HTML

Pézsma

Az átlag-magyarnak eddig csupán a különböző fokozatú diktatórikus hatalomgyakorlás verzióiba volt alkalma belekóstolni. Idehaza a demokráciáról nincs és tulajdonképpen sosem volt személyes tapasztalat. A kitűzendő cél éppen ezért nem a demokrácia-kísérlet feladása, hanem éppen ellenkezőleg: az elkezdése kell hogy legyen. Ha mailt küldenél: pezsmablog@gmail.com

Bejegyzések

Pézsma a Facebookon

Utolsó kommentek

  • Éhesló: www.hirado.hu/2017/07/27/hol-a-hatar-az-etikus-hekkeles-es-a-buncselekmeny-elkovetese-kozott/ (2017.08.28. 10:56) Vox populi
  • Éhesló: www.hirado.hu/2017/07/27/hol-a-hatar-az-etikus-hekkeles-es-a-buncselekmeny-elkovetese-kozott/ (2017.08.28. 10:49) Dunai hekk
  • Éhesló: update: a politika olyan mélyen belenyúlt ebbe a bűncselekmény halmazba, hogy a vége ez a szégyen lett. Egy a zindex és a hekker cooprodukciójában előadott bűncselekményhalmaz odakerülhetett a 2006... (2017.08.22. 12:42) Dunai hekk
  • Éhesló: update: a politika olyan mélyen belenyúlt ebbe a bűncselekmény halmazba, hogy a vége ez a szégyen lett. Egy a zindex és a hekker cooprodukciójában előadott bűncselekményhalmaz odakerülhetett a 2006... (2017.08.22. 12:16) Vox populi
  • Pézsma: index.hu/belfold/2017/08/21/a_bkk_visszakozott_mar_nem_gyanusitjak_az_etikus_hekkert/ (2017.08.21. 22:30) Vox populi
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • Éhesló: www.hirado.hu/2017/07/27/hol-a-hatar-az-etikus-hekkeles-es-a-buncselekmeny-elkovetese-kozott/ (2017.08.28. 10:56) Vox populi
  • Éhesló: www.hirado.hu/2017/07/27/hol-a-hatar-az-etikus-hekkeles-es-a-buncselekmeny-elkovetese-kozott/ (2017.08.28. 10:49) Dunai hekk
  • Pézsma: Uraim, el tetszenek passzolgatni a probléma mellett. Nem az a kérdés, hogy Oroszország és az USA v... (2015.01.02. 23:29) Szófia-expressz
  • Pézsma: @ern0: Igen, azt hiszem, ezzel most túl nagyot mertek álmodni :) (2014.12.11. 19:41) A hatalom-teszt
  • peterirrrr: Igazából én sokszor elgondolkoztam azon, hogy érdemes-e folytatni idehaza, vagy mondjuk meg lehetn... (2014.02.17. 12:59) Most menjek vagy maradjak?!

Címkék

Találkozás egy fiatalemberrel

2012.12.13. 19:08 Chigavera

A tandíj ügye a nyílt hazugság tetemrehívása. Úgy tűnik, ez lehet a Fidesz Sztálingrádja a cinikus politikai villámháborúban. De miért pont itt született meg az eddigi leghatározottabb ellenállás a mindent legázoló gőggel és agresszív ostobasággal szemben?

muegyetem.jpg

A szerdai diáktüntetés kezdetén a Műegyetem aulájában egy középiskolás srác, Ábrahám Máté kapta a legnagyobb tapsot. Azért is, mert pontosan érezte az alkalomhoz illő beszédmódot. És mert az egyik leginkább érintett réteget képviselte, melyet ellehetetlenít a tandíj. És nem utolsó sorban, mert felidézte a legszembetűnőbb ellentmondást: a lelkes fiatal forradalmár Viktorból hogyan lett elvtelen, hazug, protekcionista Orbán pápa.

250px-Urban_VIII.jpg(VIII. Orbán, 1568-1644, volt az utolsó olyan egyházfő, aki a Vatikánban átfogó gyakorlatként működtette a nepotizmust, rokonságának osztva a tisztségeket, háborúival és költekezéseivel hatalmas adósságot hagyott a kincstárra, elvtelenségére pedig mi sem volt jellemzőbb, mint hogy ha hatalmi érdekei úgy kívánták a 30 éves háborúban többször is a protestánsokat pártolta. Népszerűtlenségét jól mutatja, hogy halálakor a nép ledöntötte a Capitoliumon álló szobrát.)

A mindent behabzsoló fideszes kisgömböc ott számította el magát, hogy a hatalom nélküli diákok szinte egyetlen fegyvere az idealizmus és szolidaritás, azt pedig már nem érdemes letenni. Az őket még kilátástalanabb helyzetbe hozó intézkedések következtében nincs miért meghunyászkodniuk, hisz már csak a láncaikat veszíthetik.

A kormányzat Selmeczi Gabriella-szintű ráolvasásos debil kommunikációja, miszerint nincs is tandíj, sőt ez a nem létező tandíj, amely adóssá és röghöz kötötté teszi őket, csak még jobbá teszi az életüket, ebben a közegben nem hatásos. Ami nem is csoda, miután a kormány szemünk láttára "védte meg" zsarolásos einstanddal a magánynyugdíj pénztári befizetéseket, „felejtette el” bevezetni az egyéni nyugdíjszámlákat, ment ki a fejéből, hogy felállítsa az ügynökkérdést tisztába tévő Nemzeti Emlékezet Bizottságát, vagy épp teszi egyszerűbbé és boldogabbá a négyévenkénti választási regisztrációval a választásokat.

Ha ezek után Selmeczi, Kövér vagy Balog Zoltán értetlenkedik, hogy miért nem hiszik el a diákok, hogy ami van, az nincs, és megint csak nekik lesz jobb, akkor szimplán nem értik, hogy a kormány állandó eposzi jelzője, hogy  "hazudós". Mégpedig gátlás és lelkiismeret furdalás nélkül. Pökhendin. Agresszívan. Bután. Átlátszóan. És folyamatosan. Állításaik egyetlen percig sem őrzik meg minőségüket, néhány kattintással kideríthető, hogy kizárólag manipulációs adalékanyagokból állnak. És azt is letagadják egy héten belül. Mindegy miről mit mondanak: nincs hitelük.

Valódi motivációikkal kapcsolatban sokkal árulkodóbb Kövér László és Gíró-Szász András reakciója, miszerint nem értik az egyetemistákat, hiszen a keretszámok megvágása őket nem érinti. Ez a reakció esszenciálisan mutatja a Fidesz-logikát:

Kikerüli a racionális érvelést, megpróbálja leegyszerűsíteni a kérdést egyetlen részlet kiemelésével. Megint csak átlátszóan manipulatívan és tévesen. A felsőoktatással kapcsolatos intézkedések ugyanis nagyon is érintik az egyetemi hallgatókat. Ilyenek a forráselvonások, a hallgatói szerződés röghöz kötő kitételei, az állam által kinevezni tervezett egyetemi komisszárok, amellyel egyértelműen megszüntetik az autonómiát. Azaz az egyetemi hallgatóknak saját érdekükben is vastagon van indokuk a tiltakozásra.

A kormány kommunikációja igyekszik megosztani, megalkuvó részérdekek mentén leszalámizni a tiltakozókat. Fontos, hogy a diákok ezt felismerjék és elutasítsák, hiszen külön-külön vagy egymás ellen fordítva pillanatok alatt elvéreznek. (Ebből a szempontból az sem árt, ha rajta tartják a szemüket a politikuskeltetőnek számító „hivatalos” érdekképviseleten, a HÖOK-on, amely tavalyi is puha volt, mint a vaj, és hajlamos lehet a különalkura. Nem szabad csak erre a szálra felfüggeszteniük az esetleges tárgyalásokat.)

De a legárulkodóbb, hogy a Fidesz számára teljességgel értelmezhetetlen a szolidaritás jelensége. Hogy vannak, akik nem kizárólag szűk hatalmi szempontok szerint szemlélik a világot. Talán ez mutatja legjobban a kormánypárt gyengeségét: a kíméletlen önzés, párbeszéd képtelenség és félelemkeltés megerősíti a hitet a szolidaritás erejében. Hatalmi gőgjükkel maguk építik fel és erősítik meg a saját ellenzéküket.

Ábrahám Máté jól mondta: az öreg, vak király fél tőlük, az egykori fiatalembertől, aki ő maga volt.

lanchid.jpg


Ha tetszett, kövesd a Pézsmát a Facebookon is!

 

42 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pezsma.blog.hu/api/trackback/id/tr94964085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2012.12.13. 19:55:08

A kormány erre számít a megosztó akcióival, és csodálkozik, amikor vkik kiállnak másokért is.
"...először a kommunistákért jöttek - nem szóltam, hisz nem vagyok kommunista. Majd a zsidókat vitték el - nem szóltam, hiszen nem vagyok zsidó. Aztán a munkásokat, szakszervezeti tagokat szedték össze - én nem voltam szakszervezeti tag. Később a katolikusok kerültek sorra - nem mondtam semmit, én protestáns vagyok. Végül eljöttek értem, de akkor már nem maradt senki, aki szóljon."

Martin Niemöller,
evangélikus lelkész

hu.wikipedia.org/wiki/Martin_Niem%C3%B6ller

Szúrófény 2012.12.14. 04:47:52

Nevezd a szart kakinak, akkor elfogadhatóbb!
Fizess, hogy jó adófizető lehess! Eltartassuk veled az ingyenes képzésű adódból nevelt analfabétát!

Gazz 2012.12.14. 10:12:15

Kövér jól megvezette a népet. Elhitette magáról, hogy ő egy szókimondó egyenes ember, holott a legnagyobb sunyi szarkeverők között van, annyi vajjal a füle mögött, ami az összes magyar óvodásnak elég lenne a tízóraijára.

Mária 2012.12.14. 11:42:29

"a lelkes fiatal forradalmár Viktorból hogyan lett elvtelen, hazug, protekcionista Orbán pápa."

*

Orbán soha nem volt forradalmár. Mindig is az a disznószarból közpénzeken kivakarkodott csúti senki volt, mint most, aki mindig azt a jelmezt húzza magára, amiben a legközelebb juthat a hatalomhoz.

Össze kell fogni 2012.12.14. 12:09:31

@Mária: Tud valaki nekem egy munkahelyet leírni, ahol ez a senki dolgozott?

Chigavera · http://pezsma.blog.hu/ 2012.12.14. 12:34:52

@rabelais: Köszönöm, javítottam! Már a süketségem sem a régi :)

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2012.12.14. 12:55:45

a kommunista értelmissségi ifjúsági közösség (bulizósfiatalok) követelllli a vak király lemondásssát!

lanyi 2012.12.14. 13:13:01

@MolnarErik:

Hihetetlen, de ugynez az idézet jutott az eszembe, de nem emlékeztem szó szerint és arra sem, hogy kinél olvastam.

Köszönöm, hogy eszembe juttattad !:)
Nagyon nagyon igaz erre az országra...

veracity 2012.12.14. 13:18:51

Az index.hu által reklámozott blogok mindegyike kizárólag a szélsőséges szocialista-liberális ellenzék szemszögéből akarja láttatni a világot.

A torz tükör torz tudatot formál azokban, akik erre fogékonyak. Szerencsére sokan vagyunk, akik egész másképp gondoljuk!

Diktatúrázni, fasisztázni, gőgözni, csuti cigányozni. Ennyi tehetséggel nehéz lesz választást nyerni!

Messziről jött ember azt mond, amit akar, és természetesen azt hisznek el neki, amit akarnak! Schiff András már nagyban siratja a pesti Duna partra felsorakoztatott embereket...

Elképesztő szenny és mocsok árad az országra a szocialista-liberális értelmiségünkből. Mérhetetlen gyűlölet-cunami tombol.

JosephSmith 2012.12.14. 13:52:34

@endike: pofad befogod, te ertelmiseg gyulolo senkihazi kis kocsog :)

JosephSmith 2012.12.14. 13:54:10

@endike: ja es a turos hatu kurva anyad a kommunista... te vagy a kommunista, mikor esik mar le, te proli szardarab :)

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.12.14. 14:23:10

@veracity:
Hát igen..

A Gyurcsanyista tandíjpárti MSZP-s csürhe most épp amiatt sápítozik, hogy csak 10.000 diák tanulhat ingyen, nem pedig egyetlen egy se, mint ahogy ők tervezték.

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2012.12.14. 14:27:01

Ilyen pökhendi, gőgös, nagyképű nyilatkozaton amit Brüsszelben hazudott a sunyi orbán, megint röhög a világ. Persze senki nem veszi komolyan a törpemajmot, ezért is büntetik hazánkat.

Szégyene vagy az országnak és a magyar népnek, takarodj!

Regisztrálj és szavazz a fidesz ellen, hogy többé ne kelljen regisztrálni!

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.12.14. 14:30:09

Regisztráljatok, hogy a nagy elkúró aki gazdaságilag hazavágta az országot, Bajnaiustul, MSZP-stül soha többé ne jöjjön vissza !

dr Smittpálelnökúr 2012.12.14. 15:00:17

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Te nem szavaztál a tandíj ellen?

Ha igen, akkor mit ugatsz?

Mocskos, hazug gerinctelen senkik vagytok! Saját magatokat köpitek szemen, a faszom se tudja miért.

Nem tudom felfogni, hogyan lehet annyira imádni a vezért, egy ócska szarfaszú, hazug kis geci személyében, hogy minden szart beszoptok tőle?

Hányinger alakok vagytok, akik annyira agy nélkül éltek, hogy azt sem veszitek észre, amikor a vezért eddig támogató értelmiség is szóvá teszi a felcsúti bugris baromságait. Ti akkor is kiálltok mellette.

És ha visszahozza a kórházi napidíjat? Mondjuk ellátási pótlék néven és nem napi 600 Ft összegben, hanem 2000 Ft-ban, akkor ti idejöttök kommentelni, hogy ez nem kórházi napidíj, és milyen jó, hogy fizetni kell, és amúgy is éljen viktor?

Szaros már a nyelvetek!

GumBur 2012.12.14. 15:01:52

@Mária: az ő egykori fiatalembere vállon veregetné a mai Orbán Viktort vagy összepacsizna vele: Bravó, ez az!! megcsináltad!

ahabkapitany 2012.12.14. 15:07:10

@endike:

Nem rég olvastam egy idevágó kommentet: "hihetetlen, hogy nekünk még trollból is csak ilyen fapados szarok jutottak."

majdazténtudom 2012.12.14. 15:40:36

@dr Kangörény: Értem én úgy általánosságban, hogy az "agresszív" kirohanás nem a megfelelő válasz semmilyen vitában, de akkor is szívemből szólt a doktorúr! :)

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.14. 15:49:23

@veracity: @Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: most, hogy mindent ilyen jól megbeszéltetek egymással, húzzatok már el a vérbe mindketten ha kérhetem:) személyetekben egyébként a magyar társadalom legalját tisztelhetjük és ami a külön poénfaktort adja, hogy hiába próbáltok itt kampányolni, az értelmi szint alacsony foka miatt épp ellenkező hatást értek el. ha ti vagytok az anti-baloldal, minden jóérzésű független szavazó kérdés nélkül behúzza majd az ikszet bajnai vagy az mszp neve mellé

zw007 2012.12.14. 16:10:50

@veracity: @Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !
Mondjátok meg őszintén! Miért gyűlölitek ennyire a hazámat? Miért gyűlölitek annyira a magyar népet, hogy mindenáron ennek pszichopata, hazug, kártevő, komunista diktátornak a kezei közt akarjátok látni? Komolyan kérdezem!

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.12.14. 16:34:33

@dr Kangörény:

Szarok én Orbánra te majom.

Az olyan gerinctelen patkányoktól kapok csupán hányingert, mint a magdfajata MSZP droid.

Akik könyörögtek 2008-ban is a tandíjért, most meg eljátszák a nemzet megmentőit.

Magasról leszartátok a diákokat 2008-ban is, és most is, és majd akkor is leszarod amikor kedvenc MSZP-d végre megvalósítja Bokros nagy álmát, és nemhogy 10.000 ember tanulhatna ingyen, mint most hanem 1 darab se.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.12.14. 16:36:40

@zw007:
Tisztázandó:

1. Az MSZP volt az a kormány mely megduplázta a munkanélküliégi rátát.

2. Az MSZP volt az a kormány mely több, mint 35%-kal megnövelte a GDP arányos hiányt.

3. Az MSZP volt az akik a szlovákok elötti pozicióból, az EU utolsóivá züllesztették az országot.

4. MSZP-s tolvajokkal van tele a dutyi.

Szóval aki az MSZP-t hajlandó helyzetbe hozni az a legnagyobb geci, aki csak az országnak akar ártani.

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.14. 16:45:11

jól érzem hogy senki nem akar hadakozni ezzel a fasszal itt fölöttem? :) ne is, nem éri mög:)

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.12.14. 16:55:16

@balage_81 reloaded:
Tényekkel nehéz vitatkozni:

Munkanélküliség:
http://www.google.com/publicdata/directory#!q=eu+unemployement

GDP arányos hiány:
http://www.google.com/publicdata/directory#!q=eu+gdp

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.12.14. 17:32:34

@Gyυrcsány еgy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Gy'v'rcsány egy mocskos.. != Gy'u'rcsány egy mocskos..

Miért nem szerzel egy saját nicket MSZP-s igehírdetésre ?

Vagy kit akarsz ezzel megtéveszteni ?! :))

hetivalasz.hu/itthon/tandijbevezetest-surgeto-kampanyt-tamogatott-bajnai-58146
az egykori nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszternek nem volt ellenére a 2006-ban bejelentett fejlesztési részhozzájárulás (FER) bevezetése. Bajnai saját maga ajánlotta iskolaigazgatók figyelmébe a köztévé 2008-as tájékoztató sorozatát, melynek Büfé-ruhatár tanszék című 19. részében kifejtik, hogy „hiába végez évente négyszázezer diák, ha aztán nyakukon marad a tudásuk”, hogy „azokból kellene inkább többet képezni akikből nincs elég: mérnököket, programozókat, és más efféléket” illetve hogy „aki nagyon akar, az ezután is mehet bármilyen szakra, de ezért áldozatot kell hoznia: fizetni, vagy nagyon jól tanulni”.

Hunor Levente 2012.12.14. 18:11:50

Az ilyen veracityk és endikék hogy nem bírják befogni a mocskos tetves kibaszott kurva pofájukat!

fidesznyikek 2012.12.14. 18:45:50

"Az apja meg egy ÁVH-s hulladék volt"

1 Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke — volt egyetemi és gimnáziumi KISZ-titkár;

2 Matolcsy György, nemzetgazdasági miniszter — volt MSZMP-tag, III/II-es ügynök

3 Varga Mihály, a Miniszterelnökség vezetője — volt KISZ-titkár

4 Martonyi János, külügyminiszter — volt MSZMP-tag

5 Pintér Sándor, belügyminiszter — volt párttitkár

6 Kövér László, parlamenti házelnök — volt KISZ-titkár, az MSZMP Központi Bizottsága alá tartozó Társadalompolitikai Intézet munkatársa

7 Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője — volt KISZ-titkár

8 Stumpf István, alkotmánybíró, az első Fidesz-kormány minisztere — volt MSZMP-tag, a Hazafias Népfront egykori alelnöke

9 Orbán Győző, Orbán Viktor apja — volt párttitkár

10 Pozsgai Imre, a Fidesz Orbán Viktor által vezetett Nemzeti Konzultációs Testületének tagja — az MSZMP Központi Bizottságának egykori tagja

11 Járai Zsigmond, az első Fidesz-kormány pénzügyminisztere — az utolsó kommunista kormány államtitkára, volt MSZMP-tag

11 Járai Zsigmond, az első Fidesz-kormány pénzügyminisztere — az utolsó kommunista kormány államtitkára, volt MSZMP-tag

12 Mikola István, az első Fidesz-kormány egészségügy-minisztere — a Hazafias Népfront volt alelnöke

13 Chikán Attila, az első Fidesz-kormány gazdasági minisztere — volt MSZMP-tag

14 Fónagy János, az első Fidesz-kormány közlekedési és vízügyi minisztere — volt MSZMP-tag

15 Vonza András, az első Fidesz-kormány mezőgazdasági és vidékfejlesztési minisztere — volt MSZMP-tag

16 Ligetvári Ferenc, az első Fidesz-kormány környezetvédelmi minisztere —volt MSZMP-tag

17 Szabadi Béla, az első Fidesz-kormány mezőgazdasági államtitkára — volt MSZMP-tag, volt munkásőr

18 Pokorni Zoltán apja ügynök
"Az apja meg egy ÁVH-s hulladék volt"

1 Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke — volt egyetemi és gimnáziumi KISZ-titkár;

2 Matolcsy György, nemzetgazdasági miniszter — volt MSZMP-tag, III/II-es ügynök

3 Varga Mihály, a Miniszterelnökség vezetője — volt KISZ-titkár

4 Martonyi János, külügyminiszter — volt MSZMP-tag

5 Pintér Sándor, belügyminiszter — volt párttitkár

6 Kövér László, parlamenti házelnök — volt KISZ-titkár, az MSZMP Központi Bizottsága alá tartozó Társadalompolitikai Intézet munkatársa

7 Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője — volt KISZ-titkár

8 Stumpf István, alkotmánybíró, az első Fidesz-kormány minisztere — volt MSZMP-tag, a Hazafias Népfront egykori alelnöke

9 Orbán Győző, Orbán Viktor apja — volt párttitkár

10 Pozsgai Imre, a Fidesz Orbán Viktor által vezetett Nemzeti Konzultációs Testületének tagja — az MSZMP Központi Bizottságának egykori tagja

11 Járai Zsigmond, az első Fidesz-kormány pénzügyminisztere — az utolsó kommunista kormány államtitkára, volt MSZMP-tag

11 Járai Zsigmond, az első Fidesz-kormány pénzügyminisztere — az utolsó kommunista kormány államtitkára, volt MSZMP-tag

12 Mikola István, az első Fidesz-kormány egészségügy-minisztere — a Hazafias Népfront volt alelnöke

13 Chikán Attila, az első Fidesz-kormány gazdasági minisztere — volt MSZMP-tag

14 Fónagy János, az első Fidesz-kormány közlekedési és vízügyi minisztere — volt MSZMP-tag

15 Vonza András, az első Fidesz-kormány mezőgazdasági és vidékfejlesztési minisztere — volt MSZMP-tag

16 Ligetvári Ferenc, az első Fidesz-kormány környezetvédelmi minisztere —volt MSZMP-tag

17 Szabadi Béla, az első Fidesz-kormány mezőgazdasági államtitkára — volt MSZMP-tag, volt munkásőr

18 Pokorni Zoltán apja ügynök

regress 2012.12.14. 19:30:24

@veracity: a felcsuti cigány megint hazudott.a hétvégére ígért megoldást áttolta jövő hétre

kirsten 2012.12.14. 19:41:38

@veracity: Ez az elképesztő szenny és mocsok mind orbán hozadéka. Nyugodtan megköszönheted neki Aki még ennek az elvtelen, köpönyegforgató, arrogáns senkiházinak még elhiszi amit mond az vagy naiv vagy a köreihez tartozik.

kirsten 2012.12.14. 19:46:07

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Hogy te mekkora tájékozatlan tahó vagy. Minden blog hozzászólásodból süt a bunkóság. Alighanem a blog nevedben csak a Gyurcsányt kéne kicserélni a saját nevedre. Akkor mondanál igazat.

regress 2012.12.14. 20:00:24

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: nem te szarsz az orbánra,ő veri a szádba naponta.neked meg jóóóóóóóóóóóóóóóó

Csore60 2012.12.14. 20:06:45

@dr Kangörény:

A stílusoddal ugyan nem értek egyet, de sajna igazad van... Az a baj, hogy a hívőknek bármit mondhatsz, a vakhitet nem tudják kikezdeni az észérvek. És a szitok sem jut el az agyukig.

Pepibubó 2012.12.14. 20:18:18

"Az állam által kinevezni tervezett egyetemi komisszárok, amellyel egyértelműen megszüntetik az autonómiát."

Ez igaz? Erről itt hallok először.
Ez olyan jogtól történő megfosztást jelentene, amit még a kádárdiktatúra se mert meglépni.
Persze ügynökeivel, egyetlen pártájával, feltételhez kötött támogatásával átszőtte az egyetemeket, de az autonómia - látszatához - nem mert nyúlni.

Igaz ez tényleg, hogy már itt tart a "dolog"?

Chigavera · http://pezsma.blog.hu/ 2012.12.14. 20:51:33

@Pepibubó: Az állam az egyetem gazdaságát felügyelő megbízottat ültet a felállítandó ún egyetemi kancelláriákba. Ott határozzák meg, mire mennyit költhet az egyetem, és mivel az rendeli a zenét, aki fizet, így az egyetem tulajdonképpen teljesen ettől az államtól irányítástól fog függeni. Hiába mondják, hogy a szakmai kompetencia az egyetemnél marad, ez természetesen nem így van, mert ha pl. azt mondják, hogy ez a tanszék megy a levesbe, akkor megy stb. Ez egy folyamat, az elmúlt években folyamatosan tartott ez a gazdasági eszközzel folytatott autonómiaszűkítés. A szomorú az, hogy a tandíjnak elvileg saját forrás lévén erősítenie kellene az autonómiát, a tervzet azonban ötvözi a tandíjat és az állami függést.

Csore60 2012.12.14. 20:59:07

@fidesznyikek:

Vagy ahogy boldogult nagyanyám, aki amúgy világ életében finom beszédű asszony volt, mondotta volna ezekre: "Ez egy sem kurva, mind egyforma."
süti beállítások módosítása