsó morzsáját is elveszítik méltóságuknak és tekintélyüknek. Előzetes normakontrollt kérni a választási regisztrációt magában foglaló törvényre, miután azt egy egyéni módosítóval pontról pontra beleírták az alkotmányba, nem pusztán arcpirító cinizmus, hanem az Alkotmánybíróság, és még inkább az állampolgárok közösségének pofánröhögése.

S a Fidesz derék, becsületes párt.

Ezért temetni jöttem az Alkotmánybíróságot, nem dicsérni. És Önök éppen úgy tudják, mint én, hogy „a rossz, mit ember tesz, túléli őt, a jó gyakorta sírba száll vele”. Hát ne növeljék tovább a szégyent, ami Önökre és az Önök pecsétjével ránk hullna. Kérem, mondjanak le!

Uraim, talán emlékeznek, leveleztünk is, ameddig ezt lehetett. De ez már elmúlt, távolságtartási végzés van róla, hogy állampolgár nem közelítheti meg önöket. Miként arról is, hogy népszavazás nem kezdeményezhető alkotmányban foglalt elemekre. Emellett eltörlik a népi kezdeményezés intézményét is.

Így, uraim, polgártársaimmal egyetemben béna és eszköztelen vagyok. Fórum és jogorvoslat nélküli védtelen politikusaink iPaden összedobott egypárti alaptörvényével és annak egyéni érdekek mentén, napi szinten belegányolt ostobaságaival szemben.

S a Fidesz derék, becsületes párt.

banan-narancs_01.jpg

Védtelen és eszköztelen vagyok, csakúgy mint Önök. Ebben kvittek vagyunk. Igaz, én nem vagyok alkotmánybíró, és legalább emiatt nem kell szégyenkeznem. Ezért, mivel jogfosztott alattvalóként mást nem tehetek, ezen levélben írom meg Önöknek, mivel vádolom a kormányt. Egyben kérem Önöket: mondjanak le!

A választójogi törvénnyel kapcsolatban vádolom tehát a kormányt:

Kontársággal

  • A négyévente megismétlendő előzetes választói regisztrációval kapcsolatban a kormány a mai napig semmilyen elfogadható érvet nem hozott fel. Miközben ez a lépés indokolatlan akadályozása és korlátozása a választójognak, valamint szükségtelen akadályt gördít az állampolgári alapjog gyakorlása útjába.
  • Bár álindokként az idehaza és külhonban élő magyar állampolgár eltérő kezelését hozták fel, a különbségtétel egyrészt megmaradt (a külhoniak csak pártlistára szavazhatnak), sőt új elemmel is bővült, miszerint csak a külhoniak regisztrálhatnak levélben.
  • A kormány lesöpörte a szakminisztérium alkotmányossági aggályát.
  • E nagy súlyú, minden állampolgárt érintő törvény kapcsán sem politikai, sem civil szervezetekkel, sem az állampolgárok közösségével semmiféle egyeztetés nem történt (pl. népszavazás).

 

Cinizmussal és hatalommal való visszaéléssel

  • A kormánypárt semmibe vette a regisztráció ötletének elsöprő, 80%-os társadalmi elutasítottságát.
  • Az egyéni módosító indítvány módszerével szintúgy elcsalta a szakmai és társadalmi egyeztetést.
  • A törvény vitáját az éjszakai sávba suvasztották, amely vitán botrányosan alacsony volt a képviselői részvétel.
  • A választások felügyeletére a vegyes összetételű, minden párt részvételét biztosító Országos Választási Bizottság helyére egy pártfüggő saját intézményt állít fel 9 évre kinevezett tagokkal.

 

Szószegéssel és hazugsággal

  • A kormány egyszerűsítésnek és szélesítésnek állította be az eleve szükségtelen, nehézkes és részvételt szűkítő regisztrációs folyamatot.
  • Elterjedt gyakorlatnak állította be az előzetes választási regisztráció nemzetközileg kivételnek számító és egyre gyérülő gyakorlatát, amely ráadásul ilyen szigorú és korlátozó formában sehol a világon nem működik.
  • A könnyű regisztráció melletti érv volt a levélben történő regisztráció ígérete. Ezt a tervezetben először indokolatlanul csupán egy kéthetes időszakra korlátozták, majd ennek lehetőségét a belföldi állampolgárok számára végképp eltörölték, míg a külhoniak számára meghagyták.
  • Mivel így csak személyes vagy ügyfélkapun keresztül történő regisztrálásra van lehetőség, ezzel sok idős, beteg vagy mozgásképtelen ember számára tették aránytalanul nehézzé a választásokban való részvételt.

S a Fidesz derék, becsületes párt.

alkotmanybirosag.jpg

Tisztelt alkotmánybírók, amennyiben Önök jóváhagyják a választási alapjog korlátozásának alkotmányba foglalását, úgy nemcsak hagyják újfent megalázni magukat, de egyszersmind legitimálják a jogtiprást, amely jogok megvédésére pedig felesküdtek. Ha pedig már se becsület, se törvényesség, akkor mi marad? Cím és fizetés? Önök valóban beérnék ennyivel?

Uraim, jó lelkiismerettel nem védhetnek egy abszurd és jogtipró Alkotmányt. Tudom, hogy itthon a lapításnak és megalkuvásnak van hagyománya, s azt is, hogy az utóbbi időben ez önöket is megkísértette néhányszor. Mégis, ha nem kívánnak harcolni a jogainkért, és jelenleg törvényesen nem ítélhetik el azt, ami történik velünk, úgy tisztelettel arra kérem Önöket, mondjanak le! Ha most lesz tartásuk, talán megőrizhetik emberi és szakmai méltóságuk egy darabját, és példát mutathatnak.

Máskülönben az állampolgárok lesznek kénytelenek végleg lemondani Önökről.

 

____________________________________

A választási regisztrációval kapcsolatos eddigi posztok a Pézsmán:

http://pezsma.blog.hu/2012/10/03/a_torveny_kapujaban_390

http://pezsma.blog.hu/2012/10/02/tartozkodo_kerelem_880

http://pezsma.blog.hu/2012/09/20/kubatov_nekem_tetszik

http://pezsma.blog.hu/2012/09/19/listasag_fel_egeszseg


Ha tetszett, kövesd a Pézsmát a Facebookon is!

 

140 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://pezsma.blog.hu/api/trackback/id/tr884877580

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Váltsátok le orbánviktort, aztán írjatok ki új választást! 2012.11.09. 13:33:48

Sokszor, sokan leírják, és igazuk van: az Együtt 2014-nek piszok nehéz dolga van, mert már tagjai is vállaltan homlokegyenest ellenkező módon látják a világot. Ami összeköti őket: a tapasztalat, hogy a dolgaink ma Magyarországon pocsékul mennek, és az ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lyia (törölt) 2012.10.30. 18:20:56

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Na, ezért kellene lemondaniuk. Nincs rájuk szükség.

lyia (törölt) 2012.10.30. 18:22:46

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Ha a Fidesz az alaptörvénybe írja, hogy téged meg kell korbácsolni, akkor minden oké, és fasza kis alkotmánybíróságunk van akkor is, ha meg se nyikkan?

Squid 2012.10.30. 18:24:32

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: ""amennyiben Önök jóváhagyják a választási alapjog korlátozásának alkotmányba foglalását"

Rosszul tudod. NINCS szükség az AB jóváhagyására ez ügyben."

Szép ferdítés!

A Fidesz regnuma előtt állampolgári vagy egyéb kezdeményezésre az alkotmánybíróság elé vihető lett volna a dolog.

DE

A Fidesz módosítóinak hatására, az alkotmánybíróság NEM tárgyalhat Alaptörvénybe/Alkotmányba foglalt tételeket, SEM költségvetést érintő ügyeket, teljesen kasztrált jogkörük van jelenleg és csupán rossz karikatúrájuk maguknak!

Ezért "nincs szükség" a jóváhagyásukra, nem mellékesen a megjegyzésed különösen cinikus amikor a Fidesz egyéni módosítók általi törvénykezése eleve kizár mindenki mást a törvényhozásból.

lyia (törölt) 2012.10.30. 18:25:09

Asszem, most az következik, hogy az alkotmánybírók minden reggel kötelesek lesznek regisztrálni, mielőtt elkezdenének gondolkodni ...

Chigavera · http://pezsma.blog.hu/ 2012.10.30. 18:30:21

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Kedves maxval,

akár igazad is lehetne, de fordítvan ülsz a lovon. Ahogy a jelenleg a Fidesz is. Ezek az alkotmányba egyáltalán nem való részletszabályok azért kerülnek be magába az alkotmányba, mert ha sima törvényként hoznák meg, akkor az Alkotmánybíróság valószínűleg megsemmisítené őket. Tehát azért kell beleerőszakolni őket az alkotmányba, mert alkotmányellenesek. Talán érzed a dolog abszurditását.

Kandabula 2012.10.30. 18:30:36

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: valóban. De kérlek, olvasd tovább, amit írtam. No, meg van jogérzék is, ami egy AB-i joggal elvárható. Gondolom, hogy gondolkodó (spekuláló) emberek, családdal, baráti körrel. Szabad (?) akarattal. Némelyikük talán ultizni is tud, és döbbenten figyelheti, hogy itten hetes nélkül mondják be és nyerik a partikat.

Zuzu Petás 2012.10.30. 18:30:50

Én úgy tudom, hogy hiába raknak be valamit az alkotmányba, ha az egy alkotmányos alapjogot indokolatlanul korlátoz, akkor az alkotmánysértő, tehát az Ab is megsemmisítheti.

És mivel az választójog egyben európai alapjog is, így még talán az Eu-hoz is lehet fordulni, de ebben nem vagyok biztos.

Egyébként kiváncsi vagyok, Áder alá fogja-e írni?

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.10.30. 18:31:19

@lyia:

Ezen az alapon 1990-ban az AB működésnek első napján le kellett volna mondaniuk, hiszen akkor sem volt jogosultságuk az alkotmánymódosítások vizsgálatára.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.10.30. 18:31:56

@lyia:

Így igaz. Az AB nem vizsgálhatja az alkotmány szövegét.

campobaszo 2012.10.30. 18:32:11

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Van aki nem így gondolja.Az alkotmányba nem lehet beleírni,hogy Magyarország jogállam,aztán kicsit lejjebb kiegészíteni,hogy mégsem.Nemzetközi szerződést sértő dolgokat se lehet alkotmányossá tenni.A fideszben úgy gondolják,hogy ha beleírják a művükbe,hogy kétszer kettő az öt,akkor tényleg annyi is lesz.

jogiblog.wordpress.com/2012/09/27/ficzere-lajos-megjegyzesek-az-elozetes-valasztasi-feliratkozas-valasztasi-regisztracio-tervezett-bevezetesehez/

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.10.30. 18:33:01

@Squid:

"A Fidesz regnuma előtt állampolgári vagy egyéb kezdeményezésre az alkotmánybíróság elé vihető lett volna a dolog."

Tévedsz. Nézz utána. A magyar AB SOSEM vizsgálhatta az alkotmány tartalmát.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.10.30. 18:33:55

@Squid:

"A Fidesz módosítóinak hatására, az alkotmánybíróság NEM tárgyalhat Alaptörvénybe/Alkotmányba foglalt tételeket"

Ismétlem: nem igaz, ez egy tévhit. Az AB sosem vizsgálhatta az alkotmány tartalmát. Nézz utána!

jobbrolbandita 2012.10.30. 18:34:32

@babakék: Hááát... :) Lehet, hogy a kádár-érára én jobban emlékszem, mert 47 éves vok. Na ott aztán nem volt ellenzéki vélemény, mert nem voltak olyanok... .9 Vagy már börtönben ültek, v nem akartak ott ülni... De lehettek pl. kőműves segédek.

jobbrolbandita 2012.10.30. 18:35:26

@rockjano: jajaja... hitler, persze orbán...blablabla...vmi értelmeset is írhatnál

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.10.30. 18:35:32

@Zuzu Petás:

"Én úgy tudom, hogy hiába raknak be valamit az alkotmányba, ha az egy alkotmányos alapjogot indokolatlanul korlátoz, akkor az alkotmánysértő, tehát az Ab is megsemmisítheti."

Nem, ez nem így van.

jobbrolbandita 2012.10.30. 18:36:30

@ormány triktor: tudomdtudomtudom...hitler...sőőőt...pinochet...! brrrr...rettenetes!

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.10.30. 18:37:31

@campobaszo:

Oké, ez is egy vélemény. Sajnos a jogszabály nem támasztja alá. Nem a mostani, az eredeti sem!

jobbrolbandita 2012.10.30. 18:38:15

@biobender: nemtom'...bevezették a vizitdíjat v mi...?! at alkotmánybírák vizitdíjat szednek...?! kezdeményezzetek sikeres népszavazást! hajrá!!! ha összejön, ügyik vagytok! :)

Önnek megyünk (törölt) 2012.10.30. 18:38:36

Az alkotmánybíróság nem úgy ítélt, ahogy a poszter szeretné! Skandalum!

Kandabula 2012.10.30. 18:42:40

Nem kívánok senkivel vitatkozni. De várom, hogy a tisztelt AB pár szociálisan meg egyébként is érzékeny tagja reggel fölkel, tükörbe néz, hintóján behajtat munkahelyére és fölkiált: "Fijugg! Eztet má neeeeee!

dr yetee 69 2012.10.30. 18:44:16

@jobbrolbandita: A válsztójog szűkitése nem a demokrácia jele!

Önnek megyünk (törölt) 2012.10.30. 18:47:08

@Kandabula: Ha mindössze ennyi mondanivalód van, akkor kár volt hozzászólnod.

christophe 2012.10.30. 18:47:10

Mennyit is kap havonta egy alkotmànybiro?Gondolom,ha mindent belevesszunk millios nagysàgrendu osszegrol lehet szo,nem,nem fog rola lemondani.Gyurcsàny utàn szabadon''kurvaorszàg''de ezt ma màr minden èppeszu ember tudja....

Kandabula 2012.10.30. 18:50:39

@jobbrolbandita: átmentünk viccesbe? Mintha mostanság ez némi nehézségbe ütközne... Viszont: ha jól jártál, örülj! Oszt annyi.

Kandabula 2012.10.30. 18:51:25

@Önnek megyünk: Veled kapcsolatban csak ennyi.

Pan Modry 2012.10.30. 18:54:12

Ha ezt a magyarok hagyjak akkor a magyar nep nem erdemli meg hogy fennmaradjon.

Kandabula 2012.10.30. 18:55:36

@jobbrolbandita: ha jól tudom, a jelenlegi fideszes főnökség nem a börtönből járt ki tanulni az egyetemre, és mintha tandíjat sem fizettek volna. Kádár-fiúk mindannyian.

Ouroboros 2012.10.30. 18:56:06

Nemcsak igaz, de szépen megírt cikk, gracca.

(And Brutus is an honourable man.)

Kandabula 2012.10.30. 18:56:47

@Kandabula: rosszul mondtam: Kádár-termékek.

NIPREDIL 2012.10.30. 19:00:18

@jobbrolbandita: Szóval téged a SAJÁT jogaid szűkítése nem zavar.
@Zuzu Petás: Szerinted??

Ouroboros 2012.10.30. 19:02:25

Azt azért megnézném, hogy az Alkotmánybíróságnak hirtelen gerince nő, és az asztalra csap. Nem valószínű.

Nem vagyok biztos benne, hogy csupán egzisztenciaféltésből vagy megalkuvásból, hanem mert feladatuknak érzik a stabilitás biztosítását. De ennek a Nemzeti Együttműködés Rendszerének stabilitásához hozzájárulni bűnpártolás.

Ideje egy utolsó gesztusnak. Alkotmányunk már úgy sincs, csak egy cinikus metatörvényünk, ami a pillanatnyi fideszes érdek szerint pakoltatik tele önellentmondásokkal. Ez nem alaptörvény, csak betonkéreg a 2/3-os hülyeségen. Ha nincs alkotmány, akkor meg minek alkotmánybíróság?

Kandabula 2012.10.30. 19:12:27

@Ouroboros: bizony, bizony! A jól hangzó Alaptörvény, amit óránként változtathatnak szétzilálja a társadalmat. Ehhez Alaptörvény-Bíróságra semmi szükség. Én a Sóhivatal-Joggyakorlászati Önképzőköri Védegyletet címet javaslom: SJÖV. Ebben legalább felsejlik a Jövő...

czjanos 2012.10.30. 19:16:12

Nehéz lehet a Volvo S80-ról lemondani!

niklex 2012.10.30. 19:26:32

Lemondás?
Legalább a nem Fidesz delegáltak megtehetnék tiltakozásként, mert mondjuk Stumpf,Pokol, Balsai nyilván nem fog soha lemondani, hiszen őket éppen azért tették oda, hogy a folyó dolgokhoz asszisztáljanak.
Igaz,hogy utána már 100% Fideszes lenne az AB

légügyi megfigyelő 2012.10.30. 19:27:37

monnyanak le... Pézsma, like-ollak, ha így folytatod!

2012.10.30. 19:36:20

Aki megvette vagy megkapta az alaptörvényt, az mostanában kap vagy vesz hozzá módosító lapokat? Cserélhető laposra gyártották vagy rendesen összefűzték, mert akkor szívás annak, aki díszkötetet vett:). Bár, aki megvette az meg is érdemli a szívást.
Tudtátok, hogy a Mein Kampf-ot is megkapta mindenki, aki házasságot kötött akkoriban és abban az országban. Az állam adta, állami pénzen, hogy a kultúra terjedjen és az írójának is teljen a zsebe a jogdíjakból.

Csacsicska 2012.10.30. 19:42:47

Alap: a tákolmánybírók egytől egyig patkányok. Ha nem így lenne, született volna már döntés mondjuk a manyupok ügyében.

A bíró ugyanis nemcsak szakember (jogász), hanem ember is – és ez a két dolog NEM választható el egymástól. Ha egy erőszakkal létrehozott jogszabályról az ember úgy gondolja, hogy az skandallum, akkor jogászként nem kereshet kibúvót a mentegetésére. Az alkotmánybíráknak nem dolga a döntések halogatása, nem dolga a döntés felelőssége alóli kibúvás.

Egy jó Alkotmánybíróság a társadalom és nem egy párt, vagy egy diktátor javára fejti ki a tevékenységét. Ugyanez vonatkozik a Köztársasági Elnökre is. Aki szemrebbenés nélkül ki fogja hirdetni az alkotmánymódosítást, noha pontosan tudja, miként – és miért - keletkezett az (éjszaka, 4 perc alatt, hogy ilyen fontos kérdésben nem volt társadalmi vita, stb.).

Magyarországon a regnáló rendszerrel van baj – és mindenki hülye, aki Orbán Viktor diktátor kottájából játszik! Miért vagytok ostobák, miért játsszátok a demokratát egy diktatúrában? Miért a jogilag releváns megoldásokat keresitek egy „unorthodox demokráciában”? Amikor látjátok, hogy a hatalom visszaél jogalkotói és jogalkalmazói lehetőségeivel?

Tessék kreatívnak lenni, összefogni és szétzavarni a Parlamentet! Nem kell népszavazást tartani a Parlament azonnali feloszlatásáról, a képviselők felelősségre vonásáról, a pártoknak a közéletből való azonnali kizárásáról – egyszerűen be kell menni a Parlamentbe és nyakon kell csípni valamennyi képviselőt. Olyan szabályokat fognak hozni, amiket csak akartok!

Vagy tessék végre kimenni az utcára és megdönteni Orbán diktatúráját! Nem sírni kell, hanem saját partitúrát írni és aszerint cselekedni!

Pistie 2012.10.30. 19:49:27

Nehogy lemondjanak! Akkor a Fidesz telepakolja teljesen a saját embereivel, és SOHA nem lesz többé normális élet itthon. Az AB a legfőbb kontroll (kellene, hogy legyen): fideszes közt. elnökkel, kormánnyal, bírósággal, nemzeti bankkal, költségvetési tanáccsal és alkotmánybírósággal mi lesz ebből az országból? Elmondom.. szar ország.

Ouroboros 2012.10.30. 19:51:14

@Pistie:
„mi lesz ebből az országból? Elmondom.. szar ország.”

Lesz?

Ouroboros 2012.10.30. 19:53:18

Ez egy jó blognak tűnik, ide visszajövök, ha megengeded. Már azért megérte, hogy kénytelen voltam elővenni a Julius Caesart, hogy levegyem az utalásokat, és rájöttem, hogy jó :)

Chigavera · http://pezsma.blog.hu/ 2012.10.30. 19:55:09

@roli101: "Aki megvette vagy megkapta az alaptörvényt, az mostanában kap vagy vesz hozzá módosító lapokat?"

Igen, ezen már én is gondolkoztam :)
Azt hiszem, az lenne a legpraktikusabb, ha eleve amolyan gyűrűskönyvben adnák ki Kerényiék, mint a recepteket, és minden hónapban (héten?) meg lehetne venni hozzá az aktuális lapokat az újságosnál, a lejárt lapokat meg vihetné a gyerek az idkolai papírgyűjtésbe.

A fedele ettől még lehetne gránitmintás :)

Ouroboros 2012.10.30. 20:02:42

„A fedele ettől még lehetne gránitmintás :)”

Mint ez, ifjúkorom kedves szórakozása:

lh5.ggpht.com/-pGTlMYxNvGk/UGcSLMlB-HI/AAAAAAAAAe4/2B3xJwDdwO4/VtM1e_front.jpg

sivatagi n. 2012.10.30. 20:03:30

Mindig mókás, amikor a liberrált hülyék követelőznek :)

luis5 2012.10.30. 20:06:02

Csak röhögni tudok a sok balhibbant tekergésén.. figyelmükbe néhány tény:
1. a kormány demokratikusan jutott hattalomba- többek között az mszp szdsz ámokfutásának köszönhetően
2.mindaddig demokrácia van amíg szabad választás van
3 és amig a szavazókra EGYFORMA szabályok vonatkoznak
4- az AB az alkotmányt össze a tv-ekkel-EZA DOLGA, nem az itt hörgők kívánságainak teljesítése, mert ők nem aranyhal :-))

Ouroboros 2012.10.30. 20:06:31

@sivatagi n.: Az meg főleg mókás, amikor a fideszes illemtanon szocializálódott olvasó nem érti a különbséget kérés és követelőzés között :DDD

Chigavera · http://pezsma.blog.hu/ 2012.10.30. 20:07:18

@Ouroboros: Gyere, amikor csak kedved tartja :)
Kiváncsi voltam lesz-e akinek beugrik Antonius beszéde. William nagy ravasz volt, egyszerűen nem avul, igazi kortárs szerző.
Pont azon filózok pl. pár éve, hogy milyen nagyszabású mégis kisszerű Macbeth előadás folyik idehaza. Mondjuk inkább paródia, de pszichésen hihetetlenül passzol.

Squid 2012.10.30. 20:07:52

@Csacsicska: Igen ez igaz!

DE

Amíg ők mint képviselők semminek és senkinek nem tartoznak elszámolással (ez törvénybe van iktatva) és védettséget élveznek, addit téged, engem és az összes magyar állampolgárt törvények kötnek, és fideszesekkel telerakott bíróságon rádhúznak pár évet izgatásért, alkotmányos rend megbontásáért és még ki tudja miért.

Fufo 2012.10.30. 20:15:17

Nem lehetne ezt a posztot elküldeni az alkotmánybíróság tagjainak? Gondolom, van valami hivatalos e-mail címük.
Csak úgy gondolatébresztő gyanánt...

Squid 2012.10.30. 20:16:42

@luis5: "2.mindaddig demokrácia van amíg szabad választás van
3 és amig a szavazókra EGYFORMA szabályok vonatkoznak"

Szabad választás? Tényleg? Állampolgári alapjog korlátozása a regisztráció, mivel 4 évre elveszi a magyar állampolgárként járó választási alapjogot ha nem regisztrálsz. (ráadásul több választásra is)

Egyforma szabályok? Külföldiek feliratkozhatnak levélben, a magyar adófizetők meg nem, ez utóbbi az ALKOTMÁNYBA van foglalva bazdmeg!

Szerinted ez demokrácia?

Fufo 2012.10.30. 20:17:48

@luis5: A szavazókra már nem vonatkoznak egyforma szabályok. Ld: külföldi levélben is regisztrálhat, magyar nem.
Ebből következik, hogy a demokrácia már a te definíciód szerint is megszűnt.

babakék 2012.10.30. 20:19:52

@jobbrolbandita: Én is pont 47 vagyok. Nyáron töltöttem be. Szóval, emlékszem, ráadásul a közéleti érdeklődésem akkortájt is megvolt és nem a hivatalos közélet felé irányult.

Ouroboros 2012.10.30. 20:22:05

@Squid:

„Szerinted ez demokrácia?”

Az a vicc, hogy formálisan az. Választóktól kapott képviseleti (na nem közvetlen, ahogy gondolni szeretik) fölhatalmazással, a demokrácia formális eszközeivel törik el a demokrácia gerincét.

A tanulság az, hogy önmagában a legravaszabban kiegyensúlyozott képviseleti rendszer sem nyújt tökéletes védelmet a rosszhiszemű szereplőkkel szemben. A demokrácia működtetéséhez önkorlátozásra képes, alapjában jóhiszemű szereplők kellenek, a fidesz meg ugye, bár derék, becsületes párt, persze, de mindezeknek szöges ellentéte.

komplikato 2012.10.30. 20:26:38

@Squid: "Nem gyűjthetsz aláírást népszavazásról ha valami nem tetszik, ..."

De igen, gyűjthetsz csak SEMMI értelme mert egy darab magyar állampolgár megvétózhatja, akár sok százezer aláíró akaratát, hála a "demokratikus" új törvényeknek és tákolmánynak.

2012.10.30. 20:27:05

Ez jó levél lett. El is küldted nekik? El kellene. Mindenkinek nyomtatni kéne belőle egyet, aztán megszórni a postaládájukat, a házuk udvarát, a szolgálati autót - de ha véletlenül valaki lenyom pár példányt a torkukon, lassan az sem baj.
Nem értem, mi megy ebben az országban, és mi van eközben ezzel az országgal.

2012.10.30. 20:32:33

"ezzel sok idős, beteg vagy mozgásképtelen ember számára tették aránytalanul nehézzé a választásokban való részvételt."

Na meg az idióták számára is, mivel az ajvékolásból ítélve a ballibsiknek óriási nehézségeket fog okozni a választási regisztráció. Nem árt ha X helyett megtanuljátok leírni a neveteket.

PokerPeti 2012.10.30. 20:33:00

ezzel az alaptörvényesdivel az a legnagyobb gond, hogy beleírnak, vagy kihúznak belőle épp a kedvüknek, a haver kedvének, a matolcsy nagymamája kedvének megfelelő dolgokat, ahogy jön.
és ehhez semmi kontroll nincs.

ez ellen kellene lépni, még mielőtt a sérthetetlenség okán már magántulajdonhoz is elkezdenek esetleg hozzá nyúlkálni.

Squid 2012.10.30. 20:33:25

@Ouroboros: Formálisan persze hogy az LENNE, de a vicc az az, hogy ha utánanézel a mi drága politikusaink nem visszahívhatóak, sem elszámoltathatóak a mentelmi jogot már ne is említsük.

Mindezt normálisabb országokban tudják megfelelően kezelni, és nem végletesen visszaélni vele mint nálunk. A rosszhiszemű szereplők kifésülése, megfelelő politikai és értelmiségi elitet feltételez(ne). Nálunk nincs ilyen, csak a mohó parlamenti ciklusokra korlátozódó rablóbandák végtelen ciklusa.

Kandabula 2012.10.30. 20:33:51

@roli101: vazze, hogy erre nem is gondoltam! Alaptörvény, cserélhető lapokkal! Világszabadalom! Egyébként azok az asztalok meddig állnak ott? A világ végezetéig, vagy van kihordási idejük? Kerényi minden szavát iszom! Ahogy kinéz, az is tetszik. Panyókára vetett kabát, zilált hajzat. Ami példányokat eddig az Alaptörvényből kiosztottak az ér?

Kandabula 2012.10.30. 20:40:37

Hányingerem lett, szevasztok!

Squid 2012.10.30. 20:43:00

@libbancs: "Na meg az idióták számára is, mivel az ajvékolásból ítélve a ballibsiknek óriási nehézségeket fog okozni a választási regisztráció. Nem árt ha X helyett megtanuljátok leírni a neveteket."

Lol

A te logikád szerint aki "ajvékol" az mind "ballibsi", a felmérések szerint ez a megkérdezettek 80%-a jelen pillanatban. Ez hogyan fog hatni a Fidesz esélyeire 2014-ben aranyapa?

Ne félj mi a 80% tagjai elmegyünk és behúzzuk az X-et, remélem elég lesz, hogy a már alkotmányba és választási törvénybe foglalt választási csalás kísérlete ne történhessen meg és a Fidesz és Orbán olyat bukjon mint Scmittpaja!

nu pagagyí 2012.10.30. 20:44:59

Az Alkotmánybíróság is olyan lett, mint a nemes bor, amelybe belepisiltek. A gusztustalanságot a Fidesz követte el aktív párttagok kinevezésével: Stumpf, Balsai. A többi alkotmánybíró, akiket szakmai karrier megkoronázásaként neveztek ki gerinctelenségből vizsgázott. Le.

Igaza van a cikkírónak, le kellett volna mondaniuk, ugyanúgy, ahogy Majtényi tette annak idején. A magánpénztári döntés elszabotálása a túlsúlyba került zombi bírák miatt utolsó csapás volt az AB tekintélyére. Innentől egy viccbizottsággá alakult.

tükörfúró 2012.10.30. 20:47:19

A baj csak az, a szerző valami olyasmit követel az alkotmánybíróságon, ami az tkp. sosem volt.

Legfeljebb eddig ELHITTÜK hogy az, a kétpárti rendszer belső összefüggései a nyilvános mocsokzuhatag mögött rejtvemaradtak.

Nincs tovább, kádár természetes utódja maga alá vonta ujra a rendszerváltásnak csufolt komédia után szinte változatlanul megmaradt, átalakított hatalomszerkezetet, immár az AB látszólagos szerepe is szükségtelen, illetve nyilvánvaló.

Eddig is egyfajta politikai, háttérhatalmi jolly-jokerként működtek, pénzt az infóért, mentességet a döntésért, személyes és csoportos zsarolgatások, titkosszolgálatokon át zajló játszmák standard résztvevőiként billentették a kormány ellen illtve mellett a mérleg nyelvét a pártjátszmák bonyolult koreográfiája szerint ide vagy oda.

Ennek már vége, de ezek a szerencsétlen férfiak már árulók, beütötte és megvette őket a rendszer, nem ez a jobboldalinak mondott rezsim, hanem általában az a háttérhatalmi szövevény, ami a dolgokat 90óta ezen a teljesen elb@szott katasztrófával fenyegető úton tartja, aminek most a végső állomása szükségszerűen egy ujra bekövetkezett nyilt diktatura lájt lett.

Nem álhatnak fel, nem kiabálhatnak, mert halott emberek, nem mondhatják el a népnek, hogy mi zajlott itt az elmult évtizrdekben, hisz ők is részt vettek benne, egyszerű és piti mocskos trükk ez, s mindig beválik kivétel nélkül.

Ha része lettél egy rendszernek, az végül a saját életed, az elveid, a meggyőződésed, és minden más ellenében, a végsőkig védeni fogod.

2012.10.30. 20:54:11

@tükörfúró: "nem mondhatják el a népnek, hogy mi zajlott itt az elmult évtizrdekben, hisz ők is részt vettek benne"

Képzeljük el, hogy valaki kiáll, belekezd, és végigmondja. Megölik? Aligha. Leköpik, megvetik? Anélkül is, hogy mondana bármit. Hol a különbség?
Úgy van: a tartásban.

Az a baj, hogy egyik sem szereti annyira a hazáját, mint amennyire a saját gyávaságához ragaszkodik.

Kanstruktív 2012.10.30. 20:59:22

Nagyon jó a poszt, gratulálok, minden szava üt.

komplikato 2012.10.30. 21:00:01

@luis5: "2.mindaddig demokrácia van amíg szabad választás van"

A demokrácia "picit" több dologból áll, ha nem így lenne, akkor Adolf Hitler rendszere is demokrata lett volna. De NEM volt az.

komplikato 2012.10.30. 21:00:34

@komplikato: Sőt. Kádár alatt is voltak "választások".

tükörfúró 2012.10.30. 21:35:27

@Légifarkas: Elképzelhetetlen hogy kompetens ember beszéljen arrol, ami a háttérben zajlik. Mást ne mondjak, minden államtitok, az is, mi miért államtitok.

A tartás itt ismeretlen fogalom, egyszerű hasonlattal: az egyenes hátú jobbágy nem görnyed a betevőért?, le sem kell lőni, spontán éhenhal.

Maga a rendszer egy nagy halom korrupt és gerinctelen szeméthalom, a napi működés még a versenyszférában is kisebbnagyobb szabály esetleg törvénysértések sorozata, a közszférát meg hagyjuk, addig teljesen elképzelhetetlen tartásrol beszélni, bárhol, bármivel kapcsolatban.

Irigyellek, hogy te még látod a "hazát", én már nem, nem tudok a többi itt élő megvadult politikai idiotaként viselkedő honfitársamra nemzetként tekinteni, egyszerűen nem megy.

A haza mint földrajzi terület ugyan adhat némi kötődést, de ez kicsinyes, önös érdek, az állam és szervezetei pedig időtlen idők óta elnyomó, kizsákmányoló, idegen érdeket szolgáló, megveszekedett országrontók, gazdasági, természeti, erkölcsi, nemzeti és minden egyéb szempontbol saját országu(n)k legfőbb elpusztítói és rombadöntői.

titkosgyilkos 2012.10.30. 21:43:19

B̶o̶s̶z̶o̶r̶k̶á̶n̶y̶o̶k̶r̶ó̶l̶ alkotmánybírókról, minthogy nincsenek, ne essék többé szó.

Értem, mit kifogásol a poszt, de abban az országban, ahol a - lehet, hogy anakronisztikus - "földrajzinév-bizottságot" inkább lecserélik, minthogy belátnák, hogy a "Budapest Liszt Ferenc repülőtér" elnevezés egy magyartalan f.sság, ott nem lehet komolyan hinni abban, hogy bármely szinten huzamosabb ideig ellen lehetne állni a kétharmad-cunaminak.
Lásd még: a választási regisztráció technikailag tök fölösleges, mert van naprakész lakcím-nyilvántartás? Akkor majd jól eltöröljük!
Hofi is megmondta (politikust idézve), vannak az észérvek, meg vannak politikai érvek. Átfedés meg nincs.

2012.10.30. 22:26:37

@tükörfúró: fasza. Akkor innentől?
a.) mindenki menjen mindenfelé, ennyi volt
b.) mindenkit kinyírni, aki nem mi vagyunk
c.) ?
?.)

Látok valamit, ahol élek, még megélek, másokkal együtt, hol kevesebbet küzdve ugyanazért, hol többet. Valamiért (de meghatározni nem tudnám) nem hisszük, vagy talán csak nem akarjuk elhinni, hogy vége, Magyarország az érdeklődés hiányában bezár; igaz, a reménytelenség egyre gyakrabban üti fel a fejét.
Na de akkor most csinálunk ezzel a helyzettel valamit, vagy hagyjuk a picsába, haljunk ki / meneküljünk el, és legyen az egészből Szlovák-Román Tájvédelmi Körzet?

szsa 2012.10.30. 23:01:31

@Jolka40: De van egy (Ángyán József), csak egy fecske nem csinál nyarat.

szsa 2012.10.30. 23:06:29

@Megfigyelo: Egyáltalán többségben vannak még az alkotmánybíróságban a megfelelő jogi képzettséggel és szakmai előélettel rendelkező bírák?

2012.10.30. 23:06:53

@szsa: mielőtt beájulnál Ángyántól, gondolkodj el azon, miért szavaz meg mindent szó nélkül, a frakciót követve. Bátor? Szó sincs róla. Szemellenzős, megalkuvó, idealista vénember.

szsa 2012.10.30. 23:14:55

@Airgüzü: Azért ez a huszonkettes csapdája: ha lemondanak, akkor még azt a szűk hatáskörüket sem tudják gyakorolni, amit meghagytak nekik. Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy ne mondjanak le; hanem csak azt, hogy ezt a rendszert már nem lehet alkotmányos úton megbuktatni. Ez az igazán súlyos fejlemény.

szsa 2012.10.30. 23:26:55

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Az egész rendszer alkotmánybíróságostul egy szakértők által készített és nemzeti közmegegyezéssel elfogadott alkotmányra van szabva. A rendszerváltás utáni első alkotmánybíróságnak nem is volt kifogása az "ideiglenes" alkotmány ellen. Ha az alkotmánybíróság 2010-ig hozott határozatainak figyelembe vételével, ne adj' isten az alkotmánybírók, mint szakértők tanácsai alapján hozták volna létre a "végleges" alkotmányt, akkor most nem tartanánk itt.

szsa 2012.10.30. 23:37:24

@Chigavera: Teljesen jól látod a dolgot! Következésképpen az ún. Alaptörvény alkotmányjogi szempontból nem is tekinthető alkotmánynak. (Jelzem, ez a "szofisztika" talán majd egyszer alapja lehet a szóban forgó tákolmány jogszerű érvénytelenítésének).

szsa 2012.10.30. 23:41:14

@Kandabula: Sajnos. Ennyit az erkölcsi alapjaikról -- amire oly büszkék.

szsa 2012.10.30. 23:43:16

@Ouroboros: Így is lehet mondani.

szsa 2012.10.30. 23:51:03

@luis5: Az első pont sajnos igaz, de a többi nem! Ha nem vetted volna észre, éppen ezeket vitatjuk. Ezek tehát nem tények.

szsa 2012.10.30. 23:55:08

@Ouroboros: Sajnos nagyon igaz: a demokrácia csak bizalmi alapon működik, és védtelen azokkal szemben, akik visszaélnek vele.

szsa 2012.10.30. 23:58:49

@libbancs: (Azért az örvendetes, hogy ez a vita, vagy inkább közös gondolkodás itt nem a te színvonaladon folyik :))

szsa 2012.10.31. 00:03:32

@PokerPeti: Már el is kezdtek a magántulajdonhoz nyúlkálni: magánnyugdíjpénztárak!

szsa 2012.10.31. 00:08:23

@tükörfúró: Én mégis azt remélem, hogy nem ennyire súlyos a helyzet.

szsa 2012.10.31. 00:11:39

@Légifarkas: Egyedül bátornak lenni vakmerőség. Az értelmes bátorsághoz össze kell fogni.

szsa 2012.10.31. 00:18:10

@tükörfúró: Az a legszomorúbb, hogy a jelenlegi hatalom nem idegen érdekeket, hanem a saját szűk körének érdekeit képviseli. Csak akkor fognak megbukni, ha ezt elegen észreveszik és megértik; csak az a félő, hogy addigra tönkre megy az egész ország (nem csak anyagilag).

2012.10.31. 00:18:15

@szsa: aki össze akar fogni, az össze tud; aki hónapok alatt nem tudott, az nem akar. Ángyán nem akar, bízik Orbánban, mentegeti ("nem tud róla"), és gyáva ahhoz, hogy hátat fordítson az egésznek. Van egy kiskedvence, a föld, de azon túlmenően tojik arra, hogy mit szavaz meg a többiekkel együtt.
Meggyőződésem, hogy Orbán ügyesen használja ki az öreg rajongását, és általa nyert legalább egy fél év "tűzszünetet" a gazdákkal szemben.

szsa 2012.10.31. 00:21:39

@Légifarkas: Még ha csak Tájvédelmi Körzet! Abban talán még megélhet egy rezervátum.

szsa 2012.10.31. 00:31:07

@Légifarkas: Nem ájulok be tőle, annál is kevésbé, mert az elveivel nem is értek egyet; de a saját véleménye mellett és a korrupció ellen a hivatalának feladása árán is kiállt; ellentétben több miniszterrel, államtitkárral és helyettes államtitkárral, akiknek a hatáskörét (ráadásul nem egyszer megszégyenítő módon) a miniszterelnök (a saját közvetlenül felügyelt hivatala javára) elvonta. Ez a hatalmi struktúra még belülről is antidemokratikus, és méltányolni kell aki valamennyire is képes szembefordulni vele.

szsa 2012.10.31. 00:43:00

@Légifarkas: Érdekes, amit Ángyánról mondasz, és lehet, hogy igazad is van. Ez lehet a magyarázata, hogy még mindig nem túrták ki a frakcióból. És az eset bizonyos fokig hasonlít a Tarlós Istvánéhoz. Szerintem azonban mégis az a helyzet, hogy nem tűri az ellentmondást, és ott a pártfegyelem még erősebb a józan észnél és a szakértelemnél. E tekintetben a rendszer (szerintem) jobban hasonlít a Rákosi-rendszerre, mint a kései Kádár-rendszerre, amely saját jól felfogott érdekében igyekezett kihasználni a szakértelmet. Ez a mostani demokratúra ugyanolyan paradox, mint a 70-80-as évek "szocialista demokráciája". Utóbbival ellentétben Orbán még a saját szakértőire sem hallgat, kiszorítja őket a hatalomból és annak környezetéből is.

Squid 2012.10.31. 07:45:01

@szsa: Oh Tarlós! Na őt tuti megbánták, de hozzá kell tennem szerintem Tarlós is megbánta őket!

Az alábbi video mindent és mindennél jobban elmond:

youtu.be/Tem51QEGkdc

A mimika, a testbeszéd a hanghordozás mindent elmond!

A fidesz parlamenti képviselői azért állnak be ilyen szinten a sorba fenntartás nélkül, hogy a parlamenti helyek vágásánál ne essenek pofára, és kapjanak járási vegy egyéb államigazgatási helyet. Sima megélhetési politikusok akik a megélhetésüket féltik, gerinc és lelkiismeret nélkül.

Papcsákra és a választási törvényre visszatérve, számomra komikus ahogy rákényszerítik Bajnait, hogy az egyesületével tojásokon lépdelés helyett simán pártként nevezze be a szervezetét. Ebből egyedül CSAK és kizárólag a fidesznek lesz kára, de gondolom tudják mit csinálnak a fiúk és nem gyomorfacsaró pánikreflex vezérli őket.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.11.01. 07:24:24

Milyen Alkotmánybíróság ?
Nincs is alkotmány.

Két éve már hogy rendeleti kormányzás zajlik.

Abszolút hatalmat adtatok ennek a szarjankónak.

paragrafus 2012.11.01. 20:14:27

Ehhez a fidesz állampártpolitikai propagandáját, amelynek szégyenteljes módon az alaptörvény nevet adták, az Alkotmánybíróság a saját álláspontja szerint nem vizsgálhatja. Ebben a kérdésben én nem osztom az Alkotmánybíróság álláspontját, ugyanis az alaptörvény közjogilag, eljárásjogilag és anyagi jogilag egyaránt alkotmányellenes. Sérti, az egyetemes emberi jogokat, az uniós normákat és az egyéb nemzetközi szabályozásokat. Azokat is,a melyekhez a Magyar Állam csatlakozott és ratifikálta az Országgyűlés.
Ezért én azt állítom, hogy mivel az alaptörvény alkotmányellenes és alkotmányellenesen is jött létre, ezért mint tartalma szerinti alaptörvény alkotmányosan sosemléptett hatályba és nem helyezte hatályon kívül az Alkotmányt.
Mindebből következően azt állítom és fenntartom, hogy - szigorúan alkotmányjogi alapon - még mindig a Magyar Köztársaság Alkotmánya van hatályban

Ami pedig a magántulajdon védelmét illeti: Az Alkotmánybíróság - amely az alaptörvényt alkalmazza - nem tudja a magántulajdont alkotmányosan megvédeni, mivel az alaptörvény - az Alkotmánnyal ellentétben - nem ismeri a magántulajdon alkotmányos jogintézményét, alkotmányjogi fogalmát.

istvankah 2012.12.13. 21:35:10

Szeretném javasolni a névváltoztatást:ALKOTMÁNY-BÁRÓK!Azoknak sem vettük hasznát,de olyan bumfordik voltak!

istvankah 2012.12.13. 21:45:48

@Csacsicska: Tekintettel a fokozodó helyzetre,mint a huszár/a bástyát már ütőtték/a sakkban,egyetértek a csacsicska be-cenevű kossuth és vegyesfelvágott díjas munkásíró megállapított tényálladékával!A tizenötök bandája,megette egy falu javát!Mire fel?
süti beállítások módosítása