HTML

Pézsma

Az átlag-magyarnak eddig csupán a különböző fokozatú diktatórikus hatalomgyakorlás verzióiba volt alkalma belekóstolni. Idehaza a demokráciáról nincs és tulajdonképpen sosem volt személyes tapasztalat. A kitűzendő cél éppen ezért nem a demokrácia-kísérlet feladása, hanem éppen ellenkezőleg: az elkezdése kell hogy legyen. Ha mailt küldenél: pezsmablog@gmail.com

Bejegyzések

Pézsma a Facebookon

Utolsó kommentek

  • Éhesló: www.hirado.hu/2017/07/27/hol-a-hatar-az-etikus-hekkeles-es-a-buncselekmeny-elkovetese-kozott/ (2017.08.28. 10:56) Vox populi
  • Éhesló: www.hirado.hu/2017/07/27/hol-a-hatar-az-etikus-hekkeles-es-a-buncselekmeny-elkovetese-kozott/ (2017.08.28. 10:49) Dunai hekk
  • Éhesló: update: a politika olyan mélyen belenyúlt ebbe a bűncselekmény halmazba, hogy a vége ez a szégyen lett. Egy a zindex és a hekker cooprodukciójában előadott bűncselekményhalmaz odakerülhetett a 2006... (2017.08.22. 12:42) Dunai hekk
  • Éhesló: update: a politika olyan mélyen belenyúlt ebbe a bűncselekmény halmazba, hogy a vége ez a szégyen lett. Egy a zindex és a hekker cooprodukciójában előadott bűncselekményhalmaz odakerülhetett a 2006... (2017.08.22. 12:16) Vox populi
  • Pézsma: index.hu/belfold/2017/08/21/a_bkk_visszakozott_mar_nem_gyanusitjak_az_etikus_hekkert/ (2017.08.21. 22:30) Vox populi
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • Éhesló: www.hirado.hu/2017/07/27/hol-a-hatar-az-etikus-hekkeles-es-a-buncselekmeny-elkovetese-kozott/ (2017.08.28. 10:56) Vox populi
  • Éhesló: www.hirado.hu/2017/07/27/hol-a-hatar-az-etikus-hekkeles-es-a-buncselekmeny-elkovetese-kozott/ (2017.08.28. 10:49) Dunai hekk
  • Pézsma: Uraim, el tetszenek passzolgatni a probléma mellett. Nem az a kérdés, hogy Oroszország és az USA v... (2015.01.02. 23:29) Szófia-expressz
  • Pézsma: @ern0: Igen, azt hiszem, ezzel most túl nagyot mertek álmodni :) (2014.12.11. 19:41) A hatalom-teszt
  • peterirrrr: Igazából én sokszor elgondolkoztam azon, hogy érdemes-e folytatni idehaza, vagy mondjuk meg lehetn... (2014.02.17. 12:59) Most menjek vagy maradjak?!

Címkék

Péntek Robinsonja

2013.03.22. 23:31 Pézsma

A mai pénteki Orbán Rádió is egészen frenetikusra sikerült. Nem csak azt tudtuk meg, hogy aki autópályázik, annak sorsa a katasztrófavédelem helyett isten kezében van, és egy aláírásgyűjtés felér egy népszavazással. De emellett a német gyerekhíradó lightosan Magyarország-kritikus betétjére is érkezett vezéri reakció, mégpedig példásan demokratikus probléma-megoldási javaslattal:

„Sajnálom a német gyerekeket. Magyarországon ez elképzelhetetlen lenne, hogy hazugságokat és valótlan tényeket gyermekműsorrá alakítsanak. Ha ez előfordulna a magyar televízióban, itt mindenki repülne. Egyetlen perc alatt. Ugyanis a gyerekek nem arra valók, hogy mindenféle politikai agymosásnak vessük őket alá.”

Nézzük a szörnyű agymosást:

Ebben az egy percben ilyen idehaza sosem tapasztalt elképesztőségek szerepelnek, hogy pl. „Sok magyarnak nem tetszik az ország új alkotmánya", vagy „A kormány azt szeretné elérni, hogy az emberek az újságokban, rádióban, tévében csak jó híreket kapjanak róluk.”

Amellett, hogy van egy olyan érzésem, hogy a német gyerekek mindezt annyira azért nem sajnálják, Orbánnak tulajdonképpen igaza van. Ha a független magyar köztévében valaki ilyesmit merne csinálni, az még aznap repülne. Kevesebb szakértelemért is kirugdossák arrafelé a dolgozót. 

Érdekes a „politikai agymosás” említése is, szinte látjuk a tenyerüket dörzsölő szakállas liberális bácsikat, amint kényszervetítéseket tartanak a kis német EU-jugend palántáknak. Kár, hogy idehaza éppen most vezetik be a kötelező egyentantervet, amelyből viszont valahogy kifelejtették a polgári szabadságjogok történetét, viszont új elemként bekerült pár light-fasiszta figura. Arról nem beszélve, hogy idehaza épp az MTVA kulturális főtanácsadója tűnik agymosott rasszistának

Amellett,. hogy érthetelen, miért kapkod a külügyminisztériumi és miniszterlenöki sas ilyen legyek után, nem  könnyű elvonatkoztatni a miniszterelnök úr sajátos szerepfelfogásától sem. Hogy kell elképzelnünk azt, hogy „Ha ez előfordulna a magyar televízióban, itt mindenki repülne. Egyetlen perc alatt”? Ki és miért repülne? Ki repítene kicsodát? Intézkedni tetszene? Sk? Mi is szerepelt a gyerekhíradóban?

Az mindenestre bebizonyosodott, hogy a hazai közmédiában pl. kormányfényező hírhamisításért nem reptetés jár, hanem előléptetés, a nemszeretem arcokat is csak szándék kérdése kiretusálni a híradásból, és mondjuk a tényérzékeny közszolgálati híradó nem megy a szomszédba egy jó kis trollkodó köcsögözésért sem.

Persze sejthető, hogy Orbán ezt amolyan kormányzati legényesnek, hetyke vagizásnak szánta, mintha megmutatná, hogyan tud két ujjal fütyülni, vagy hegyeset pökni: „Ha én ilyet látok, mindenkit kirúgok a pityókásba, vazzeg!” És erre a böllenkedésre nem csak hogy van igény idehaza, de az is egyértelmű, hogy ez Orbán komfort-zónája. Ez köszön vissza minden alkotmánymódosításból, kül- és belföldi reakcióra adott diplomácia sallerkedésből is. Ez Orbán utazósebessége, üzemi hőmérséklete, és igyekszik minden helyzetet erre a formátumra konvertálni. A köcsög EU el akarja venni a mozgásterét (pedig ennél nagyobb mozgástere errefelé Ferenc József óta talán nem volt még senkinek), elő hát a kokifegyvert! Az alattomos Alkotmánybíróság gáncsolná lendületét: visszakézből máris zúg a maflás az öreg, láncos batmaneknek! A Hahások bejöttek a kertbe és nem ették a naccsága vaníliás karikáját? Nosza kifüstöljük őket a saját odújukból!

Ezek a germánok pedig még mindig azt hiszik, a tévéjükben arról animálnak, amiről akarnak, pedig a magyar kormány már többször cáfolta ezeket a vádakat! Hát Szájer belemondta a csőbe Amerikában is a minap, hogy a megszüntetéssel bővítették az Alkotmánybíróság jogkörét, és a korlátozással valójában kiterjesztették a szólásszabadságot. Hát hogy nem lehet ezt érteni, he?!

Most itt tartunk, Orbán hosszú út után meglelte hazáját: övé a föld, ameddig a szem ellát, saját ízlésére rendezte be a kunyhót, és a kézhez szoktatott népet is szorgalommal oktatja kedves szokásaira. Már talán csak azt nem érti, hogy miért kerüli el mégis minden hajó kurva nagy ívben az ő összkomfortos kis szigetét.

robinson_crusoe1.jpg

___________________________________________________________

UPDATE: 

Visszaszóltak Orbánnak az agymosással vádolt német gyerekhíradósok.

Az ARD német közszolgálati műsorszolgáltató tagesschau.de című hírportálján megjelent cikkében van néhány egészen sajátos információ is:

„a kormány aktívan próbálja meg befolyásolni a külföldi újságírók munkáját is (...) a magyar nagykövetek állítólag beavatkoznak a kellemetlen hírek esetében, a németországi magyar lobbiszövetségek pedig nyomást helyeznek a műsorszolgáltatók vezetőire. A lap szerint a magyar hatóságok az ORF budapesti tudósítójának privát levelei közül párat "elfogtak", "nyilvánvalóan célzottan".”


Ha tetszett, kövesd a Pézsmát a Facebookon is!

 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pezsma.blog.hu/api/trackback/id/tr965163431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2013.03.23. 16:16:43

Ez a láncos Batman vmi olyan, amit érteni kellene, v csak úgy jött?

Pézsma · http://pezsma.blog.hu 2013.03.23. 16:43:08

@MolnarErik: Mivel az igazságosztó szerepet kilőtték alóluk, mostanra nagyjából öltözködésbeli hasonlóság maradt:
mandiner.hu/attachment/0058/57440_49958_49878_alkb.jpeg

persze volt olyan gyermekszerető photoshop-huszár, aki továbbgondolta a hasonlóságot:
m.cdn.blog.hu/to/toryttopreng/image/AB-stumpf.jpg

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2013.03.23. 19:23:21

@Pézsma: Szal taláros igazságosztó, akinek meg van kötve a keze. Vili :)

órarugógerincű felpattanó 2013.03.23. 20:45:51

Tisztelt szakértelemért rettegő úr. Láttál te az "elmúlt nyolcévben" akár egyetlen napkeltét?

csíkosfejű cserregő nádiposzáta 2013.03.23. 21:09:53

@órarugógerincű felpattanó: ja. na, most az egész magyar televízió, duna televízió, magyar rádió van huszonnégy órában azon a színvonalon.

Pézsma · http://pezsma.blog.hu 2013.03.23. 23:53:20

@órarugógerincű felpattanó: A területre véletlenül van rálátásom, és az utóbbi időben szakmailag döbbenetes színvonalesés történt.
süti beállítások módosítása