HTML

Pézsma

Az átlag-magyarnak eddig csupán a különböző fokozatú diktatórikus hatalomgyakorlás verzióiba volt alkalma belekóstolni. Idehaza a demokráciáról nincs és tulajdonképpen sosem volt személyes tapasztalat. A kitűzendő cél éppen ezért nem a demokrácia-kísérlet feladása, hanem éppen ellenkezőleg: az elkezdése kell hogy legyen. Ha mailt küldenél: pezsmablog@gmail.com

Bejegyzések

Pézsma a Facebookon

Utolsó kommentek

  • Éhesló: www.hirado.hu/2017/07/27/hol-a-hatar-az-etikus-hekkeles-es-a-buncselekmeny-elkovetese-kozott/ (2017.08.28. 10:56) Vox populi
  • Éhesló: www.hirado.hu/2017/07/27/hol-a-hatar-az-etikus-hekkeles-es-a-buncselekmeny-elkovetese-kozott/ (2017.08.28. 10:49) Dunai hekk
  • Éhesló: update: a politika olyan mélyen belenyúlt ebbe a bűncselekmény halmazba, hogy a vége ez a szégyen lett. Egy a zindex és a hekker cooprodukciójában előadott bűncselekményhalmaz odakerülhetett a 2006... (2017.08.22. 12:42) Dunai hekk
  • Éhesló: update: a politika olyan mélyen belenyúlt ebbe a bűncselekmény halmazba, hogy a vége ez a szégyen lett. Egy a zindex és a hekker cooprodukciójában előadott bűncselekményhalmaz odakerülhetett a 2006... (2017.08.22. 12:16) Vox populi
  • Pézsma: index.hu/belfold/2017/08/21/a_bkk_visszakozott_mar_nem_gyanusitjak_az_etikus_hekkert/ (2017.08.21. 22:30) Vox populi
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • Éhesló: www.hirado.hu/2017/07/27/hol-a-hatar-az-etikus-hekkeles-es-a-buncselekmeny-elkovetese-kozott/ (2017.08.28. 10:56) Vox populi
  • Éhesló: www.hirado.hu/2017/07/27/hol-a-hatar-az-etikus-hekkeles-es-a-buncselekmeny-elkovetese-kozott/ (2017.08.28. 10:49) Dunai hekk
  • Pézsma: Uraim, el tetszenek passzolgatni a probléma mellett. Nem az a kérdés, hogy Oroszország és az USA v... (2015.01.02. 23:29) Szófia-expressz
  • Pézsma: @ern0: Igen, azt hiszem, ezzel most túl nagyot mertek álmodni :) (2014.12.11. 19:41) A hatalom-teszt
  • peterirrrr: Igazából én sokszor elgondolkoztam azon, hogy érdemes-e folytatni idehaza, vagy mondjuk meg lehetn... (2014.02.17. 12:59) Most menjek vagy maradjak?!

Címkék

Élet-szerű

2012.12.04. 18:00 Pézsma

150px-Second_Life.pngAmit jogállami téren mostanában élünk át, az mintha nem is a valóság vagy a való élet lenne, csak valami abszurd, élet-szerű hagymáz.

Már a vasárnapi anti-listázós tüntetés idején is úgy éreztem, itt valami tévedés van. Azután Orbán parlamenti megnyilatkozásai ezt az érzést egyértelművé tették: ez a sok ember rossz tüntetésre ment ki. Nem mintha a nácizmus elutasítása nem volna fontos gesztus. Mert az. Bármikor az. Ez nem is kétséges. A gond azzal van, hogy a sorfal a kapu rossz oldalára állt fel, a gólt most nem innen kapjuk.

Jelenleg ugyanis itthon a legkevésbé sem valós veszély zsidólisták felállítása. Így például Rogán Antal is teljes nyugalommal és bátorsággal szállhat szembe egy nem létező veszéllyel a jog és igazság harcosaként. Más kérdés, hogy azután ezt rögvest zárójelbe tette Orbán parlamentben elhangzott mondata, miszerint „Mi, magyarok megvédjük zsidó honfitársainkat”, amivel nemes egyszerűséggel jóváhagyta a listázós szétválasztást. Viszont jelenleg nem náci hatalom épül. Csak egy amolyan csirizelt, koszos-büdös kis autokrácia.

A probléma pedig, hogy a jelenvaló és reális, valóban jogfosztó választási regisztráció és rendeleti alkotmányozás önkénye ellen ennek a tömegnek a töredékét sem mozgatta meg az ellenzék. Sőt, egyáltalán nem szerveztek ellene tiltakozó demonstrációt, holott ez a jogkorlátozás minden egyes választót érint. Csakúgy, mint a választási bizottság kisajátítása, vagy a kampány öncélú korlátozása. Mert mindezek együttvéve a demokratikus rendszer legitimitását jelentő alapokat ássák alá.

Mindez talán nem olyan látványos, mint a Jobbik figyelemért kuncsorgó provokációja, viszont amit a regnáló kormánypárt művel, az ezerszer valósabb veszély és rombolóbb gyakorlat.

És ez itt és most történik!

Ha már arra sem vagyunk képesek, hogy észleljük a valódi veszélyt, és reflexszerűen a heccből bedobott szalmabábokat csépeljük, akkor tényleg gond van.

Mert erre belül röhögve mondhatja Rogán Antal, hogy „ezt már nem engedjük”, mintha a Jobbik és nem a Fidesz lenne hatalmon, és építené le a demokráciát napról-napra, tégláról-téglára. Túl olcsó gól ez a Fidesznek, amellyel támogathatja azt a képet, hogy ők a biztosíték a szélsőjobb fenyegető előretörésével szemben. Miközben egyszerűen felszámolták a kiszámítható jogállamiságot és a demokrácia intézményrendszerét.

Ha Rogán egy olyan valós veszéllyel és botránnyal szemben állt volna ki, mint amit főnöke napi gyakorlatként halálos blazírtsággal előad, talán megérdemel egy biccentést De ameddig ezt a működést teljes mellszélességgel támogatja, addig ez a póz érdektelen és hiteltelen.

Különösen, ha ezt rávetítjük főnöke másnapi performanszára, amikor Orbán egyszerűen kijelentette, hogy köp az Alkotmánybíróság emberi méltóságra hivatkozó megsemmisítő ítéletére, és beleírja az alaptörvénybe, hogy márpedig a hajléktalanság büntetendő.

Remélem tudják követni: Orbán  az alapjogok részévé kívánja tenni, hogy ez a kilátástalan és reménytelen élethelyzet önmagában szankcionálandó bűn.

Rendben, megvan? Most akkor egy pillanatra újra vegyük elő Rogán Antal hősies kiállásának jelenetét a megkülönböztetéssel szemben és tegyük mellé. Kész? Nem éreznek valami furcsát? Hogy a képben nem stimmel valami?

De a legszebb mégis talán Orbán érvelése, miszerint azért kell sk újfent belevernie ezeknek a csacsi alkotmánybíróknak az orrát a saját végtermékükbe, mert az ítéletük „nem életszerű”. Ellenben például annak az életszerűségével, hogy a nincstelen hajléktalant pénzbírságra büntetik, ha a közterületen tartózkodik életvitelszerűen. Miért nem megy a haza a butus, nem igaz? Majd megtanulja a mórest és nyilván megjavul egy kis kóter után. Amikor már egy priuszos hajléktalan lesz. Akinek bűne az, hogy... van. Közterületről ki van tiltva, magánterülete nincs. Tehát? Esetleg egy tábor? Ahol majd kap a kijáráshoz menlevelet, útvonal-engedélyt? Tóni, nem akartál erről mondani valamit?!

Hogy a hajléktalant is megilleti az emberi méltóság és az ártatlanság vélelme az „nem életszerű”. De majd megigazítjuk.

És ennyi. A király szólott. Neki nem ugat be senki, ő ezt megálmodta. Mert mint a középkori királyok, ő a szuverén. A legfőbb hatalom, jogforrás, valamint az út és az élet, mely ítél elevenek, holtak és hajléktalanok fölött (is).

Orbán az önkényt halálos természetességgel közli és gyakorolja. Nem csak rendeleti szinten kormányoz, de rendeleti szinten alkotmányoz is.

Az alkotmányos kontroll egyetlen feladata ugyanis jelenleg, hogy kiválogassa azon alkotmányellenes ötleteket, amelyekről ennek megfelelően tudható, hogy az alkotmányban a helyük. Ez csak világos.

A továbbiakban várhatóan felkészülhetünk még „nem életszerű” bírói ítéletekre, statisztikai kimutatásokra (ja nem, az a drogstratégiánál már megvolt), esztétikai állásfoglalásokra (hopp, azt meg már megkapta a Fekete György) vagy akár természettudományos törvényekre.

Mert hogy Orbán Viktornak ne legyen igaza valamiben, az egyszerűen nem életszerű.


Ha tetszett, kövesd a Pézsmát a Facebookon is!

 

187 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://pezsma.blog.hu/api/trackback/id/tr14947691

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Levél zsidó barátaimnak 2012.12.05. 00:01:04

Fontos esemény zajlik ma délután. Együtt tüntetnek a magukat jobb-, illetve baloldalhoz soroló szervezetek képviselői a parlamentben elhangzott otromba felszólalás nyomán a gyűlöletbeszéd, az antiszemitizmus ellen. Jól teszik. Bár már sokkal előbb sor ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ezu 2012.12.05. 05:35:29

@Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi: Bezony, hogy kíváncsiak. Ha valaki ilyesmiről hallgat a választások előtt, az bizony becsapaja a választót.

nincs1itt 2012.12.05. 06:30:04

@Baldrick68: Na végre! Szóval, ha jól emléxem, éppen 3 vagy 4 jobbikos nájlonnáci bukott el a "C" típusú átvilágításon...Pont az egyik vezér ürüről(Szegedi Csanád, akit mint "zsidó honfitársat" aposztrofált, az a Vona-Zazrivecz, aki még a nevében sem biztos) derült ki, hogy bizony zsidó származású az Isten adta. De tényleg nincs fontosabb, mint a kettős állampolgárok listázása.
Orbán és pajtásai pedig csinálhatnak amit csak akarnak,mert bizony 22 év alatt hatodszor cseszte át az TELJES politikai elit az eccségsugarú szavazópógárt...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.12.05. 06:42:21

@MetroGoldwinMayer: nem meeting van reggel, hanem "szereposztó dívány". sorbaállás van szopásért

VT Man 2012.12.05. 06:49:54

A posztoló egy rózsadombi lakó lehet, akinek az a válasza a hajléktalanproblémára, hogy a rózsadombon úgy sincsenek, a többi pedig nem érdekli.

Támogatni kell a hajléktalanokat, de azért a többségi budapestieknek is vannak jogaik!

vazzup 2012.12.05. 06:55:28

@MetroGoldwinMayer: szimplán ostoba, rasszista köcsögduda vagy pubikám.

A poszthoz meg: igen, szívemből szólt, szokás szerint a Fidesz szatelit pártjának idehányásából a Fidesz került ki előnnyel. Most elmondhatják, hogy de hát ők megvédik az állampolgárokat, demonstrálták is.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.12.05. 06:56:50

Egyébként az írás egyetlen értelmes része, amely felháborodik azon, hogy a nép, az istenadta nép nem tud egy sok százezres tüntetésre kimenni a regisztráció ellen.

Nem az ellenzéki pártok a hibásak ebben, ők kivinnék őket, de pontosan tudják, hogy a regisztráció témájában nem lehet ennyi embert kivinni, mert a nép hülye.

Ezen kívül a post úgy baromság, ahogy van:

1)Az antiszemitizmus elleni tüntetésnek azért volt aktualitása, és volt értelme. Ha erre ki lehet vinni ennyi embert, akkor ki kell.

2) A tüntetés elsősorban a Jobbik ellen szólt

3) A Fidesz eldönthette, hogy hova áll. De ugye ahhoz, hogy kiderüljön, hogy Rogán például ideáll, kellett a tüntetés. Ha nem lett volna, akkor a pézsmának halvány lila fogalma nem lehetne róla, hova állt volna Rogán

4) Ahogy Orbán reakciójában is benne volt a tüntetés, mint előzmény

5) A post írása tehát olyan logikával íródott, hogy: "minek hívtuk ki a vízszerelőt, hát kijött, megjavította a csapot, és folyik a víz". Hát bazdmeg, azért folyik, mert kijött

6) Pézsma nem aggódik a listázás miatt. Ez egy aljas dolog, de egy dolog. Aggódik a regisztráció miatt, ez rendben van. És a végén aggódik a hajléktalanok miatt. Miközben maga mutatja meg, hogy a hajléktalanok ügye nem fenyegethet praktikusan semmivel, mert hát szegény hajléktalanon általában hogy a fenébe tudnák pénzbüntetést behajtani.

5) Persze rondaság, amit Orbánék művelnek, de hogy ez lenne az iszonyat fontos ügy, abban pézsma erősen mellé lőtt. Ami nem lenne fontos, ha nem maga akarna kioktatni másokat, hogy mellélőttek.

nincs1itt 2012.12.05. 06:58:26

@MetroGoldwinMayer: Tényleg nem akarok kötekedni, csak egyetlen kérdésem lenne. Gyöngyösi Mártonnal kapcsolatban.
A szülei diplomaták a Kádár-rezsim ideje alatt - a Te logikádat követve - tehát minimum kommunisták, de lehet, hogy kommunista-zsidók!! Hiszen tudjuk, hogy ki lehetett külügyes akkoriban! Különösen Egyiptom, Irak, Afganisztán és India területére, csak nagyon megbízható kádereket küldenek...
Szóval, a kicsirigó, rózsabimbó Marci, nem lehet más, csak: tudjukki!
NEm kellene tovább pezsegni. Mert akkor ewszembe jut Schön Péter - virtigli ősszittya vezetéknév - a jobbik pénzügyese...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.12.05. 06:59:56

@vazzup:

"a Fidesz szatelit pártjának idehányásából a Fidesz került ki előnnyel. Most elmondhatják, hogy de hát ők megvédik az állampolgárokat, demonstrálták is."

hát hallod, ebből a Jobbik vesztesen került ki, a zsidók nyertek vele, a Fidesz meg akárhogy is, de nem nyert vele. Orbánnak ugyanis a szélsőjobboldali szavazóbázis volt az egyetlen tartaléka. most hátrált egyet, és ezt is elvesztette. megbukott az a kísérlete, hogy jobb felől erősítve nyomja le az ellenzéket.

figyeld meg, a Fidesz az elmúlt hónapokban szerzett a Jobbiktól pár százalékot. ezzel stabilizálta a támogatottságát. na ez most bedőlt, mennek tovább lefele

belekotty 2012.12.05. 07:00:22

@MetroGoldwinMayer: Friss zsidózó nick. Neeel Armstrong, Neeel Armstrong! Mi bajod a zsidókkal egyébként? Le tudod írni?

belekotty 2012.12.05. 07:02:31

@MetroGoldwinMayer: Tudjuk. Azok szoktak így fröcsögni, kedves Neeel Armstrong, 2345, stb.

belekotty 2012.12.05. 07:04:41

@Brendel Mátyás: Speciel egyetértünk. Ezzel a Fidesz vesztett. A jobbik qrvára kibaszott vele. Nem volt hova hátrálni. Vagy a nemzetközi végleges kitaszítottság, vagy a szélsőjobbos szavazók elvesztése. Ráadásul a Jobbikkal való koala 2014-ben nagyon gázos lesz. O.K. Leszalámizzák őket mint a kisgazdákat és az MDF-et, de akkor is nagy lesz a nemzetközi arcvesztés.

belekotty 2012.12.05. 07:05:27

@nincs_itt: Szocionisták. Ez az új kifejezésük erre a náciknak.

vazzup 2012.12.05. 07:06:57

@Brendel Mátyás: majd nézel nagyot, amikor Fidesz-Jobbik szövetség alakul. A Jobbik nem más, mint a Fidesz kihelyezett nyuszis-mamuszos rasszista szekciója. Majd a regisztrációs lehetőség lezárulta után az utolsó két hétben megszavazzák, hogy mégis lehet pártszövetséget kötni, oszt' együtt szépen mennek tovább 2014 után is, a Jobbik immár mint kormányzó erő. Nem mintha most gyakorlatilag nem az lenne... Az első fél év másról sem szólt, mint a Jobbik programjának megvalósításáról.

nincs1itt 2012.12.05. 07:13:18

@belekotty: Olyan mosolyogni való ez az erőlködés a jobbikot védőktől, szóval ez pedig a két lehetséges nagypapája, az ál-történész Vona Gábornak, aki történelem tanár, mert ugye az identitás hamisitás tudjukkik kedvenc elfoglaltsága:

http://www.hadisir.hu/?o*=0&bejegyzesek=lista&*=0&kategoria=1&nev=Zazrivecz&szul_ido=%C3%89%C3%89%C3%89%C3%89-HH-NN&anyja_neve=&p*=5

http://www.hadisir.hu/?o*=0&bejegyzesek=lista&*=0&kategoria=1&nev=Vona&szul_ido=%C3%89%C3%89%C3%89%C3%89-HH-NN&anyja_neve=&p*=5

pjm 2012.12.05. 07:20:29

@MetroGoldwinMayer: de akkor az összessel, nem csak az izraelivel, hanem a pirézekkel is!!!

Tapmancs 2012.12.05. 07:20:30

@Dr. jenőke (jenőke): Most nem azé' mer' kötözködni akarok, de a feszültséget úgy lehet a két pólus között csökkenteni ha csökkentik az ellenállást, nem pedig növelik. Vagy pont ezt tartalmazza az Ohm-tv módosítása hogy fordítva működjön? :)

felcsutisuttyo 2012.12.05. 07:24:03

ROHADÉK NEMZETI TÖRPE NE KÜLDÖZGESD A KAMU KONZULTÁCIÓDAT AZ ÉN PÉNZEMBŐL!! Vazze el lesz kapva a tököd a választás után!!!!!!!!

megtorolom 2012.12.05. 08:00:42

@dr kíváncsivagyok: "Jómódban és Nyugalomban!"
Szabad szétröhögnöm magam? Éltél Te abban az években?Mert én már a Rákosiban is! Úgyhogy ne vedd palira itt a közönséget. Aki ilyet állít annak halvány lila pótfingja sincs azokról az évekről!

nu pagagyí 2012.12.05. 08:04:09

Szerintem csak Rogán ment ki rossz tüntetésre. Neki nem tüntetnie kellett volna, hanem saját önkormányzatában felbontani a koalíciót a Jobikkal, ha már közös jelöltként nyerte el a polgármesterséget.

kvadrillio 2012.12.05. 08:12:30

"A probléma pedig, hogy a jelenvaló és reális, valóban jogfosztó választási regisztráció és rendeleti alkotmányozás önkénye ellen ennek a tömegnek a töredékét sem mozgatta meg az ellenzék. Sőt, egyáltalán nem szerveztek ellene tiltakozó demonstrációt, holott ez a jogkorlátozás minden egyes választót érint. Csakúgy, mint a választási bizottság kisajátítása, vagy a kampány öncélú korlátozása. Mert mindezek együttvéve a demokratikus rendszer legitimitását jelentő alapokat ássák alá."

nem szerveztek ellene tiltakozást, demonstrációt...., mert rajtuk kívüli csoportokat, embertömegeket érintettek ezek az intézkedések ?!
Pedig a jobbikos beszólás, felvetés..., Gyöngyösi beszél...., előre egyeztetett megnyilatkozás, hiszen a képviselők akármit nem közölhetnek a MAGYAR PARLAMENTBEN ! ...mert egyébként Orbán csak összehúzza a szemöldökét és Gyöngyösi egyből összefossa magát ! :)

Az aluljárók maradjanak tiszták, de a hajléktalanok büntetése után lehet, hogy a munkanélküliek,egyéb szoc.ellátásból kiszorultak büntetése következhet.
Akkor, amikor jelen helyzetükért, a MAI BÜNTETŐ POLITIKUSOK, RENDSZERVÁLTÓK A FELELŐSÖK ! MERT A 1,5 MILLIÓ MUNKAHELY MEGSZÜNTETÉSE A KIVÁLTÓ OK, HOGY ENNYI MUNKANÉLKÜLI, HAJLÉKTALANNÁ VÁLT EMBER LETT EBBEN AZ ORSZÁGBAN !

kvadrillio 2012.12.05. 08:21:04

EGYÉBKÉNT FENTIEK UTÁN ELVÁROM, HOGY AKIKET A 23 ÉV ALATT LEKOMCSIZTAK VÖRÖS-CSILLAGOS KITŰZŐVEL VONULJON KI A KOSSUTH TÉRRE !
ÉN IS SZÍVESEN KIMEGYEK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.12.05. 08:21:51

az a megvédi a zsidókat tényleg durva volt, de senkinek nem tűnt fel akkor ismét, ahogy a múltkori zsidózás se.

megtorolom 2012.12.05. 08:27:44

@kvadrillio:
"Akkor, amikor jelen helyzetükért, a MAI BÜNTETŐ POLITIKUSOK, RENDSZERVÁLTÓK A FELELŐSÖK ! MERT A 1,5 MILLIÓ MUNKAHELY MEGSZÜNTETÉSE A KIVÁLTÓ OK, HOGY ENNYI MUNKANÉLKÜLI, HAJLÉKTALANNÁ VÁLT EMBER LETT EBBEN AZ ORSZÁGBAN !"
PONT!!!!
És ebben valóban úgy zusammen ludas az összes politikus, és háttér ember! Amúgy mellesleg az úgymond "rendszerváltást" ami hatalom átmentés volt, már a 80-s évek közepén elkezdték. Itt meg ölik egymást az emberkék, holott mindenki palira lett véve. Részemről Maryanne árok, ámbár nem illik szennyezni a környezetet!

wicha 2012.12.05. 08:29:42

@csak egy néző: az első mondatod sajnos egy következménye a mai helyzetnek, de a többivel teljesen egyetértek. Leszarom, ki fia borja vezeti az országot, csak tegye azt amiért odatette a nép: vezesse az országot egy szebb jövő felé. Utópia. Tudom.

tomwar 2012.12.05. 08:35:52

@MetroGoldwinMayer:
Ird ide, hanyadik sorban szerepel a kettos allampolgarsag kifejezes:

www.mkogy.hu/internet/plsql/ogy_naplo.naplo_fadat?p_ckl=39&p_uln=241&p_felsz=98&p_szoveg=&p_felszig=98

Utana mosdass szerecsent...

Sir Galahad 2012.12.05. 08:43:23

Már elnézést, de ha jól értem, az egész antiszemitizmus elleni fellépés műbalhé csupán? Akkor ezt legyenek szívesek már megmondani a tisztelt ellenzéknek is, amelynek képviselői sportot űznek a kormány lefasisztázásából.

notib 2012.12.05. 08:44:56

Pézsma: elég sok zagyvaságot hordasz össze, a legnagyobb öngól, a hajléktalanok jogaira való hivatkozás, mely természetesen a választói jogra is vonatkozik...

azt, azért körül írhatnád, hogy a hajléktalan, a régi rendszer alapján, hogyan kerülne fel a választói névjegyzékre, a hajléktalanok esetében pontosan a regisztráció az, ami biztosítja, hogy a választói jegyzékbe kerüljön és szavazhasson, ez bizony részedről öngól...

bizony kis (Pézsma) patkány...

arról, meg hogy az AB döntése miatt (akarata ellenére senki sem helyezhető biztonságba a menhelyeken, mindenkinek jogában áll meghalni) hány hajléktalan fog ezen a télen megfagyni, majd tavasszal visszatérünk....

notib 2012.12.05. 08:50:11

@felcsutisuttyo: nagy marhája vagy az Istennek, itt senki sem volt, és senki sem lesz elkapva egyetlen választás után sem a "politikusok" közül, itt legfeljebb az olyan sötét barmokat fogják elkapni, mint Te....

ha egy kicsivel is több eszed lenne, amire már nincs sok remény, akkor rájönnél, hogy a POLITIKUSOK SZÁMÁRA EZ EGY KÖVETKEZMÉNYEK NÉLKÜLI ORSZÁG,
ha ebből sem értesz, akkor leveszem rólad a kezem, többé nem okosítalak, reménytelen ügy...

Rémbódess 2012.12.05. 08:54:29

@kolbászoszsömle: Nem, az a Julius cézár volt :)

2012.12.05. 09:06:21

@Sir Galahad:

Összefoglalom a ballibák programját: "antiszemita, nácifasiszta, monnyonle".

Agyhalottaktól kár többet várni.

kvadrillio 2012.12.05. 09:12:31

Ötmilliós kocsi 30 ezres bírság miatt - néhány információ a Zoltán Ákos nevű, végrehajtóként "dolgozó" maffiózóról

Ötmilliós kocsiját vesztette el egy 30 ezer forintos parkolási bírság miatt Lippai László. Később kiderült, nem ő az egyetlen: egy végrehajtó több embert rabolt már így ki.
A népszerű színész hiába vitatta a büntetést, panaszával elkésett, közben a XVI. kerületi önkormányzat okmányirodája végrehajtást kért az addigra 61 635 forintra duzzadt adósság miatt. A színész súlyos beteg édesanyját vitte kétnaponta orvosi kezelésre, s annak rokkant kártyájával parkolt a kórház előtt. Ennek ellenére megbüntették, s az ügy - Lippai hiába próbálta utólag bizonyítani, hogy jogosan nem vett parkolójegyet - a végrehajtási szakaszig jutott. A színész állítja: nem tudott semmilyen bírósági döntésről, az árverezés is derült égből villámcsapásként érte.
Zoom
- Ez botrány, nem hiszem el, hogy ezt ma Magyarországon meg lehet csinálni! - fakadt ki. - A végrehajtó kedden egy többfős csoporttal érkezett az árverésre, amelynek tárgya a négy éve vásárolt, 62 ezer kilométert futott Honda CR-V típusú autóm volt. Ez a kocsi újonnan 7 millióba kerül, most is ér legalább 4,5-5 millió forintot, de a végrehajtó a becsértékét 900 ezer forintban állapította meg. Végül 570 ezret ajánlott érte az egyik alak, zsebből tette ki a pénzt a házunk előtt álló kukára, amelyen a végrehajtó a jegyzőkönyvet is megírta. Aztán elkérték a kulcsot, a forgalmit, a szervizkönyvet, bevágták magukat a kocsiba, és már ott sem voltak.
Zoom
Ráadásul az autón hitel is volt, még közel 3,5 millió forint. A vevő, aki a licitáláson elnyerte az autót, ugyan kijelentette, hogy majd ő fizeti a részleteket, de erről megállapodás írásban nem született, s a végrehajtó a jegyzőkönyvben sem tüntette fel. Így jelen állás szerint nyilván Lippainak kell törleszteni tovább a kocsit, ami már nincs is a birtokában. A papíron törvényes végrehajtási eljárás tehát a 61 ezer forintos adósság után többmilliós kárt okozott a színésznek, aki már nem sokat tehet.
Az árveréstől számított 15 napon belül kifogással élhet, és akár perújrafelvételt is kérhet.
- Fontos, hogy ha a becsértéket rosszul állapították meg, és egy többmilliós értéket árvereznek el pár tízezer forint adósság miatt, akkor méltánytalan hátrányt szenved az adós - mondta Kamarás Péter ügyvéd. - Ha a lakásban volt kisebb értékű, az adósság összegére fedezetet nyújtó ingóság, akkor azt kellett volna lefoglalni. Ha ráadásul a bírósági határozatról sem tudott, akkor perújítást kérhet, hiszen joga lett volna ott lenni a tárgyaláson, hogy megvédje álláspontját, a végrehajtást is felfüggeszthették volna.
Lippai László gyakorlatilag beleroppant az ügybe, s minden követ megmozgat, hogy bizonyítsa igazát.
Dr. Zoltán Ákos bírósági végrehajtó csütörtökön elérhetetlennek bizonyult.
Zoltán Ákos több embert rabolt már ki ily módon
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumtól a Blikk megtudta: felkeresik a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamarát, hogy kivizsgálják Lippai László ügyét, és elkérjék az iratokat.
A Lippai autóját elárvereztető végrehajtóval már többen is így jártak, házukat is elveszítették, ám a minisztérium csak a lap cikke után figyelt fel a jelenségre.
Közben pénteken áldozat jelentkezett náluk. K. Martin szinte ugyanazt a történetet mesélte el a Blikknek, mint pár nappal ezelőtt Lippai László, leszámítva, hogy Martin negyvenezer forinttal megúszta a látogatást.
– Egy reggel arra riadtam, hogy harminc ember verődött össze a házam előtt. Meglepetésemre arra az árverésre érkeztek, amelyen a kocsim került kalapács alá. Nem értettem, így az autó papírjait és a slusszkulcsot bent hagytam a házban, a rendőröket pedig kihívtam – kezdte történetét Martin.
Megjelent a végrehajtó is, dr. Zoltán Ákos. Dörömbölt a kapun, és azt üvöltözte, hogy Martin nyissa ki az ajtót. Az autó forgalmiját követelte, ám azt nem tudta megmondani, milyen tartozás miatt kívánja lefoglalni a körülbelül két és fél millió forintot érő Volkswagen Polót. Mivel a kezében végzést lobogtatott, a kiérkező rendőrök melléálltak, és felszólították Martint, hogy engedelmeskedjen a bírósági végrehajtónak.
– Eldöntöttem, hogy az életem árán sem viszi el senki az autót. Kiderült, egy húszezer forintos rendőrségi szabálysértés miatt akart megkopasztani, amit korábban befizettem. Erről az önkormányzat őt is értesítette, ez azonban nem érdekelte, tovább erőszakoskodott – mondta Martin. – A tömeg akkora cirkuszt csinált, hogy inkább kifizettem a 41 ezer forintos követelést – tette hozzá Martin, aki bírósághoz fordult.
Zoom
Csak ezen a napon dr. Zoltán Ákos még öt helyre elment a XVI. kerületben, hogy pénzt sajtoljon ki áldozataiból. Az lap megtudta azt is, hogy az önkormányzat az elmúlt időben már egyre kevesebb munkát adott a férfinak, ugyanis a végrehajtásokról sosem tudott elszámolni a szükséges papírokkal.
A Magyar Bírósági Végrehajtói Kamarában már többen keresték rajtuk dr. Zoltán Ákost, de a kamara munkatársai sem érik el őt - olvasható a Blikkben.
Szerkesztőségünk ezért úgy döntött, segít azoknak, akik szeretnének néhány szót váltani a Zoltán Ákos nevű hiénával: kérjük olvasóinkat, hogy aki bármit tud róla, írjon nekünk. Küldje be a fényképét, privát telefonszámát, lakcímét, adatlapját stb. Tekintsük ezt közszolgálatnak.
(Kuruc.info)
Frissítés: Bujkál a bűnöző, de megtudtunk róla ezt-azt
Autóját már elvették, így Lippai László most a járművön lévő 3,5 millió forintos hitelét próbálja menteni, mielőtt a bank felmondja a szerződést, és egy összegben követeli tőle a pénzt. A színész, akinek egy 30 ezer forintos eljárási bírságból 61 ezer forintosra duzzadt adóssága miatt árverezték el az ötmilliót érő Honda CR-V-jét, hétfőn sokadszorra kereste fel a végrehajtó, dr. Zoltán Ákos irodáját, de vele személyesen ezúttal sem tudott találkozni. Azonban ezúttal legalább nem jött el üres kézzel.
– Nem volt bent, kérdeztem, hogy szerdán, amikor ügyfélfogadás lesz, tudok-e vele beszélni – mondta Lippai. – Azt mondták, nem tudnak mondani semmit, végrehajtáson van, sok a dolga. Megkaptam viszont a végrehajtási ügy teljes dokumentációját, amire szükségünk lesz, hogy kifogással éljünk az eljárással szemben. Gondolom, addig a pénzemet se látom, ami az autó árverezéséből megmaradt – tette hozzá lemondóan a színész.
Mint ismeretes, Lippai Lászlónál múlt hétfőn jelent meg a végrehajtó és az árverésre érkező licitálók. A szemtanúk szerint voltak olyanok is, akik „fizetett statisztaként", kétezer forintért vállalták, hogy szaporítják a tömeget, de nem licitálnak az autóra. A jelenlegi forgalmi értékén 4,5-5 millió forintot érő Honda becsértékét a végrehajtó a helyszínen mindössze 900 ezer forintban állapította meg, végül 570 ezerért vitte el az árverési vevő, akinek a jegyzőkönyvben a neve helyett csak egy cég hevenyészve odaírt neve állt.
Lippai a végrehajtótól azonnal a Budapest Autófinanszírozási Zrt.-hez rohant, mert innen vette fel a hitelt a kocsira. Azt akarta megtudni: kikérte-e már valaki az autó törzskönyvét, amit a bank a hitel lejártáig biztosíték gyanánt magánál tart.
– Kiderült, a banknak opciós, vagyis elővásárlási joga van a kocsin, de ha egy tőlük független ügyben árverezik azt el, akkor e jogról nekik le kell mondaniuk – mondta a színész. – A törzskönyvet még nem kérte senki, de azt is kiadják majd. Most arról kell megállapodnom velük, hogy fennmaradhasson a hitel, hiába nincs meg a fedezet, vagyis az autóm, törleszthessem tovább havi részletekben, és ne kelljen azt a 3,5 milliót egyben kifizetnem.
Lippait rendkívül megviselte ez az ügy, főként, hogy tisztában van vele: nem lett volna szabad hagynia, hogy idáig fajuljanak a dolgok. Ha az árveréstől számított nyolc napon belül, vagyis szerdáig kifogással él, akkor a végrehajtói kamara vizsgálhatja ki az ügyet, hogy megállapíthassák: jogos volt-e a tartozáshoz képest ilyen nagy értékű foglalás.
A kamara sem találja
A végrehajtói kamara sem találja dr. Zoltán Ákos végrehajtót, aki állításuk szerint „felszívódott”, sem telefonos, sem írásbeli megkeresésükre nem reagál. A Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara (MBVK) hétfői sajtótájékoztatóján elmondták: kivizsgálják Lippai László autójának végrehajtási ügyét, s ennek érdekében felszólították Zoltán Ákost, hogy nyolc napon belül nyújtsa be az ügy összes iratának eredeti példányát. Amennyiben ennek nem tesz eleget, akkor vagy újra felszólítják, vagy azonnal fegyelmi eljárást indítanak ellene.
Zoltán Ákos végrehajtó ellen már van egy fegyelmi eljárás folyamatban egy másik esettel kapcsolatban, amelynek tárgyalását tegnap délelőtt tartották Tatabányán. De ugyanez vonatkozik Zoltán testvérére, Hunorra is, akinek fegyelmi tárgyalása ma lesz, illetve volt sógornőjére, aki szintén állt már ilyen eljárás alatt. A Zoltán testvérek, Levente, Ákos és Hunor ugyanabban az újpesti végrehajtói irodában dolgoznak. Zoltán Ákos korábban a saját felügyeleti szervénél is próbálkozott, ahogy az MBVK sajtótájékoztatóján Schmidt Zoltán elnökségi titkár elismerte: 200 millió forintot próbált meg inkasszózni a kamara bankszámlájáról – okirat nélkül.
(Blikk nyomán)
Néhány adalék
Meg nem erősített információink szerint Zoltán Ákos bírósági végrehajtó élettársa Kállay Judit, aki szintén "szakmabeli": végrehajtó, a Galea Zrt. tulajdonosa (iwiwes adatlapja itt). Közös gyerekük Zalán Dániel, legutóbbi lakókörnyezetük Őrbottyán-Csömör környéke. Jogtalan árverésekkel kisemmiztek embereket otthonukból és vagyonukból. A gépkocsiparkjuk egyik kimagasló értékű gépjárműve egy 50 millió értékű fekete Bentley Gt Continental (Cook-szigeteki rendszámmal közlekedett pár évvel ezelőtt). A család milliárdos vagyonnal rendelkezik.
Zoom
Középen Kállay, éppen "dolgozik" (kép: Fort András, Szabad Riport Tudósítói Iroda)
Zoltán Ákos testvérei szintén bírósági végrehajtók: Zoltán Levente, Zoltán Ágota, Zoltán Hunor. Munkatársaik: Kiss Balázs, Balogh Ágnes. A végrehajtó csapat elérhetősége: 1043 Bp. Kemény G. utca 6, 2. em/9.
Zoltán Ákos telefonszáma: 06-1-272-0244, fax: 272-0245, 06-30-579-7606, 06-30-579-7611.
Zoltán Levente: 06-1-370-1583.
Balogh Ágnes: tel/fax 06-1-370-3150.
Végrehajtások alkalmával 20-30 fős alvilági bandával járják végig hétköznap a végrehajtás alá vont személyeket, és fenyegetik az embereket, amennyiben nem adják át értéküket. A ház előtt kiabálva az adóst a szomszédok előtt lejáratják, ha fizet, ha nem. A végrehajtás pénzbeli kifizetése nem téríti őket jobb belátásra, mert az adós értékeit akarják elszedni kikiáltási ár alatt, egyharmad áron. Ha az adós fizet, idegesen elkullognak.
Zoltán Ákos céges autójának rendszáma: MBC 028.
Ez a fitnesszhálózat is az ő érdekeltségük: speedbody.hu/
További adatok: egy cégben van Kállay és Zoltán Ákos, tehát biztosan van közük egymáshoz, és valószínűleg ez a veresegyházi cím lesz Zoltáné:
1(09) A társaság tagjainak adatai
1(09)/1 [01 09 882126 ] OFFÉ Hungary Kft. 1225 Budapest, Tűzvirág utca 13.
A tagsági jogviszony kezdete: 2008.09.17.
Változás idopontja (törlés): 2010.06.25.
Törlés kelte: 2010.08.06.
Hatályos: 2008.09.17. - 2010.06.25.
1(09)/2 Békefi József (an: Boda Piroska) 2364 Ócsa, Kiss J utca 45.
A tagsági jogviszony kezdete: 2008.09.17.
Változás idopontja (törlés): 2009.01.06.
Törlés kelte: 2009.02.09.
Hatályos: 2008.09.17. - 2009.01.06.
1(09)/3 Beregszászi Csaba (an: Tóth Gabriella) 2360 Gyál, Venyige köz 10. 2. ép.
A tagsági jogviszony kezdete: 2008.11.12.
Változás idopontja: 2009.01.06.
Változás idopontja (törlés): 2010.06.25.
Bejegyzés kelte: 2009.02.09.
Törlés kelte: 2010.08.06.
Hatályos: 2009.01.06. - 2010.06.25.
1(09)/4 Farkas Attila (an: Gencs Gabriella) 1042 Budapest, Kemény Gusztáv utca 6.
A tagsági jogviszony kezdete: 2008.11.12.
Változás idopontja: 2009.01.06.
Bejegyzés kelte: 2009.02.09.
Hatályos: 2009.01.06. - ...
1(09)/5 Márkos Kincső (an: Réthly Sarolta) 1086 Budapest, Dankó utca 35. Fszt.
A tagsági jogviszony kezdete: 2008.11.12.
Változás idopontja: 2009.01.06.
Változás idopontja (törlés): 2010.06.25.
Bejegyzés kelte: 2009.02.09.
Törlés kelte: 2010.08.06.
Hatályos: 2009.01.06. - 2010.06.25.
1(09)/6 Zoltánné Edőcs Margit (an: Pázmándi Margit) 2151 Fót, Repkény utca 14.
A tagsági jogviszony kezdete: 2008.11.12.
Változás idopontja: 2009.01.06.
Változás idopontja (törlés): 2010.06.25.
Bejegyzés kelte: 2009.02.09.
Törlés kelte: 2010.08.06.
Hatályos: 2009.01.06. - 2010.06.25.
1(09)/7 Kis Csaba (an: Monoki Ibolya Ilona) 5310 Kisújszállás, József Attila utca 33.
Szavazati jog mértéke meghaladja 50%-ot.
A tagsági jogviszony kezdete: 2010.06.25.
Változás idopontja: 2010.06.25.
Változás idopontja (törlés): 2011.11.04.
Bejegyzés kelte: 2010.08.06.
Törlés kelte: 2011.11.07.
Hatályos: 2010.06.25. - 2011.11.04.
1(09)/8 dr. Zoltán Ákos (an: Dénes Ilona) 2112 Veresegyház, Vásárhelyi Pál utca 65.
A tagsági jogviszony kezdete: 2011.11.04.
Változás idopontja: 2011.11.04.
Bejegyzés kelte: 2011.11.07.
Hatályos: 2011.11.04. - ...
1(09)/9 dr. Kállay Judit (an: Kállai Mária) 1042 Budapest, Kemény Gusztáv utca 6.
A tagsági jogviszony kezdete: 2011.11.04.
Változás idopontja: 2011.11.04.
Bejegyzés kelte: 2011.11.07.
Hatályos: 2011.11.04. - ...
Zoltán Ákos és Kállay Judit további cégei:
Zoom
Rákattintva nagyítható
Zoom
És itt van maga Zoltán Ákos is - még ő fenyegetőzik jogi lépésekkel:

MEGDÖBBENTŐŐŐ!!!
M,ILLIÁRDOS VÉGREHAJTÓ-MAFFIA ?????????????????????!
MI ET ????!!!!!
IZMUS IDE-ODA !
KAPITALIZMUS....1920-AS ÉVEKET IDÉZVE ???????!
MŰBALHÉKAT CSINÁLNAK PÉNZÉRT ????!

ESZEM MEGÁLL !!!!!
MILYEN RENCER EZ ITT ????????!!!!!!!!!

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.12.05. 09:14:24

Na még egy bérrettegő seggfej..

A legviccesebb, hogy ez a szerencsétlen majom is, azt az MSZP-t hozná vissza mely feltalálta az autokráciát.

Az MSZP kezdte mind a kultúra, mind a bankrendszer, mind a közTV, minden téren beültetni saját megbízható elftársait.

nem véletlen hogy most nyivákolnak a szoci csicskások.
Hisz épp az ő jól kiépített autokráciájukat bontják jelenleg le.

Ha megnézzük az MTV székháznál kik tüntetnek, hát a szocik által kinevezett csicskások.
Fekete ellen kik ágálnak legjobban, a szocik által kinevezett csicskások.
Szegeden a Botka által 10 éve pályázat nélkül kinevezett csicskás ájvékol.

MIndenhol ez megy. Kiépítette az MSZP az autokráciát, és nem enged belőle.

A rendszer haszonélvezői, mint ez a blogtulaj is, meg retteg nekik kicsit szivességből.

McDobbent 2012.12.05. 09:16:33

Asit, ait, asit. Uncsi ez a fizetett alretteges. Es uncsi a sok alap nelkuli komment is. Szerintem varjuk meg mi lesz a vege. A ber-rettegok az mszmp 8 eves amokfutasa alatt nem rettegtek.

Uncsiiiii, uuuuncsiiiii. 2014 is kikaptok, mert nem veszitek eszre, hogy ugyanazok rettegnek es kommentlnak. Azvemberek tobbsegenk szerencsere megjott mar az esze.

Ouroboros 2012.12.05. 09:21:23

Hibátlan. Megint megérte idejönni :)

Kis reménysugár, hogy nem mindenki reménytelenül hülye és/vagy geci ebben a kurva országban.

Ouroboros 2012.12.05. 09:23:40

Pézsma Főnök, szerintem a normális kommentelők dicséreténél is komolyabb elismerés, hogy egy komoly kontingens jobbermajmot küldött az állampárt a blogodra :D

Gracca! :)

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.12.05. 09:26:15

@flugi_: Már többször mondogattam, hogy a cigánybűnözés áldozatai (illetve gyilkosság esetén túlélő rokonai) nemzetközi médiumokban is fennen hangoztassák, hogy ők bizony zsidók.

Három perc alatt likvidálná az ENSZ, a NATO és az izraeli hadsereg a renitens fasiszta cigányokat, akik immáron nem egyszerű magyarokat, hanem a kiválasztott sérthetetlen nép tagjait sanyargatnák.
Aztán lehetne vidáman gyarapodni nélkülük.

Na? :)

nu pagagyí 2012.12.05. 09:26:42

@imperial: A tüntetésnek valóban ez volt a programja, nem ok nélkül.

Az általad "ballibáknak" hívott ellenzék egyébként több, egymástól független pártból áll. Programjaikat elolvashatod a honlapjaikon, amennyiben valóban érdekel.

2012.12.05. 09:26:57

Ez egy nagy baromság volt, a drága álellenzék részéről, akiknek a kormánypárttal közösen a legfőbb céljuk a számukra veszélyes rivális oldal megsemmisítése. Erről szól az egész meg a félremagyarázásról.

kvadrillio 2012.12.05. 09:34:25

"Amiről nem beszél a cionista nagykoalíció: Izraelben nem is lehet képviselő, aki kettős állampolgár

Így szól a vonatkozó jogszabály:
16A. Ha egy Kneszet-tag más, az izraelin kívüli állampolgársággal is rendelkezik, és a másik ország törvényei lehetővé teszik, hogy lemondjon arról az állampolgárságról, akkor nem teheti le az esküt addig, amíg mindent meg nem tett ennek érdekében, továbbá nem lehet a Kneszet teljes jogú tagja, amíg le nem teszi ezt a nyilatkozatot.
Zoom
Áder János, Reuven Rivlin, a kneszet Kövért megalázó módon kitiltó elnöke és Israel Meir Lau rabbi ölelkezik az izraeli parlamentben
16A. If a Knesset member holds an additional, non-Israeli citizenship, and the laws of the country whose citizenship he holds permit him to be released from such citizenship, he shall not declare allegiance until after he has done everything required on his part to be released from such citizenship, and he shall not enjoy the rights of a Knesset member until he makes his declaration. (Forrás)
(Kuruc.info)"

...NEMTOM....ÉS EZ ITT ÉLET-SZERŰ ?????????

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.12.05. 09:34:37

@negondolkozz!majdénmegmondom!: Ha én egy kis borsodi faluban élnék csupa cigány szomszéd által zaklatva, akkor azonnal felvenném a zsidó vallást és azontúl a moszad dolga lenne az őrzésem. Nyilván hathatósabb eszközökkel védenének meg a rablógyilkosoktól (ami csak idő kérdése, ugye), mint nemtörődöm és inkompetens rendőrségünk.

kvadrillio 2012.12.05. 09:38:49

@negondolkozz!majdénmegmondom!: :)))))...HA-HA-HA....LEÜTNÉNEK A KAPUALJADBAN, UTÁNA JÖHETNE A NATO ??????????:o) ...UTÓÓÓÓÓLAG ?!:)

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.12.05. 09:44:10

@kvadrillio: Hááát :)) jobb, mint erős rendőrségünk, aki beviszi, majd kiengedi a cigánybűnözőt (mert a törvényeink így rendelkeznek).

Szerintem faji alapon jobban megvédenének, felsőbbrendű kiválasztotti jogon.

Nem? :)

Hiszen még a közt. elnök úr is meglátogatna talán, hozna üdítőt meg gyümölcsöt. Sokszor elég egy szóbeli atrocitás és már ott virít az egész őrezred a lakásodon... :O

Nikorene 2012.12.05. 09:46:00

@notib: :) No azt megnézem, amikor a hajléktalan bemegy a LAKHELYE szerinti jegyzôhöz a LAKHELYÉRE postázott értesítôvel, hogy ô bizony regisztrálna, mert választani szeretne, ezért kérne idôpontot, majd miután közlik vele a LAKHELYE szerinti jegyzônél, hogy dehát ügyfélkapun keresztül is regisztrálhat, és akkor nem kell idôpont, boldogan HAZA megy, belép az ügyfélkapujába, és regisztrál...
Hüje-e vagyol? :D

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.12.05. 09:46:12

Olyan idők jönnek, hogy megéri zsidó papírokat hamisítani.

Mint pár évtizede ugye a keresztleveleknek volt jó árfolyama...

:)

VT Man 2012.12.05. 09:50:13

@Brendel Mátyás:
"Nem az ellenzéki pártok a hibásak ebben, ők kivinnék őket, de pontosan tudják, hogy a regisztráció témájában nem lehet ennyi embert kivinni, mert a nép hülye."

Te mondtad: a nép hülye.

Akkor 2014-ben, ha az ellenzék nyerne, akkor is a nép hülye? Vagy akkor hirtelen megokosodik, hiszen az MSZP-re szavazott?

kvadrillio 2012.12.05. 09:51:54

@negondolkozz!majdénmegmondom!: TE...., TAGJA-E VAGY AZ ŐREZREDNEK, HOGY ILLEN TÁJÉKOZOTTNAK TŰNSZ ?????! NETÁN-TÁN PARANCSNOKA-E VAGY VAGY CSAK BELE VAGY-E SZERVEZVE-E-E ,????! :o) MERT NAGYON FITOGTATOD-E ITTEN-E AZ "IN-KONGNITÓDAT"-EEE ?! :DDDDDDD

kvadrillio 2012.12.05. 09:52:45

@kvadrillio: plánehh...a milyen bátor vagy-e a sötétben ?!:O)

kvadrillio 2012.12.05. 09:55:48

@negondolkozz!majdénmegmondom!: egybként....randa TEPSI-SZÁD VAN..... mindig a M EDGYESS-PITE JUT ESZEMBE RÓLA, AMIT TEPSIBEN SÜTNEK UGYE ! :o)

notib 2012.12.05. 09:57:52

@Nikorene: Te bizony hülye vagyol, de nagyon, ugyanis a hajléktalan lakhelye a nyilvántartásban település szintű bejegyzéssel szerepel, tehát a budapesti hajléktalannál Budapest bejegyzéssel, egyéb cím nélkül, így, csak, hogy Te is megértsed a szűk agyaddal, HA AKAR szavazni, akkor megteheti, és a település szerinti jegyzőnél regisztrálhat, és utána szavazhat, ha akar, ez a régi rendszerben nem működött, mivel nem volt hova küldeni az értesítést, érted már kis butus, vagy hülye-e vagyol ???

kvadrillio 2012.12.05. 09:59:12

"már ott virít az egész őrezred a lakásodon... :O" EZ...PEEDIG EGY FELETTÉBB ROSSZ MÓDSZER, MERT VALAKI MÉG MEGIJED TŐLED ÉS SKIZOFRÉNNÉ VÁLIK !
HA ILYET TAPASZTALNÉK A KÖZELI ISMERŐSEIM KÖZÖTT, MÉG KOMOLYAN MEGDÁDÁZNÁLAK !

...télleg KOMOLYAN.

nu most átgondollak.........<:Í

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.12.05. 10:02:50

@kvadrillio: A közt. elnök úr csak úgy magában járkál megbántott magyargyűlölők lakására? Szerinted?

notib 2012.12.05. 10:04:13

@Nikorene: na kis butus, amiről Te írsz az volt a régi, a regisztráció előtti rendszer, csak hát vagy nem azt olvastad amit írtam, vagy hülye vagyol és nem értetted meg, ugyanis a hajléktalan a lakcímjegyzékben település szintű bejegyzéssel szerepel, egyéb cím nélkül (ha nem hajléktalan szállón él) így az egyetlen esély, ha akar szavazni, az a regisztráció, a korábbi rendszerben nem volt hova küldeni az értesítést, hiába szerepelt a névjegyzékben...

ha szavazni AKAR, regisztrálnia kell....

érted már, vagy hülye vagyol ???

Farkantoán Chatpartner 2012.12.05. 10:04:57

"regnáló kormánypárt" - könyörgöm, mutass már egy olyan kormánypártot, amelyik nem regnál.

nu pagagyí 2012.12.05. 10:06:36

@Trompf: Kicsit sok a csicskázásból egy csicskától. A helyzet az, hogy az előző alkotmány nem tette lehetővé, hogy a kormánypárt elfoglalja a médiumokat, így tehát nem is foglalta el. Kondor Katicával és a Csurka-jegyzetekkel is kiválóan elvoltak. A TV vezetői sem MSZP csinovnyikok voltak, még az M1-é sem, nem beszélve a Duna Tv-ről. A magánszektorban semmi nem akadályozta a jobboldali sajtóbirodalom kiépítését. Az akkori média kuratórium betartotta a pluralitás elveit, nem is tehetett mást, mert nem egy teljhatalmú vezető irányítása alatt állt, mint most, hanem a mindenkori kormány- és ellenzéki pártok képviselőiből álló 50-50%-os vezető testület irányította. Ehhez jött még a sorsolással választott civilkuratórium, ami leginkább a klónozással szaporított álpolgári körök faszkalapjaiból állt. Vígan üzemelt a Lánchíd és az Info rádió, egy darabig még a szélsőjobb is frekvenciát kapott. A tényeken azért elgondolkozhatnál, ha korlátoltságod engedi.

kvadrillio 2012.12.05. 10:11:01

@negondolkozz!majdénmegmondom!: "nu most átgondollak.........<:Í "......MERT ÍGY KÖZVETLENÜL GYILKOSSÁ VÁLSZ ! ÉRTETED-E ???!

...avagy...egy INTERNETES HOZZÁSZÓLÓ HOZZÁSZÓLÁSÁVAL GYILKOLNI TUD !!!!!

ÉRTED-E ???!!!

Nikorene 2012.12.05. 10:11:29

@notib: Nohát, nohát. Ha van a hajláktalannak település szintû bejegyzéssel ellátott lakcímkártyája, akkor regisztrált hajléktalan, és a bejegyzett településen eddig is résztvehetett a szavazáson, csak egyéb a település hatáskörébe tartozó jogokat nem volt jogosult pl automatice önkormányzati segélyre.
Tehát akik regisztrált hajláktalanok, azok a r´gi rendszerben is szavazhattak, akik meg nem regisztráltak, azok az újban se fognak tudni.
Most akkor már nem hüje vagyol, csak eccerûen szándékosan csúsztató kis papucsállatka? :D :D

kvadrillio 2012.12.05. 10:11:42

most megijedtél mi ????!!!!

BAROM !

kvadrillio 2012.12.05. 10:13:31

@Nikorene: HA-HA-HA...DEHUMOROSVAGY +!!!!!:o))))))

Nikorene 2012.12.05. 10:13:34

@notib: Nem kellett neki értesítést postázni a régi rendszerben, ha volt település szintû bejegyzése... google a Te barátod is, de csak ha akarod :D

Nikorene 2012.12.05. 10:21:56

@kvadrillio: Köszi. Imádom, mikor kommentel valaki nagy mellénnyel, kapásból fikázva a bolggert, és utána két klikkel kideríthetô, hogy baromságot ír :D Aztán még neki áll feljebb :)

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.12.05. 10:24:31

"Ha már arra sem vagyunk képesek, hogy észleljük a valódi veszélyt, és reflexszerűen a heccből bedobott szalmabábokat csépeljük, akkor tényleg gond van."

Ezzel egyetértek! Siccpali sem a valódi okok miatt került süllyesztőbe. De hát a média már csak így működik... Az ultrabalos jobbiknak és a nagy testvér(é)nek pedig végre már tényleg el kellene tűnnie a történelem ...gödrében.

gigacherry 2012.12.05. 10:38:05

@Makkasz: "Egyébként őszintén, az önállóan gondolkodó, saját világképpel, értékrenddel rendelkező embert nehéz az utcára vinni, pont azért, mert nem akar senkit támogatni,"

Szerinted az első Fidesz-ellenes tüntetéseken kik voltak kint? Talán valaki által rángatott bábok? És azok az önállóan gondolkodó emberek, akik mindig otthon maradnak és soha semmiért nem állnak ki, soha semmi ellen nem emelnek szót? Gondolkodj el ezen még egyszer.

Hajdú Peter 2012.12.05. 10:40:28

Ha a "magyar" zsidokban volna egy csepnnyi tiszteseg, akkor sajat magukat listaznak, hogy erre ne keljen allami forrasokat igenybe venni. Azt hogy ezt nem teszik bizonyitja az aljas szandekukat.

kvadrillio 2012.12.05. 10:41:45

@Nikorene: "Pszichopaták sokkoló világa!
pszichopata.uw.hu/ - Tárolt változat
A pszichopaták társadalmunk kíméletlen,érzelmek,empátia, erkölcs nélküli ragadozói.Köztünk élnek és nehéz tenni ellenük,ha valakit kiszemelnek"célponttul"!"

PSZICHOPATA VAGY-E-E-E ?!

NEVÁLASZOLJMÁSDOLGOMVAN.

turulpina 2012.12.05. 10:45:09

@MetroGoldwinMayer: "Minden index-blog mindennap ugyanarról szól. Reggel van meeting és napi standard leütés?"

Te fröcsögöd minden nap, minden blogon ugyanazt a fost az ótvaros náci pofádból.

Van valami reggeli meeting a hontalan szobanáciknál, hogy aznap miről kell fröcsögni, és meddig kell felkúszni orbán / vona / simicska valagában?

Még nácinak is szar vagy, magyarnak egyenesen alkalmatlan, emberként meg rég megbuktál.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.12.05. 10:46:32

@nu pagagyí:
CSak tisztázandó..
A szocik az közTV-től kb darabra annyi embert bocsátottak el, mint amennyit a Fidesz. és beültette saját embereit, pl Navarró Balázst..
Aki ekkor nem tüntetett, mint most, hanem beült a kirugottak helyére és tette a dolgát, amit az MSZP diktált neki.

Ha a Hír-TV léte a bizonyíték arra, hogy nem volt semmi gond, akkor most sincs, mitöbb még jobb hisz jelenleg ha jól tudom az ATV egyszerre két frekvenciát is birtokol, hála a független bíróságnak.

Ezt az 50-50% kuratórium dolgot cseppet azért eltúloztad... Ugyanis egy Fideszes se volt benn, épp azért mert bohózat szintjére degradálta az MSZP a jelölést. És ellenzékiként azt az MDF állított oda tagokat, aki amiatt esett ki 2010-ben mert a szocikkal karöltve indultak Bokrossal, a Fidesz ellen.

873ujr3rk 2012.12.05. 10:48:58

"jó de gyurcsány szemkilövetett, most meg nem lövet szemet orbán, tehát akkor diktatúra volt, most pedig demokrácia"

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2012.12.05. 10:54:00

Még vannak tanúk!
Édesanyám (88) belsőépítész. Meredten, elképedve bámulja a tévét. - Ez a Fekete György az a FEKETE GYÖRGY! -mondja. -Ő volt nálunk a legvéresebb szájú kommunista!
Anyám a KERTI-ben dolgozott "végig". (Kerti: Kereskedelmi Tervező Iroda, később Vállalat.) Fekete György is ott dolgozott.

Sajnos ilyen ez a sunyi, álszent, műmagyar, simlis, gonosz , aljas fideszes banda!

Orbán takarodj, még van egérút!

turulpina 2012.12.05. 10:57:30

@Hajdú Peter: Ha a 'magyar' szobanácikban volna szemernyi gerinc (ahogy nincs), akkor felvállalnák, hogy azok, amik: ótvaros büdösszájú nácikák.

nandras01 2012.12.05. 11:02:17

@Gargantua: de.
az ekeszarv mellőli.

turulpina 2012.12.05. 11:03:53

@Trompf: olyan hülye vagy, hogy mindezt el is hiszed, vagy csak olyan aljas, hogy megfizetnek érte?

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.12.05. 11:09:29

@A náci ellenes tüntetés jelzés Orbán,van már tömeg:
Balavány azt írja az Általános Épülettervező vállalatnál dolgozott. El kéne dönteni, mielött nosztalgiázni kezdünk kisfiam.. :)

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.12.05. 11:13:24

@turulpina:
Te melyik részét nem hiszed ?
- Hogy az MSZP kirugott többszéz embert a Köz tv-től ?
- Hogy Navarrót ők ültették oda, aki most tüntet ?
- Hogy az ATV-nek van frekvencija ?
- Hogy nem ült Fideszes delegált a közmédia felügyeletben, hanem csak MDF, SZDSZ, MSZP-s delegáltak ?

Melyiket nem hiszed mond kedves ?

wmaki · http://szuklatokoruekdemagabiztosak.blog.hu/ 2012.12.05. 11:15:25

Ajvékoltok, mi, libsik??
Majd amikor jönnek a zsidók, és elrabolják hazánk édesvízkészletét, akkor majd ráébredtek az igazunkra, de akkor már késő lesz!!!

I_Isti 2012.12.05. 11:28:10

@wmaki: Igen, pontosan erre az ördögi tervre vonatkozó ürgebőrbe varrt titkos dokumentumokat csavartam ki egy békaember kezéből a múltkor. Az volt ráírva, hogy "Szigorúan titkos", a címe pedig ez volt: a Duna elterelése Budapesttől Jeruzsálem alá .

horgi1 2012.12.05. 11:30:02

Nemzeti konzultáció legyen stadion építés ügyben!
Azt persze nem szorgalmazza a "nagy vezér". Az ilyen "nagy vezérek" MINDEN ESETBEN átlagos, vagy átlag alatti intelligenciával bírnak és tele vannak komplexusokkal pl:törpe vagyok, nagy stadion kell;vidéki vagyok,oda kell a stadion;soha nem leszek igazi értelmiségi, akkor körbe veszem magam középszerű emberekkel; nem vagyok keratív ötletgazda, leszek cselezgető, piti csaló stb...
Beteg ember, beteg országa lettünk,ez az igazán veszélyes vírus!

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.12.05. 11:40:59

@horgi1:
Ezt legfeljebb csak te szeretnéd hinni.
Mióta nem a kőbalta predesztrinálja a hierarchiát ez nincs így.
A "nagy" vezérek nagy része jóval intelligensebb az átlagtól.
Legtöbbször épp ezért bírta meggyőzni a többieket, hogy legyen ő a vezető az adott közösségben.
Persze nem kiemelkedő IQ-val rendelkeznek, hisz akkor már túlságosan elütnének az átlagtól, de átlagon felülivel minden esetben.

parttalan 2012.12.05. 11:54:52

@Trompf: Lássuk csak:

1. Igen, az mszp-kormányok alatt is rúgtak ki embereket a közmédiából, de korántsem olyan fűnyíróelvszerűen, mint a kormányváltás után több hullámban. És ami a legfontosabb: a kormány marhára nem szólt bele a leépítésekbe politikai alapon. Ha így lett volna, akkor nem történt volna meg pl. Farkasházy T. vagy Váradi Júlia kirúgása a MR-ből Such alatt, vagy Bánó elküldése a Nap-Keltéből. Az akkori közmédia-átszervezéseket (Magyar Rádió átalakítása), leépítéseket rengeteg kritika érte, de nem az aktuális kormány kénye-kedve szerint folytak - nem úgy mint '93-ban vagy 2010 óta.

2. Navarró Balázs régi tévés, azzal vádolni, hogy a szocik vitték be a tévébe, merő hazugság.

3. Az ATV-t (még) nem tudja cseszegetni a hatalom, mert a tévécsatornák frekvenciaelosztása, pályáztatása más, mint a rádióké. Plusz az atv anyagi helyzete rendben van, a tulajdonosa finanszíroza, nem szorul rá az államra - nem úgy, mint mint a most már csak volt két nagy kerrádió, amelyek közül az egyiket (Class FM) vastagon tömik pénzzel, a másikban (Neo) pedig nem hírdetettek és a valóban rossz gazdákodás miatt is tönkre is ment.

4. Ez a legnagyobb baromság a részedről. A fideszesek azért nem voltak bent 2002-2006 között a közmédia kuratóriumokban (2006-2010 között úgy emlékszem már ott ültek), mert egész egyszerűen az a dacos, akarnok elv vezérelte őket: ha nem mi osztjuk a lapokat, ha csupán egyek vagyunk a többi párt mellett, akkor már nem is kell az egész.

turulpina 2012.12.05. 12:41:15

@parttalan: most mér kell ilyeneket írni, szegény beteges hazudozó szarjancsi jobbos (ismerünk ilyen miniszterelnököt a fidesznél?) most kereshet új lózungokat.

turulpina 2012.12.05. 12:42:51

@Trompf: szóval csak aljas hazudozás, mindjárt gondoltam.

Hazug szarpatkánynak lenni kifizetődő egyébként? Gyros-ásznak mindenképp, de droid szinten is van valami kompenzáció? Esetleg ez valami jobbos mlm-rendszer, ha tudsz beszervezni magad alá újabb elvtelen hazug rongyokat, akkor jutalék is jár?

horgi1 2012.12.05. 15:44:24

@Trompf: Valóban elüt az átlagtól a "nagy vezér", de nem pozitív, ÉPÍTŐ értelemben. Ez esetben Viktor a nagy ROMBOLÓ. Sorolhatnám még a homogén masszából kítűnő negatív emberi tulajdonságait,de ezt olyan gátlástalanul és nyílvánvalóan felvállaja,hogy sokadszorra felesleges összegeznem. Nem lehet pozitív előjellel rendkívüli személyiség egy ilyen tuskó, aki a maga prosztó stílustalanságában építi az "új nemességet". Amitől valóban más Viktor; hogy Felcsúton a hokedlin üldögélve, a témához kapcsolódó szépirodalmat olvasgatva megfogalmazódott benne a gondolat;hogy én is ilyen gátlástalanul építem mások pénzéből a saját hatalmamat. Ezt meg is csinálta. Ráadásul nem Ázsiában, hanem Európa közepén. Ez valóban zseniális! Kellett hozzá pár millió mentálisan retardált agyhalott, akik színtén ismert szereplők az aktuális szépirodalomból. Ismétlem az alapgondolatom amiért hozzá szóltam;hogy nem a hajléktalanok, hanem a sportcsarnokok ügyében kérünk népszavazást!Ez is felesleges levelezgetés lenne, mert tudjuk a megkérdezettek 80% -a elutasította a választási regisztrációt és mégis van. Figyelmen kívül hagyja O.V. a közakaratot (mint az AB-t), miközben a mi pénzünket kezeli,amiért mi (legalább is én )keményen megdolgozunk és jelentős mértékben adózunk.Nem téma a demokrácia,ilyen autokrata vezetővel.

mpreston 2012.12.05. 16:02:40

@negondolkozz!majdénmegmondom!: olvasd el pontosan, mindenkiről álltalában , konkrétan a parlamenti tagokról.

mpreston 2012.12.05. 16:07:28

@Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi: minden képviselő átmegy valamilyen átvilágitáson. nem hiszem , hogy egy is közüluk kettős állampolgár lenne. ez csak egyszerűen naci frocsogés volt, igazi értelme nem sok.

incze 2012.12.05. 16:44:49

Orbán facebook oldalára az alábbit jegyeztem be:

---
Olvasom az indexen, hogy "Orbán szerint életszerűtlen, hogy ne büntessék a hajléktalanságot". Én elég békés ember vagyok, ezért csak annyit mondok erre, hogy tetves csirkefogó, egy felkapaszkodott senkiházi, aki elfelejtette, vagy szeretné elfelejteni, honnan jött, és mi mindent kapott ingyen mások munkájából, azokéból is, akik azóta mindenüket elvesztették és az utcára kerültek. Ez a dolog a velejéig aljas.

Ma itt nálunk Európában van ez a törekvés akkora, sőt nagyobb skandallum, mint egy idióta médianáci agymenése. Nem vagyok egy mozgalmár típus, de mindent meg fogok tenni az ellen, hogy ez az aljasság érvényre jusson.
---

Én ezt most komolyan gondolom, Szakirodalomként egyelőre csak a Kohlhaas Mihály jut esezmbe, de nagyon szívesen veszem, bárkinek van valami ügyes elképzelése.

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.12.05. 17:03:15

@mpreston: És ha mégis, akkor leszopod a kutyámat dobszó mellett a Kossuth téren?

mpreston 2012.12.05. 17:32:51

az kutyád a képen, vagy te vagy ? amúgy a kutyaszopás nem igazán tartozik vágyálmaim közé.
ha jól értelek, te nem értesz egyet bejegyzésemmel? de ott több állitás van, kritikai észrevételed mire irányul?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.12.05. 22:22:10

@vazzup: nem nézek majd nagyot. ez is egy lehetőség sajnos.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.12.05. 22:38:00

@VT Man:

"Te mondtad: a nép hülye.

Akkor 2014-ben, ha az ellenzék nyerne, akkor is a nép hülye? Vagy akkor hirtelen megokosodik, hiszen az MSZP-re szavazott?"

no, te is hülye vagy. a "hülye" az nem egy determinisztikus, kétértékű dolog. hülyének az olyan embert mondjuk, aki relatíve keveset tud, relatíve túl sokszor gondolkodik hibásan.

ha mérni akarjuk a dolgot, és szám szerint definiálni, akkor például az IQ tesztet lehet alapul venni. nem vagyok benne biztos, de a 80-as IQ alatt van valami hivatalos határ a gyengeelméjűségre.

namost, hülyegyerek, a 80-as IQ-hoz azért az IQ-tesztben kell helyes megoldást is mondani, mert a 0 pontos IQ teszthez tartozó IQ alacsony

érti? tehát a hülye is eltalálhatja néha a helyes megoldást. csak ritkán.

ráadásul az IQ tesztek kérdései egymástól függetlenek. a választások során meg ugye tanulhatnak az emberek. még a hülyék is. tehát ha az emberek 2014-ben leváltják a Fideszt, az kb olyan, mint amikor a hülye második ismétlésre már sokkal jobban tudja ugyanarra az IQ-tesztre a kérdést.

fontos kiegészítés: az IQ teszt átlaga 100. én ennél sokkal magasabb IQ-val rendelkezem, tehát nekem magasabban van a hülyeség határa.

a helyes politikai döntés nagy valószínűséggel való eltalálásához is több IQ kell.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.12.05. 22:39:27

@Brendel Mátyás:

"ugyanarra az IQ-tesztre a kérdést."

jav.: a választ.

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.12.06. 10:18:46

@mpreston: Erre: "minden képviselő átmegy valamilyen átvilágitáson. nem hiszem , hogy egy is közüluk kettős állampolgár lenne. ez csak egyszerűen naci frocsogés volt, igazi értelme nem sok."

De kis finnyás vagy! Na jó, akkor kinyalod a seggem dobszó mellett a Kossuth téren, ha mégis van kettős állampolgárságú képviselő a Parlamentben?
:)

mpreston 2012.12.06. 10:46:53

nem hiszem, hogy erre sor kerülhet, több okból is , ha ilyen igényed van, közvetlen környezetedben kell partnert keresned, ezért kár a blogban megjelenned. viszont elárulom neked, hogy maga a téma sem érdekel különösebben, annyi fasz van a parlamentben, hogy inkább valamiféle inteligencia és műveltségi teszt bevezetése lenne célszerűbb.
ebben az irányban nehezen lehet előrehaladnod, mert a képviselők előzetes állampolgársági vizsgálata -éppúgy mint egy inteligenciavizsgálat - nincs előirva a törvényekben. a másik nagy pofon az újpolgárok űgye, akiket most ideszerveztek fideszt választani. elvileg ők is választhatók, de ha otthon kiderül róluk az új polgárságuk, akkor mindenre ráadásul még piszkálni is fogják őket, olyant meg talán mégsem fog a fidesz kitalálni, hogy másodállampolgárságnak nem számit a román, szlovák, ukran, szerb, horvát, osztrák meg a többi néhányszáz, csak az izraeli, gondolom ezen járnak az agykerekeid, ha nem a szopásra vagy nyalásra koncentrálsz. már bocsi. én tényleg beszélgetni járok ide, ha irsz, ne ajánlj nekem semmi olyant , ami nem a témakörben illik, mert nem egyezik az izlésünk.

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.12.06. 11:07:01

@mpreston: Tudtam, hogy nincs vér a pucádban!
Csak üres semmitmondó fecsegés, nácizás.

Még a jellegzetes szállóigéket, mondásokat sem ismered. Ejjejej, tanulj még sokat!

mpreston 2012.12.06. 12:14:01

Most tényleg igazad van, mert a javasolt lehetőségek nem keltették fel az érdeklődésemet, pucám lankadt maradt. De ne veszitsd el a csüggedésedet, találsz vállalkozót, csak nem ezen a blogon.

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.12.06. 15:28:57

@mpreston: Tudtam, hogy kiragadod a lényeget a mondandómból.

Tudod mit, inkább mégse tanulj, ha nincs mivel!

mpreston 2012.12.06. 16:10:50

azért érdekelne, no nem annyira, de picit, hogy mi hajt téged, hogy egy üres blogon, ahol már senki nem jelentkezik, gyalázkodjál velem, hiszen még a durvaságaira sem feleltem hasonló stilusban.

mpreston 2012.12.06. 16:30:10

amolyan iskolásféle lehetsz, aki kinyújtogatja a nyelvét a nagyokra, pedig olvashatnál inkább könyvet. az egri csillagok nagyon jó, olvasmányos.ha esetleg nehezen megy az olvasás, akkor tudok más könyvet ajánlani, ez akkor is jó, ha kimaradtál az iskolából.előadhatod a lányoknak, mintha teveled történt volna meg. akkor is jó, ha lányféle vagy, ott van a dobókatica, ő jó példakép lehet. ha elolvastad, más irodalmat is ajánlhatok.
süti beállítások módosítása