HTML

Pézsma

Az átlag-magyarnak eddig csupán a különböző fokozatú diktatórikus hatalomgyakorlás verzióiba volt alkalma belekóstolni. Idehaza a demokráciáról nincs és tulajdonképpen sosem volt személyes tapasztalat. A kitűzendő cél éppen ezért nem a demokrácia-kísérlet feladása, hanem éppen ellenkezőleg: az elkezdése kell hogy legyen. Ha mailt küldenél: pezsmablog@gmail.com

Bejegyzések

Pézsma a Facebookon

Utolsó kommentek

  • Éhesló: www.hirado.hu/2017/07/27/hol-a-hatar-az-etikus-hekkeles-es-a-buncselekmeny-elkovetese-kozott/ (2017.08.28. 10:56) Vox populi
  • Éhesló: www.hirado.hu/2017/07/27/hol-a-hatar-az-etikus-hekkeles-es-a-buncselekmeny-elkovetese-kozott/ (2017.08.28. 10:49) Dunai hekk
  • Éhesló: update: a politika olyan mélyen belenyúlt ebbe a bűncselekmény halmazba, hogy a vége ez a szégyen lett. Egy a zindex és a hekker cooprodukciójában előadott bűncselekményhalmaz odakerülhetett a 2006... (2017.08.22. 12:42) Dunai hekk
  • Éhesló: update: a politika olyan mélyen belenyúlt ebbe a bűncselekmény halmazba, hogy a vége ez a szégyen lett. Egy a zindex és a hekker cooprodukciójában előadott bűncselekményhalmaz odakerülhetett a 2006... (2017.08.22. 12:16) Vox populi
  • Pézsma: index.hu/belfold/2017/08/21/a_bkk_visszakozott_mar_nem_gyanusitjak_az_etikus_hekkert/ (2017.08.21. 22:30) Vox populi
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • Éhesló: www.hirado.hu/2017/07/27/hol-a-hatar-az-etikus-hekkeles-es-a-buncselekmeny-elkovetese-kozott/ (2017.08.28. 10:56) Vox populi
  • Éhesló: www.hirado.hu/2017/07/27/hol-a-hatar-az-etikus-hekkeles-es-a-buncselekmeny-elkovetese-kozott/ (2017.08.28. 10:49) Dunai hekk
  • Pézsma: Uraim, el tetszenek passzolgatni a probléma mellett. Nem az a kérdés, hogy Oroszország és az USA v... (2015.01.02. 23:29) Szófia-expressz
  • Pézsma: @ern0: Igen, azt hiszem, ezzel most túl nagyot mertek álmodni :) (2014.12.11. 19:41) A hatalom-teszt
  • peterirrrr: Igazából én sokszor elgondolkoztam azon, hogy érdemes-e folytatni idehaza, vagy mondjuk meg lehetn... (2014.02.17. 12:59) Most menjek vagy maradjak?!

Címkék

Ahogy volt, úgy volt

2013.01.05. 15:50 Pézsma

monkey_trap.pngTegnap szörfölgetés közben egyszer csak Rogán Antalra kapcsoltam, aki épp úgy beszélt a józan észre való hallgatásról, hogy közben tulajdonképpen non-stop hazudott. Gondoltam, csak a vicc kedvéért nézzük meg a dolgot kicsit közelebbről.

Legutóbb azt írtuk: ha a Fidesznek maradt még néhány valóságérzékelésre alkalmas neuronja, akkor nem áll neki keménykedni a választási regisztráció ügyében, hanem elfogadja az Alkotmánybíróság minden szempontból megsemmisítő határozatát és lenyeli a békát. Nem kis meglepetésre a párt valóban így is tett, megkímélve ezzel magát és a választókat is egy sor további kellemetlenségtől.

Orbán nagyon nehezen, de végül felismerte, hogy a regisztráció erőltetésével olyan majomcsapdát fabrikált magának, ami nagyon veszélyes lehet a hatalmára nézve, és az utolsó utáni pillanatban képes volt elengedni a banánt. (Azért a párttársak fejében valószínűleg megfordult a gondolat, hogy jó ötlet-e, hogy egy piromán az őr a benzinraktárban.)

Hét nap alatt teljes fordulat következett be. Egy hete pénteken Rogán és Szájer még blazírt magabiztossággal álltak a nyilvánosság elé az Alkotmánybíróság formai okokra hivatkozó, átmeneti rendelkezéseket megsemmisítő végzése után. Bejelentették, hogy a formai kifogás nem probléma, ettek ők már Alkotmánybíróságot, az összes megsemmisített passzust regisztrációstul egyszerűen belegravírozzák majd az Alaptörvény főszövegébe, oszt jónapot.

Azonban Áder, aki a brüsszeli évek alatt, úgy tűnik, vakonddá lett, megnyitotta a kiskaput az AB számára, hogy az tartalmilag is vizsgálhassa a választási regisztrációt. Abból pedig hirtelen rés lett és nem erős bástya. Amiről a Fidesz azt gondolta, hogy ravaszul jól eldugta az Alaptörvénybe a talárosok elől, azt az Alkotmánybíróság körülményesen, de végül mégis kipecázta, és megállapította, hogy az bizony kukaérett selejt, és mindig is az volt.

A legérdekesebb a sztoriban így most talán az, ahogy a Fidesz prominensei amolyan Man in Blackes tempóval próbálják meg elhitetni, hogy az egész eddigi és konkrétan az egy héttel ezelőtti izmozás meg sem történt. Csak egy kis mocsárgáz volt, ami megrekedt egy légzsebben, vagy ilyesmi. Arra figyeljenek, amit a villanás után ma hazudunk, picsábamár!

Azonban már a tandíj kapcsán is kiderült, hogy a folyamatos trükkös hazudozásban az a rossz, hogy a múlt nem törlődik nyomtalanul. És ameddig a Fidesz neuralizálója nem tökéletes, addig bizony csak potyognak egymásra a hazugságok. És sokszor ez az élmény meghatározóbb a választók szemében, mint külön-külön egyes döntések hatása.

Nézzük például hogyan is nyilatkozott Rogán Antal tegnap az egy héttel ezelőtti eseményekről (a teljes beszélgetés itt):

És hogy nézett ez ki a valóságban:

Érdemes végignézni a teljes anyagot:

És az egyik legérdekesebb kérdés még el sem hangzott: Miért nem nyilatkozik Orbán a témában? Hiszen tulajdonképpen az ő ötlete volt az egész! Ő menedzselte, védte meg a belső és külső támadóktól, képviselte a rádióban hétről hétre. Csak alig pár napja, hogy „műbalhénak” nevezte az erről való vitát. is És persze az AB döntése után ő adott utasítást a téma elengedésére is. Azzal, hogy szokás szerint a bukta után felszívódik, és megint az istállófiúkkal takaríttatja el a lócitromot, egyszerű gyávaságot mutat: fél attól, hogy monoklivel látják. Pedig, ha vállalna néhány ilyen emberi, esendő gesztust, ha be tudná látni, hogy tévedett, azzal valószínűleg többet nyerne, mint így, hogy minden buliba Terminátornak öltözik, aztán nem jön elő a gardróbból, ha lebukik a gagyi napszemüvegével.

A Fidesz ma ott tart, hogy amikor végül helyesen dönt és szimpatikusnak akar látszani, azt sem tudja megtenni hazugság és beszólogatós arcoskodás nélkül (ha akarnánk, dafke beleírhatnánk!). Így nem lehet hietelességet építeni. Ez a hajó már elment. Hiába tesznek fel Yoda-álarcot és szórnak rezsire való aprót a nép közé, nem tudják megakadályozni, hogy vonulásuk közben mindenki lássa: bizony, ez a király meztelen.


Ha tetszett, kövesd a Pézsmát a Facebookon is!

 

31 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://pezsma.blog.hu/api/trackback/id/tr414999736

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Megsajnáltam Rogánt 2013.01.07. 17:41:37

Esküszöm, én megsajnáltam Rogán Antalt. A Fidesz vezérkara már másodjára húzatja le vele a klotyón az időt és pénzt nem kímélve felépített politikai karrierjét.  Vajon milyen érzés lehet az, amikor a főnök azt mondja pénteken, hogy menj be, h...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NYJetsTD 2013.01.05. 18:57:21

Politikusok. Hazudnak. Szar tetű mind, de szerencséjükre van pár százezer idióta, aki velük együtt békemenetel, sörsátorban éhezik meg még ezernyi módon fejezi ki háláját a nagy büdös semmiért...és persze mindig előbb döglik meg, mint ajnározott kedvencük.
rogán tetű ugyanazt játssza el, mint a többi fideszes gennyzsák, mindenen csak mosolyog, szemrebbenés nélkül hazudik, mondja bármikor az ellenkezőjét annak, amit tegnap még harsányan védett. Bár most azért a pszichológia kifogott rajta, amikor Olga lapozott, riadtan nézte mit fog találni, gyorsan kezdte a félremagyarázást, orrvakarást, felkönyöklést, "nyissunk új frontot" dumát... 02:43-nál kezdődik... szánalmas, de legalább érdekes.
Azt viszont nem értem, ha már politikai műsor, ha már fideszes képviselő a vendég, akkor mi a faszért nem készülnek fel egy azonnali bejátszásra, szembesítésre? Hiszen mindenki tudta előre, hogy kamuzni fog. Nem pöcsölni kell, hanem rázúdítani mindent. Szokja csak.

nandras01 2013.01.05. 19:32:54

rogán vérbeli politikus.
szemrebbenés nélkül hazudik.
csak azt nem tudom, hogy honnan vette a bátorságot erre a mérhetetlen hazugságra, amikor nem lehetett biztos abban, hogy nincs bekészítve a felvétel a sajttájról.
(konteo: előre megbeszélték..?)
persze az is igaz, hogy régi fogás egy vitában, amikor az egyik fél akkorát hazudik, amitől a másik egyszerűen elbizonytalanodik, és a partner magabiztosságát látva, maga is kételkedni kezd abban, amit egyébként holtbiztosan tud.
mindenesetre kálmán olga óriási hibát követett el, hogy nem számolt azzal a triviális lehetőséggel, hogy rogán tagadni fogja a nyilvánvalót.

nandras01 2013.01.05. 19:59:19

@NYJetsTD: jókeresztény módjára :)
de legalább nem készülök piéjdzsdít írni :)

Pézsma · http://pezsma.blog.hu 2013.01.05. 20:35:01

@NYJetsTD: Régi tervem, hogy amolyan real-time fact checker beszélgetéseket kellene/lehetne tartani, ahol online lehetne tolni az infót az elhangzottakkal kapcsolatban, amit (mondjuk a háttérstáb által közvetítve) egy tableten rögtön látnának is a résztvevők. Veszélyesebb lenne az ilyen dezinformációs orosz rulett.
Például az alany azt mondja: Norvégiában nincsen orvosképzés, és mire befejezi a mondatot, hárman már tolják is az egyetemek elérhetőségét, szakokkal, felvételi pontokkal, kollégiumi férőhellyel és fax-számmal egyetemben.

dr. jenőke (jenőke) 2013.01.05. 20:52:39

Nagy tréfa Rogántól: "nem gondolom, hogy azt mondtam"

Vagy elszólás?
Helyesen ez lenne: nem azt mondtam, amit gondoltam.

Azért az a Freud mégiscsak tudhatott valamit.

laci0011 2013.01.05. 20:55:36

@nandras01: Nem tagadta,azt mondta:úgy gondolom,hogy nem ezt mondtam.Agyrepesztő.

laci0011 2013.01.05. 21:04:22

Van mire arcoskodniuk,az év végén sikerült 0:4 arányban unortodox győzelmet aratniuk,az AB,és a diákok felett.Kemény heteik voltak,már AB határozataik is vannak arról hogy törvényalkotásban funkcionális analfabéták...

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2013.01.05. 21:18:44

Rogán: "Azt gondolom, h ezt nem mondtuk" megaLOL
Egyébként meg majomcsapda = makiverem :)

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2013.01.05. 21:21:39

@NYJetsTD: A fidesztrollok voltak a legviccesebbek, a körömszakadtukig védték a regisztrációt, aztán mikor meghallották, h a Fidesz visszakozott: "én személy szerint mindig is elleneztem a regisztrációt."

NYJetsTD 2013.01.05. 22:25:49

@Pézsma: Ezt különben én sem értem, miért nem csinálják. Sajna csak netem tudom visszanézni az érdekesebb magyar interjúkat, de mindig kiakadok, amikor például az atv-én Olga össze-vissza tekereg a gépén ahelyett, hogy bebassznának az asztalba két monitort, amit pár okostojás folyamatosan töltene aktuális infóval. Ehelyett 2012-ben ott tartanak, örülnek ha eltalálják, melyik grafikont akarták kivetíteni. LOL.

Másrészt, egyetlen tárgyalásra sem megyek úgy el, hogy csak a saját cuccaimból készülök fel. Előre kitaktikázom, mire számíthatok. Ezeknek meg nincs erre energiájuk? Mire számítottak, rogán coming out-ra?

NYJetsTD 2013.01.05. 22:37:02

@MolnarErik: Akárcsak gazdáik, ők is ugyanazt nyomják.
Tandíj? Pár éve még nemzethalál, zsigerelés, senki sem tud továbbtanulni...ma meg a nemzet felemelkedése, lágy tavaszi szellőcske, pillangós réten.
Korrupció? Nem is oly rég még nokiás dobozokon zötykölődő autópálya brigantik, ma pedig a köznépet szolgáló közgépekkel álcázott igazságos simlicska király és különben is, magyar seggbe magyar lófaszt...
A napraforgó hozzájuk képest betontömb. Sajna a magyar nép sem különb senkinél. Kitermeljük mindig ezt a sok hülyét. Ahogy Börcsök Mária is megírta a Kettészakadt Magyarországban, többet ártottunk mi mindig magunknak, mint a szomszédos népek együttvéve...

babo81 2013.01.06. 02:21:44

@NYJetsTD: Régebben kb.2-3 éve Kálmán Olga sokkal jobban vezette az Egyenes beszédet! Akkoriban tényleg nem volt mellébeszélés. Keményen odacsapott aki mismásolt. Manapság.... már nem a régi! Simán elnézi,hogy belehazudjanak az arcába! Kár érte!

B.Gideon 2013.01.06. 03:51:58

Azt sajnálom csak, hogy Olga nem mondta azt Rogánnak: Ne hazudjon már a szemembe!!

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2013.01.06. 11:18:30

@NYJetsTD: Igen, de itt az volt a különösen szép, h percek alatt következett be a pálfordulás :)

NYJetsTD 2013.01.06. 12:54:25

@babo81: A legnagyobb probléma olgánál, hogy elkezdett viccelődni. Az meg neki nem áll jól. Egyszerűen nem tud humoros lenni. Sebaj, rengetegen vannak így, csak ő még mindig erőlködik. Amikor pedig a vendég süt el valami poénost, képes újra vissza ismételni. Az meg a vicc halála.
Az élessége tényleg megtompult, nagyon hiányzik már belőle a harapás... egy ilyen magasan feladott labdát, amit ez a gusztustalan kis pondró tóni kínált az egyértelmű hazugságával... teljes erőből az arcába kellett volna csapni...

NYJetsTD 2013.01.06. 12:55:48

@MolnarErik: : ) naná, reggel még akarták, délben már nem... ja kérem, a gerinc az gerinc...

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2013.01.06. 22:14:50

Vágjátok már össze 1 videóba pls.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.06. 22:23:36

"És az egyik legérdekesebb kérdés még el sem hangzott: Miért nem nyilatkozik Orbán a témában?"

Ez az egyetlen valódi kérdés. A többire udja a választ, aki olvasta pl. a mandiner.blog évértékelőit. Ők, az értelmiségi bázis leírta Orbánt és a Fideszt.
Ezért hátráltak meg Rogánék és valszeg ezért puccsolták meg, zárták diliházba Orbánt. Ők nem akarnak mindent elveszíteni Orbán elmeháborodott,öncélú harcai kedvéért.

Orbán december 23.a óta eltünt a nyílvánosság elől.
Bár a nevében adnak ki nyilatkozatokat és kinevezést is, de senki nem látta.
Jó, mindenki tdja, hogy Orbán nem vállal felelősséget soha semmiért és a kudarcokat mindig mással mossa fel, de ez akkora mértékű pofon és annyira ő szaladt bele, hogy normális viszonyok között mindenféleképp neki kellett volna megszólalnia és visszavonulót fújnia.
Szét kell nézni a trollok között, totális a zavarodottság a köreikben.
Orbán ezt nem hagyná, valami elterelő faszsággal tüzelné őket, ergo Orbánt megpuccsolták és diliházban van lassan két hete.

Nagyjából azóta tudják a Fideszes főfunkcik az Alkotmánybíróság döntését.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.06. 22:28:54

@MolnarErik:

Olvasd el a Gondolán Macisajtot, ő már azt hirdeti, hogy ez a döntés milyen jó a Fidesznek :)))

1-2 hét, és a droidok meg lesznek arról győződve, hogy a Fidesz mindig is ellenezte a regisztrációt és a Gyurcsány akarta.

Szúrófény 2013.01.07. 07:11:33

@NYJetsTD:

Azért uralkodnak!

Azért uralkodnak,
Ostobák, terajtad,
Mert megszavaztad,
Akit reklámoztak,
Mások neked,
Nem volt saját eszed.
Vegyed a fáradtságot
Kire essék választásod,
Kinek adsz bizalmat,
Nem lopja el adódat.
Nékik semmi nem elég,
Fizess meddig még?
Amíg jár beléd a lég!
Ha meg, lelked ki lehelted,
Kifizesd a fekhelyedet!
2012. 12. 30.

NYJetsTD 2013.01.07. 10:05:44

@Szúrófény:
Tulajdonképpen összefoglaltad a 2013.01.05. 18:57:21 írt hozzászólásom első bekezdését... még jó, hogy nem a pináról írtam... : )

Lutius Lemmingus · http://szabotazs.blog.hu/ 2013.01.07. 14:03:50

@Pézsma: A norvégokról írtunk mi is, a posztban három (restség miatt csak három :) ) norvég orvosi kar linkje. Kb 3 perc gúgli. :D
Értem én azt az ellenérvet is, hogy retorikai fogás volt, de azért egy miniszterelnöktől és egy kommunikációs stábtól többet várna az ember.

szabotazs.blog.hu/2012/12/29/lopjak_a_magyart

De hát ez is olyan dolog volt, mint ez a regisztrációsdi. Mi mindig is Eurázsiával álltunk hadban.

Pézsma · http://pezsma.blog.hu 2013.01.07. 14:25:20

@Lutius Lemmingus: Olvastam is, a képek külön tetszettek :))

A cél itt nyilván a legendagyártás volt, ammeg már önműködő.

Lutius Lemmingus · http://szabotazs.blog.hu/ 2013.01.07. 14:37:02

@Pézsma: Nemcsak a korrekció kedvéért, de pont ezért is született a poszt. Mert furcsa végignézni, hogy ilyen hülyeségek milyen hamar közéleti legendává válnak, aztán pedig tényekké csontosodnak. És az ilyen "tények"-en alapuló érvek alakítják már nagyon régóta nemcsak a napi pártpolitikát (azt leszarnám alapvetően), hanem sajnos a közéletet, a hazai gondolkodást is, sőt, a gazdasági-kulturális "elitünk" gondolatvilágát is. És emiatt már minimum 12 éve folyamatosan fordítva ülünk a lovon...

Pézsma · http://pezsma.blog.hu 2013.01.07. 14:47:05

@Lutius Lemmingus: Hát, van az 72 is, vagy inkább több, de alapvetően igen, a hit ereje szinte mindent legyőz, a tényeket biztosan :))

NYJetsTD 2013.01.07. 19:30:40

@Lutius Lemmingus: @Pézsma: A legenda gyártás mindig is létezett, Mátyás királytól Rákosi Mátyásig. Ez a norvég "lopás" mostanra már beleégett a hívőkbe, akárcsak az "el lehet menni"... sosem fog kikopni, cáfolhatják ezerszer. Mint ahogy a grazi klinika híres elmebajosa című történet sincs még mindig hitelesen alátámasztva. Ez van, legfeljebb annyit tehettek ti bloggerek, hogy a hiteles információkat szépen odateszitek, így az értelmesebb réteg is tud korrektül tájékozódni. A birkáknak meg tök mindegy, számukra a pirítóson megjelenő jézus is a Ráskai kódexbe való...

Pézsma · http://pezsma.blog.hu 2013.01.07. 20:07:06

@NYJetsTD: Nono, a pirítóst nem engedem, nekem múltkor kijött rajt' a Nyers Rezső :))

A Fidesz egyik ősbűne egyébként szerintem a fogalmak elmocsarasítása volt/van. Kezdődött a polgárral, amelyből idehaza kb 50 éve látták az utolsót, azt is kitelepítve a tanyavilágba. Folytatva a demokráciával, köztársasággal, konzervatizmussal, liberalizmussal, kereszténységgel, civilséggel stb. Ezek nagy többségét olyasféle helyiértéknek tekintik a szereplők, amely bármilyen főnevet, igét, szimbólumot, csillagjegyet képes felvenni, amit csak ráakasztanak.

Így tulajdonképpen még beszélgetni is nehéz a legtöbb problémáról. Kicsit emlékeztet azokra az évtizedekre, amikor a polgári demokrácia például azt jelentette, hogy "fasizmus". Az egypártrendszer meg egyszerűen "történelmileg úgy alakult" ki.

Veri difikölt.

NYJetsTD 2013.01.07. 21:27:00

@Pézsma: Ahogy mondod. Tulajdonképpen a hajó már akkor elment, amikor "a haza nem lehet ellenzékben" szlogent kitalálta a dakoták főnöke. Az volt az a pont, amikor lehetett tudni, a normális társadalmi párbeszéd megszűnik, ellenfelek helyett ellenségek, állam irányítás helyett ország foglalás lesz. Sajna bejött. Azonban még ennél is rosszabb, hogy mehet ezerrel a vetítés, de a következő tíz év még ennél is rosszabb lesz. Nem irigylem azokat, akik még kitartanak otthon.

NYJetsTD 2013.01.07. 21:28:31

Hülye szóismétlő gép : ) bocs

Pézsma · http://pezsma.blog.hu 2013.01.07. 22:11:24

@NYJetsTD: Ez már nem is kitartás, ez már kalandvágy :)
süti beállítások módosítása