HTML

Pézsma

Az átlag-magyarnak eddig csupán a különböző fokozatú diktatórikus hatalomgyakorlás verzióiba volt alkalma belekóstolni. Idehaza a demokráciáról nincs és tulajdonképpen sosem volt személyes tapasztalat. A kitűzendő cél éppen ezért nem a demokrácia-kísérlet feladása, hanem éppen ellenkezőleg: az elkezdése kell hogy legyen. Ha mailt küldenél: pezsmablog@gmail.com

Bejegyzések

Pézsma a Facebookon

Utolsó kommentek

  • Éhesló: www.hirado.hu/2017/07/27/hol-a-hatar-az-etikus-hekkeles-es-a-buncselekmeny-elkovetese-kozott/ (2017.08.28. 10:56) Vox populi
  • Éhesló: www.hirado.hu/2017/07/27/hol-a-hatar-az-etikus-hekkeles-es-a-buncselekmeny-elkovetese-kozott/ (2017.08.28. 10:49) Dunai hekk
  • Éhesló: update: a politika olyan mélyen belenyúlt ebbe a bűncselekmény halmazba, hogy a vége ez a szégyen lett. Egy a zindex és a hekker cooprodukciójában előadott bűncselekményhalmaz odakerülhetett a 2006... (2017.08.22. 12:42) Dunai hekk
  • Éhesló: update: a politika olyan mélyen belenyúlt ebbe a bűncselekmény halmazba, hogy a vége ez a szégyen lett. Egy a zindex és a hekker cooprodukciójában előadott bűncselekményhalmaz odakerülhetett a 2006... (2017.08.22. 12:16) Vox populi
  • Pézsma: index.hu/belfold/2017/08/21/a_bkk_visszakozott_mar_nem_gyanusitjak_az_etikus_hekkert/ (2017.08.21. 22:30) Vox populi
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • Éhesló: www.hirado.hu/2017/07/27/hol-a-hatar-az-etikus-hekkeles-es-a-buncselekmeny-elkovetese-kozott/ (2017.08.28. 10:56) Vox populi
  • Éhesló: www.hirado.hu/2017/07/27/hol-a-hatar-az-etikus-hekkeles-es-a-buncselekmeny-elkovetese-kozott/ (2017.08.28. 10:49) Dunai hekk
  • Pézsma: Uraim, el tetszenek passzolgatni a probléma mellett. Nem az a kérdés, hogy Oroszország és az USA v... (2015.01.02. 23:29) Szófia-expressz
  • Pézsma: @ern0: Igen, azt hiszem, ezzel most túl nagyot mertek álmodni :) (2014.12.11. 19:41) A hatalom-teszt
  • peterirrrr: Igazából én sokszor elgondolkoztam azon, hogy érdemes-e folytatni idehaza, vagy mondjuk meg lehetn... (2014.02.17. 12:59) Most menjek vagy maradjak?!

Címkék

Haláltánc

2012.11.13. 20:49 Pézsma

Miért és miként változik önpusztítóvá az erő politikája?  Miért érzik úgy egyre többen, hogy a politika süket és vak, és nem hallgat a józan észre? Hogyan falja fel a fülkeforradalom gyermekeit? Haláltánc első rész.

danse_macabre_05.png


Megszaladás és Danse Macabre

Megszaladásnak hívja a biológia, amikor egy faj életében valamilyen szelekciós hatás egy tulajdonságot optimális paraméterein túl, minden korlát nélkül változtat, növel. Mégpedig olyan mértékig, hogy az a faj létét is fenyegeti. Ilyen a pávakakas ragadozókat vonzó hatalmas, udvarlásra kifejlesztett farktolla, vagy az ősszarvas hasonló okból óriásira növesztett agancsa, mely végül lehetetlenné tette az életét, és kihalt.

Ugyanez a törvényszerűség megfigyelhető társadalmi szinten is. És úgy tűnik nálunk épp mostanában lesz egyre látványosabb ez a megszaladás. Ha példaként csak az elmúlt néhány hét eseményeit vizsgáljuk, azt látjuk, hogy a hatalmi szelekció olyan típusú önerősítő folyamatokat hozott létre, amelyek egyre súlyosabb rendszerhibákhoz és végső soron értelmetlen szenvedéshez és katasztrófához vezetnek.

A folyamat hátterében ez esetben a kontroll nélküli cselekvésre módot adó kétharmados erőpolitika áll. Ez a momentum egyszerűen kiiktat bármiféle hagyományos politikai eszközt (tárgyalást, egyeztetést, kompromisszumot) és az önérdek vezérelte agressziót olyan általános modellként kezeli, amely már középtávon is a társadalom működőképességét veszélyezteti.

A haláltánc műfaja maga is egy megszaladásra adott művészeti válasz volt a középkorban: a pestisjárványok tömeges pusztítása állt kialakulása hátterében. Idehaza ma a pestis nem más, mint az elbutító, mindent lebíró hatalmi gőg, a lelket és szellemet támadó fekete halál. A híreket olvasva akárha az egyes hatalmi területek képviselőinek groteszk bokázását látnánk. És egyre több az olyan szakma, csoport, közösség, amely e bizarr csontzenére mintha a középkori szövegekkel együtt mondaná: „Vado mori” – „Elmegyek meghalni”.

Táncoktatás

danse_macabre_10.jpg„Elmegyek meghalni. Bölcs beszédű vagyok, egyebeket beszédemmel megrekesztöttem, de az halál megrekeszte engemet, azért elmegyek meghalni.”

Az egyik legszomorúbb halotti beszéd és temetői valcer talán az oktatásé. Ez a terület az egyik állandó áldozata a rövidtávon gondolkodó spórolásnak. Legalább 10-20 év, mire az oktatásba fektetett figyelem, tőke és munka megtérül, ilyen távlat a választási ciklusra lüktető politikus-agy számára azonban szinte már felfoghatatlan. Ezért folyamatos a rángatás, kapkodás, átszervezés. Az úgynevezett „oroszlán-ciklus” itt majdhogynem száz százalékos alapossággal működik. Az új, győztes hím megöli elődje kölykeit, amiként a magyar politikusok elődjeik munkáját, eredményeit, tüntetik el kínos alapossággal.

Tulajdonképpen nincsen olyan iskolai vagy egyetemi csoport, amely ugyanazon feltételekkel tudná befejezni a tanulmányait, mint ahogyan elkezdte. Van osztályozás vagy nincs, a rendszer épp bolognai vagy nem, a tanterv hol saját, hol központi, állandó kérdés van-e tandíj, hitel, röghöz kötés, meglesz-e még jövőre is az egyetem, és ki fogja működtetni az önkormányzat, az állam vagy egy egyház: mind folyamatosan frusztráló bizonytalanságot szül.

Minden kormány felmondja a leckét az oktatás fontosságáról és a tudás alapú társadalomról, de igazán még egyik sem hitt benne.

A mostani rezsim pedig az egyeztetés nélküli erőpolitika eszközét használva sajnos különös kegyetlenséggel pusztít a romokon. Mintha a racionalitás és hatékonyság utolsó morzsáit is el akarná tüntetni a rendszerből. Az ámokfutást pedig a folyamatból tökéletesen kizárt tanárok, szülők és szakma egyaránt elhűlve figyeli.

Mindez még a kormánypártok saját lehetőségeihez és képességeihez mérten is megdöbbentő. Orbán valamiért elhatározta, hogy megalázza és móresre tanítja Pokorni Zoltánt. Ezért ezt a rendkívül fontos, jövőt meghatározó területet a döbbenetesen fogalomtalan, és ásatag szemléletű Hoffman Rózsára, és a bármiféle modernitás esküdt ellenségének számító KDNP-re bízta. A számítás kiválóan bevált, hiszen Pokorni energiáját tökéletesen leköti a kármentés, de szinte még szilánkokat sem tud belsősként kimenteni a józan ész számára abból az őrületből, ami az oktatás körül zajlik, amiként sorozatban mondanak le az oktatásügyi államtitkárok is. De Orbán bízik Rózsában, az oktatás országos pusztulása pedig jáulékos kár.

A finanszírozás és fenntartói felelősség kérdése maga a rémálom, és jól példázza a megszaladás jelenségét.

Ahogy a Fidesz még alig pár éve a hülye népszavazáson eltöröltette a tandíjat, most 180 fokos fordulattal, minden állami ösztöndíj megszüntetését dobja be. Természetesen bármiféle szakmai egyeztetés, felmérés, hatástanulmány (és pláne népszavazás) nélkül.

A felsőoktatás finanszírozása és az egyetemek puszta létének  kérdése már-már  úgy tűnik, mintha valamiféle pletykaszinten dőlne el, aminek eredményéről utoljára az érintett intézményeket és hallgatókat értesítik. A közgazdász és jogászképzés elleni villámháború pedig akár egy irracionális bosszúhadjáratnak is felfogható a kormányzattal szembeni gazdasági és jogi kifogásokra válaszul. Más indok és magyarázat ugyanis nem érkezett.

Az iskolákkal kapcsolatban a KDNP első dolga volt, hogy az egyházi intézményeknek magasabb fejpénzt csikarjon ki, mint amit egy értéktelen ateista gyerek után adnak, rögtön megborítva a rendszert. Emellett az oktatási koncepció kidolgozásába szinte kizárólag a kisebbséget jelentő egyházi szakemberek vettek részt. Innentől már csak gurult a kő. Az önkormányzatok szinte versenytárgyalást írtak ki a feltőkésített egyházaknak, hogy vegyék át iskoláikat, mivel maguk nem tudták megoldani a finanszírozást

És a tét egyre emelkedik: az önkormányzatiság megszüntetése keretében az állam most besöpri az iskolákat is. Szokjuk meg: Pesten mindig mindent jobban tudnak. Természetesen ezt is kapkodva, átgondolatlanul, improvizálva, agyament módon szétvágva ugyanazon iskolát állami és önkormányzati darabkákra. Ja, és persze mindezt megfelelő forrás biztosítása nélkül. Az egész olyan átgondolt, mintha valaki úgy akarna csirkepaprikást készíteni, hogy bevág egy kézigránátot a tyúkólba.

Mindezen már csupán hab és marcipán az olyan improvizált cinikus és ostoba ötletek tömkelege, mint a röghöz kötés, a kéttannyelvű iskolák vegzálása, a lófelmérés, az egyetemek fejére ültetett állami komisszár, a mindent előíró, ideológiai torzsszülöttként világra jött központi tanterv, az angol helyett a német első nyelvvé tétele, és a legpimfebb, de a kádári gyökereket és szocializációt pontosan mutató köpenyhordási ötlet.

Elszabadult hajóágyú. Mintha Magyarországot tényleg egy kínai összeszerelő üzem igényszintjére szeretné kalibrálni a kormányzat egy vékony, saját magát szűk körben újratermelő elittel. A szemléleti nyitottság társadalmi mobilitás és korszerű tudás helyett egy befelé forduló, tekintélytiszteletre és paternalizmusra épülő jövő látszik kibontakozni. Kevesek bölényfejű butasága, szemben sokak elvesző reményével.

Az oktatás elmegy meghalni.

Antiszociális politika

danse_macabre_21.jpg„Elmegyek meghalni. Szegény vagyok, és semmit velem el nem viszek, ez világot megutálom, mezéjtelen belőle kimegyek, és elmegyek meghalni."

Az Orbán-kormány nem csinál titkot abból, hogy kizárólag az egészséges, jól kereső középosztálybeli szavazót veszi teljes emberszámba. Amilyen például a parlamenti padsorokban ül: aki annyit ér amennyije van. Neki kedvez adóval, végtörlesztéssel, neki takarítja ki az egyetemről a mezítlábasokat, rugdalja el a szavazástól a prolikat, neki oszt földet és állami forrásokat.

Egyfajta választói darwinizmus ez. Az a réteg, amely eleve vagy éppen a nehezített pálya miatt nem tud, esetleg nem akar voksolni, és nem tudja megvédeni magát, az teljes lelki nyugalommal aprítható, kriminalizálható, kitörölhető és eltüntehető.

A Fidesz számos alkalommal megmutatta, milyen problémamegoldási módozatot lát üdvösnek a „kellemetlen” elemekkel kapcsolatban. Erős rendpárti imidzset igyekszik felmutatni a neki kedves rétegnek, és egyszerűen becsukja a szemét minden neki nem tetsző jelenség előtt, vagy gyorsan adminisztratív „megoldást” kreál a problémára.

A hajléktalanságot szociális, egészségügyi és társadalmi probléma helyett, amivel így foglalkozni kellene, egyszerűen bűnné nyilvánította, és rúgott még egyet azokon, akiknek se reményük, se képviseletük (és persze se szavazatuk).

Az elmúlt hét híre, hogy a kormány a téli hajléktalan ellátásban résztvevő szervezetek számára eddig még a pályázatot sem írta ki. Az a társaság, amelyik egy délután alatt képes alkotmányt módosítani, egy éjszaka elég neki a választási törvény átszabásához, két hónapnyi tanácsadásért sürgősséggel átutal egymilliárdot a szívének kedves piakutató cégnek. Nos, ennél a társaságnál az emberek tucatjaira váró fagyhalál nem éri el az érzékenységi küszöböt. Szintén múlt heti hír, hogy mindeközben nem adják át, a 345 millióból épült ellátóhelyiséget sem. Ahogy a Drótban mondja Bunk Morland nyomozó: ezek az emberek „ott halnak meg, ahol nem számít”.

A családon belüli erőszakot ugyanígy akarta láthatatlanná bűvölni a kormány, gyáván eldugva, elhazudva, mintha a tagadás, és az atyáskodó hímsovén kioktatás segítene sértetlennek megőrizni a nemzeti együttműködés kipingált díszletét.

A hatalom kábítószerfüggők problémáját szintén hatalmi és adminisztratív eszközökkel látná jónak kezelni. A szakma által kidolgozott drogprevenciós stratégiát félredobva itt is az eszetlen kriminalizálást vette elő. Hiába a nemzetközi példák, egészségügyi és szociális szakemberek munkája, az adminisztratív szigorkodás egyszerűbb és jobban kommunikálható. Az meg kit érdekel, mi lesz a nem szavazó, beteg kis köcsögökkel? Majd megtanulják, hogy füvezni, csíkot tolni annak éri meg, aki kap hozzá mentelmi jogot.

Így már szinte nem is okoz meglepetést a hír, hogy az elhazudás, eltagadás szemléleti vakságát már a tényekre is kiterjeszti ez a fajta gondolkodás. A neki nem tetsző adatokat, kényelmetlen megállapításokat, egyszerűen törlik a szakmai drogjelentésből. Mert akkor azok nincsenek is. A valóságnak nincs kétharmados radírja és ceruzája, úgyhogy bekaphatja.

Ezzel az önkéntes vaksággal, gyáva eltagadással, manipulációval a Fidesz pontosan úgy viselkedik, mint anno a Kádár-korszak tette a szegénységgel, homoszexualitással, és minden számára kényelmetlen jelenséggel kapcsolatban. Eltagadta és kriminalizálta. Nyomor például nem létezhetett a megvalósult szocializmusban fürdő Kádár-landen, ahogy persze munkanélküliség sem. (Ezért volt nagyon fontos például a Solt Ottília által 1979-ben létrehozott, akkor ellenzékinek és illegálisnak számító SZETA, azaz Szegényeket Támogató Alap munkája, amely erre az eltagadott valóságra hívta fel a figyelmet.)

Hiába van több egykori vidéki koleszos srác a kormánypárt vezérkarában, a Fidesz számára a szolidaritás nem létező fogalom. Ők is nagyon jól tudják, hogy a saját lecsúszásának lehetősége miatt rettegő átlagpolgár nem ejt majd könnyet a páriává tett szerencsétlenek miatt. A hajléktalan, a bántalmazott, a szenvedélybeteg, a szexuálisan más, úgyis mind csak teher, eltüntetni, szőnyeg alá söpörni való zavaró kosz, bármennyit lehet rajtuk spórolni.

Ha az erő és hatalom megszereti magát, nem marad benne sem alázat sem együttérzés. Talán sosem volt még olyan érzéketlen a szenvedés iránt magát keresztényinek nevező szervezet, mint éppen a Fidesz és a KDNP.

És e gyáva érzéketlenség és nemtörődömség miatt sokan elmennek meghalni, akiken pedig akár segíteni is lehetne. Nem is csak feltétlen pénzzel, de törődéssel, emberséggel, humánummal.

„Elmegyek meghalni. Engem nem siratnak, sem énértem nem imádnak, de elfeledtetöm még az enyimtől is, mikoron én meghalok.”

Jogában áll hallgatni

danse_macabre_09.jpg„Elmegyek meghalni. Bíró vagyok, ki immár sokakat megfedtem, de az halálnak ítéletit rettegöm, és elmegyek meghalni.”

A megszaladás egyre gyorsuló, önerősítő folyamat, amelyben az egyik rossz döntés szüli a másikat. Az erőpolitika természete, hogy a kontroll lehetőségét biztosító többnézőpontú megközelítést a gyorsaságra és hatékonyságra hivatkozva kizárja. Így egyre inkább bezáródik, saját mítoszainak és előfeltevéseinek foglya lesz, és koherencia látszatát már csupán makacssággal és még autoriterebb döntéshozással tudja fenntartani.

Ennek igazolására és támaszára pedig előbb-utóbb kiépíti ennek az alkalmi gyakorlatnak a hosszú távú, tartós jogi, hatalmi kereteit is. Mert a vitáról, érvelésről való leszokás nagyon gyors és egyirányú folyamat. A megszaladási ponton átlépett és a dolog ízére ráérzett erőpolitizálás nem ismeri a békés konszolidáció fogalmát, megszerzett területet magától sosem ad fel.

Hogy a társadalmat erőszaktól óvó és szabadságát biztosító jogból az egyeduralkodó hatalom megszaladásával miként lesz fegyver és rács a szabadságon (lásd alkotmány, választás, kampány, szólás- és véleményszabadság), arról a következő posztban lesz szó.

(Az idézetek az egyik legszebb magyar nyelvű haláltánc parafrázisból, az 1510-es Példák könyvéből származnak.)


Ha tetszett, kövesd a Pézsmát a Facebookon is!

 

64 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pezsma.blog.hu/api/trackback/id/tr684905869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. jenőke (jenőke) 2012.11.14. 00:56:33

Elolvastam, és nem értem, mért nem előbb született ez az írás?
Ugyanakkor be kell látni, hogy nagyon sokan még most sem fogják érteni.

Neon Fu 2012.11.14. 01:38:33

Jó cikk, csak talán optimista: nekem már egy ideje úgy tűnik, hogy nem azért hanyagolják el ezeket az égetően fontos problémákat, mert alábecsülik a jelentőségét, hanem mert tényleg nem jut rá pénz. Elkúrták, de nagyon, de most nem ismerhetik be, mennyire súlyos a baj, mert akkor el kellene számolni azzal, hogy hová lett sok-sok milliárd. Például mennyivel egyszerűbb úgy tenni, mintha nem létezne egy csomó hajléktalan, mint beismerni, hogy rohadtul nem jut pénz még hajléktalanszállókra sem, nemhogy visszaintegrálni őket a társadalomba, vagy netán nem hagyni akkora lyukakat a szociális hálón, hogy idáig eljussanak. Ez csak egyetlen példa volt, de én úgy látom, hogy komolyabb a baj, nem simán úrhatnámság, vagy nemtörődömség vezérli a felelősöket, hanem valóban nincs már pénz semmire. Kívánom, hogy kiderüljön, hogy ez csak az én elmémben létező összeesküvés-elmélet...

Pézsma · http://pezsma.blog.hu 2012.11.14. 02:26:15

@Neon Fu: Kedves neon Fu,

Igen, van igazság abban amit mondasz, egyrészt nincs pénz. Bár sokszor úgy tűnik, inkább az igénypiramis áll a feje tetején. Nem szeretem a hiányzó lélegeztetőgépek per szolgálati audik típusú matekot, de azért nem kissé aránytalan, hogy a felcsúti fociakadémiára ezen idő alatt mégis sikerült összerántani 2,8 milliárd(!) jó magyar forintokat, kéthavi tanácsadói munkáért 1 milliárdot kipengetni a Századvégnek stb.
Itt súlyos értékrendi zavarokról van szó.

A másik összetevő, hogy van, ami nem anyagi kérdés, sokkal inkább szemléleti. A kriminalizálás például éppen hogy többe kerül, és értelmetlenül köt le erőforrásokat. Épp ilyen értelmetlen a drogrehabilitációs szervezetek vegzálása. Ezek olyan frontok, amelyek amellett, hogy embertelenek, még csak gazdaságilag sem racionálisak. Ilyenkor bizony tényleg a fejekben van zavar.

Azt például sosem felejtem el, amikor a szexuálisan bántalmazott gyerekekkel foglalkozó Eszter Alapítványtól (amely akkor az egyetlen ilyen volt) megvonták az éves(!) működésüket lehetővé tevő 1 millió forintjukat. Mindezt abban az időszakban, amikor a civil szervezeteknek szánt ingatlanokat szinte kizárólag pártkötődésű alakulatok kapták (ez jobbra-balra igaz volt).

Sajnos mindez már nemcsak az a természetű probléma, hogy Matolcsy vagy Veres János nem tudja használni a golyós számológépet.

Szúrófény 2012.11.14. 06:17:49

Kicsaljuk a pénzét, aztán olyan dolgokra költetjük vele, amivel nem jelenik meg a piacon konkurenciát teremtve a mi termékeinknek. Szakállas kapitalista fogás ez, akkor is, ha polgárira keresztelték. Elvenni a nyersanyagot aprópénzért, és megvetetni a készterméket harminc, ötvenszeres áron! Ennyiből áll a nyugat gazdasági csodája, aki meg ezt leleplezi, a szemétdombra való gazember, lásd Marx sorsát.
Csak az a csekély szépség hibája van, hogy ha a termék árában egy-három százalék a munkabér, miből lesz a kulinak, rabszolgának, pénze megvenni, a mérhetetlen tömegű így megtermelt árut? Nem ez az egyetlen önpusztító ostobasága az emberiségnek
2006 ban írtam!

laci0011 2012.11.14. 08:16:53

A fiúk azt hiszik nem a rendszer rossz,hanem majd ők jól csinálják.Most teljhatalommal neki is álltak a központosításnak és kézi vezérlésnek.Persze a legelemibb hozzáértés nélkül,amit hazudozással takargatnak.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2012.11.14. 09:06:52

"kontroll nélküli cselekvésre módot adó kétharmados erőpolitika" - és ez akarják most átvenni tőlük - együtt 2014-ben :-((
Mert minden kormány csak a mi javunkat akarja... (de mi ne adjuk könnyen!)

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2012.11.14. 10:29:08

@Pézsma: Vagy például, míg az erdélyi felsőoktatásra tud plusszban áldozni a magyar kormány, addig a magyarországiból csak kivonni tud.

zajos1 2012.11.14. 11:01:46

Átakarták adni, de a szoci XIII.ker polgármester nem engedte...

bervas · http://mt10.blog.hu 2012.11.14. 11:19:17

Apropó felsőoktatás:

A szavakban sztárolt műszaki felsőoktatásra szánt pénzt jövőre kb. 20%-kal csökkentik.

Közben egy friss MSc diplomás mérnök kezdő bére lassan eléri egy államilag alkalmazott egyetemi docens (3 év PhD+5 év tapasztalat) bérét.

Pár év, és mire bekövetkezne az önfenntartás kegyelmi állapota, nem is fog kelleni mit önfenntartani. Már most nincs számottevő oktatói utánpótlás, úgyhogy ha nem a csőd, akkor az oktatók kihalása hozza el az állami egyetemek végét.

Ismerős a vicc a tudós lováról?

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.11.14. 11:20:55

Ezt a barom Gyurcsanyistát..

Majomarcú.. A hajláktalanszállót azért nem adták át, mert " mert nem kapta meg XIII. kerülettől a működési engedélyt." .Ez az egyetlen szoci kerület pesten jegyzem meg. Az MSzp tehet róla majd ha megfagynak a hajléktalanok.

A drogok tiltása pedig sajnálattal közlöm a többségi akarat okán van nagyon helyesen.
Szépen néznénk ki ha 100 barom drogos SZDSZ-es miatt legalizálnánk mindent.
A drogos világkép rendkívül egyszerű. Ami kutatást ők mutatnak be csak az létezik. A fű pszichológiai hatásai, kemény drogok tiltására vonatkozó pozitív hatástanulmányok, azok nem is léteznek. Letagadja a büdös drogos.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.11.14. 11:38:59

Azért vannak itt komoly tárgyi tévedések. Sosem volt olyan, hogy az egyetemi rendszer bolognai vagy nem. Egyszer bevezették, azóta is bolognai, semelyik évfolyamon nem változott menetközben. Arról van szó, hogy tanárképzésen lesznek újra osztatlan évfolyamok a jövőben, mert a jelenlegi rendszerben nem megy senki sem tanárnak a természettudományi területen, hanem elmegy dolgozni BA (főiskolai szintű) diplomával.

biturbo s - félázsiai bunkó állat · http://oldfordworks.blog.hu 2012.11.14. 11:40:56

Tökéletes és helytálló cikk, a megszaladás koncepciója nagyon releváns.

Hát igen: anno egy bizonyos Robespierre rendszere is megszaladt, végén pedig az említett úr feje is elgurult.

Igen, igen a megszaladás előbb utóbb kihalásba torkollik. Szerencsére Lopcsánnyal az MSZP meg párhuzamosan az SZDSZ is megszaladt, szerencsére utóbbi megdöglött, előbbi agonizál. Talán most ugyanez történik a Fidesszel is. Megszalad, és megbukik, Vika meg a gumiszobában agonizál a történtek után, ha nem a lámpavason. Kedves vezérünk egyébként is úgy tűnik, kezd teljesen megbuggyanni, nézzük csak:

debbenet.blogspot.hu/2012/11/orban-viktor-nem-fer-borebe.html?m=1

ügyfélszolgálatos 2012.11.14. 11:43:36

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Figyu, kérd már meg a diktáló kommiszárod ott a Fidesz székházban hogy tartsatok már egy kis szünetet és hagyjátok a normális embereket beszélgetni, m'kay?

sárospataki 2012.11.14. 11:47:21

A hajléktalanszállót a Fidesz/Tarlós építette és az mszp-s polgi blokkolja, csak hogy ne maradj hazugságban.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.11.14. 11:58:34

Megszaladt.

Én úgymondom, ennyi éhes száj nem tud ennyi éhes szájat etetni.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.11.14. 12:04:17

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: A drogok kriminalizása alatt azt értik, hogy talán nem kellene egy füves cigiért börtönnel fenyegetni a fogyasztót.

Ezt majd akkor érted meg, amikor lesz egy tinédzser gyereked. Nem 100 drogosról van szó, hanem arról, hogy a középiskolában minden harmadik-negyedik diák kipróbál valamilyen drogot és ezt is bünteti a törvény, anélkül, hogy lenne valamilyen normális felvilágosító/prevenciós program. Hogy érthetőbb legyen: egy átlagos gimnáziumi osztályból kb. 10 gyerek drogozott már...

A vicc az, hogy az alkohol teljesen megengedett, 18 éves korára nagyjából gyakorlatilag mindenki kipróbálja, az emberek negyede legalább egyszer úgy leissza magát, hogy semmire sem emlékszik és a középiskolások ötöde rendszeresen iszik.
A dohányzás is hasonló, azt is kipróbálja a diákok háromnegyede és harmaduk függő is lesz.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.11.14. 12:15:22

Sajna a cölöp teknős családja erősen komenista (nem csak volt). Ezt szítta magába. Miért is lenne más?

ésmi nem foglalt 2012.11.14. 12:22:40

Hatalmas léptekkel építjük a szocializmust! Egypártrendszer, államosítás, kötelező nyelvoktatás, problémák elsumákolása, hiszen pártunk és kormányunk...., vezetőink sérthetetlensége, ellenségek kriminalizálása, ellenfeleink lejáratása ...stb. hajrá Magyarország..
Neon Fu: tudodm, demagóg..:)) de ha van pénz stadionokra, foci-akadémiára, bugyuta hirdetésekre, "okos" szaktanácsadókra.."média" szakemberekre.., volt köztársasági elnök élethossziglan való ellátására vastagon, családostól , iskolák államosítására, akkor arra, ami fontos, miért nincs? Igaz, csak a zembereknek lenne fontos:))

Netuddki. 2012.11.14. 12:23:09

"A folyamat hátterében ez esetben a kontroll nélküli cselekvésre módot adó kétharmados erőpolitika áll. Ez a momentum egyszerűen kiiktat bármiféle hagyományos politikai eszközt (tárgyalást, egyeztetést, kompromisszumot) és az önérdek vezérelte agressziót olyan általános modellként kezeli, amely már középtávon is a társadalom működőképességét veszélyezteti."

Na ez a legnagyobb önbecsapás.
1. A fidesznek valójában nincs 2/3-a, max némi erőfölényük.
2. Az erőfölényükkel sem tudnának visszaélni ha,
2.a) az 2ellenzék2 nem lenne impotens
2.b) az ellenzék nem lenne éppen olyan korrupt mint a kormányoldal
2.c) ha létezne megfelelő civil összefogás.

georgie58 2012.11.14. 12:24:58

Orson Welles: "1984.", és "Állatfarm" ... ezt várhatjuk, illetve már kapjuk is.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.11.14. 12:26:02

@online távmunkás: "A vicc az, hogy az alkohol teljesen megengedett, 18 éves korára nagyjából gyakorlatilag mindenki kipróbálja, az emberek negyede legalább egyszer úgy leissza magát, hogy semmire sem emlékszik és a középiskolások ötöde rendszeresen iszik."

FAI: minden otodik magyar ferfi az alkohol miatt hal meg.

www.drugsandalcohol.ie/17242/1/Alcohol-in-the-European-Union-2012.pdf

georgie58 2012.11.14. 12:26:56

Bocs, az Állatfarm az George Orwell, elnézést, de a komment az igaz !

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.11.14. 12:26:58

@georgie58: es orban napoleon, a kandiszno?

hogy ez mennyire talalo:-DDDDDDDDD

dagadt is, rofog is, mocskos allat is...:-)

georgie58 2012.11.14. 12:28:21

Meg az "1984" is.... örgekori szenilitásom :-)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.11.14. 12:30:31

@georgie58: mindketto geroge orwell...:-)

de ne vesszunk el a reszletekben:-D

orson welles szinesz volt, az egyik legnagyobb.

georgie58 2012.11.14. 12:31:10

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Sajnos nem csak az a szereplő találó, hanem az egész szitu (akár Orwell, akár Welles ÍRTA :-) ) .
Mindenesetre moslék az egész, ami itt folyik ebben az ólban.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.11.14. 12:40:58

@georgie58:
Szinte hihetetlen.. :DDD
Műveletlen tuskó Gyurcsanyista, próbál Orwellezni, miközben életében nem hallott a műveiről sem.
Ez egyébként igazán kár, mert az MSZP és droidjai igencsak megvalósítják minduntalan pl a duplagondol műfaját, logikai érveléseknél.
Legalább tudnád mit csinálsz, ha olvastad volna.

MIx 2012.11.14. 12:42:27

A műszaki gyakorlatban rendkívül elterjedt a "szabályozás", mint egy folyamatnak/paraméternek megadott tartományban tartására legjobb módszere.
Mondjuk egy közismert példa a gázkazánunk működése, szabályozása külső hőérzékelőkkel. Ha meleg van nem fűt, ha hideg van fűt, betart egy ~+-0,5 fokos hőfoktartományt. Ha elromlik mondjuk a külső termosztát, akkor a szabályozás kvázi "megszalad" a cikk fogalmával, és a kívánt 21 fok helyett mondjuk akár 28 fokot, vagy 0 fokot is csinál. Ami egyrészt nem komfortos, ennek ellenére sokba kerül.
A társadalmi folyamatok iszonyúan bonyolultak, mert minden mindennel összefügg. Itt is egy szabályozott, öntanuló, (adaptív) rendszer szükséges, mert nincs senki, aki birtokában lenne annak a tudásnak, hogy milyen változásra mi következik be. Itt is szükség van a külső visszacsatoló eszközökre, amik igyekeznek visszatéríteni a túlzottan elszabadult paramétereket. Ez az ún. fékek és ellensúlyok rendszere, azok normális működtetése. Ezeket pedig a mai "hatalom" a mi megválasztott--megbízottaink, szolgáink kiiktatták, mondván, ők kézi vezérléssel jobban tudják vezetni az országot, mint egy macerás, lassú, nem hatékony demokrácia. Pedig nincs igazuk, elszámítják magukat.
A társadalom tagjai a bőrükön érzik, hogy néha nagyon hideg van, néha nagyon meleg, nincs meg a jó komfortunk, tehát nagyon gyorsan el kell zavarni a fűtőt.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.11.14. 12:43:25

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Nem .. Ezt a főváros akadályozta meg.

Az MSZP a felújított hajléktalanszálló átadását akadályozta meg, ahol többszáz hajláktalant el lehetett volna helyezni, így télvíz közeledtével.

Mit számít egy szocinak néhány hajláktalan megfagyása ?

ügyfélszolgálatos 2012.11.14. 12:44:44

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: ja ja rólad is ír: A birka az Állatfarmban és a hülye szomszéd akit a saját gyerekei jelentenek fel az 1984-ben.
Az összes kommentedben jól megjelennek azok a viselkedésminták amiket Orwell leírt.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.11.14. 12:58:33

@ügyfélszolgálatos:
Speciel a két leírt példa egyik se hasonlít a másikra viselkedésmintát illetően, fórumozási tevékenységgel való összekapcsoláshoz cserébe viszont, ismét sikeresen alkalmaztad a duplagondolt.
Gratulálok.

ügyfélszolgálatos 2012.11.14. 13:01:06

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Ja persze az duplagondol ha leírja valaki rólad hogy egy birka vagy, mert vakon hiszel a fidesznek és önerőből nyalsz nekik minden blogon. Nagyon mocskos emberek vagytok ti, mindenhová oda okádjátok a "véleményeteket".

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.11.14. 13:01:39

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
Igen.. Igaz.
A Fidesz megakadályozott egy ingyen gulyást az aluljáróban,

Az MSZP pedig télvíz közeledtével nem adta át a hajléktalan szállót, hogy fagyjanak meg a hajléktalanok.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.11.14. 13:02:57

@ügyfélszolgálatos:
nem tudom feltünt-e de egy darab nemsok annyi Fideszt éltető hozzászólásomat se tudsz idézni. Pedig van pár.

De az egyszeri Gyurcsány csicska mint tennmagad, lefideszez mindenkit aki rosszat mer írni kedvenc Gyurcsány vagy Bajnai nevű vezéredről.

Nem taggyűlés volt · http://coub.com/view/3zq19 2012.11.14. 13:05:02

Kiváncsi vagyok, meddig maradhat fenn ez az ostoba rendszer.
Abban bízok, hogy Európa közepén csak nem húznak ki annyit, mint annó Janó bátyánk.

Doberdo 2012.11.14. 13:10:15

Nagyon jó írás. A FIDESZ-re már a korábbi hatalmi ciklusában is jellemző volt a folyamatos hatalommal való (vissza) élés ! Ennek iskolapéldáját adja az alaptörvényben, amikor a kevésbé szerencsés csillagzat alatt született.. (ámbár ) ettől azonban még magyar állampolgárokat úgy kezeli, hogy a jogaikat vagy szűkíti,vagy azokat teljesen megvonja!Lásd: rokkantak, özvegyek, munkanélküliek stb. Végül is ezt egyszerűen nevezhetjük a hatalmi elit bandita hajlamai kiélésének, rövid elnevezéssel: "elitbanditizmus"-nak is.

ügyfélszolgálatos 2012.11.14. 13:15:32

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Akar a franc idézni abból a pöcegödörből ami a kommentjeidet tartalmazza.
A vicces hogy látszik az aggresszivitás rajtad, hogy azonnal Gyurcsány párti az aki ellent mond neked. Ezért (is) vagy egy gusztustalan ember.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2012.11.14. 13:17:43

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Eléképesztőan nagy mocsok fagy. Minden szó amit leírsz felháborító duplagondolról árulkodik. Egyszerűen nem értem, hogy az ilyen patkányokat mi a jó istenért nem lehet bannolni? Kérdezném ezt a blogtulajtól, moderátortól, vagy attól, akinek joga van ilyesmihez.

madarasi.abel 2012.11.14. 13:19:58

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Rendben, az az MSZP volt.
No de a cikk többi része attól még igaz.

georgie58 2012.11.14. 13:22:09

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Igen, véletlenül összekevertem elsőre a két nevet, de ezt azonnal javítottam is; egyébiránt kedves IQ-lovag, most nagyot tévedtél a "besorolásomat" illetően: pont 4 db-bal több diplomám van, mint amennyi a stílusodból láthatóan neked (nincs. Én mást is olvastam (az említett műveken kívül is) már életemben, nem csak a NER szövegét, amin te "szocializálódtál".... te ostoba fidesz-bérenc!

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.11.14. 13:22:41

@ügyfélszolgálatos: Nagyon tévedsz marharépa..
Te voltál az aki lefideszeztél alaptalanul.

Én csupán onnan gondoltam, hogy ki sem látszol Gyurcsány és az MSZP seggéből, mert más okot a lefideszezésre nem adtam azon túl, hogy kritizáltam a kedvenc vezéreid, Gyurcsányt és Bajnait.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.11.14. 13:23:35

@ormány triktor ("pocakos focista, az a halálom"):
Itt lenne az ideje egy szólásszabadság nevében elkövetett cenzúrálásnak mi ?
Mint 2006-ban a demokrácia nevében elkövetett 40 ezer ellenzéki rommáverésének.

georgie58 2012.11.14. 13:28:23

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Az a gyújtogató, székházostromló ganaj vandál fasiszta csürhét sajnos akkor nem verték rommá. Még mindig itt élnek közöttünk...
Az USA-ban, de akár Németországban, vagy Franciaországban, illetve most pár napja Lengyelországban is a rendőrség VALÓBAN szarrá verné, illetve verte az ilyen aljas senkiházi huligánokat.És ez így van jól.

dnl55 2012.11.14. 13:30:16

Ne vesszünk el a részletekben!
Ez a haláltánc a fityiszklub nevű maffia haláltánca.
22 éve annyi a karizmatikus politikusunk, hogy a két kezem ujja sok hozzá. Ezek a fijjugg pedig oda mennek, ami már régen megszűnt (v.ö. Ludas Matyi címlap anno: "Uraim, az az Európa, ahova önök igyekeznek, 476-ban megszűnt")
A magyar pedig birkanép és annál nagyobb a szopóág, minél később hányja vasvillára a megrontókat.
Nem 2014-re kell készülni, hanem gyorsan határozottan lépni, mielőtt a valódi nyugati világ végképp kiír minket néhány tébolyult miatt a saját köreiből.

ügyfélszolgálatos 2012.11.14. 13:37:58

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Teljesen mindegy hogy mi vagy, fideszes, vagy jobbikos tulok, esetleg gyakorló elmebetegként thürmerista, a lényegen nem változtat. Egy aggresszív barom vagy aki, nem képes az előre bebiflázott és most felböfögött marhaságokon túllátni.
Tudod azért mert valaki nem szereti a fideszt-jobbik pártot még nem "komonista" csak az ilyen retardáltak fejében. Vannak emberek akik képesek az összetettebb gondolkodásra nálad...

dtk74 2012.11.14. 13:39:43

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Nem taglalva mivel értek egyet, és mivel nem, hozzászólásod utolsó részéhz kapcsolódva kérdezem: hogy vélekedsz az alkohol problémájáról? Pálinka tanács, fesztiválok, stb. népszerűsítik - legláisan, állami támogatással.
Ezt is elítéled, objektíven, vagy poltikai sugallatra választol a rossz és jó cimke közül?

hadri 2012.11.14. 13:39:53

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Veled és a hozzád hasonló fidesznyikekkel kellene kiásatni a 4-es metrót. Már régen elkészült volna, ha a "tisztelt ház" dolgozott volna rajta. Bal oldal balra, jobb oldal jobbra ás!

Éhes_ló 2012.11.14. 13:56:04

Egy ismételt gyűlöletcunami, ami az elmúlt 45+20 év következményeit varrná a két és fél éve regnáló - persze nem hibátlan - buktori hatalom nyakába.
Nos ettől rögtön hiteltelen is.

A halál szolgái ott táncoltak már huszon-, negyven és hatvan éve is az oktatásban, egészségügyben, államigazgatásban, seregben, gazságszolgáltatásban.
Mindenhol.
Ezért tartunk itt ahol.

Az persze pech, hogy mára már ezek - szinte helyreállíthatatlanul - felzabálták a társadalmi alrendszereinket és a társadalmi morált, hitet és bizalmat is, no de hogy ezt két év alatt tették volna, nos ezt a poster sem gondolhatja komolyan.

A halál szolgáinak soktízezres sora ott táncol biszkuval, apfellel, csermanekkel, antallal, bokrossal, pufajkással, d209-el, elqróval, demszkivel, kuncéval, magyarral(??), rajkkal, lenvaival és persze pokornikkal, buktorral és tettestársaikkal az élen.
Náluk lehet panaszt tenni, de értelme nincs.
Választani kellene, de nem őket, a halál szolgáit.
Nem úgy tűnik, hogy van más választás.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.11.14. 13:58:22

@ügyfélszolgálatos:
A mocskos komcsi MSZP-től rombolóbb társaság nem létezett és most se létezik.
Ők lövettek 56-ban is a a tömegbe, ahogy 2006-ban is.
40ezer ellenzékit verettek meg, csakmert nem állt be a birka MSZP-s droid sorba patkány Gyurcsányt éltetni az elkúrós beszéde miatt.

Egyszerű faékek vagytok drága barátom.
Az elkúró MSZP-t éltetitek, és diktatúrát óbégattok, mint minden ciklusba mikor nem a kedvenckéitek nyernek 1990 óta.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.11.14. 14:00:11

@hadri:
Na az a 4-es metró az egyik legjobb ilusztris példaképe a ballibeknek.
20 éven keresztül kampányoltak vele 1990-től kezdődően, több tonna pénzt elloptak ennek kapcsán, és egy métert alig építettek.

ügyfélszolgálatos 2012.11.14. 14:04:04

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Ezzel is csak azt igazolod amit rólad írtam.
Én 2006-ban bent jártam a városban amikor a csőcselék gyújtogatott, és nem emlékszem 40ezres verésre. Nem elég hogy mocskolódsz, még hazudsz is. Nevetséges vagy. A 4-es metró meg készen lehetne akár, ha a Viktorod nem állítja le 98-ban.

belekotty 2012.11.14. 14:06:06

@Szúrófény: Te kis huncut kommunista! :-))

belekotty 2012.11.14. 14:09:58

@zajos1: "Átakarták adni" - ilyen a derék magyar ember helyesírása.

büdipeti 2012.11.14. 14:10:52

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Szerintem jól öljék meg a gyurcsányt, meg a komcsikat meg a libsiket, és legyen egy üteg, aki 0-24 lövi a sírjukat folyamatosan egészen a 3096 dikk esztendőig. Akkor minden rendbejön.
Na megyek iszom egy liter kevertet, hogy minél előbb megpusztuljak, mint körülöttem mindenki. Mocskos drogossak meg dögöljenek meg! Megmindenkik is!

waldorfbalcon 2012.11.14. 14:12:53

@Éhes_ló: Kedves Éhes ló,

Viktortól ez már a második turnus. Az első sem volt épp egy kéjmámor, bár ennyire még nem volt gusztustalan. És vitya ellenzéki magatartását sem nevezném éppen konstruktívnak.
Az általad említett példákkal kapcsolatban: általában nem szégyen a mesterektől tanulni, kivéve, ha diktatórikus eszközhasználatról van szó. Ha ugyanis az ígéret ellenére valaki folytatja, sőt, új elemekkel gazdagítja ezt a hagyományt, akkor csupán egy lesz a sorban. Megtehette volna, hogy nem kúrja el még jobban, és kezd valami értelmeset a kapott hatalommal, de ő inkább átlökte a határon a bulit, hogy most már úgyis mindegy, legalább én legyek a kerál.

luis5 2012.11.14. 14:38:47

"Ilyen a pávakakas ragadozókat vonzó hatalmas, udvarlásra kifejlesztett farktolla,"

a pávák köszi, de baromira jól elvannak, messze a kihalástól. Minthogy semmiféle természetes szelekciónak nincsenek kitéve mint díszmadarak,, a hasonlatod piszkosul rossz.
Mintha az aranyhörcsögért aggódnál.

Pézsma · http://pezsma.blog.hu 2012.11.14. 14:46:58

@luis5: Kedves luis5,
Igen, ha a pávát elzárod a ragadozóktól, valóban javulnak az esélyei :)
Ez egyébként éppen biológusok által használt példa. Tehát ezt a részt vitasd meg Csányi Vilmossal.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2012.11.14. 14:46:59

@georgie58: Hát igen, ismét ott vagyunk, hogy valakik megpróbálják elfedni a lényeget...

a 2006-os székházgyújtogatós-ostromlós (2006.09.18) csürhét nem verte szét a rendőrség, pedig a jól felszerelt alkalmas rendőrök 2 utcával arrébb várakoztak alakzatban. Csak épp a felelős vezetésnek ürügy kellett a későbbi vérengzéshez, ezért az az alakulat nem kapott parancsot a vandálok leszerelésére.

Aztán később a 2006-os októberi (2012.10.23) megemlékezésen revansot vettek a lehullott rendszámú rendőrnek látszó terroristák. Törvényen kívüli eszközökkel, törvényen kívüli módszerekkel megfélemlítették a lakosságot.

Ha a szeptemberi eseményeken nem akartak volna ürügyet, mondhatni "casus belli"-t, kreálni az akkor hatalmon levő maszopidióták, akkor októberben nem lett volna szabadlábon ugyanaz a csürhe, akik miatt "szarrá verték" a békés megemlékezőket is. Mert bizony az októberi tömegverés durván 20%-kal emelte a következő választáson a fidesz eredményét. Ezt elbaltázták az ostoba maszopista vezérek.

És akkor most sírnak meg rinyálnak, hogy oda a baloldal, de épeszű ember nem fog olyanokra szavazni, ahova beolvad az a söpredék, amelyik vegzálja a lakosság békésebbik felét, csak hogy erőt demonstrálhasson.

Amúgy meg a választási törvény szinte mindegy, hogy hogyan van megírva, ha elegendő ember akar változtatni, akkor más lesz hatalmon 2014 őszére, ha ehhez az kell, hogy regisztráljanak, akkor regisztrálni fognak, nemszámít. Ha nincs meg az akarat a változásra, akkor regisztráció nélkül is marad a jelenlegi köcsög banda.

foton öv 2012.11.14. 15:04:02

Sajnos ez kormányzásuk és tervük lényege:
"Mintha Magyarországot tényleg egy kínai összeszerelő üzem igényszintjére szeretné kalibrálni a kormányzat egy vékony, saját magát szűk körben újratermelő elittel".
Jó írás.

ügyfélszolgálatos 2012.11.14. 16:58:20

@Magánvéleményem: Tudod normális országokban, mondjuk az angoloknál, ha csőcselék a BBC épületét gyújtogatná jól pofán vernék őket a rendőrök. És nem tűrnék mint itt. Ja és ha a megvadult tömeg T34-essel nyomulna akkor is... Nem úgy mint itt. Szóval hagyjuk már ezt a 2006-ozást. Az 6 éve volt. 2010 óta a fidesz van kormányon és vagy direkt vagy bénaságból de jobban tönkreteszik az országot mint az Mszp valaha képes volt rá. Szóval próbáld meg a seggedből kivenni a fejed és gondolkozni és nem "emútnyócév" -ezni.

Éhes_ló 2012.11.14. 17:31:45

@waldorfbalcon: nos, akárhogyan is számolgatjuk a 45 évnyi baloldali terror után még volt ráadásként 3x4 év ballib antimagyar mocsok.
A "jobboldalnak" valóba megadatott, hogy romboljanak, mintegy 10 évre a balodal 45+12 éve mellett.
Nem vall kettős mércére az, hogy a mára - kétségtelenül és hihetetlen mértékűvé züllött - pusztítást buktor nyakába varrnátok?
De.
A többi duma.

waldorfbalcon 2012.11.14. 17:44:40

@Éhes_ló: Kedves ló,

viktor nyakába az általa elcseszerintett dolgok valóak, és azok csak őt illetik, és abból bizony rövid idő allatt is elég sokat termelt. Mindenkinek a magáét. Mások elcseszése nem ad neki felmentést az elcseszés alól.
süti beállítások módosítása