HTML

Pézsma

Az átlag-magyarnak eddig csupán a különböző fokozatú diktatórikus hatalomgyakorlás verzióiba volt alkalma belekóstolni. Idehaza a demokráciáról nincs és tulajdonképpen sosem volt személyes tapasztalat. A kitűzendő cél éppen ezért nem a demokrácia-kísérlet feladása, hanem éppen ellenkezőleg: az elkezdése kell hogy legyen. Ha mailt küldenél: pezsmablog@gmail.com

Bejegyzések

Pézsma a Facebookon

Utolsó kommentek

  • Éhesló: www.hirado.hu/2017/07/27/hol-a-hatar-az-etikus-hekkeles-es-a-buncselekmeny-elkovetese-kozott/ (2017.08.28. 10:56) Vox populi
  • Éhesló: www.hirado.hu/2017/07/27/hol-a-hatar-az-etikus-hekkeles-es-a-buncselekmeny-elkovetese-kozott/ (2017.08.28. 10:49) Dunai hekk
  • Éhesló: update: a politika olyan mélyen belenyúlt ebbe a bűncselekmény halmazba, hogy a vége ez a szégyen lett. Egy a zindex és a hekker cooprodukciójában előadott bűncselekményhalmaz odakerülhetett a 2006... (2017.08.22. 12:42) Dunai hekk
  • Éhesló: update: a politika olyan mélyen belenyúlt ebbe a bűncselekmény halmazba, hogy a vége ez a szégyen lett. Egy a zindex és a hekker cooprodukciójában előadott bűncselekményhalmaz odakerülhetett a 2006... (2017.08.22. 12:16) Vox populi
  • Pézsma: index.hu/belfold/2017/08/21/a_bkk_visszakozott_mar_nem_gyanusitjak_az_etikus_hekkert/ (2017.08.21. 22:30) Vox populi
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • Éhesló: www.hirado.hu/2017/07/27/hol-a-hatar-az-etikus-hekkeles-es-a-buncselekmeny-elkovetese-kozott/ (2017.08.28. 10:56) Vox populi
  • Éhesló: www.hirado.hu/2017/07/27/hol-a-hatar-az-etikus-hekkeles-es-a-buncselekmeny-elkovetese-kozott/ (2017.08.28. 10:49) Dunai hekk
  • Pézsma: Uraim, el tetszenek passzolgatni a probléma mellett. Nem az a kérdés, hogy Oroszország és az USA v... (2015.01.02. 23:29) Szófia-expressz
  • Pézsma: @ern0: Igen, azt hiszem, ezzel most túl nagyot mertek álmodni :) (2014.12.11. 19:41) A hatalom-teszt
  • peterirrrr: Igazából én sokszor elgondolkoztam azon, hogy érdemes-e folytatni idehaza, vagy mondjuk meg lehetn... (2014.02.17. 12:59) Most menjek vagy maradjak?!

Címkék

Oroszországból szeretettel

2014.01.20. 16:51 Chigavera

putyin03.jpgEgyre kínosabb, hogy szegény Orbán mennyire egyoldalúan szerelmes az ázsiai verőlegényekbe. Hiába hízelkedik, visz nekik baltás ajándékot, jelentkezik önként gyarmatnak, ezek a kemény, tetovált nepperek folyamatosan kiröhögik és csicskáztatják.

Múlt csütörtökön az új-barát oroszok hozták fel példának, hogy az EU csak fogja be a polgárjogi lepénylesőt, mert lám, milyen egy ergya, feketeseggű például már ez a Magyarország abban a híres Európában. Az orosz külügyminisztérium simán odanyilatkozott, hogy Putyinföld ezerszer jobb ennél a jogtipró, korrupt nácoid putrinál.

„A 153 oldalas jelentésből kibontakozó kép alapján az EU országai tele vannak nácikkal és idegengyűlölőkkel, az uniós polgárok pedig, ha éppen nem náculnak vagy idegengyűlölnek, akkor homoszexuális propagandát terjesztenek.
Az előbbiben komoly szerep jut egy kis országnak Európa szívében. Egy országnak, ami a minap pár évtizedre eladósította magát Oroszországnak, egy atomerőműért cserébe.
Magyarországnak.”

És aztán szépen ráolvassák a teljes NER-t Orbán fejére.

Ouch..! Ez fájhatott. Miután Európa megszólta, Ázsia kicikizi. Hát ez a hála, cserébe, hogy fő kommunista-faló Viktor király egy volt KGB-főtiszttel látta jónak összekötni az országa sorsát? Hát már a baráti diktátorokban sem lehet megbízni? Tényleg a Szíriuszig kell menni, hogy rokonlélekre találjunk?! Brühühü...

Orbán lassan tanulja meg, hogy a rablók között nincs barátság. A nagy kokivezér, saller-cézár úgy ténfereg a tajgán, mint egy cigirágós, filctoll-tetkós műmájer a kikötői kocsmában. Hiába próbál bandázni a sittes csávókkal, feszegeti egér-izmait, próbálja koppintani a stílusukat, kiröhögik és seggberúgják. Hisz csak egy megalázkodó, pucér-seggű hülyegyerek, akinek se lövése, se földgáz-fingja nincs semmihez. Attól, hogy otthon hőscincérkedik és móresre tanítja a tücsköket, még egy röhejes kis mitugrász marad, aki a farkasok bundájába próbál kapaszkodni.

És pont ennyire is becsülik, ha úgy adódik: egy lekezelő vakarintásnyira.

De én bízom benne, hogy Orbán szokásos keménységével kiáll az oroszokkal szemben, és megvédi az összes tündérországi vívmányt! Úgy, de úgy beolvas az oroszoknak a kapott alaptalan kritikáért és megalázásért, hogy ahhoz képest a Barrosónak, Redingnek, Tavaresnek meg német gyerektévének küldött hősies dörgedelmek, mind elhaványulnak a francba. Ezt nem hagyhatjuk! Nem, nem, soha! Mert mi bátrak és büszkék vagyunk, mint egy lapító tehénlepény az árokparton!

Alig várom! Immár negyedik napja. 

 

Ha tetszett, kövesd a Pézsmát a Facebookon is!

 

91 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://pezsma.blog.hu/api/trackback/id/tr495772268

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.01.21. 11:26:04

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mohamed 2014.01.20. 23:52:32

Az oroszok mint sittes csávók meg verőlegények?
Oké hogy sok filmet láttál poszterkém
de ez a bejegyzés elég szánalmasra sikeredett, ennél komolyabbat is kifinghattál volna magadból.

Nem mellesleg neked mi a bajod az oroszokkal?
Vagy csak azért van bajod vele mert paksról és mert orbán kötött velük üzletet?

műproli 2014.01.20. 23:53:06

Ezek alig várlyák hogy ránk dobhasák a zatomot a Zorbán mek csak integet hoty ide dobjátok!

Vernek minket a zatommal a legények ezmegcsak tetkóza a műmájer izéjét!!!

conmorientes 2014.01.21. 00:05:02

Azt hiszem ezt a cikket tenném be az Allampolgári Ismeretek tankönyv bevezetőjébe

Gratula !

Herbert Norman Schwarzkopf, Jr. 2014.01.21. 00:10:42

A Jókai utcai pártszékház parancsba adta, hogy a balliberális bloghadseregnek áprilisig minden nap legalább 50 darab blogbejegyzést kell legyártania Paksról és Orbánról.

A balliberális bloghadsereg túlteljesíti a párt kérést, és naponta 100 bejegyzést készít.

2014.01.21. 00:22:46

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Hát a német gyerektévében! nem figyelsz?

2014.01.21. 00:23:26

@Herbert Norman Schwarzkopf, Jr.: Szánalmas, ahogy reagáltok. Megmagyarázni persze nem lehet, értem én.

putris72 2014.01.21. 00:23:33

Ez már szánalmas!Eddig az volt a baj,hogy Orbán nem szereti az oroszokat,most meg az,hogy szereti és még biznisszel velük!Amúgy ha nem az oroszok csinálták volna akkor ingyé lett volna!Vagy vatikáni valutával fizetünk volna!A sok primitív blog írót az sem zavarja,hogy Paks bővítését még a MSZP kormány indította el 2008-ban és mindenki meg szavazta!A Bajnai kormány is kiemelt projekt ként kezelte!Vagy mi lenne az alternatív megoldás!Mert az áram szükséglet csak nőni és nem csökkenni fog!Még pár nap és vége lesz aztán jön majd valami más!Lényeg az,hogy mindenkibe az maradjon,hogy a csúnya Orbán!

2014.01.21. 00:28:19

@Mohamed: Nem mellesleg neked mi a bajod az oroszokkal?"
Neki semmi. Orbán Viktor szidta őket folyamatosan. Nem figyeltél? Ja, most az amnézia a vezérelv?

conmorientes 2014.01.21. 00:32:02

Egyébként meg arra várhatsz hogy bárki bármit is írjon, még akkor sem ha a "jelentés" egyes részei, mint pl. a regisztrációról szóló némiképp avitosnak tűnek, de ne nagyon várjunk naprakészséget egy orosz szervezet 153 oldalas, ráadául Úniós szabadságjogokat taglaló kiadványától :))))

Az orosz tárgyalási metódust némiképp ismerve elképzelem hogy ezzel kapcsolatban milyen párbeszéd zajlik le Putyin és Lavrov közt, valahogy így:

L: Hivatott Vlagyimir Vlagyimirovics
P: Te Szerjózsa, "tváju máty" milyen pamflett szart szórsz te szét az Únió szabadságjogairól ?
L: De Vlagyimir Vlagyimirovics, az volt az utasításod hogy dörgöljünk egy kis borsot az orruk alá mert állandóan ezekkel a jogsértésekkel szekálnak.
P: Rendben te idióta, de miért kellett ezekről a magyarokról is részletesen írni ?
L: Vlagyimir Vlagyimirovics, hát nem te mondtad hogy ezek a legcsahosabbak, aztán meg végig grasszálták a fél kaukázust egy kinyalható seggért oszt nem árt nekik egy jó valagba rugás ?
P: De, csak tegnap megrendeltek két atomreaktort is, az meg zsíros üzlet hisz tudod !
L: Rendben Vlagyimir Vlagyimirovics, de szólhattál vólna róla előbb, így is vagy egy évig tartott amíg összeszedtük a magyar jogsértéseket és sikerült négy oldalba sűríteni. Egyébként is mióta tárgyalunk érdemben ezekkel ?
P: Ez nem számít Szergej, de csak a múlt hét óta, én sem értem egyszerre sürgős lett az erőmű, és telefonon bejelentkeztek egy sallerért. Mondtam hogy ha idejönnek megkapják, jöttek.
L: Na látja Vlagyimir Vlagyimirovics majd megmondja hogy nem tudott róla, mert hamarabb került lektorálás alá az irat.. és tényleg ezek fizettek már önerőt a reaktorhoz.
P: Szergej az anyád mindenit, mégiscsak jól tettem, hogy nem Nyikolájt választottam helyetted.... Jól van majd megüzenem hogy ne ugráljanak, csak majd ha elutalták a 20% saját erőt, akkor minden mássalhangzót megváltoztatunk a szövegben. Bár ameddig ezek azt összekaparják már arra sem emlékeznek mit firkáltunk össze.
Rendben menj a dolgodra, de azért figyellek.

2014.01.21. 00:33:04

@putris72: Hülyegyerek, nem szavazta meg senki 2009-ben! Csak egy elvi (tudod, mi az ?) megállapodás született a parlamentben, hogy SZAKEMBEREK dolgozzák ki a megvalósíthatóságát a dolognak.
Egyébként az áram ára épp csökken. Mivel Izrael exportőr lett, az USA pedig palagázol, tehát a gáz ára csökken. Egyébként jelen állás szerint az új Paks a mainak duplájáért állítja majd elő az áramot, jelenleg pedig a paksi 15-16 forintos ár helyett 8,20 ért lehet vásárolni. Mivel ejrópában túltermelés van. Nem véletlen, hogy a csehek egy ELKEZDETT beruházást állítottak le!

2014.01.21. 00:35:00

@conmorientes: Én meg elképzeltem a Putyin Orbán beszélgetést. Az eredmény Orbán arcára volt írva. Nézd meg a fényképet, ami a megállapodás után készült.... bukta.

2014.01.21. 00:36:38

@Mohamed: Te, mikor lesz legközelebb Békemenet? Most épp ki ellen?

Chigavera · http://pezsma.blog.hu/ 2014.01.21. 00:38:35

Kéretik a kommentelő polgártársakat nem elmenni a kérdés mellett: tiltakozni fog-e Orbán Viktor a minket ért hamis rágalmak és nemtelen támadások miatt diplomáciai jegyzékben, a Pravdában, a Dumában, Vörös téren, az MTV-ben, vagy bármely más adekvát helyen? Lesz-e békemenet, hogy visszautasítsa a vádakat, és fellépjen a rágalmazókkal szemben?

conmorientes 2014.01.21. 00:40:39

@putris72:

Azt hiszem a szánalmasnak legfeljebb téged és a hozzád hasonlóakat lehet ebben az országban tekinteni.
A tények ne érdekeljenek, légy te egymagad a három majom, és a negyedik is aki befogja az orrát hogy a szarszagot se érezze.
Lehet bárki bármekkora kormány fan is, azt egyszerűen nem hiszem el hogy nem látod a hatalomgyakorlás ilyen mértékű csődjének egyenes megnyilvánulásait, vagy azt hogy egyszerűen neked mint állampolgárnak az eleink a szádba ürítenek és egy senki által nem ismert célú laza hétfői moszkvai retúrral még az unokáidat is eladósítják, "just for fun" vagy egyszerű félreértelmezett vátészi tudatlebegésben a pillanatnyi hatalomtól megrészegülten.

Ha ebből te csak azt látod hogy valakik elvtelenül támadják azt akit te szeretsz akkor végtelenül sajnállak, és a gondolkodás mentesség végtermékének kell tartsalak.

2014.01.21. 00:40:51

@conmorientes: Ez inkább úgy lehetett, hogy Viktor kitalálta, hogy ha az ukránok engedményt kaptak a gáz árából, akkor majd ő is! Mekkora királyság! Kiment hát, gondolta, ha bedobja Paksot, az döntő érv. erre Putyin azt mondta, oké, megépítjük. De nincs rá pénz. Nem, baj, majd részletre. És a gáz árából nemlehetne egy kis kedvezményt? Nem! Akkor inkább nem is kell az erőmű. Jó, de akkor gáz sem megy! Na jó, akkor inkább mégis .

2014.01.21. 00:42:53

@Chigavera: Mindenképp. Már írják a molinót a békemenetnek. OROSZ DEMOKRÁCIÁT!

conmorientes 2014.01.21. 00:45:16

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Teljesen igazad van, figyeltem a mimikát, meg az azóta eltelt időben is.....

Azt szerettem volna ha egy kamera veszi az aláírás utáni első pössentést a Kreml földszintjén.....
A Király végzett a piszoárral, megmosa a kezét és mélyen belenéz a tükörbe, majd meglátja a Putyintól származó "paksi mogyorót/betyárcsimbókot" az orra sarkában...
- Megtettem amit megkövetelt a HAZA és hmmm még ez a szemölcs is milyen jól áll nekem...

conmorientes 2014.01.21. 00:50:03

@Könnyen elkaptuk, uram!:

A gondolatmenet jó de ezt nem hinném. Már csak azért is mert utolsó emlékeim szerint nálunk csak kicsivel erősebb ukránok is bepróbálkoztak Anyácskánál a gáz árával és tudod mi lett a vége.....
Sokkal inkább úgy érzem ez már megint a nagy tenni akarás értelmetlen megnyilvánulása, hogy a kampány kezdetén dobjunk valami nagyot és függetlent. Hogy a gyalogok meg majd beledöglenek nem számít.
Úgy érzem magam mint amikor az óvodások Momnopolyt játszanak és dobálják a Dorottya utcáról a házakat, meg a mosógépeket.
Teszem hozzá ezt a megállapodást az ég világon semmi sem sürgette, úgyhogy ez tenisz nyelven szólva egy ki nem kényszerített hiba, de abból is a dollármilliárdos fajta....

conmorientes 2014.01.21. 00:56:03

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Nem szeretek ilyet mondani, de amit ebben a kommentben íírtál az szentigaz....
Azzal megspékelve hogy az áramfogyasztásunk is folyamatos csökkenésben van, valamint hogy az egész fejlett Nyugatot teletűzték napelem farmmal, szélerőművel, meg biogáz gyárakkal ami miatt olyan elektromos túltermelési helyzet van már most, hogy ihajjjj, úgyhogy a prognosztikák - akik mint tudjuk ledér tapasztalatlan szüzek - szerint villamos áram árának emelkedéséről ne is álmodjunk, sőt a nagy energetikai reálberuházások csökkenő megtérülése okán túltermelési helyzetből fakadó árcsökkenés várható....

gtri 2014.01.21. 00:56:49

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Ilyen jót régen nevettem. :) Egy komplett tárgyalástechnikai könyvet sikerült pát mondatban összefoglalni. Ott a pont. :):):)

tobeor 2014.01.21. 01:12:04

de most tényleg.
hol a békamenet, hogy nem leszünk ruszki gyarmat?
most még jogos is lenne a hiszti.

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.01.21. 02:19:41

Tudomásul kell venni, hogy Európában az oroszoknál van a gázcsap. Ezért pitizik nekik a német kancellár, a francia elnök és minden nagyon liberális, felvilágosult demokrata is. Mert ők is orosz gázt égetnek.
Egy jó politikus opportunista, de nem a saját érdekében, hanem az országa, a választói érdekében.

Az orosz atom egy bonyolult kérdés, jó lett volna erről szélesebb körben egyeztetni, nem politikai, hanem szakmai szempontok alapján.
Mert egy politikus akármit aláír. Kell-e nekünk több áram, milyen áron, mennyi, honnan, nem egyszerűbb, olcsóbb-e, ha importáljuk, ha építünk, akkor milyen erőművet, mennyiért, ki építi, ki finanszírozza, mennyi lesz a vége (sosem annyi, amennyi a szerződésben szerepelt), milyen folyamatok várhatók a jövőben, megtérülés, vagy csőd, valóban energiafüggetlenek leszünk? Vagy mivel az oroszok hozzák-viszik a fűtőelemeket is, ezért aztán a függés megmarad.

Az atomenergia önmagában nem rossz. Ez a döntési mechanizmus, ami alapján Orbán mindenképpen orosz atomot akart, ostobaságot tükröz. Illetve kiszolgáltatottságot. Onnan jön a gáz, ők diktálnak. Magyarország mindig is sodródott az árral.

nu pagagyí 2014.01.21. 05:45:28

@putris72: Az a probléma, hogy:
- nem kellene 3000 milliárd adósságba vernünk magunkat az oroszoknál,
- sérti a büszkeségemet, hogy országom vezetője megalázó módon kuncsorog azoknál, akiket korábban pocskondiázott, persze a korábbi pocskondiázás sem volt rendjén, akkor a vezér úr mentális állapota adott okot az aggódásra,
- szokás szerint, semmiféle társadalmi vita nem előzte meg a döntést arról, nincs-e reális alternatívája az atomenergiának és arról sem, hogy a Csernobillal bizonyító orosz technika a legmegfelelőbb-e,
- nemzetközi tender a nyilvánosságtól írtózó belterjes dézsma-kormány részéről fel sem merült, így nem tudhatjuk, hogy mennyivel kerül nekünk, magyar adófizetőknek többe ez a projekt, mint amennyi feltétlenül szükséges lenne.

magyar ember teli szájjal 2014.01.21. 06:15:45

Jó cikk. Gratula. Kár hogy marad velünk Orbán elvtárs. A következő ciklusra marad Kim Dzsong Un és Esetleg a mexikói drogkartellek egyike.

Berzengő 2014.01.21. 06:23:17

@Chigavera: "tiltakozni fog-e Orbán Viktor a minket ért hamis rágalmak és nemtelen támadások miatt diplomáciai jegyzékben, a Pravdában, a Dumában, Vörös téren, az MTV-ben, vagy bármely más adekvát helyen?"

IGEN! Ugyanis ÉPPEN TEGNAP KÉRTE EZT a külhoni magyaroktól!

_________

index.hu/belfold/2014/01/20/orban_kulonos_nepseg_vagyunk/

Beszéde végén pedig MEGKÉRTE a jelenlévő, több mint 20 országból érkező magyart, hogy ha látják, hogy külföldön kampányt szerveznek Magyarország ellen, AKKOR LEPJENEK FEL AZ ELLEN.

_____________

Berzengő 2014.01.21. 06:25:19

@nu pagagyí: "- nem kellene 3000 milliárd adósságba vernünk magunkat az oroszoknál,"

_________
Orbán Viktor TEGNAP (link fentebb):

"Aki adósságra alapozza az életét az nem lehet szabad. Ezért az államadósságot közellenségnek kell tekinteni és harcolni kell ellene"
_________

A sok hülye szektatag meg tapsol... Kertész Akos minden szava igaz rólunk! :-(

Berzengő 2014.01.21. 06:28:37

@tobeor: Hiszti?

Mar az orosz bevonulasokat, Magyarország megszállását is megvédik a jobbos blogokon, hogy az nem szegény ruszkik bűne hanem - most kapaszkodj meg! - a Nyugaté!

bekialtas.blog.hu/2014/01/19/ostobasag_oroszokkal_riogatni

Kozben meg mai napig komcsiznak, ruszkiznak.

Orbán szektatagoknál hülyébb es gerinctelenebb a világon nincs.

kpityu2 2014.01.21. 06:42:44

Azt, hogy ki a kommunista bűnös, mi mondjuk meg.

Void Bunkoid 2014.01.21. 07:14:37

Kedves cikkíró,

már közel kétezer évvel ezelőtt élt Titus Flavius Vespasianus római császár, akinek tulajdonítják azt a mondást, hogy "pecunia non olet" (magyarul "a pénznek nincs szaga").

Sőt, annak idején a jelenleg valamiért általunk irdatlanul fetisizált Erdély fejedelme, Szapolyai János némi osztalék fejében örömmel vette igénybe akkori legfőbb nemezisünk, az Oszmán Birodalom hadseregét kisebb csetepaték lebonyolítására alvállalkozásban.

Sőt mi több, annyira nem akart velük rosszban lenni, hogy a szovjet megszállás utáni (mert NANÁ, hogy az a legtragikusabb számodra :)) legrettentőbb nemzethalálvíziós eseményünkről, a mohácsi csatából is inkább "elkésett" - mert nem akart bunyózni Szulejmánnal.

De nem akarok itt ideológiai iszapbirkózásba bonyolódni, inkább csak annyit röviden, hogy a jelenlegi hivatalos haverjaink, az EU tagállamainak nagy része nem lenne képes azt a technológiát szolgáltatni, amivel atomerőművet lehetne építeni, a maradék kis része meg szintén nem ingyen adná azt, sőt az EUnak néha nagyon vicces húzásai vannak.

Értem ezalatt, hogy a sok Nyugathoz elkeseredetten kaparva húzó exkeleti államnak akkora marhaságokat találnak ki néha EU-s szabvány, kvóta, szabályzás címén, hogy sztm Brüsszelben nem győznek röhögni, már lassan azon gondolkodnak, hogy felállítják a hülye járások minisztériumát is, hogy lehessen még valamivel sz*patni a balkániakat - értem ezalatt azt a rengeteg millió nem dollárbilliókról szóló, de mindennapi életet rendesen megkeserítő szabályzást, kezdve az altatódaltól a háromszobás tyúklakosztályba a csirketelepentől a ne-dohányozz-szórakozóhelyen felállításig, miközben a főeurópai országokban minden probléma nélkül rá lehet gyújtani egy átlag étteremben - no nem akárhol, van dohányzó részleg, de LEHET. Nálunk meg lassan már otthon sem.

nu pagagyí 2014.01.21. 07:27:54

@Void Bunkoid: Talán valami konkrét életidegen EU-s szabályozást említhetnél az atomenergiát illetően, ha már össze-vissza hadoválsz.

A dohányzók totális szivatása pedig túlbuzgó vezérelvtársunk műve, mert mint helyesen rámutattál más EU országokban ismerik a mértéket. Persze itt sem a dohányzástól akarnak elriasztani senkit, a túlhajtás a kapzsi klientúra anyagi igényeinek kielégítését szolgálja.

nu pagagyí 2014.01.21. 07:34:58

@Berzengő: Az egyszerű Fidesz tag volt már minden. Liberális, konzervatív, most éppen kommunista. Nincs itt semmi látnivaló, lesz még nyilas is, ha úgy hozza a sors. Agyuk helyén már régen lyuk tátong, bármilyen tartalommal feltölthető.

Muad\\\'Dib 2014.01.21. 08:33:16

1) A világ egészén a legtermészetesebb dolog, hogy az amúgy kölcsönösen fikázó országok egymás tenyeréből esznek, ha üzletről van szó.
2) Miért is kéne annyira tiltakozni náluk, mint az EU-nál? Esetleg egy gazdasági, politikai, katonai tömbbe vagyunk velük, ami miatt mérvadó lenne a véleményük?
3) Komolyan kezdem azt hinni, hogy ezek a szánalmas blogok a fityesz fizetett propagandái. Ahelyett, hogy mindenki azon tiltakozna, miért is titkos paktumokat kötünk, legalább részben nyilvános, és szakmailag alátámasztott szerződések helyett, a teljes pálfordulással és helycserével azok kezdenek oroszokat fikázni, akik nemrég még a Moszkva tér, meg a szovjet emlékmű védelmében ordítoztak.
Hála ennek a kétszínű szarházi bandának jó eséllyel jön még 4 év a fityeszből...
Köszönjük

citrix 2014.01.21. 08:35:18

Vitéz Felcsúti Orbán Orbánovics Viktorovics eddig csak a "kedves vezető" rangot nyerte el nálam,múlt heti ténykedése nyomán előléptettem Führernek.Megérdemli mert igen sokat dolgozott érte.

Chigavera · http://pezsma.blog.hu/ 2014.01.21. 08:39:30

@Void Bunkoid: Kedves Void Bunkoid,
ami hiányzott, az nem valami bonyolult dolog, csupán amennyit a józan ész, a szakmaiság és a demokrácia is megkövetelne: hatástanulmányok, alternatívák mérlegelése, szakmai, társadalmi vita és egyeztetés, érdemi tájékoztatás. Mondjuk 3-6 hónapot mindez megért volna, akár csak a látszat kedvéért, ami összehasonlítva a 30 évvel, semmi. De az, hogy Orbán tulajdonképpen titokban, mindezt egyik napról a másikra lényegében maga dönti el és puncsolja le az oroszokkal, mintha ehhez senkinek semmi köze nem lenne, na az már nem csak bűn: hiba.

nu pagagyí 2014.01.21. 08:48:51

@Muad\\\'Dib: Félreérted a dolgot. Nem az oroszokat fikázzák az ellenzékiek, hanem a Fideszt szembesítik saját hazugságaival és képmutatásával. Vagy Te olyan értelmes, hogy ezt magadtól is kitaláld.

stefiapo 2014.01.21. 08:48:59

Én csak egyet tudok: senkinek nem kellünk. Se nyugat se kelet. Azt nem tudom miért.
És aki bírálja azt, hogy millió lejárató cikk meg internetes bejegyzés készül az gondoljon arra ellenkező esetben a fidesztől mit kapnánk! Szóval ne sírjon akinek ez nem teszik, ezt már nem lehet senkire fogni ezt orbán suttyó bandája magának intézte!

tobeor 2014.01.21. 08:52:24

@Berzengő:

Én meg azt a folyamatot látom, hogy egy réteg annyira feladta már régen a fideszért a saját személyiségét, annyira bezombult orbánistenezőnek, hogy még a hazaárulásba is követik a pincsit.

Ééérted, a hitvány kis személyiségük nem lenne képes elviselni hogy csalódni kelljen a pincsi-istenében - akitől konkrétnak pszichés függésben vannak -, ezért bemagyarázzák maguknak hogy tulajdonképpen teljesen oké dolog orosz gyarmattá válni az energetikában.

Lassan ott tartunk, hogy azt fogják lehazaárulózni, aki nem akar ruszki gyarmat lenni.

Itt tart a debilizmus forradalma.

Ezek nem is hülyék, hanem emberi roncsok, torzlények.

♔bаtyu♔ 2014.01.21. 08:56:56

Kiváló egyensúly az USA-val és Izraellel szemben.

Ez jó, amikor a ballibsik orosz gyarmatról beszélnek. Az EU-val és az USA-val sem lenne semmi baj, ha a balliberális politikusok nem nyalnák elvtelenül a seggüket, mint anno az oroszokét.

Üzletelni kell velük, nem pedig hagyni, hogy ők üzleteljenek, mint 2002-010 között

♔bаtyu♔ 2014.01.21. 08:57:51

@tobeor: Szerintem inkább a te állapotod romlik. Komolyan aggódom érted, még 76 nap a választásokig és te napról napra romlasz.

Don Quixote de la Ferko 2014.01.21. 09:00:15

@Az evolúció megfordítója... vissza a fára!:

"ami alapján Orbán mindenképpen orosz atomot akart, "

Az egyetlen amit orbán akar, az a hatalom.

Mi jön még ebben a 3 hónapban? Mert hogy sokba fog kerülni az országnak, az biztos.

tobeor 2014.01.21. 09:01:17

@♔bаtyu♔: Nyugi hazaáruló, helyedre: Putyin pincsijének hátsó feléhez, hosszan kilógó nyelvvel.

Don Quixote de la Ferko 2014.01.21. 09:02:21

@Berzengő:

Igazi szoci technika. Ha valami jó, azt ő jelenti be (ilyen eddig szinte nem volt), ami szar, azt meg intézzék a sameszok.

tobeor 2014.01.21. 09:03:35

A sok orbánzombi debil hazaáruló fasszopónak küldöm ezt a számot, sok szeretettel:

Orbán Viktor 2013. február 11., az országgyűlésben:

"Szeretném önt tájékoztatni arról, hogy a vonatkozó nemzetközi szabályoknak megfelelően nemzetközi tender kerül majd kiírásra"

És most ütemesen tapsot kérek, éjjjen Viktor!

mrbloodbunny · http://mrbloodbunny.blog.hu/ 2014.01.21. 09:05:47

ez elég fain lett, és sajna tök igaz.

tobeor 2014.01.21. 09:15:54

@Void Bunkoid:
Kommented legfinomabban is fogalmazva csúsztatások halmaza:

Azt hogy Szapolyai direkt késette-e el a mohácsi csatából, vagy tényleg nem ért oda, illetve hogy egyáltalán milyen információi voltak (akkoriban még elég gyenge volt vidéken a mobil térerő), és főleg hogy a főcsapat miért nem várta be, miért vállaltak csatát túl korán (és rossz helyen), nos ezekről egyáltalán nincs szakmai konszenzus, azt tehát így kijelenteni, hogy direkt elkésett, nem lehet.

Azt, hogy minden EU állam képes lenne atomerőművet építeni, ezt tudtommal senki nem mondta, de ha te mégis tudsz ilyet, azt kérlek linkeld be, főleg a szlovén, portugál, ír, és észt erőművek érdekelnének, de jöhet olasz vagy belga is.

Az is érdekelne, ki állította hogy azok az EU országok, amelyek képesek atomerőmű építésére, azok ingyen adták volna? Ja, hogy csak pofázol a nagyvilágba? Otthon beveszi a csajod az ilyen jó nagynak hangzó veretes ostobaságokat? Odamondasz keményen mi?

Az viszont igaz, hogy borzalom ahogy elnyom minket az adminisztrációval Brüsszel,de tényleg, olyan élhetetlen lett az EU, állítólag milliók vándorolnak ki a gazdag és sikeres és nagyszerű Oroszországba, németek, franciák, angolok, svédek, mert ott bezzeg fenékig tejfel az élet. (irónia volt, mielőtt. mert nem nézem ki belőled hogy vetted)

♔bаtyu♔ 2014.01.21. 09:21:51

@tobeor: Ki vagy nagyon. Te kinek a pincsije vagy. Persze tudom.

conmorientes 2014.01.21. 09:23:39

@Chigavera:

Teljes egyetértésem mellett de !
Nem csak hiba, hanem bűn. Ez így helyesebb már csak az "a minori ad majus" elve alapján :)

tobeor 2014.01.21. 09:24:53

@♔bаtyu♔: nem tudsz semmit csak trollkodni, ahogy most is teszed.

Narancskommunista (törölt) 2014.01.21. 09:24:57

@Muad\\\'Dib:
1. Ja, csak éppen Orbán Viktor korábban ellenzékből ugyanazt támadta. Tessék eldönteni, hogy akkor volt hazaáruló vagy most hazaáruló, mert egyik biztosan.

♔bаtyu♔ 2014.01.21. 09:25:01

@Chigavera: Elképzelheted, ez hová vezetett volna. Egy sima villamostender évekig késik az EU-s cégek huzavonája miatt, mert mindegyik mögött egy EU képviselő van. Most úgy néz ki, a támogatást el is bukjuk, persze Tarlós lesz a hibás.

Most volt jó ajánlat, most fogadta el Orbán.

♔bаtyu♔ 2014.01.21. 09:26:49

@tobeor: Tudok mást is, de veled szemben csak trollkodni lehet. Olvasd már vissza magad. B+, te így a büdös életben nem véded meg álláspontodat. Engem nem zavar, mert szívesen trollkodom, de neked nem előnyös ez.

béla a görög (törölt) 2014.01.21. 09:28:30

Azért ez az ország valahol ideológiailag beteges képet mutat jobboldallal az élen... Nem is szabad komolyan venni.

Amíg KGST meg VSZ volt mi voltunk a legvidámabb barakk és 'West' volt az irány az úgymond tomboló diktatúrában.
Most, hogy EU van meg NATO mi vagyunk a legszomorúbb barakk és 'East' az irány mert az úgymond "büdös" liberalizmusban élni kell(ett volna) a választás szabadságával.

Ezért gondolom sokszor, hogy a magyar lusta náció. Inkább ideológiát/világképet váltogat csak tanulni, alkalmazkodni, versenyezni ne kelljen.

tobeor 2014.01.21. 09:29:45

@♔bаtyu♔: nyomod a full kretén trollt, de persze ezért is én vagyok a hibás, tipikus trollduma te szerencsétlen :))
Tudod, veled szemben én magyar vagyok, sőt hazafi, ezért nekem fáj a hazaárulás, az orosz függőség növelése (na meg a magyarok megpuccsolása a pincsi által). Téged, mint kívülállót, az ilyen események nem zavarnak, te csak nyalod a segget, ehhez értesz.
Na, gyerünk trollkodj tovább..

Észmegálló 2014.01.21. 09:40:04

@tobeor: Hagyd batyut, ő egyszerűen síkhülye nyalonc. Ő azt is Orbán érdemének állítaná be, ha történetesen éppen atom-tengeralattjárót és repülőgép-anyahajót vettünk volna az oroszoktól, mert most csak az volt nekik raktáron.

conmorientes 2014.01.21. 09:41:58

@Berzengő:

DDDDDD
Láttam, visítottam a kíntól.

Emlékeztetlek örökbecsű Hofi Géza viccére amely tegnap jutott eszembe:

Valahol a fronton 44. telén az áttöréshez érkezik a harctérre a csapatokhoz az új politikai kommiszár.

- Hurrá utánam
Bumm Bumm
- Akkor elöttem.....

Ezt csak azért mondom mert megint az a szituáció, hogy nem Ő áll ki bármely vélt vagy valós sérelemmel szemben, hanem bujtogatja a sleppbe csapódott jónépet, azaz lószart sem tesz csak agitál.

A cikk ezzel szemben arról szól, hogy miért is lapít a tehénszar :))

tobeor 2014.01.21. 09:46:41

@Észmegálló:

Az semmi, de ha pincsi kiáll és közli soha többé oroszok, mert mi egy büszke független szabadságharcos nép vagyunk, mely nép diverzifikálja az energiabeszerzést, akkor most ezt a döntést helyeselné tiszta erőből :)
Akárcsak a kollégái...

szonár 2014.01.21. 09:53:37

Ez a bjegeyzés is rohadt gyenge szinvonalú (pl. az oroszok iránti hízelgésnek tartja a baltás kiadatását, holott az éppen az erősen oroszbarát örményeknek fájt...).

Az orosz külügy jelentése pedig nem a magyarokat üti, hanem Európát. A cél az volt, hogy válaszoljanak az őket Európából érő kritikákra - ehhez használták fel a Magyarország ellen Európából megfogalmazott kritikákat.

Ez tehát fricska, de nem nekünk, hanem Európának. Ezért nem kell basztatni a szövetségeseket (mint Magyarország), mert ezeket az érveket mások is felhasználhatják...

citrix 2014.01.21. 09:54:04

Indulj az útra és vissza se nézz!
Múltad a fájó, bús ezer év.
Rád ragyog végre a fényteli nap,
Boldogan, vígan zengd hát e dalt.

Április 4-ről szóljon az ének,
Felszabadulva zengje a nép.
Érctorkok harsogva zúgják a szélnek
Felszabadítónk hősi nevét!

szonár 2014.01.21. 09:54:24

@tobeor: És vica verza, maga pedig támadná, hogy megsértette az oroszokat.

Észmegálló 2014.01.21. 09:55:31

Néhány szösszenet a közelmúltból - kommentár nélkül:

"Sötét korszakban élünk ma Magyarországon, hiszen napról napra újabb és újabb bizonyítékok kerülnek felszínre. A maffiapolitika korában él ma Magyarország. Ez a tény azt mutatja, hogy még nem sikerült véglegesen visszakapaszkodnunk a nyugati demokráciák világába, a múlt erői újra és újra igyekeznek visszahúzni bennünket" - jelentette ki Orbán Viktor. Hozzáfűzte: mi nem a nyugatiak, hanem magunk miatt akarunk a Nyugathoz tartozni, mert függetlenek és erősek akarunk lenni. Magyarországnak nincs semmi keresnivalója Keleten, mert ott semmilyen babér nem teremne országunknak, csak alárendeltség és kiszolgáltatottság. ....Rámutatott arra is, hogy Oroszország újabb megerősödése és soha nem látott gazdasági ereje miatt is változás történik Európában, és az Unióban ma már másképp tekintenek a szovjet időkből itt maradt elvtársakra, azok hálózataira, és az Oroszországhoz hasonló politikai jelenségekre. Ez egy valóságos kihívást és fenyegetést jelent Európa számára, amely Közép-Európából kiindulva elérheti az Uniót és a szövetségek katonai erejét is. "Európában, bizony, elszaporodtak Putyin pincsijei, és ezt már mindenki kezdi veszedelmesnek látni" - mutatott rá Orbán Viktor.

archiv.fidesz.hu/index.php?Cikk=100169

Nem bírom ki, egy rövid kommentár mégis kibuggyan belőlem: Orbán köpönyegében már nagyon időszerű lenne csapágyat cserélni...

ursus artos 2014.01.21. 10:01:34

@Könnyen elkaptuk, uram!: " Egyébként jelen állás szerint az új Paks "
Jelen állás szerint 15 év múlva kezd el termelni, húsz év múlva pedig Paks I. leáll.
Semmi szükség energiára...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2014.01.21. 10:07:37

Na fideszgecik,takarodjatok a jó édes nehéz altesti -munkás (kurva,csakhogy érthetőbb legyen) anyátokba!

Füstszűrő 2014.01.21. 10:36:35

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Fura, hogy te minden kormányt így gyűlölsz. Nem jött be az élet, prolikám?

Füstszűrő 2014.01.21. 10:46:27

@Chigavera: Szerintem ez szarrágás. Kötött a kormány egy jó és hasznos szerződést és most jön a szokásos baromság a társadalmi vitáról és egyebekről. Hagyjuk már ezt, az emberek 99%-a nem kompetens egy ilyen kérdésben és ezzel semmi baj nincs.
Melyik Nyugat-európai országban indítanak társadalmi vitákat stratégiai kérdésekben?

Chigavera · http://pezsma.blog.hu/ 2014.01.21. 10:47:10

@♔bаtyu♔: Ezekre a körökre egy ilyen horderejű döntés optimalizálása és társadalmi elfogadottsága miatt van szükség. Ha ez elmarad, akkor az sima gambling és diktátum. Orbán nem helyettesíti, hanem képviseli az állampolgárok közösségét, amely elv az ilyen improvizált, egyéni akciózásnál súlyosan sérül. (Az nyilván nem egy komolyan vehető egyeztetés, szakmai megfontolás, ha odafordul, hogy "ugye ez jó lesz így, Némethné?")

aril brikha 2014.01.21. 10:56:06

@Füstszűrő: A beígért tender elmaradását elfelejtetted megmagyarázni.

Chigavera · http://pezsma.blog.hu/ 2014.01.21. 10:58:05

@Füstszűrő: Egyszerű, a jövőt kicsit is távlatosabban szemlélő társadalomban évtizedekre kiható megfontolt döntést nem egy-két tucat ember, egy szűk politikai bizottság hoz, akiknek szintúgy fingja sincs az energiaiparról, mint egyszeri józsinak. A parlament is a szakértői vizsgálatokra adott felhatalmazást. A németeknél pl. egy hosszabb folymat nyomán kötelezték el magukat a megújuló erőforrások fejlesztése mellett, többek között épp az energiafüggés enyhítése érdekében.

Azt pedig Bős-Nagymarosnál is láttuk, hogy a társadalmi hatás korántsem lebecsülhető. A Fidesz pl. anno többek között azzal is nyert, hogy kijelentette, garanciát ad arra, hogy nem lesz vízlépcső. Paks bővítése miatt azonban éppen hogy szükség lesz ilyen gátra. Minimum érdekes.

Mindez így minimum felelőtlen, felkészületlen, kapkodó döntéshozatal, és ostobán hazárdírozó politizálás.

Füstszűrő 2014.01.21. 11:14:58

@Chigavera: A kormánynak nincs viszont a kormány energetikai tanácsadóinak van. Nem Orbán Viktor döntötte el ezt a hasára csapva, hiába kommunikálja ezt az ellenzék.

A németek megtehetik, hogy a franciáktól veszik az energiát, akik nem meglepő módon azt atomerőművekkel termelik. A német ipart nem szirszar szélerőművek és napelemek fogják ellátni.

Éppen, hogy felelős politizálás hiszen a régi paksi atomerőművet ki kell váltani valamivel és az új megépítésének elkezdését nem lehet halogatni. Azt pedig nem tudom mire alapozod, hogy ez hazardírozás lenne.

HunMag 2014.01.21. 11:25:29

Chigavera: egy kis hülyeségért te sem mész a szomszédba...

szó sincs arról, hogy Viktorka imádná az orosz testvéreket, egyszerűen rájött, hogy az erőművet oroszok építették, MA IS ŐK SZERVIZELIK, A FŰTŐELEMEKET MA IS ŐK SZÁLLÍTJÁK IDE, ÉS A KIÉGETT FŰTŐELEMEKET ŐK SZÁLLÍTJÁK EL (naná, PLUTÓNIUMOT tartalmaz !!!)

egyszer próbáltak a franciák belekontárkodni, lett is belőle üzemzavar...

arra is rájött a törpe Vezér, hogy a gáz- és olajcsapokat is az oroszok kezelik...

de nem csak a Vezér van pórázon,
az EU is ugyanezt a pórázt viseli, nem véletlen, hogy még a nagypofájú Cohn-Bendit szerű idióták sem mernek ugatni Putyinnak...

az atomerőműnek MA NINCS REÁLIS ALTERNATÍVÁJA !!!

Németország pedig elég alattomosan ugyan csökkenti az atomenergia termelését, de a hiányt a szomszédos országokban előállított, onnan megvásárolt energiával pótolja...
a megújuló energia termelés JELENLEG igencsak ráfizetéses, valamennyi országban felárral veszik át a megújuló energiát, sem az energiatermelés folyamatossága nem biztosított, a tárolás is drága jelenleg, és a meglevő rendszerekhez való optimális kapcsolódás is nehézkes...

idióta húzás mind a FIDESZ-től, mind az ellenzéktől az atomenergia termelésből politikai cirkuszt csinálni...

a népszavazás ebben az esetben elég hülye ötlet, mivel a legjobb szakemberek véleménye is megosztott (még politikai hovatartozás elméleti kizárása, értsd objektivitás esetén is),
most négy millió tudatlan döntsön ????

hasonló eset lenne, bár az sokkal egyszerűbb volt, mint az alkotmányról szóló vita...
szerinted, azon (bal, jobboldali) zemberek közül, akik az alkotmányról vitáztak, mondtak véleményt, hány ezrelék olvasta el egyszer is az alkotmány szövegét ???
az atomenergiáról szóló vita fényévekkel komolyabb dolog, de azért megszavaztatná a népet néhány idióta...

putris72 2014.01.21. 11:32:20

@nu pagagyí: Németországban meg van a pénz is rá!itt mondjuk,honnan szedjenek annyi pénzt,hogy nap energiával termeljünk áramot!Ja és hova telepítjük a sok nap elemet,hogy ne legyen útba!Angliában,Kínai segítséggel építenek új atomerőművet!mno.hu/gazdasag/paksi-bovites-jovo-heten-targyal-a-kormany-a-szerzodesrol-1205677 !Ebben a cikkben minden kérdésedre választ kapsz!Szó sem volt arról,hogy nem tudtak róla,csak szartak mindenre mint mindig!Ha akarták volna kérhették volna a parlamenti vitáját,de nem tették!Felőlem tök mindegy,hogy ki építi,és mi lesz,atom,vízerőmű,szél,vagy nap!A megvalósíthatóság az a lényeg és,hogy pénzbe kerül az a lényeg!Viszont akkor is ugyan itt vitáznánk,mert a baloldal azon háborogna,hogy mér az mért nem valami más,mér az mért nem valaki más!Amúgy tudsz olyan kiemelt projektröl ami széles társadalmi vitára bocsátottak volna bármikor is!

Chigavera · http://pezsma.blog.hu/ 2014.01.21. 11:32:53

@Füstszűrő: @Füstszűrő: Ehhez képest az energetikai szakmát meglepte a döntés, és odanyilatkoztak, hogy bizony nem volt szakmai vita, egyeztetés vagy bármi hasonló. Tehát de, ez egy döntésmániás magánakció volt, nem előzte meg semmiféle alapos szakmai felmérés, munka, számítás.

Füstszűrő 2014.01.21. 11:36:53

@Chigavera: Dehogynem. A kormányok nem olyan hülyék mint amilyennek látszanak főleg ha ilyen horderejű kérdésekről van szó. Az pedig, hogy egyesek felháborodnak természetes de nyilván nem elvárható, hogy mindenkivel egyeztessenek. Egyébként normális alternatíváját még soha nem olvastam a paksi bővítésnek. Jönnek a butaságok mindenféle alternatív energiáról olyan emberektől akik talán már elolvastak egy könyvet a témában de lehet, hogy csak a testvéri zöldbalos kiadványokig jutottak.

putris72 2014.01.21. 11:45:49

@conmorientes: Te tényleg meg vagy akkor győződve róla,hogy ha nem az oroszok,hanem valaki más építi akkor ingyen csinálták volna!Esetleg,ha nap,szél,vagy vízerőműben gondolkodtak volna,és konszenzus születettet volna akkor is ingyen csinálta volna valaki!Amúgy a baloldal tudhatta ezt,és tisztában volt vele,csak a bizottsági ülésre sem ment el annyira érdekelte a dolog!mno.hu/gazdasag/paksi-bovites-jovo-heten-targyal-a-kormany-a-szerzodesrol-1205677 !Paks üzemideje 2012-2017 közt lejár,és kapott 20 év hosszabbítást!Ilyen volumenű projekteknél az nem sok!!Amúgy tudsz olyan kiemelt projektröl ami széles társadalmi vitára bocsátottak volna bármikor is!

Füstszűrő 2014.01.21. 11:56:37

@vontod75: Tökre olyan geopolitikai, társadalmi stb. helyzetben vagyunk mint Svájc. Nyilván csak a gonosz kormányok nyomnak el minket.

putris72 2014.01.21. 12:08:20

@Könnyen elkaptuk, uram!: Hát a palagáznak olvas még utána!!Messze van az még amit írsz!!Ha túltermelés áramból akkor mért emelkedik az ára mindenhol??Magyarországon is állami beavatkozással csökkentették az árat,ami nem a legjobb!Csehország meg gazdasági megfontolásból állította le!!Felőlem csinálhatta volna más is,és lehetett volna más is,de azt is pénzért csinálta volna valaki!!mno.hu/gazdasag/paksi-bovites-jovo-heten-targyal-a-kormany-a-szerzodesrol-1205677 mno.hu/belfold/amikor-bajnai-es-mesterhazy-tamogatta-a-bovitest-1205455 !Olvasd el és rá jössz,hogy be nézted!Ezek fényében érthetetlen,hogy most mért dumálnak mellé!Lövésed sincs,hogy mihez szóltál hozzá!

vontod75 2014.01.21. 12:19:54

@Füstszűrő: Ezt senki nem mondta. A kérdés az volt, hogy van-e olyan nyugati ország, ahol stratégiai kérdésekben népszavazást írnak ki. Jelentem van.

A másik, hogy itt jellemzően nem arról megy a vita, hogy kell-e pótolni a majdan kieső erőművi kapacitást, mivel ebben gyakorlatilag az ország nagy többsége egyetért.

A fő kérdés, melyet ezerszer megrágtunk már, hogy szakmai fórumok nélkülözésével, a nyilvánosság kizárásával, a korábban megígért közbeszerzés kiírásának mellőzésével történt a dolog.

(egyébként én is atompárti vagyok)

conmorientes 2014.01.21. 12:39:18

@putris72:

Te gyárilag lettél ilyen vagy változtattál aza alapbeállításodon ?
Ki mondta hogy bárki ingyen csinálna atomerőművet ?
Én azt kérdezem inkább hogy ki igazolja annak feltétlen szükségességét, főleg ilyen kondíciók mellett.
Zagyválsz itt tudatlanul össze-vissza a tények ismerete nélkül.
A Paksi erőmű jelenlegi helyzetében 2032-37-ig bizonyosan termel (az 1. blokkra tavaly hosszabbították meg 20 évre a működési engedélyét, ha szeretnéd bemásolom a linket de te is megtalálhatod) ezzel együtt a mai napon nincs olyan körülmény ami egy további legalább 20 éves működési engedélyhosszabbítást akadályozna, csak a könnyebb megértés végett több helyen vannak ma is aaggálytalanul üzemelő és a Paksinál is jóval idősebb atomerőművek, sőt olyan is akad amely működési engedélyét tavaly 40 évre hosszabbították, tehát ez csupán egy biztonságtechnikai és hatósági aktus ezért a folyamatos technológiai fejlesztéseket is figyelembe véve igazolhatatlan állítás mely szerint a jelenlegi 4 blokkot legkésőbb 2037-ben bezárni volna szükséges.

Szarok arra hogy melyik oldallal vagy elfogult ameddig nem félműveltségből és elvakultságból hányod ide a bötűt, hanem reális gondolkodásból.
Ha ennyire jónak tartod az ügyet akkor kérlek perkáld ki az engem és minden állampolgárt majd terhelő fejenként 775e Ft-nyi hiteltörlesztést és befogom a pofámat.

Volt nagyberuházás amelyről vita folyt ebben az országban is és ugyan nem biztos hogy szakmai érvek alapján de az elvetése mellett született döntés, ez pedig a Bősi erőmű ügye volt, de ahogy látom fingod sincs róla.

Az pedig nem álláspont hogy itt mindenkinek birkának kell lennie és engednie kell hogy a juhásznak öltözött farkas terelgesse. Persze ha te ezt szeretnéd akkor nyugodtan csak ne kampányolj itt nekem arról hogy nem is annyira éles a foga nekije......

Füstszűrő 2014.01.21. 12:39:22

@vontod75: Oké, ez valamennyire legitim érv de én nem ismerem annyira a hátterét a dolognak. Lehet, hogy most kínálkozott kedvező alkalom és a kormány úgy látta, hogy le kell csapni rá. Amennyit látok ebből, hogy igazuk van és tényleg jó üzletet kötöttünk az pedig nagyon nem hat meg, hogy vannak olyan szakemberek akik szerint viszont nem. Minden ügy mellett és ellen is lehet találni szakembereket akik megmagyarázzák, hogy valami miért jó vagy miért rossz.

Nem értem a nagy felháborodást sem amit egyesekből kiváltott a dolog ára. 3 ezer milliárd forint egy kb. 60-70 éves időtartamú hosszútávú beruházásnak nem olyan sok. Az pedig kimondottan nevetséges, hogy ennyi pénz miatt kiszolgáltatjuk magunkat az oroszoknak.

Persze nincs itt másról csak a köztudatba bedobott leegyszerűsítő baromságokról amiket utána lehet mantrázni.

tobeor 2014.01.21. 12:47:21

@szonár: lófaszt. ez csak a te hazugságod.

putris72 2014.01.21. 14:29:04

@conmorientes: Látod igazából te vagy problémás,én leszarom,hogy kit szeretsz,és kit nem!Nem én vagyok az elfogult hanem te,nem tudod,hogy mi a bajod ezért másokat fikázol!Nem tudod meg magyarázni,hogy mi a probléma ezért csak lököd a sódert!Nem tudod meg indokolni,hogy mért baj,hogy a oroszok csinálják!Arra sem tudnál választ adni,hogy mi az alternatíva!Barátocskám te vagy a félművelt,mert nem jártál utána semminek!Nem azt írtam,hogy ez a legjobb megoldás!Nekem az a röhejes,hogy az MSZP aki elindulta,és a Bajnai aki szintén kiemelt ügyként kezelte a Paksi bővítést, most úgy csinál minta a tudtunkon kívül történt volna minden!Tudod barátom,én nem tudom,hogy ez a a legjobb döntés amit hoztak!Te viszont,és a hozzád hasonló okosok biztos tudják!!Légyszíves tegyél nekem javaslatokat,hogy miként lehetne olcsón,gyorsan megvalósítható energia forrást létrehozni!Természetesen neked se kerüljön sokba!Nem akarom,hogy te szegény ember, ez miatt a kormány miatt hosszútávú terheket kelljen hordanod!Ha nem tudsz akkor inkább maradj csöndben!

conmorientes 2014.01.21. 17:40:43

@putris72:

Ahogy làtom a bajod vagy a szöveg értelmezés képességének hiànya, vagy pedig valamilyen egyéb gàt ami nem engedi àt a tudatodig a màr értelmezett szöveget ami felpang benned valahol.
Ebben sajnos nem segíthetek.
Ellenben neked segítene ha véletlenül a silàny riposzt helyett újraolvasnàd azt amit leírtam. Lehet szótagolva vagy csak lassan is mert akkor azonnal meg is kapnàd a vàlaszt a kédrdéseidre.
Ilyen hozzàd hasonló pusztai trollt nem etetek, ha legalàbb utàna olvasol egy kicsit és szépen megkérsz akkor szívesen merülök bele a részletekbe.....
Addig ezen a szinten magadra hagylak, csapd bele a baltàt a kredencbe attól biztosan megnyugszol.

putris72 2014.01.21. 20:37:43

@conmorientes: Rendben fejet hajtok a nagyságod előtt!!Amúgy háromszor is megkérdeztem szépen,hogy szerinted mi a jó megoldás,hát nem tudtál belemerülni nagyon!Nem is zavarlak tovább!!

conmorientes 2014.01.22. 12:37:55

@putris72:

Te tudod :)
Ezzel együtt ne tőlem várj egy jó megoldást mert nem ez a kérdés.
Számomra egyébként - ha már annyira eltapsikálódni szeretne itthon néhány ezermilliárt energetikai beruházásra - az lenne a legmegfelelőbb ha a felhasználókra bíznánk a variációs lehetőségek meghatározása mellet hogy milyen módon kívánják és mennyire csökkenteni az energia szükségletüket, és ahhoz ez a rémületesen nagy pénz megfelelő alapot biztosít. Képzeld el hogy a lakásodban, üzletedben, üzemedben lehetőséget kapsz bármilyen energetikai beruházás megvalósítására úgy hogy az ahhoz szükséges hitel kamatát az állam állja te pedig optimális eseben az elkövetkezendő 5-10 évben egy nagyon modern rendszer használatával a rezsid helyett a fejlesztés költségét fizeted részletekben vissza, és amikor ezzel megvagy akkor egy rendkívül alacsony, akár 0 energiaköltségű vagyontárgy áll a rendelkezésedre. Közben hosszú évekig pezsegne az országban majd minden szakipar, mert van fejlesztés, rohan az innováció, emelkednek az ingatlanárak, üzemelnek a bankok, és lineárisan tovább csökken a kielégítendő energiaigény, nem csak a villanyé hanem a gázé is ami az igazi szűk keresztmetszet.
Utópia mi ? Persze hogy az mert akkor itt fejlesztene ez a gigamoney amit te is közvetlenül a bőrödön éreznél, a jobb ingatlanodban és a körülötted lévő prosperitásban.
Ehelyett mit kapsz ? Rezsicsökkentést ami pont semmit sem érő látszatintézkedés mivel az energia fogyasztásod mértékéhez semmi köze, márpedig az a jövő stratégiája, egy gigalopási lehetőséget a gigaberuházással, és azt a tényt hogy eleink már megint hozzákötöttek harminc évre a nagy medvéhez de most egyáltalán nem ám kényszerből hanem saját kisszerű önös gazdasági és politikai érdekeik okán. Ráadásul olyan módon amivel eddigi jelszavaikat meghazudtolják, amely a saját tákolt alaptörvényükkel ellentétes, és amivel a szarcsík lemoshatatlanná vált ajkaik körül.
Amennyiben ez neked tetszik akkor lelked rajta.

Chiro71 2014.01.26. 21:16:41

@Herbert Norman Schwarzkopf, Jr.: Hát... Könnyen meglehet, hogy rámegy erre a választás.
süti beállítások módosítása