HTML

Pézsma

Az átlag-magyarnak eddig csupán a különböző fokozatú diktatórikus hatalomgyakorlás verzióiba volt alkalma belekóstolni. Idehaza a demokráciáról nincs és tulajdonképpen sosem volt személyes tapasztalat. A kitűzendő cél éppen ezért nem a demokrácia-kísérlet feladása, hanem éppen ellenkezőleg: az elkezdése kell hogy legyen. Ha mailt küldenél: pezsmablog@gmail.com

Bejegyzések

Pézsma a Facebookon

Utolsó kommentek

  • Éhesló: www.hirado.hu/2017/07/27/hol-a-hatar-az-etikus-hekkeles-es-a-buncselekmeny-elkovetese-kozott/ (2017.08.28. 10:56) Vox populi
  • Éhesló: www.hirado.hu/2017/07/27/hol-a-hatar-az-etikus-hekkeles-es-a-buncselekmeny-elkovetese-kozott/ (2017.08.28. 10:49) Dunai hekk
  • Éhesló: update: a politika olyan mélyen belenyúlt ebbe a bűncselekmény halmazba, hogy a vége ez a szégyen lett. Egy a zindex és a hekker cooprodukciójában előadott bűncselekményhalmaz odakerülhetett a 2006... (2017.08.22. 12:42) Dunai hekk
  • Éhesló: update: a politika olyan mélyen belenyúlt ebbe a bűncselekmény halmazba, hogy a vége ez a szégyen lett. Egy a zindex és a hekker cooprodukciójában előadott bűncselekményhalmaz odakerülhetett a 2006... (2017.08.22. 12:16) Vox populi
  • Pézsma: index.hu/belfold/2017/08/21/a_bkk_visszakozott_mar_nem_gyanusitjak_az_etikus_hekkert/ (2017.08.21. 22:30) Vox populi
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • Éhesló: www.hirado.hu/2017/07/27/hol-a-hatar-az-etikus-hekkeles-es-a-buncselekmeny-elkovetese-kozott/ (2017.08.28. 10:56) Vox populi
  • Éhesló: www.hirado.hu/2017/07/27/hol-a-hatar-az-etikus-hekkeles-es-a-buncselekmeny-elkovetese-kozott/ (2017.08.28. 10:49) Dunai hekk
  • Pézsma: Uraim, el tetszenek passzolgatni a probléma mellett. Nem az a kérdés, hogy Oroszország és az USA v... (2015.01.02. 23:29) Szófia-expressz
  • Pézsma: @ern0: Igen, azt hiszem, ezzel most túl nagyot mertek álmodni :) (2014.12.11. 19:41) A hatalom-teszt
  • peterirrrr: Igazából én sokszor elgondolkoztam azon, hogy érdemes-e folytatni idehaza, vagy mondjuk meg lehetn... (2014.02.17. 12:59) Most menjek vagy maradjak?!

Címkék

A nyomorultak

2013.01.15. 19:35 Pézsma

A Bayer-ügy utóélete pontosan megmutatja, milyen rugóra jár az elmúlt évtizedben tragikusan lezüllött politikai kultúra óraműve. És azt is, miért borzalmas és folytathatatlan ez a gyakorlat.

bayer2.jpgIsmét elveszni látszik egy esély arra, hogy a társadalomban meginduljon a problémák és traumák feldolgozásának egy újfajta, józan és problémaközpontú metódusa. Pedig némi bölcsességgel a politikai elit példát mutathatott volna arra, hogy képes módosítani beszáradt reflexein.

A legtöbb ép érzékű ember számára, politikai oldaltól függetlenül, egyértelmű volt, hogy egyes, kiragadott eseteknek a kollektív faji bűnösséggel való összemosása felelőtlen, mocskos és gusztustalan tett. És az sem volt kérdés, hogy ennek képviselője nem comme il faut. Amennyire viszolyogtató és ostoba volt maga a megnyilvánulás, annyira jó lehetőséget adott volna arra, hogy a politika kinyilvánítsa, hogy amiként az erőszak, úgy ez a fajta beszédmód sem elfogadható a társadalom számára.

Minderre voltak is biztató jelek, a jobb oldal több képviselője (pl. Navracsics, Deutsch), kicsit ugyan kényszerből és langyosan, de azért jelezte, hogy a többszörösen kitüntetett, pártállamilag jól fekvő békeharcos bizony elvetette a sulykot. Első reakcióként maga a lap is visszakozott, és majdhogynem elnézést kért. A valódi nagykutyák persze nem nyilvánítottak véleményt, óvatos hallgatással nem támadták a harcostársat, de nem is támogatták a védhetetlent.

Amennyiben a fókusz megmaradt volna a konkrét szereplőkön, azaz a hírlapírón és az újságon, úgy az eset jó példát adhatott volna arra, hogy a szélsőséges, gyűlölködő beszédmód a közös polgári értékek mentén elszigetelhető és megbélyegezhető. Ez nem valamelyik oldal, hanem a társadalom és a politika közös győzelme lehetett volna. A jogvédelem ellátja a jelzőrendszer szerepét, a kormányzó hatalom pedig demonstrálja, hogy az ilyen típusú megnyilvánulásokat nem engedi fel a mainstream-be, és a megosztó törekvésekkel szemben a társadalom egészét képviseli.

Ez olyan konszenzust biztosíthatna, amelyre mint közös alapra lehetne építeni egy, a problémát mélységében és lényegi szinte kezelő programot. Olyat, amely magában foglalja a szegregációt, nyomort, faji előítéleteket, iskolázottságot, foglalkoztatást és egy sor más kérdés érdemi kezelését. Hitelesen, szakmai alapon a gyakorlatban. Enélkül ugyanis nem megy.

Ehelyett a szereplőknek közös erőfeszítéssel sikerült újra kisakkozniuk a jól ismert, sehova nem vezető, kizárólag az indulati energiákat tovább gerjesztő megosztottságot. Ehhez pedig csupán arra volt szükség, hogy a résztvevők önző érdekből és megszokásból a lehető legrosszabb pozícióba kényszerítsék a másikat.

gyurcs_felirat2.jpgAmikor a kezdeti bizonytalan, többféle kimenetet is magában hordozó állapotban a Gyurcsány vezette Demokratikus Koalíció úgy gondolta, hogy jó ötlet lesz a figyelemért cserébe emelni a tétet, és a régi reflexeknek megfelelően rátolni az egész balhét a Fideszre, azzal nagyjából el is dőlt, hogy az egész újra beledöglik az aktuálpolitikai csula-versenybe. Mindenki villámgyorsan rátalált a jól kikoptatott vájatra, az MSZP nyomban csatlakozott az érdekeibe vágóan direkt elhibázott célratartáshoz, a buliba mindig késve érkező Szolidaritás pedig rendesen alávágott az Együtt 2014-ek azzal, hogy jelenlétével egy fals irányzékú akcióban tette közvetett részessé a mozgalmat.

Az esettel a főszereplők mellett ugyanis veszített a politikai megfontoltságot kommunikálni próbáló E14 is. Mégpedig a hezitáló tétovaságával, majd a Szolidaritás önjáró lépésével, amellyel rácsatlakozott az MSZP-DK kezdeményezésre. Egyrészt elvesztette így a saját álláspont markáns kinyilvánításának esélyét, másrészt követő színben tűnt fel egy nem túl szerencsés motiváltságú akcióban. Bajnai hiába ismerte fel, hogy hiba Bayer helyett a Fideszt támadni, álláspontját nem tudta érvényesíteni. Ha az E14 szándéka szerint valóban párttá válik, nagyon gyorsan változtatnia kell, és az ilyen improvizatív, határozatlan tökölés helyett követhető és következetes állásfoglalásokkal és tettekkel kell fellépnie, különben el fog vérezni a gátlástalan profi taktikusok bozótharcában.

A DK-nak és az MSZP-nek a tagság hitéletének megerősítése miatt természetesen épp olyan elemi érdeke, hogy a Fidesz ellen vonuljanak fel, mint amennyire a Fidesznek óriási megkönnyebbülést okozott, hogy végre a régi ellenfelekkel foglalkozhat, és nem Bayer kormányvédő főcivil vérciki baromsága miatt kell mentegetőznie. Mivel a Fideszt, mint pártot magát támadták meg, teljes gőzzel beindulhatott a mi-ők retorika és terelés, és a felek megmaradhattak a lámpa leverése utáni kocsmai verekedés pusztai hagyományánál.

A legnagyobb nyertes az egészben természetesen Bayer és az általa képviselt „üsd-vágd-nem-apád” berserker retorikai őrjöngés. Röhöghet a markába, miután második cikkével kajánul ablakot rajzol a horogkeresztből, és örülhet, hogy a DK-MSZP hathatós segítségével elérte, hogy a Fidesz beszálljon a segge megvédésbe, törlesztve mintegy a békemenetekért. Amelyek nem mellesleg, így visszamenőlegesen is kaptak egy - valószínűleg sok résztvevő által amúgy nem kívánt - radikál-szélső bukét.

Az MSZP és a DK persze mindent elkövet, hogy rátolja az ügyet a Fideszre, védekezésre kényszerítse, karbantartva így a saját rajongóit, és fenntartsa a fasiszta-Fidesz látszatát. Akkor is, ha jól tudják, hogy a Fidesz a legkevésbé sem faji, sokkal inkább egyfajta elcseszett szociáldarwinista lendülettel, vagyoni alapon szegregál. Mivel számára is kényelmesebb, a Fidesz elfogadta ezt a diskurzust, azon az áron is, hogy a szoci-szapulásért cserébe tulajdonképpen egy gyékényen árul egy vállalhatatlan figurával. Pedig egy egyértelmű és nyilvánvaló elhatárolódással, horribile dictu, Bayer kizárásával nagyon pozitívan is kijöhetett volna a szituból. Közép-megoldásként megmaradhatott volna a higgadt távolságtartásnál is. Egy zsebnáci mögé való védelmező felsorakozás azonban nem éppen polgári cselekedett, és a legkevésbé sem bölcs lépés. (Emellett a baltás-ügy után a "Ne álljatok a gyilkosok pártjára" felirat pedig legalábbis megmosolyogtató.)

Tömören: Gyurcsány célja az volt, hogy kiprovokálja a Fideszből, hogy ne elítélje, hanem védje meg Bayert. Az pedig meg megvédte, hogy provokálhasson Gyurcsánnyal.

A végeredmény egyelőre tehát az a meddő acsargás, amely megakadályozott bármilyen érdemi cselekvést az elmúlt évtizedben, viszont segített megőrizni a törzsgárdák harci szellemét a politikai anyag-csatában. A direkt-süketeknek ebben az ostoba harcában azonban mindannyian vesztesek vagyunk. Mert ahogy egy indiai közmondás tartja: „ahol az elefántok szeretkeznek, ott százszor jaj a fűnek!”


Ha tetszett, kövesd a Pézsmát a Facebookon is!

 

262 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://pezsma.blog.hu/api/trackback/id/tr835020302

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A nyomorultak 2013.01.16. 10:00:02

A legnagyobb nyertes az egészben Bayer és az általa képviselt „üsd-vágd-nem-apád” őrjöngés.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rágógumó 2013.01.15. 20:36:13

Ne haragudj, de annyira gusztustalan a magyar sajtónak ez a röhejesen álszent képmutatása. Bayer sokszor írt már ilyeneket? Igen. Aki kussol az egyetért vele? Nem biztos, de sajnos valószínű. Gyurcsány pártja és szimpatizánsai voltak egyedül akik tettek ellene valamit? Igen. Mit csináltak? Kimentek tüntetni. Csináltak ezzel valami rosszat? Kukákat döntögettek netán? Beleszellentettek egy kihangosítóba? Nem. Akkor meg mivan? Hányinger. Mikor senki nem tesz semmit, nyugodtan lehet gyülöletbeszédeket mondani, írni - a magyarok többsége kussol, vagy jön az ilyen alibista irományokkal mint ez itt. Miért nem írod le nyíltan, hogy fasza dolog volt tüntetni Bayer otrombasága ellen, csak annyi bajod van vele, hogy a Kurcsány rendezte! Mit kavarsz itt feleslegesen? Nyugodan leírhatod kerek-perec, nem kéne nyomni a hüJerizsát... :D Amúgymeg, a Bayer írásairól is Gyurcsány tehet és kész :D Szent szar... ez már a sokadik cikk ami ugyanezeken a marhaságokon lovagol. Te miért nem mentél ki egy másik napon tüntetni? He? Vagy az LMP? Hmm? vagy mit tudom én, a Cserkészek. Csak a féreg Gyurcsány csinált valamit, az a szemét.

dukeekud 2013.01.15. 20:45:37

"Gyurcsány célja az volt, hogy kiprovokálja a Fideszből, hogy ne elítélje, hanem védje meg Bayert. Az pedig meg megvédte, hogy provokálhasson Gyurcsánnyal."

Szerintem ez egy jo taktika. A fidesz felhergeli a Gyurcsanyt, az kimegy tuntetni valami faszsag miatt, az mszp pedig veszit 5 szazaleknyi szavazatot, mert az emberek nem tesznek kulonbseget a Gyurcsany meg az mszp kozott.

getva 2013.01.15. 21:09:05

Közben szépen, lassan, halkan feledésbe merül, hogy mi volt az apropója Bayer cikkének. Én azért még emlékszem: bizony, a CIGÁNYBŰNÖZÉS.

dr kíváncsivagyok 2013.01.15. 21:10:29

A Fidesz 2 és fél éve rongálja a demokráciát , a jogállamiságot , az emberiességet , a szolidaritást !

Az ókorban a hadvezéreknek kétféle elképzelése volt az ostromlott ellenséges városokkal.... vagy életben hagyták a lakóit és sarcot szedtek tőlük , vagy kiirtották és földig rombolták a városokat...némelyiket még sóval is bevetettek .
Orvbán már felszántotta a jogállammal , a demokráciával együtt a bal-liberális értékeket,... és már lapátolja a töméntelen sót...

dr kíváncsivagyok 2013.01.15. 21:11:49

@dukeekud: "mert az emberek nem tesznek kulonbseget a Gyurcsany meg az mszp kozott. "
Miért ? Kéne ? Ugyanazt mondják...és igazuk van !

din viesel (törölt) 2013.01.15. 21:12:45

@rágógumó: szovegertesed kb nulla...
:)
leirom lassan,hogy ertsd...az a baj,hogy barmi tortenik a gyurcsanyi rarepul,mint legy arra a bizonyora es igy probal maganak nyilvanossagot szerezni,mert egyebkent tamogatottsaga a nullahoz konvergal...
ennyi es nem tobb...
eleg megnezni az elmult honapok esemenyeit es latszik,hogy a magat naaagy ertelmisegi-baloldali-szocialisan erzekeny b@lf@sznak nincs tamogatottsaga,nehany tucat kioregedett mszmp fanon es megtevedt fiatalon kivul senkit nem erdekel,amit mond...
hiaba posztol macskat a feszbukon,aggat magara barmit,joizlesu ember mar csak nem is mosolyog rajta,mert szanalmas...
no,igy mar megvan,erted???
ha nem megy,kerd meg lendvai ildi nenit,majd felolvassa,neki megy a lassan mondom,hogy megertsd szerep...
:D

szemkilövetők seggnyalói kíméljenek 2013.01.15. 21:13:41

Bayer írt egy feldühödött cikket

- nemi erőszakoló gyilkos (Bándy Kata esete)
- builiban, WC várás miatt késelő, szíven szúró
- 2000 FT-ért meggyilkoló

és hasonló bestiális kegyetlenségű bűncselekmények miatt feldühödve.

Mivel a cikk nagyon kemény szavakkal elítélte ezeket a cselekményeket, ezért valóban érdekes a helyzet.

aki a bűncselekményeket NEM ítéli el, csak az ELLENÜK fellépő cikket, az kétségtelenül, a gyilkosok, nemi erőszakolók oldalára áll. Hiszen ŐKET ítéli el a cikk, a bűnözőket! és NEM a cigányokat mint fajt ítéli el, akármennyi hazugságot, propagandát zúdítanak ömlesztve a balliberálisok.

Az ilyen embereknek, mint Vadai Ágnes, Vivienne Redding, stb nem lehet mást mondani, minthogy megígérni nekik:

Ha titeket erőszakolna meg valaki, mint Bándy Katát, és utána brutálisan megöl, és ezután születik egy feldühödött, felháborodott cikk, ami elítéli a tettest, akkor mi fel fogunk szólalni ezellen a cikk ellen a lehető legkomolyabb, módon! Ki fogunk állni ezellen a cikk ellen, ahogy ti is tettétek!

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.15. 21:15:31

A legkönnyebb az ismert ellenséggel harcolni, nem kell hozzá nagy erőfeszítés, előre ismert a menet.

A Fidesznek az ideális ellenfél az MSZP, az MSZP-nek meg a Fidesz. A többi párt csak megzavarja a képet.

Ez a blogok kommentjeiben is jól megtapasztalható. A fideszes robotok küzdenek a szoci robotokkal és fordítva, s ha valakit nem tudnak bekategorizálni egyik csoportba sem, azt békén is hagyják.

A DK szerintem rossz helyet választott erre a tüntetésre, ezzel adott adut a Fidesznek, s nem magával a tüntetéssel.

rurodatu 2013.01.15. 21:16:09

Bayer nem általánosított a cigányságra, tehát amit írt az nem volt rasszista, amit az állat módra viselkedő bűnöző cigányokról írt, az tény.
A baj tehát nem az amit írt, hanem az hogy mint később bevallotta, nem azért írta mert így gondolja, hanem csak azért hogy ne a Jobbik tematizálja a cigánykérdést.
A liberális Fidesz csak azért játssza el hogy nemzeti meg hogy radikális, hogy szavazatokat vonjon el a Jobbiktól, és ezt nagy valószínűséggel az amerikai-izraeli dörzsölt zsidó kampánytanácsadói súgják a Fidesznek, amiről a békemenetes, egyébként nemzeti érzelmű de félrevezetett tömeg mit sem tud.

nol.hu/belfold/amerikabol_hozat_profi_segitseget_a_fidesz
Birnbaum és Finkelstein

Wolfram 2013.01.15. 21:21:28

ha gyurcsány cigány, akkor én szíven szúrt sportoló vagyok

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.15. 21:22:11

@din viesel:

Én szimpatizáltam Gyurcsánnyal, amikor megcsinálta a DK-t, de sajnos beleesett nagyon sok hibába. Szükség van egy liberális pártra, s azt hittem, hogy Gyurcsány meg tudja csinálni. Sajnos nem tudta. Egy részről elkezdett baloldalizni, miközben nyíltan nem baloldali programot hirdetett, hanem liberálisat. Más részről pedig beleesett az SZDSZ hibájába, a liberalizmust leredukálta szociálliberálisra, s abban is a kisebbségvédelem lett a fő pont. Akkor töröltem magamat a DK támogatói listájáról, amikor Gyurcsány támogató levelet küldött a "melegbüszkeség" menetnek.

Valójában Gyurcsány igazi ellenfele Bajnai. Csak hát ez nem mondható ki nyíltan. Bajnai okosabban igyekszik ugyanazt a projektet megcsinálni, mint amit Gyurcsány akart. Így Gyurcsány támogatói átmennek Bajnaihoz. S Bajnai - úgy tűnik - tanult a hibákból, s nem követett el eddig egyetlen hibát sem. Remélem, így is marad.

rurodatu 2013.01.15. 21:25:09

A brutális cigánytámadások tömegével történnek, csak az áldozatok túlnyomó része nem híresség, így a cionista média el tudja tusolni az eseteket, és a tájékozatlan tévénéző hiheti azt hogy csak néhány eset történt a több száz helyett.

rurodatu 2013.01.15. 21:29:49

Maga a Gyurcsány-rezsim főrendőre Bencze József vallotta be 2009-ben, hogy a megelőző időszakban cigányok 1300 azaz ezerháromszáz (!) olyan súlyos bűntettet követtek el, amelyek esetében indokolt volt megvizsgálni a sorozatgyilkosságig menő bosszú lehetőségét (tehát élet ellenes, erőszakolásos, brutális bűncselekményekről van szó).

www.origo.hu/itthon/20090805-kisletai-gyilkossag-a-fegyvert-ket-korabbi-esetben-is-hasznaltak.html
MTI|FH|[origo]|2009. 08. 05., 17:56
Bencze József közölte: a nyomozás során 1300 olyan ügyet is megvizsgálnak, amelyben korábban romák követtek el bűncselekményt, a rendőrség ezekben az ügyekben a "bosszúvonalat" ellenőrzi. Az NNI szerint ugyanis az 1300 ügyben indokolt megvizsgálni, hogy a sértettekben van-e olyan bosszúvágy, amely ilyen bűncselekmény-sorozatot elindíthatna. A főkapitány hangsúlyozta: a rendőrség nem tartja nyilván, hogy ki roma és ki nem roma, de ez - mint fogalmazott - kiderül a büntetőügy anyagából.

mahet 2013.01.15. 21:38:54

@szemkilövetők seggnyalói kíméljenek: miért kellene külön elítélni egy-egy gyilkosságot? Mindenki tudja, hogy ölni, rabolni stb rossz.

Ellenben az probléma, hogy úgy tűnik, hogy a rasszizmus most Magyarországon nem mindenki számára egyértelműen bűn. Ezért jelezni kell, hogy civilizált társadalmakban ez nem elfogadott, csak hogy értse mindenki.

Ráadásul erre a Fidesz zsidózik egyet egy óriásplakáton :) Beteg ország.

rurodatu 2013.01.15. 21:42:02

@dr kíváncsivagyok:

Az embereket nem érdekli a demokratikus maszlag, az elmúlt 20 ávben a demokraták végig loptak csaltak hazudtak, eladósították, elprivatizálták az országot. Diktatúrában ezért legalább kötél járna, a demokráciában viszont a legnagyobb gazemberek a képünkbe röhögnek a milliárdjaikkal.

Hajdú Peter 2013.01.15. 21:42:35

@getva: "Közben szépen, lassan, halkan feledésbe merül, hogy mi volt az apropója Bayer cikkének. Én azért még emlékszem: bizony, a CIGÁNYBŰNÖZÉS"

Nem az volt inkább, hogy valami szemét rasszista, a rasszizmusával addig idegesitette, azt szegény roma családot, amíg azok nem tehettek mást, mint hogy elkezdtek késelni ? Vagyis az ok a magyarok rasszizmusa volt.

Foxtrotty 2013.01.15. 21:43:13

Ha eddig valakinek kétségei lettek volna, most már nyílt titok hogy ez a kampány lesz a legbutább, legsemmitmondóbb, ugyanakkor a legricsajosabb az összes edigi közül. Pedig már az eddigiek is elviselhetetneek voltak egy gondolkodni képes ember számára

Egyedül a kampányszervezők, a Werberek, Kubatovok, import hűhólovagok fogják magukat elemében érezni

rurodatu 2013.01.15. 21:43:46

@mahet:

"a Fidesz zsidózik egyet egy óriásplakáton :)"

Amit a zsidó kampánytanácsadói súgtak hogy tegye, te meg bevetted hogy komoly.

nol.hu/belfold/amerikabol_hozat_profi_segitseget_a_fidesz

Muad\\\'Dib 2013.01.15. 21:49:24

Ez van, ha a politikai elit hiteltelen. Gyurcsánynak, meg a maszopnak lett volna lehetősége a saját pártjából is kipakolni a minősíthetetlen kijelentéseket tévő alakokat. Nem tették/teszik meg, most meg szörnyülködnek, hogy a fityesz ugyanolya, mint ők. Ezek tényleg egy nagykoalícióba valók egymással, olyan undorító mindegyik. Fityesz-maszop-dk, semmi különbség.

mahet 2013.01.15. 21:49:56

@rurodatu: Mi az, hogy komoly? Magyar politikus mondja, tehát nagy valószínűséggel hülyeség.

Tudom, hogy a Fidesz nem valójában rasszista, ahhoz az kellene, hogy érdekelje valami önmagán kívül :)

Ettől még szomorú a helyzet.

futás csicskák! 2013.01.15. 21:50:05

néd a csira gyurcsán romákal gunyolodik rák egye a gyomrát paraszt gecinek !! mentek a levesbe ugyis csöves magyarok a rákba

rurodatu 2013.01.15. 21:50:42

A Gyurcsányék soha nem mentek ki tüntetni amikor cigány bűnözők sorra verték agyon a falusi idős magyar néniket, bácsikat szerte az országban. Nekem olyan ne pofázzon demokráciáról, akinek a magyar áldozatok élete a magyarok megalapozott mindennapi rettegése semmit nem számít.

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2013.01.15. 21:53:50

Tényleg ennyire szégyen bevallani egy magyarnak, hogy utálja a cigányokat? Mert az általam ismert emberek 80-90%-a durvábbakat gondol cigány nemzettársainkról, mint amit Bayer leír.

Most akkor a magyar a rossz, értem. Biztosan.

Akarunk sajtószabadságot, vagy nem? Az Egymillióan a Sajtószabadságért vajon mit gondol?

Sieg 2013.01.15. 21:54:19

@rurodatu: Azért az ugye megvan, hogy a "néhány száz" eset és a "cigányság jelentős része alkalmatlan az együttélésre, nem ember, gyilkos" között van pár nagyságrendbeli különbség?

Meg remélem az is, hogy ha 1300 esetet vizsgálnak, hogy lehet-e belőlük bosszúvonal, az nem jelenti azt, hogy 1300 "élet ellenes, erőszakolásos, brutális bűncselekményekről van szó".

dukeekud 2013.01.15. 21:56:08

@dr kíváncsivagyok: "Miért ? Kéne ? Ugyanazt mondják...és igazuk van !"

Persze egyforman hazudnak, es mocskos bunozo egyik is masik is, csak a Gyurcsannyal, kivaloan lelehet jaratni a nemzet ellenes baloldalt, es ezt erdemes kihasznalni.

rurodatu 2013.01.15. 21:56:11

@OrangeOrder:

Ha a magyarok a cigányokat utálnák akkor nem győzhetett volna Oláh Gergő. A cionista hazugságpropagandával ellentétben a magyarok nem a cigányokat utálják hanem a cigány bűnözőket, lényeges különbség. A becsületes cigányokat mint amilyen Oláh Gergő is, azokat szeretik.

vezér01 2013.01.15. 21:57:42

Akik most bőszen bajeroznak,egyetlen Bayer cikket sem olvastak.Sőt,büszkén hirdetik,hogy a kezükbe se vesznek olyan fasiszta lapot,amiben az írásai megjelenhetnek.Különben tudhatnák,hogy évekkel ezelőtt is állatoknak nevezte azokat a sorozat-gyilkosokat,akik cigány gyerekeket,nőket,embereket
öltek.Az nem zavarta a ballib állatvédőket!
Mintha még ma is működne a Komintern Tájékoztató Irodája,és megmondja a "fészbukos" Mariska néniktől kezdve Reding elvtársnőig mindenkinek,mikor min kell felháborodni. Rendszerváltás? Lószar, mama !

rurodatu 2013.01.15. 21:58:34

@Sieg:

A jelentős az nem azt jelenti hogy a többség, hanem azt jelenti hogy olyan számú, amely bűnözői életvitele már ellehetetleníti a lakosság normális életét. Tehát ha a cigányság 5-10 százaléka antiszociális magatartást folytat, az már bőven jelentősnek minősül.

Malachi 2013.01.15. 21:59:35

Tömören: Gyurcsány célja az volt, hogy kiprovokálja a Fideszből, hogy ne elítélje, hanem védje meg Bayert. Az pedig meg megvédte, hogy provokálhasson Gyurcsánnyal.

PONT

továbbá: akkor csesződött el az egész, amikor ferenc úgy döntött, ő ezt most kihasználja. nem. védhetetlen. TUDNIA KELL, hogy ahol ő feltűnik, ott megszűnik az értelmes megoldás lehetősége. de, akkor miért csinálja? érthetetlen.

rurodatu 2013.01.15. 22:00:38

@Sieg:

Egyszerű falopásért nem indokolt vizsgálni a sorozatgyilkosságig menő bosszú lehetőségét, azt csak súlyos, élet ellenes, erőszakolós brutális cselekmények esetén indokolt vizsgálni.

Sieg 2013.01.15. 22:03:19

@szemkilövetők seggnyalói kíméljenek: A Bayer cikk egy részével egyet lehet érteni, ami az olyan típusú emberek elítélését illeti.

Két ponton gáz, egyrészt persze lehet mondani, hogy a cigányság "jelentős részének" állat/gyilkos kategóriába sorolása az nem a fajt ítéli el, de hát legalábbis necces. Még ha el is tekintünk attól, hogy baromság.

A másik meg a szokásos jobber baloldali és liberális kép, de ez már nem igazán lényeges. Teljesen értelmes lenne, hogy ostorozza azokat, akik "puszta számításból és önérdekből úgy tesz, mintha ezek az állatok bármiféle okból is tolerálhatók, megérthetők, sőt tisztelhetők lennének, mintha járna nekik bármiféle megbecsülés és emberi méltóság". Csakhogy ez csak a fejében létezik, mint ellenségkép, amin fel lehet dühödni. Senki értelmes nem gondolja, hogy ezek az emberek tolerálhatóak. Persze ha nem úgy gondolja, hogy "ezek az állatok" = cigányság. ;)

Meg az ember amúgy hitelesebb lenne, ha nem mindig akkor háborodna fel, ha cigány gyilkol.

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2013.01.15. 22:03:25

@rurodatu: Az is igaz. Bár gondolom, a szavazatok jelentős része jöhetett a közösség tagjai közül.

Én nem tudom, próbálom őket nagyon megszeretni, de nem sikerül. Ez biztos valami betegség nálam. És ahogy a lakástulajdonosok, én se örülnék, ha roma nemzetiségűnek látszó emberek költöznének be a szomszéd lakásba.

Ez van, rohadékok vagyunk tuti.

Sieg 2013.01.15. 22:04:31

@rurodatu: Ja, de ilyen bűnözői körökben egy komolyabb kocsmai verekedésért már valószínűleg indokolt.

rurodatu 2013.01.15. 22:06:11

@Sieg:

Ha valakinek ellopnak fát a kertjéből, akkor azért nem életszerű hogy elkezd különféle településeken találomra ölni cigányokat, de ha mondjuk megerőszakolják és meggyilkolják a nagymamáját, akkor már felmerülhet, tehát az az 1300 bűntett amit Bencze József mondott, azok a legdurvábbak.

Kemény Miklós 2013.01.15. 22:08:55

nade miert nincs ugy feldulva a bayer(svab hungarista) ha egy svab, tot, roman, orosz, szerb, torok, horvat, vagy egyeb szarmazasu magyar gyilkol vagy mas buncselekmenyt kovet el. hiszen szamos gyilkossag lett elkovetve Magyarorszagon a fent felsorolt nemzetisegu hazank gyermekei altal.

elegge rohejes, hogy a svab bayer jatssza a szupermagyart a novak-fele tot hungaristakkal eggyutt. pedig semmivel sem magyarabb egy svab vagy egy tot mint egy cigany szarmazasu magyar.

Malachi 2013.01.15. 22:09:12

@Sieg: a bayer cikk egyetlen részével sem lehet egyetérteni, mert semmi más célja nem volt, csak a provokáció. nem állunk szóba olyan emberrel, aki már nem először, más emberek kiirtására uszít, akkor sem, ha nem minden mondatában gyilkolna szívesen. ez ilyen.

a többi felesleges szarkenegetés.

Andráska8 2013.01.15. 22:10:50

A DK-nak igaza volt, hiszen ez a patkány Fidesz-tag.
Mégis mint párt kinél reklamáljon?
Láttuk az ügyészség viharos gyorsasággal elutasította a feljelentéseket. :(

Megjegyzem én Bächer Ivánnal értek egyet, nehogy kirúgják onnan, s velünk legyen pártonkívüliekkel, ott van otthon, hiszen az egész Fidesz náci.
nol.hu/velemeny/20130111-antifasiszta_pavatanc

Muad\\\'Dib 2013.01.15. 22:14:36

@Andráska8:
Ja, még szép, hogy a maszop-dk garnitúra olyan rohadtul makulátlan vállalhatatlan kijelentések tekintetében. Pont olyanok, mint akit szidnak. Egykutya...

rurodatu 2013.01.15. 22:19:49

@Kemény Miklós:

Mik az arányok? Hányszorosa a svábok által elkövetett gyilkosságok száma a cigányok által elkövetettekének?

Andráska8 2013.01.15. 22:21:49

@rágógumó:
Egyetértek, hallottam a nagy cigány-védő Varró Szilviától, hogy nem Gyurcsánynak kéne kimenni a cigányokat megvédendő, hanem a civileknek.

És?

Ki tiltotta meg a civileknek,hogy tüntessenek Bayer ellen?
Rajta ott a pálya, szabad minden utcasarok, nem jelentett be rá területfoglalást még Navracsics és a NER összes szara.

Andráska8 2013.01.15. 22:24:03

@Muad\\\'Dib:
Kijelentések, és publicisztika uszító jelleggel egy egész népcsoport ellen, nos ez némi különbség.
Esetleg idézhetnél hasonlót!

rurodatu 2013.01.15. 22:25:29

@Andráska8:

A balliberális oldal előszeretettel nevezi magát civilnek. Viszont az igazi civilek az olyan cselekmények ellen tüntetnének mint az ózdi idős bácsi vasrúddal való agyonverése, testvérének a félholtra verése. Aki ilyet tesz az tényleg állat és halálbüntetést érdemel.

aszfalt_betyar 2013.01.15. 22:26:58

Egyszer látnám már végre, hogy Gyurcsány Ferenc és barátai kiírnák magukra: Magyar Vagyok. Nem merik...

rurodatu 2013.01.15. 22:27:29

@Andráska8:

Az egész népcsoport az csak egy része vagy az egésze az adott népcsoportnak?

Muad\\\'Dib 2013.01.15. 22:27:52

@Andráska8:
Melyik szeretnéd? Szófia kijelentéseit az 56-os ellenforradalomról, vagy mondjuk szanyikapitány kádárdicsőítő megnyilvánulásait? Egy kommunista pribék gyilkos dicsőítése, na meg egy szabadságharc leszólása és a szovjetek istenítése. Tényleg, szinte semmiség. Jó kis párt az...

J.Wolfram 2013.01.15. 22:28:29

@Andráska8: annak csak örülni lehet, ha egy ország vezetői "nácik" a szó eredeti értelmében, azaz nemzetiek (nation, nazion), tehát a saját nemzetük érdekében tevékenykednek. ha neked is lenne/lesz majd hazád, te is így fogod gondolni. persze alapvető lenne tisztázni, hogy mit értesz egyes fogalmak alatt, illetve a propagandisták, akik a szádba adják őket.

és ha azt mondod "fú, a fidesz mind náci", az nem olyan általánosító, kirekesztő, mintha azt mondanád "fú, a cigány mind bűnöző"? ez ellen pedig papíron küzdötök, nem igaz? persze csak papíron, a gyakorlatban épp ellenkezőleg. nem olyan ez, mint amikor Papp Jancsi kezd el leghangosabban "tavagyapapjancsi"-t kiabálni? de.

dukeekud 2013.01.15. 22:39:11

@aszfalt_betyar: "Egyszer látnám már végre, hogy Gyurcsány Ferenc és barátai kiírnák magukra: Magyar Vagyok. Nem merik... "

:))))

Na olyan sosem lesz.

2013.01.15. 22:42:43

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Jókat írsz. Mondjuk én különösebben nem bánom, ha Gyurcsány mögül kifarolnak a támogatói. sajnos ösztönpolitikus.

2013.01.15. 22:45:29

@Kemény Miklós: Úgy tudom, a Bayer zsidó.

2013.01.15. 22:46:48

@Kemény Miklós: Úgy tudom, a Bayer zsidó.

*azta* 2013.01.15. 22:54:12

amenyire az kiolvasható a bayeres történetből, az emberek jelentős része értelmezte úgy a cikkét, hogy az állatcigányokat bezony ki kell írtani. ezt kétféleképp fogadták: volt aki örült, hogy végre talán majd most, és volt aki felhördült, hogy mi ez az uszító faszság. pont a bayer ne tudta volna, hogy ez így lesz? ne már! írhat ő bármit! egy utolsó hiteltelen szar... a célját persze elérte! cinikus állat!

a gyurcsányra továbbra sincsenek szavak! mintha csak a fidesz fizetett ügynöke volna :D

a molinó (vajon hány forintba lehet?) -"ne álljatok a gyilkosok pártjára" -meg a baltás gyilkos kiadatása :D zseniális poén :D

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2013.01.15. 22:57:22

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: " ha valakit nem tudnak bekategorizálni egyik csoportba sem, azt békén is hagyják. "

Bár ez lenne. Inkább besorolják ellenségnek, és uccuneki.

fepe 2013.01.15. 23:03:01

@Andráska8: Mi a francért kell mindenki mögött egy pártot keresni és ott reklamálni? Ha az utcán egy fideszes beveri az orrod, akkor nekimész vasrúddal, ha meg egy mszp-s akkor még te kérsz elnézést?
Az a baj, hogy a választásokat ilyen módszerekkel igyekeznek megnyerni és nem politikai, gazdasági, munkahely teremtő, életszínvonal emelő intézkedésekkel, javaslatokkal. Mennyivel egyszerűbb a nyakunkba akasztani egy táblát és kiállni a sarokra 1-2 órát, mint inkább azon dolgozni, hogy valami jó legyen ebben az országban...

Severus 2013.01.15. 23:03:25

Jó poszt, remek diskurzuselemzés. Még ilyet.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2013.01.15. 23:03:35

Akármiről van szó, mindig csak erről van szó:

www.kibulizottorszag.net

És mégsem beszél róla nyíltan senki. Illetve de, a Kard.

Egyébként kitűnő poszt.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.01.15. 23:19:17

Én kezdem azt gondolni, hogy Bayer szerepe a cigányozással az, hogy elhódítsa a cigányozással nagy szavazótáborra szert tevő Jobbiktól a szavazókat. Ha az a közel 20%, aki 2010-ben a Jobbikra szavazott, vagy annak egy része megszerezhető ezzel a Fidesz számára, az garantálná nekik 2014 után is a 2/3-adot. Ráadásul a szélsőjobbot is gyengítené, ami egy pozitív dolog.

Navracsics meg szépen elhatárolódgat eközben, hogy középről se veszítsen a párt. Ilyen egy nagy néppárt helyzete.

Netuddki. 2013.01.15. 23:20:01

@OrangeOrder: "Tényleg ennyire szégyen bevallani egy magyarnak, hogy utálja a cigányokat?"

A szégyen attól szégyen, hogy tudod valami helytelent teszel. Mondjuk én nem várom el tőled, hogy felismerd mi ebben a helytelen. De ott van a büntető törvénykönyv, olvasgasd csak...

hopptarisznya 2013.01.15. 23:20:48

Egy szaros ujsagcikktol feltjuk a cigokat, mikozben naponta olik, uldozik a magyart?

Mikor volt itt felnivaloja a ciganynak? Soha

Netuddki. 2013.01.15. 23:32:31

@ccactus: Asszem én már eljutottam arra a szintre, hogy felismerjem aki itt a blogokon cigányozik az vagy provokátor vagy sötét mint az éjszaka. A bajer is csak egy szarkavaró. Különösen ízléstelen, hogy a késeléses esetet használta egy jóízű cigányozásra. Persze mindezt a saját ismertségének a növelésére. Nem lenne ott ahol ha mindezzel nem lenne tisztában. A fidesz szent tehene/szégyene. Hát sikerült neki még nagyobb hírhedtségre szert tenni ország-világ előtt. A sok ostoba barom meg litániákat ír a bajer igazolására. Jól át lettek baszarintva, megetették velük a cigányozós mázba mártott fekáliát...

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2013.01.15. 23:40:15

Hát igen, szegény Fidesz kénytelen rasszista lenni mert Fletó nem az. Ha meg egyszer fel találna szólalni a pedofíliai ellene, akkor meg szegény Fidesz kénytelen lenne kiállni a pedofilok mellett (bár a KDNP már úgyis ezt teszi)
hvg.hu/itthon/20130115_Fidesz_fordulat_Bayer_ugy
Sztem meg a Fideszesek állatok, állatok pedig ne legyenek, sehogy se.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.01.15. 23:41:01

@kovi1970:

Mondom, szerintem az a cél, hogy kihúzzák a szavazókat a Jobbik alól.

Én többet nem is kombinálnék ebbe bele. Tök mindegy, hogy hangulatkeltésre a cigány késeléses, vagy a cigány uborkalopásos esetet használja fel egyik vagy másik párt.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.01.15. 23:42:29

@kovi1970:

A másik vicc meg az, hogy az írás egy marginális olvasottságú lapban jelent meg. A balos média kapta fel leginkább a dolgot, és tette országosan széleskörűen ismertté.

komissarlajos 2013.01.15. 23:43:50

„Minderre voltak is biztató jelek, a jobb oldal több képviselője (pl. Navracsics, Deutsch), kicsit ugyan kényszerből és langyosan, de azért jelezte, hogy a többszörösen kitüntetett, pártállamilag jól fekvő békeharcos bizony elvetette a sulykot.“
Pontosítsunk: Navrscsics azt mondta: nem olvastam, nem hallottam, nem tudom mit írt Bayer.
Ha valaki ilyet írt annak nincs helye a FIDESZBE!
Tehát ki sem ejtette a száján Bayer nevét.
A másik csivesnyik is úgy kezdte: nem olvasta, nem hallotta... stb...
Emlékezik valaki a Nürbergi perre?
A csodálatos urak közül senki sem volt aki hallotta volna, látta volna, olvasta volna, stb...
Állítólag nácik voltak és azért ítélték el őket.

pástétom 2013.01.15. 23:50:16

A poszt hemzseg a fárasztó hülyeségektől.

"a buliba mindig késve érkező Szolidaritás pedig rendesen alávágott az Együtt 2014-ek azzal, hogy jelenlétével egy fals irányzékú akcióban tette közvetett részessé a mozgalmat."

Szigetvári Viktor is jelen volt a Szolidaritás embereivel közé vegyülve, aki annak a Haza és Haladást képviseli az E-2014-ben, amelynek Bajnai az elnöke. Erre mit lépsz?

Bajnaitól pedig kérdezd meg, személyesen mit gondol Bayerről és még inkább a Fidesz húzásáról, hogy az védelembe veszi a publicista - pártembert?! Kérdezd már meg tőle, vajon nem kavarog-e most a gyomra, mikor alig pár hete Rogán Antallal még együtt állt egy pódiumon a gyűlöletbeszéd, a kirekesztés és a rasszizmus ellen szónokolva?!

pástétom 2013.01.15. 23:51:41

@pástétom: A poszt hemzseg a fárasztó hülyeségektől.

"a buliba mindig késve érkező Szolidaritás pedig rendesen alávágott az Együtt 2014-ek azzal, hogy jelenlétével egy fals irányzékú akcióban tette közvetett részessé a mozgalmat."

Szigetvári Viktor is jelen volt a Szolidaritás emberei közé vegyülve, aki azt a Haza és Haladást képviseli az E-2014-ben, amelynek Bajnai az elnöke. Erre mit lépsz?

Bajnaitól pedig kérdezd meg, személyesen mit gondol Bayerről és még inkább a Fidesz húzásáról, hogy az védelembe veszi a publicista - pártembert?! Kérdezd már meg tőle, vajon nem kavarog-e most a gyomra, mikor alig pár hete Rogán Antallal még együtt állt egy pódiumon a gyűlöletbeszéd, a kirekesztés és a rasszizmus ellen szónokolva?!

komissarlajos 2013.01.15. 23:54:36

@pástétom: Valóban. Kinek kell szégyenkezni? Bajnainak, vagy rogántónimédiacelebnek?

merre 2013.01.15. 23:58:35

@kovi1970:
Ez a pézsmaírás tipikus példája az ok és okozat összekeverésének, ráadásul nem is tisztességes szándékból.
Egyetlen jó mondata van, a horogkeresztből ablak rajzolása, de ez is visszaüt a nem túl okos írójára, mert világossá válik azonnal, hogy a horogkereszt bizony állandóan ott van az ablakban.

merre 2013.01.16. 00:02:42

@MolnarErik: Hát ez elég ostoba okfejtés, már elnézést.
Ráadásul nem is igaz, mert Fletónak nincs olyan kimutatható tulajdonsága, aminek ne az ellentéte lenne a követendő.

pástétom 2013.01.16. 00:03:18

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: "Akkor töröltem magamat a DK támogatói listájáról, amikor Gyurcsány támogató levelet küldött a "melegbüszkeség" menetnek"

Te meg kérdezd meg Bajnaitól, mit gondol a melegek jogairól, és kormányra kerülve őket illetően hogyan változtatna a hatályban lévő élettársi-házassági jogszabályokon? Nem hiszem, hogy a Gyurcsányéval merőben eltérő nézeteket vallna e kérdésben - persze tévedhetek. De hithű keresztényként a " melegügy" miatt miután elfordultál Gyurcsánytól és Bajnaihoz állítanád magad, nem ártana még időben tájékozódni, nehogy pofára ess.

Netuddki. 2013.01.16. 00:05:43

@MolnarErik: Ja, van egy ilyen mondás is, hogy így válik el a szahara a víztől. Az ő kutyájuk kölyke, persze, hogy kiállnak mellette. A nagy sötétségben felcsillanó kis szikrákat pedig rögtön elfojtják (navracsicska). Kíváncsi vagyok a vezír mennyire ordította le a fejét a nagyhirtelen elhatárolódástól. Szánalmasak, csak ezt tudom rá mondani...

komissarlajos 2013.01.16. 00:05:43

@pástétom: Most ti buziztok vagy bayerzsoltikáztok? (Tisztelettel!)

Tamás Csacsicska 2013.01.16. 00:08:08

Mindannyian megérdemlitek Orbánt és Kövért.

Megosztottak - és minden újabb és újabb napon megint szembeállítanak benneteket, magatokkal. Jobban figyeltek egymás fikázásra, mint ami valójában történik az országban.

Orbán és Kövér az orrotoknál fogva vezet benneteket - ez jutott és ez tetszik nektek!

merre 2013.01.16. 00:08:21

@komissarlajos:
Hát ez igaz, de az is, hogy Navrasics kisfiú ahhoz a Fideszben, hogy ő mondja meg ki maradhat a tagja.

civil polip 2013.01.16. 00:09:17

Posztíró: Az elefántok párzanak, nem pedig szeretkeznek. Miként a tatuk és a mormoták is.

Persze ha szándékos volt, akkor nem szóltam.

komplikato 2013.01.16. 00:13:48

@rurodatu: Szerinted. Éppen pár napja volt gyilok egy felgyújtott motor okán ...

TheloniusMonk 2013.01.16. 00:22:28

A szerző szerint csak csukott szemmel láthatunk, mert egyébként a valóság megzavarhat minket s tisztánlátásban. Ezért ha a Fideszes agitprop valamit csinál, nekünk be kell csuknunk a szemünket és gyurcsányoznunk kell. Ez a reménységünk, az utolsó esélyünk. Groteszk...

TheloniusMonk 2013.01.16. 00:25:25

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: esetleg te nem vagy liberális, Bajnai pedig liberális létére egy nem liberális pártot alapít...

Balt 2013.01.16. 00:31:10

@dukeekud: Jó meglátás. Szerintem működik is. Ron Werber meg a fejét veri a falba. :)

TheloniusMonk 2013.01.16. 00:32:42

@pástétom: Bajnai nem fog válaszolni, mert azzal támogatókat veszítene. Jelenleg ott tart.

Balt 2013.01.16. 00:38:32

@Sieg: Amennyiben a "néhány" (ezer) és a "jelentős" között sikerül egzakt mennyiségi relációt kimutatni, akkor esetleg megáll a gyanúd. De tartok tőle, nem fog sikerülni.

Balt 2013.01.16. 00:39:20

@Sieg: Pardon: "néhány" (száz)

Balt 2013.01.16. 00:43:19

@Sieg: "Meg az ember amúgy hitelesebb lenne, ha nem mindig akkor háborodna fel, ha cigány gyilkol."

Lásd fentebb. Ugyanígy felháborodott, mikor cigányokat gyilkoltak. A cikkben pedig ellenpéldaként ott volt Oláh Gergő. Nem alibiként, inkább példát mutatandó.

pástétom 2013.01.16. 00:48:02

@Thelonius: Szerintem sem fog. Viszont akkor Bajnai igazi politikus módjára sunyít, fél, kendőz, bizonyos kérdésekben rejtegeti álláspontját a szavazatvesztéstől félve. Nem ebből van mára totálisan elegünk, több mint 20 évvel a rendszerváltás után?

Balt 2013.01.16. 00:48:44

@ccactus: :) Ebben lehet valami.

TheloniusMonk 2013.01.16. 00:54:38

@pástétom: igen, sokunkan elegünk van, mások viszont nem tudnak meglenni enélkül :(

dr. jenőke (jenőke) 2013.01.16. 01:06:19

Úgy látom, mindenki teszi a dolgát, úgy ahogy helyesnek gondolja és vérmérséklete engedi.
Poszt író (akármiről) posztot ír, kommentáló kommentál és végül megvan az esszencia: hát ez a Gyurcsány tényleg Gyurcsány.

Pézsma · http://pezsma.blog.hu 2013.01.16. 01:11:56

@pástétom: Bajnai azt nyilatkozta, hogy elítéli Bayert és a Magyar Hírlapot, és hibának tartja a Fidesz közvetlen támadását, és inkább velük együtt lépne fel a szélsőség ellen.

Szvsz nem mond hülyeséget.

VacakBlogHu 2013.01.16. 01:33:01

Szerintem Bayer cikkével annyi baj van, hogy nem definiálja a "cigányság jelentős részét", akiket állatoknak nevez. Azon részük akiktől célszerű félni, mert a probléma egyedüli megoldását erőszakban látják, igen is állatok. Mint ahogy norvég tömeggyilkos csóka is az, meg az akárkiket megerőszakoló izé is az. Miért kell a többségnek óvatosan néznie ha ilyen alak(ok) a közelben vannak? Miért nem szabad kimondani, hogy sok ilyen van? BAZ megyei ismerős csajszi hányszor panaszkodott már, hogy mikor Miskolcról buszozik haza a falujába komoly para van a buszmegállóban. Sokszor voltak már igen kellemetlen percei. Attól, hogy kimondod az igazat, ami teszem azt kellemetlen egy kisebbségi csoportra nézve, még nem leszel rasszista.

pástétom 2013.01.16. 01:45:08

@Pézsma: Kontraproduktív. Mit gondolsz, mi a f.szér' áll ki Bayer mellett a Fidesz? Háború dúl: a párt hosszú ideje versenyt fut a szélsőséges szavazók kegyeiért a Jobbikkal, és Bajnai ártatlan bárányként a Fidesszel akar összefogni a szélsőség ellen?? A párt-és kormányberkekben még táplálják is az indulatokat, nemhogy csillapítanák... molínó a székházon, ez a Fidesz válasza.

Pézsma · http://pezsma.blog.hu 2013.01.16. 01:49:23

@pástétom: Politikusok. Megteszik tétjeiket. Mi pedig szavazók. És persze mi is megtesszük.

TheloniusMonk 2013.01.16. 01:53:22

@Pézsma: Bajnai a Fidesszel együtt lépne fel a Fidesz ellen és ez szerinted nem hülyeség? Lehet hogy nem hülyeség, hanem egyszerűen ostobaság...

Pézsma · http://pezsma.blog.hu 2013.01.16. 02:06:08

@Thelonius: Éppen ez benne a logika: ebben az ügyben nem a Fidesz, hanem Bayer ellen kell fellépni, ahogy az első napokban meg is tette pár fideszes, és Bayer kezdett elszigetelődni. Majd jött a kommunikációs fordulat, amikor az ügyet elkezdték rátolni magára a Fideszre, és onnantól elkezdték védeni. Az poszt első linkjén lévő anyagon pontosan lekövethetőek időrendben az események.

Az első verzióval egyébként mindenki jobban járt volna. Még mi polgárok is. Ja, Bayer nem.

Naaaa! 2013.01.16. 02:18:40

És Ferencünk itt Orbán Viktor mellett szimpátiatüntet, nyakában az "Én is cigány vagyok" táblával?

Tudtam én, hogy ezek titokban barátok, és ha baj van, kiállnak egymás mellett.

TheloniusMonk 2013.01.16. 02:21:59

Te tényleg nem érted? Bayer fontos pártfeladatot teljesít, a főnöke szerint jól. Sosem merült fel semmiféle retorzíó vele szembe. Az ügy kapcsán leginkább az derült ki, hogy Bajnai teljes mértékben alkalmatlan. Fidesszel a szélsőségek ellen, bruhaha...

TheloniusMonk 2013.01.16. 02:24:38

Megérdemli ez az ország sorsát. Ez a vadászok országa, a közismert viccből... Polgárok? Ne viccelj már...

Pézsma · http://pezsma.blog.hu 2013.01.16. 02:39:21

@Thelonius: Még egyszer mondom (többször nem): politikusok.

TheloniusMonk 2013.01.16. 02:58:32

Ezzel semmit sem mondtál... Ezt nagyon benézted. Ez van.

Pézsma · http://pezsma.blog.hu 2013.01.16. 03:02:14

@Thelonius: Pedig ez nagyjából mindent elmond. Sajnálom, többet nem tudok segíteni :(

TheloniusMonk 2013.01.16. 03:06:57

Nem is várok tőled segítséget, pont ellenkezőleg, én próbálok neked segíteni :-) Jóéjt!

Pézsma · http://pezsma.blog.hu 2013.01.16. 03:12:15

@Thelonius: Tisztelettel köszönöm a szándékot :) Jó éjt neked is!

Naaaa! 2013.01.16. 03:47:45

@dr kíváncsivagyok:
Ez a sóval bevetés kamu.
A só kurva drága volt akkoriban, és egy város bevetéséhez több tonna kellett volna, még ha olyan ritkásra vetik is, mint a gabonát.

@szemkilövetők seggnyalói kíméljenek:
Ez a Bayer egy látnok lehet, mert a 2000 Ft-ért gyilkolás a cikk megjelenése UTÁN 2 nappal történt.

És Bándy Katát az orvosi szakvélemények szerint nem erőszakolták meg.
(Ami persze nem ad felmentést a gyilkosának.)

Egyébként Bayernek, sajnos, részben igaza van, ha a fogalmazása elég tahó volt is.
Amíg a rendőrök rá nem szállnak sokkal jobban a cigányokra (nem, nem mindre, de ezeknek az elkövetőknek a jó része már visszaeső, a Bándy Katát megölő, a szilveszterkor késelő és a 2000 Ft-ért gyilkoló IS - szóval aki egyszer valami bűncselekmény, pláne erőszakos bűncselekmény miatt börtönbe vagy legalábbis a hatóság látóterébe került, azokat sokkal szorosabban kéne fogni), addig itt nem is lesz rend.
És az pont az ilyen elvtelen cigányvédőknek köszönhető. Mert az rendben van, hogy egy népcsoportot nem lehet kollektív bűnösnek bélyegezni, de mivel köztudott, hogy igen jelentős részük bűnöző életmódot folytat, nem is szabad úgy tenni, mintha minden rendben lenne velük - mert nincs.
Természetesen nem a VII. kerületi (meg vidéki) zenészcigányokat kéne zaklatni, mert azok már rég nem ebbe a kasztba tartoznak, a cigányok szerint sem.

kisQtya 2013.01.16. 05:21:51

Azt azért látni kell, hogy nem a cigány származással, hanem a cigány kultúrával van a gond.
A cigány kultúra a kívülállás kultúrája (ezt egy cigány értelmiségi politikus fogalmazta meg), amelyben érték szembe menni a többségi társadalom normáival, ahol a közösséggel szembeni árulásnak minősül és kiközösítést von maga után a társadalomba történő beilleszkedés.
Ennek a kultúrának éppúgy lényege a kirekesztés, mint a zsidó kultúrának, vagy az ázsiai kultúrának, éppen ezért jelentkezik velük szemben ellenszenvc a befogadó társadalom részéről.

Az a cigány származású ember, aki a kirekesztő, elutasító cigánykultúra normái szerint viselkedik, tehát cigány identitása van, nem kívánítos személy ebben a társadalomban.
Tehát amikor cigányozunk, akkor cigány alatt nem a cigány származású, hanem a cigány értékrend szerint élő emberekről beszélünk.

A zsidó identitásban is jelentős hangsúllyal szerepel a világpolgár szemlélet, a nemzeti érzések fitymálása, amely attitűdök ellenszenvet váltanak ki a befogadó nemzet tagjaiban. De emlékezzünk Radnóti Miklósra, akinek zsidó származása ellenére nem volt zsidó identitása, neki nem térkép volt e táj, Máté Péter pedig büszkén énekelte, hogy ez itt az én hazám.

Ballibsiék ezt szeretik összemosni a származás és identitás szerinti megítélést, de hát ezért szeretjük őket.

Abban viszont igazuk van ballibsiéknek, hogy veszélyes ezeket a fogalmakat - pontos definíció nélkül - szajkózni, mert a származása miatt ölték meg a náci állatok.

kisQtya 2013.01.16. 05:25:36

@kisQtya: Bocs, kimaradt: Radnóti Miklóst a származása miatt ölték meg a náci állatok.

kisQtya 2013.01.16. 05:53:27

Senki nem meri kimondani, de a cigány kultúrát fel kell számolni minden áron, mert káros a normális társadalomra.

Minket is meggyőztek, hogy jobb lesz, ha felhagyunk a kalandozással, a múlt században a népviseletet is múzeumba tettük, mégis megmaradt a magyarság.

zajos1 2013.01.16. 06:25:18

www.youtube.com/watch?v=BoxVsbwdgoI

A cigány kultúra nem a gyilkolásról szól! Volt kultúrájuk, és lehet is, de nem ingyelésből! tanulságos a vajda beszéde!

Regös70 2013.01.16. 06:30:49

Gratulálok az irásodhoz!!! Remélem azért nem felejteted el ez Magyarország és nem cigányország!!!!!!!!!

felcsutisuttyo 2013.01.16. 07:13:53

Tegnap kiderült a Fidesz szervezett "LÁNCSZAVAZÁS"-a..pénzért....ami tegnap kiderült.
Most már mindenki egész Európa és Magyarország tudja, hogy a 2010 es VÁLASZTÁS FIDESZ CSALÁS VOLT...A 2/3 egy nagy kamu CSALÁS!!!!....és a FIDESZ KORMÁNY ILLEGITIM!!!!!!
Ezért lett ez a Diktatúra!!!!
Sőt..A 2014 es Fidesz Banditák csalási választási törvény helyett "ELZAVARÁS" szükséges, mert a Diktatúrát csak megdönteni lehet!!! Demokratikus úton ezt a ROHADÉK csaló Korrupt, Tolvaj BANDÁT NEM LEHET LEVÁLTANI !!!!!!

Kalmár 2013.01.16. 07:19:04

@Naaaa!: Az a cigány állat amelyik bemászott lopni s kertbe és megb..ta őket az áram, már sitten van, mert agyonvert egy idős bácsit. Sajnos ő nem döglött meg, mint a társa. Ha akkor rendesen rámarkol a vezetékre akkor, most egy rendes, idős bácsival többen lennénk.
Ehelyett etethetjük ezt a férget.
Hiába próbálja ezt aktuálpolitikává formálni az ellenzék, az emberek többsége nem nyálas pesti liberális, aki a Király étteremben lát csak cigányt. Reménytelen.

irónika 2013.01.16. 07:41:53

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: a Gyurcsany - Bajnai kerdest en maskent latom. Szerintem ok ketten tovabbra is szovetsegesek, kozos celjaik, ha tetszik kozos strategiajuk van. Gyurcsany karaktergyilkossaga utan felmerte, h nem lesz kepes tobbet az orszag vezetoje lenni, mert elveszitette a hitelet. Pont ezert epitettek fel 2009-ben a Bajnai kormanyt szakertoinek. Ha visszagondolsz a semmibol jott elo egy szakertoi csoport, ahonnan a szeles kozvelemeny megismerte pl. Oszko Petert is. A 2010-es Fidesz gyozelmet kovetoen Bajnai hatterbe vonult, felepitette a Haza es Haladas Alapitvanyt es onnan ki ki szurt, de kizarolag szakmai oldalrol, a napi politikaba nem lattad. Kozben Gyurcsany DK-t probalt csinalni az MSZP-bol, majd amikor a regi kemenyvonalasok elkuldtek a francba megcsinalta a DK-t. Bajnai es Gyurcsany sose fog osszeerni, de soha egy mondattal sem fogjak egymast tamadni. Szerintem Gyurcsany a szonda. Bedob minden hulyeseget, bulvarpolitikat csinal es a kozvelemeny reakciobol felmerik, mi a helyes allaspont Bajnai reszerol, egyben Gyurcsany tovabbra is tamadasi feluletet ad, ezzel a golyozapor ot eri, Bajnaira mar nem marad igazi loszer. Nem veletlen, h a Fidesz kettojuk osszemosasan folgozik, eredmenytelenul. Bajnain nem talalnak fogast.
Tehat, az, h Bajnai a DK altal meghagyott urbe navigalna magat szerintem tevedes, ok, ok ezt igy talaltak ki.

moszkvicssluszkulcs 2013.01.16. 07:46:14

1. Bayer leírta azt, amit a magyar átlagemberek 80%-a gondol.
2. Azok a szerencsétlen megvezetettek, akik táblával a nyakukon hirdetik az igét, jöjjenek el Borsodba, éljenek itt, lopják meg Őket, üssék meg őket, erőszakolják meg őket.
3. Amúgy nem baj ha hallatják hangjukat. Legalább mindenki megismeri a gondolkodásukat, a szándékukat, így biztosan maradnak a politikai süllyesztőben továbbra is...

midnight coder 2013.01.16. 07:50:02

@Kalmár: Troll. Nem is akármekkora. Hogy aztán azért-e, mert főállású postoló az MSZP-nél, vagy azért mert elgurult a gyógyszere, vagy csak szórakozik, végül is egyre megy. De mindenhol ott vannak az agymenései.

Virt02 2013.01.16. 07:55:21

Nagyon jó cikk. Aláírom minden szavát...

midnight coder 2013.01.16. 07:55:38

@irónika: Ez hülyeség. Fletó többet árt a balfékeknek mint bárki. Bajnait nehéz lenne a FIDESZ-nek támadni, különösen az unortodox kormányzásuk eredményeinek tükrében, de amíg ott van Fletó, addig Bajnai is mumus marad, mint Fletó esetleges szálláscsinálója. Ma kb. olyan Fletó Bajnainak mint anno Csurka volt Orbánnak. Piszkos Fred effektus.

Zka77 2013.01.16. 07:57:08

@rurodatu: azért van egy nem is olyan vékony réteg, akiknek az Oláh Gergő félékről is csak annyi ugrik be, hogy "némá, ez cigány". Ezek általában mondjuk annyira segghülyék, hogy minden nekik nem tetsző egyénre rásütik, hogy cigány vagy zsidó, tök mindegy, hogy nem az.
Oda kéne egyébként eljutni, hogy nem a cigány bűnözőket utálja a nép, hanem a bűnözőket. Meg hogy egyáltalán értsék, mi a különbség a kettő között és miért fontos. Na ez az ami mocsok messze van sajnos.

irónika 2013.01.16. 07:58:01

Nem leszek nepszeru es a fo sodoriranyban gondolkodo, de vallalom.
Az, hogy barmilyen bestialis gyilkossagot elitelek nem kerdes. Az, h ezt ciganyok kovettek el vagy sem, nem erdekel. Azert nem erdekel, mert a cselekedetet nem a borszin hatarozza meg, maximum a szocializalodas vagy mas neven kultura. Csakhogy a tobbsegi tarsadalom azt gondolja magarol, h az o "magasabb" kulturaltsaga predesztinalja ot arra, h elitelje az altala alacsonyabb kulturabol szarmazokat, illetve akiket annak vel. Nem kell messzire menni. Ausztria, Nemetorszag, Anglia. Tolts el ott 2-3 honapot es megtudod mennyire vagy kulturalatlan. Es hiaba akarsz asszimilalodni, hiaba szeretnel osztrak, nemet vagy angol lenni, Te ott magyar vagy. Csak egy pelda: nem koveted a szabalyt, hanem megiteled, h helyes e vagy sem, majd elkezdesz kiskaput keresni. Mert igy szocializalodtunk. Ez nalunk elfogadott, tolunk nyugatra meg nem. Ott bizony mi vagyunk a ciganyok. Es azt ugyan ugy elitelem.
A sardobalokhoz egy kerdes: tegyuk fel, felszallsz a villamosra es a kezedben levo jegyet a jegykezelo gep hibaja miatt nem lyukasztottad ki. Ha leszallsz a villamosrol kidobod a kezeletlen jegyet kukaba?

midnight coder 2013.01.16. 07:59:38

@Virtusblog: Nagyon hülye cikk. Ha itt záros határidőn belül nem néz szembe a politika azzal, hogy a cigányokkal komoly gondok vannak, soha nem lesz megoldás, és mivel az arányuk egyre nagyobb a társadalomban, így ez akár összeomláshoz is vezethet - különösen annak a folyamatnak a fényében, hogy egyre több tehetséges, képzett - magyar - fiatal hagyja el az országot. Ami - egyebek közt - oda is vezet, hogy egyre kevesebb lesz a segílyke.

Terézágyú 2013.01.16. 08:00:35

@Regös70:
"Remélem azért nem felejteted el ez Magyarország és nem cigányország!!"

Nem is tudom...
amikor pl. megy az ember a vonaton, és egy (minimum) érettségizett, szemmel láthatólag nem csóró huszonéves nő hangosan kiabál a mobiljába, és amikor megkérik, hogy halkabban már, akkor visszaordít, hogy mit szól bele akárki is, és csak azért is hangosan telefonál a "barinőjével", sőt még közli is vele, hogy "figyelj már, beszólt itt nekem egy tahó"... akkor valahogy mégis cigányországnak érzem ezt az egészet...

irónika 2013.01.16. 08:01:57

@midnight coder: Szerint pedig a politikacsinalo Gyurcsany, Bajnai pedig vegrehajto. O az arc.
Az MSZP-n belul nagyon sokan valljak, h mar 2202-ben is Gyurcsany nyerte meg a valasztasokat a hatterbol. Gyurcsany 2004-re olyan erosse valt a partban, h az oregek kenytelenek voltak szovetkezni elkene, h megbuktassak, de igy is majdnem 3 evukbe telt.

tippan67 2013.01.16. 08:02:08

@aszfalt_betyar: Hogy is mernék! Büszke indiánnak lenni oké, büszke négernek lenni oké, büszkén vallani a cigányságot oké, de büszke magyarnak lenni az nem pc, az fasizmus, rasszizmus, stb, stb

midnight coder 2013.01.16. 08:02:21

@irónika: Nem. Keresek egy másik automatát ami lekezeli. Az összes ritkán romlik el. De ha igen, az a BKV hibája - a jegykezelő automata is a szolgáltatás része. Amúgy nyugaton sem hiszem, hogy hasonló esetben valaki is kukába dobná a jegyét.

irónika 2013.01.16. 08:04:30

@Terézágyú: Egyet ertek. Nem csak a ciganyok ciganykodnak.
Ha mar itt tartunk Bayer is egy cigany, mert olyan stilusban beszel honfitarsairol, ami kulturalatlan, azaz ciganykodo!

midnight coder 2013.01.16. 08:04:35

@irónika: Nem az öregek buktatták meg Fletót, hanem az államcsőd széle. Ha nem megy, bukta van. És ezt azért ő sem akarta bevállalni. Bajnai aztán visszavonta a szoci osztogatások egy részét, ez aztán elég is volt ahhoz, hogy kihúzza a választásokig - igazából senkinek nem volt érdeke egy előrehozott választás.

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2013.01.16. 08:05:07

@kovi1970: Büntető törvénykönyv? Ha valaki nem szereti a cigányokat, az jogsértést követ el? Nem találtam ilyen passzust. Esetleg kimondani tilos, vagy szereti kötelező őket? Tök jó.

midnight coder 2013.01.16. 08:05:58

@irónika: Jó. Akkor sétálj egy picit este 10 után a nyolcker fertőzöttebb részein. Feltéve persze hogy nem vagy testvír. De ez utóbbi esetben is óvatos lennék a helyedben.

Virt02 2013.01.16. 08:06:23

@midnight coder:
"Nagyon hülye cikk. Ha itt záros határidőn belül nem néz szembe a politika azzal, hogy a cigányokkal komoly gondok vannak, soha nem lesz megoldás"

Hát hiszen éppen ezt mondja a blogíró is, hogy a politika éppen nem néz, mert nem is akar szembenézni a gondokkal, hanem kifejezetten csak azt figyeli, hogy milyen témákkal, "dumákkal" lehet
1. erősíteni a saját tábort,
ugyanakkor
2. ütni egyet a másik táboron

Az egyik fél direkt "szalonképtelenül" adja elő a problémákat, a másik meg direkt erre ugrik, hogy "nédda a másik már megint szalonképtelenkedik!" ...

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2013.01.16. 08:13:08

Már a Bayer-ügy elején írtam egy kommentet, amit akkor a nem küldtem el:

Most már – kicsit elkésve – második szakaszába lépett a diáktüntetések elleni fellépés: a terelésébe (mint azt a kormánytól megszokhattuk). Megírattak egy állattal egy cikket, majd várták a reakciót. És a várható mindent elsöprő felháborodás megérkezett (mint azt az ellenzéktől megszokhattuk). Mindenkinek jól alakult, hiszen a kormány elterelte a figyelmet a diákokról (tud bárki bármit idén a diáktüntetésekről?), az ellenzék miután sikertelenül próbált rászállni a diáktüntetésekre, most ismét elemében érezheti magát egy olyan témában, amibe már begyakorolta magát.
Ugyan pár pillanatra a forrófejű egyetemisták belezavartak, de újra helyre állt a világ rendje!
És miközben arról megy az egymás melletti elbeszélés, hogy egyes embertársaink állatok-e vagy sem, aközben szépen elsikkad a diáktüntetés, de ugyanakkor a „felvetett kérdésben”, vagyis cigány-integrációban sem hangzik el semmi érdemleges. Mert egyik kérdés feszegetése sem érdeke egyik oldalnak sem.
(és hány másik kérdés is elsikkadt itt a nagy bayerozásban az iskolaállamosításon keresztül a kényszernyugdíjazáson, és olajszőkítésen át…)

Egy jó és témába vágó cikk:
raerunk.blogrepublik.eu/2012/11/19/rendszervalto-tanulmanyok-11-ciganybunozes-es-filozofia/

irónika 2013.01.16. 08:14:32

@midnight coder: tevedsz. Kidobjak. A jegykezeles nem a szolgaltatas resze. Az arra valo, h igazolni tudd a szolgaltatas igenybevetelet. De a szolgaltatast igenybe vetted csak nem fizettel erte. Es szerintem itt van pont a lenyeg. Ne magyarazatot keress, hanem fizess a szolgaltatasert. Ennyi. Mondok masik peldat. Az okos autosok havat dobalnak a tiszta szelvedojukre, mert az ellenor nem takarithatja le a havat es igy nem birsagolhat, ha parkol. WTF? Ez is sima mezei csalas, a szabaly megszegese. Nem tudja kifizetni? Dehogynem. 8-12 km alatt elautozza egy ora padkolas arat. Egyszeruen csak ugyeskedik. Csakhogy ez itthon belefer. Hany alkalomnal lattal megveto pillantast akkor, ha egy bliccelot fogtak az ellenorok? En sokszor, csakhegy az ellenort vetettek meg. Pedig a bliccelo lopott. Csakhogy eppen nem tole, hanem a kozossegtol es az mar minket nem erdekel. Nyugaton pedig - joggal - elitelik!

Virt02 2013.01.16. 08:14:34

@Virtusblog:
Egyébként ez nem csak a "cigánytémára" igaz, hanem bármilyen más témára is...
A magyar politika folyamatosan konfrontációt akar, mert úgy érzi, hogy akkor erősíti a saját tábort, és üt a másikon...

notib 2013.01.16. 08:14:50

Pézsma: azért egy kis hülyeségért Te sem mész a szomszédba...

a lényeget nem látod, van egy nem akármilyen probléma, ami élő, létező, igen sok embernek naponta megkeseríti, sőt veszélyezteti az életét...

ez minden kormánynak igen nagy gondot jelent, és egy jó ideig gondot is fog jelenteni, ha együtt a két oldal nem tudja, nem akarja megoldani, akkor az csak szélsőséges megoldásokhoz vezet, ami senkinek sem jó...

lehet a fejeket homokba dugva tudomást sem venni a dologról, a cigány bűnözést legendának nevezni, de mondjuk a nyilvántartások, ítéletek, börtönök adatait alapul véve, meg lehetne pontosan határozni a cigány bűnözők valódi arányát, különös tekintettel a súlyos bűnesetek körében (gyilkosság, rablás, súlyos testi sértés), de amíg az álliberális barmok miatt ezt nem lehet megtenni, személyiségi jogokra ??? hivatkozva,
( ennyi, ilyen és ilyen bűncselekmény volt, ebből ennyi volt a cigány elkövető - név nélkül !!!,
ennyi a súlyos bűncselekmények elkövetése miatt fogva tartottak száma, ebből ennyi a roma, a visszaesők száma ennyi, és ebből ennyi a cigány)...
ezeket az adatokat aztán valóban össze lehetne hasonlítani a népességi adatokkal, de amíg ez nem történik meg, addig mindenki halászhat a zavarosban...

a probléma tisztázása után, közösen kellene gondolkodni a reális megoldásról, ennek hiányában marad minden a régiben....

pizzaboy 2013.01.16. 08:16:28

Nagyon unalmas már ez qa téma. Tudjuk, Bayer, cigányozás, rasszista, horogkereszt.

Oké ez megvan.

Most akkor foglalkozzunk már végre egy másik, 10 év múlva sokkal nagyobb társadalmi problémává növő dologgal, a cigánykérdéssel is.

irónika 2013.01.16. 08:19:55

@midnight coder: Fleto altal meghirdetett sokadik megszorito programot sem fogadta el az MSZP. Az oszodi beszed pont arrol szol, h ugy nem megy tovabb. Bsjnai a Fleto altal korabban meghirdetett programot csinalta meg. Nem volt veletlen a Fleto lemondasa utani miniszterelnok keresesi balhe. Aki megszoritani akart azt az MSZP nem fogadta el. Szerintem Bajnait azert, mert abban biztak, h majd jol belebukik, mert mindenki tudta, h Fleto embere es rajottek, h a megszoritas elkerulhetetlen, vele skartak elvinni a balhet.

Terézágyú 2013.01.16. 08:20:41

@pizzaboy:
te se érted :)
bayer se a megoldást keresi. Éppen azért ír ÍGY.

irónika 2013.01.16. 08:21:56

@midnight coder: ki mondta, h London, Manchester, vagy Berlin minden reszeben szivesen setalok? Amugy a fenti felveteseimre ez mitol valasz?

2013.01.16. 08:34:46

@OrangeOrder: te anarchiára gondolsz, az nem kell

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.16. 08:37:04

@pástétom:

Olyan politikai erő nincs, mellyel mindenben egyet tudok érteni, így mindenképpen ebben kompromisszum szükséges.

A lényeg: Gyurcsány kiemelten kezelte a homokkérdést, ami számomra eleve abszurdum. Ez az SZDSZ bukásának receptje: fontos, alapkérdések helyett foglalkozzunk marginális ügyekkel.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.16. 08:38:50

@Thelonius:

Liberális vagyok. Egyetértek a liberalizmus alapelveivel. Azonban - a közhiedelem ellenére - a liberalizmus nem jelenti a józan ész áthúzását, sőt pont ellenkezőleg.

blah 2013.01.16. 08:42:39

Ez az egész történet egész jól mutatja mennyire elfajzott a közélet, ami 2000 óta folyik az nettó árokásás a társadalomban. A cigányok csak egy kártya amit mindig ki lehet játszani. Ha választanom kéne, hogy a jelenlegi politikusi garnitúra az egész pereputtyával, kiszolgálóival együtt dögöljön meg vagy a cigányok, én inkább előbbire szavaznék. A cigányok tized annyi kárt sem okoznak még annak sem akinek éppen a szomszédságában laknak... Aki nem hiszi csak nézzen végig egy blogbejegyzés kommentein. Alig egy két ember tud ma normális hangnemet megütni. A "vitázók" nem érveket ütköztetnek hanem a másik megsemmisítésére törekszenek. És vajon kik tették ezt elfogadottá? Hát nem a cigányok...

Terézágyú 2013.01.16. 08:46:37

@notib:
A vicc az, hogy vannak valamilyen felmérések. A Véleményvezér írja:
"Például a többségi magyar társadalom jó része ma azt hiszi, hogy egy cigány családban 6-7 gyerek van, miközben az átlagos gyerekszám mindössze három. A másik nevetséges tévhit, hogy a cigány férfiak többsége börtönviselt vagy az lesz – ha háromszor annyi börtönt építenénk, mint amennyi most van, és csak cigány férfi lenne mindegyikben, ez a tétel akkor sem lenne igaz. És végül egy harmadik jól ismert városi legenda – Bayer Zsolt is előszeretettel ismételgeti –, hogy a gyilkosságok elkövetői között felülreprezentáltak a cigányok. Azonban a jelenleg is rendelkezésre álló adatok és tanulmányok az emberölés esetében sehol sem találtak magasabb arányt a cigányok között, mint a többségi társadalomban."

blah 2013.01.16. 08:50:38

Csak egy példa arra mennyire nem látjuk a fától az erdőt. Volt nem olyan rég egy fifa ítélet miszerint zártkapus lesz a románok elleni meccs. Reakciók: a fifától a zsidókon keresztül mindenki hibás volt. Nos csak gondoljunk bele, hogy ha egy adott egy népcsoporton melyen belül egy kisebbség nem bír magával és kollektíven az egészt büntetjük. Ugyanis a társadalom ezt teszi, a cigányok alle zusammen meg vannak bélyegezve. Vajon mi lesz erre a reakciója annak a népcsoportnak akik még műveletlenebbek azoknál a „magyaroknál” is akik mindig más szemében keresik a szálkát? Na? Békés együttélés? Integrálódás?

TheloniusMonk 2013.01.16. 09:05:13

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Mondhatod te magadról hogy liberális vagy, csak nem ártana megismerkedni az európai liberális pártokkal. Mindegyik kiáll a melegek jogaiért és nem homokozik. Nem baj ha nem vagy liberális, csak akkor minek hitegeted magad? Hol van ebben a józan ész?!

CICMÓK 2013.01.16. 09:08:44

"A tények pedig ezek: a cigányság jelentős része nem alkalmas az együttélésre. Nem alkalmas arra, hogy emberek között éljen. A cigányság ezen része állat, és állatként viselkedik."
"Az állatok meg ne legyenek. Sehogyan se. "
HOGYAN ZSOLT?
HA TUDOD A VÁLASZT, MIÉRT NEM ÍROD LE! GYÁVA ALAK VAGY?
HA NEM TUDOD A VÁLASZT, MIÉRT NEM AZT ÍROD LE, ÉS AKKOR EGY SENKI VAGY?
"Ezt kell megoldani – de azonnal és bárhogyan!"
EZT ÍRNI NEM EMBERI TELJESÍTMÉNY! CSAK TE, EGY ROSSZ PUBLICISTA ÍR ILYET!

Wallstreetbull 2013.01.16. 09:10:05

@rurodatu: "a demokráciában viszont a legnagyobb gazemberek a képünkbe röhögnek a milliárdjaikkal"

A diktatúrákban is. Azzal a különbséggel, hogy ott leverik a vesédet, ha tenni akarsz valamit ellene !

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.16. 09:17:44

@Thelonius:

A liberalizmus nem marxizmus, ahol egyetlen igazság van és mindenki más ki van zárva.

A liberalizmusnak vannak áramlatai. Te a radikális, "kisebbségvédő" szociálliberális áramlatot hiszed a egyetlennek, pedig az csak az egyik a sok közül.

Én jobboldali vagyok, inkább a liberalizmus főáramát, a klasszikus liberalizmust támogatom.

A szociálliberalizmust fából vaskarikának tartom, mert a szocializmust és a liberalizmust NEM LEHET ötvözni, mert vagy szocializmus vagy liberalizmus. Ha meg mégis ötvözzük, akkor az eredmény egy moslék, mely sem nem szocialista, se nem liberális.

A homokos kérdés pedig abszolút nem alapkérdés. A homokosok betegek, s mint betegek, természetesen meg kell, hogy legyen minden joguk. A liberalizmus abban ért egyet, hogy nem szabad senkit sem üldözni, ez alapérték. Azonban ez korántsem jelenti, hogy támogatni is kellen a homokos mozgalmakat. Ebben a különféle liberális irányzatok más-más állásponton vannak.

A klasszikus liberalizmus jellemzője, hogy míg a gazdaságban a szabad piac, a kapitalizmus, a kis állam híve, addig a társadalmi kérdésekben a szabadság és a demokrácia elveit támogtaja, s konzervatív nézeteket vall.

hopptarisznya 2013.01.16. 09:21:45

@Terézágyú: nevetseges ez a libero maszatolas.
A cigany csaladokban atlagosan "mindossze" harom gyerek van. Mikozben osszessegeben a gyerekszam 1,7 koruli. Vagyis a cigok ketszer annyi gyereket csinalnak, tehat a szamaranyuk duplazodni fog. (a tendencia maar latszik az altalanos iskolakban, ahonnan menekulnek a kisebbsegbe kerult magyarok) Es ezeket a kolykoket mi tartjuk el. Es a szuloket is, mert ha veletlenul nem segelyen elnek, es nincsenek bortonben, akkor egy az egyben tolunk lopnak. A cigany szulok nem tanittatjak a gyerekeiket. A gyerekek 50%-a nem jut el erettsegiig. Ugyanakkor a lanyok 20%-a maar eretsegi elott megellik.

A gyilkossagokhoz: az inditek fontos. A magyarnal szerelemfeltes, csaladi tragedia, esetleg valami perverz betegseg. Nagyritkan penzszerzes. A gyilkos altalanban valamilyen kapcsolatban van az aldozattal. Egy cigany "fiatal" viszont barmikor olhet. Ha hozzaszolsz, ha nem tetszik a pofad... vagy ha keet zsak krumplival tobb van nalad, megolnek. Nincs bennuk irgalom, mert ostobaak.

Es fontos, hogy a cigany-magyar surlodasok 90% nem rendorsegi ugy. Azert ugyanis nem hivjak ki a rendort, mert az utca masik oldalara kell mennem, hisz minimum beszolnak. Hogy a BKV-n probal minden magyar lathatatlanna valni, amikor folszall 4-5 cigo. Hogy magyar gyerekek szazainak kell tavolabbi iskolaba jarni, mert a cigok lehetetlenne teszik a tanitast a sajat falujukban, a sajat adojukbol fenntartott iskolaban. Bizom benne, hogy ezert elobb-utobb meg fognak lakolni.

Ami az atnevelesuket illeti: LEHETETLEN. Nalunk gazdagabb es toleransabb orszagoknak sem sikerult. Az egyetlen amit tehetunk, hogy a meglevo egyedeket megprobaljuk elviselni (amig nem jon egy ujabb Hitler).
ILLETVE ha lenne batorsagunk, megprobalhatnank megfekezzuk a szaporodasukat. Amit veegulis mi gerjesztettunk mestersegesen, hisz a CSP bevezetese ota (1970) valt kette a keet nepcsoport szaporulata. A "gonosz" feherember beavatkozott a termeszetbe, mert a cigoknak tul nagy kisertes a penz. Epp ezert jo otlet a Fidesztol az adokedvezmenyes csaladtamogatas, de nem eleeg. A CSP-t teljesen elvenni nem lehet. Csokkenteni sem erdemes, mert a cigany 20 forinteert is szulni fog.

FIZETNI kene a meddosegert. Aki keet gyerek utan megmutteti magat, az a meglevo gyerei utan tobb CSP-t kap. Szerintem erre harapnanak a ciganyok. Es egyuttal megoldodna az a kerdes is, hogy az O gyerekeiket jobban tamogassuk. -hatha lesz valami haszna.

A B verzio, hogy az eletterebol kiszoritott magyarsag (osszefogva a tobbi kozep europai neeppel) valami csunyat fog muvelni a ciganyokkal.

Terézágyú 2013.01.16. 09:25:37

@hopptarisznya:
"nevetseges ez a libero maszatolas."

Köfike. Akkor ne is olvassam tovább?...

notib 2013.01.16. 09:26:21

@Terézágyú: ne ködösíts, ne beszélj zöldségeket, nincsenek ilyen felmérések, tilos bármelyik nyilvántartásban a cigány megjelölés, és etnikai alapú adatgyűjtés....

a lila lelkű szerencsétlenek hivatkoznak mindenféle nem létező felmérésekre, és ezért nem történik semmi, ismétlem, ilyen jellegű felmérések nincsenek !!!! ezért hivatkoznak előszeretettel az álliberális barmok erre, amely szerintük az Ő álláspontjukat támasztja alá, és minősítik a valóságot legendának...

ha a valóságra vagy kíváncsi, inkább az élet sűrűjében dolgozó rendőröknél, börtönőröknél, bíróknál érdeklődj....

nem mese ez gyermek, fel kéne már nőnöd...

Terézágyú 2013.01.16. 09:28:01

@notib:
"ne ködösíts, ne beszélj zöldségeket ... fel kéne már nőnöd... "

Úristen, ellent mertem mondani neked!!!!!
Pontosabban idéztem valakit, aki ellentmondott!!!! Mit tettem!

notib 2013.01.16. 09:30:38

@Terézágyú: egy apróságot elfelejtesz, a cigány gyerekek számához hozzá kell adni, az állami gondozásba adott cigány gyerekeket is, és egészen véletlenül ott is erősen felül reprezentált a cigány népesség....

Terézágyú 2013.01.16. 09:34:40

@notib:
"és egészen véletlenül ott is erősen felül reprezentált a cigány népesség.... "

és eztet te honnan tudod?, hiszen - ahogy írod- :
'nincsenek ilyen felmérések, tilos bármelyik nyilvántartásban a cigány megjelölés, és etnikai alapú adatgyűjtés...'

Ha nincs ilyen felmérés, akkor most mi van???

moszkvicssluszkulcs 2013.01.16. 09:35:00

Jó lesz ez. A ballibek mindent megtesznek a Jobbik megerősödéséért. Köszi!

hopptarisznya 2013.01.16. 09:40:27

@blah: hagyjuk mar ezt a kollektiv megbelyegzes dolgot. Ez egy liberalis kitalacio! A faluban a magyar ember pontosan tudja, hogy melyik cigany tisztesseges, es melyik nem. Es amikor pozitivan csalodik, meeg jobban is tamogatja a rendes cigot. Nekem is vannak cigany rokonaim. Tisztessegesen tanultak, es dolgoznak... Es nem hallottam oket arrol panaszkodni, hogy nem kaptak munkat, vagy nem engedteek be oket valahova. Persze nem is ugy viselkednek mint Gyozike. Eszembe nem jut, hogy ciganyok. Mert a magyar ezt a szot masra hasznalja. Egy jelensegre.

Miert van az, hogy amikor az osztrakok kiirtak, hogy "magyar ne lopj", nekem leegett a bor a pofamrol, es merges voltam a honfitarsaimra(!) ...es nem az osztrakokra! Az itteni liberok viszont valami teljesen mas ertekrend szerint allnak a dolgokhoz. Ok akkor is az osztrakot szidtak volna?? (csak azert nem, mert egy mocskos libsi mindig is a magyarsagot fogja szapulni)
Mellesleg a fenti eset jo pelda az ALTALONOSITAS ALDASOS hatasara, hisz amikor az osztrak azt latta, hogy a magyarok jo vevok, akkor maris mosolyogva fogadnak minket. Pedig 1-2 tolvaj meeg most is lehet, de az araanyok megvaltoztak.

Szoval a kis "kirekesztett" cigoknak is azt javaslom, hogy a fajtarsaikra haragudjanak, ees bizzanak benne, hogy az araanyok megvaltozasaval az O megitelesuk is megvaltozik. Bizzanak az altalonsitas aldasos hatasaban! :-)

kifordított nagyanyó 2013.01.16. 09:41:01

bayer egy senki viszont ezzel az írásával a lakosság 70%-a egyet tud érteni.
Csakhát ezt kínos beismerni....

notib 2013.01.16. 09:41:35

@Terézágyú: az a lényeg, hogy mit nem tettél, nem gondolkodtál, ami nagyobb baj...

"vannak ilyen felmérések" ki, mikor, hol készítette,
ki engedélyezte (jogszabály tiltja az ETNIKAI alapú megkülönböztetést !!!)

jelenleg az a helyzet, hogy a cigány bűnözés legenda, a lila agyakban, de a valódi tényfeltárás nem lehetséges, mivel etnikai alapú korrekt felmérésekre lenne szükség. ami valóban tisztázná a helyzetet...

nem létező felmérésekre hivatkozni, amelyek állítólag nem a valóságot, hanem a jó esetben lila agyú széplelkek képzeletét igazolják, rosszabb esetben érdekeltek a magyar-cigány ellentétek kiélezésében, enyhén szólva is butaság, több mint bűn, hiba...

bizony, bizony Terézágyú...

szintetikus 2013.01.16. 09:46:01

Ezek szerint megint Feri a hibás és a baloldal, mint mindig. Nélkülük szebb lenne az élet. :)

Terézágyú 2013.01.16. 09:46:13

@notib:
"az a lényeg, hogy mit nem tettél, nem gondolkodtál, ami nagyobb baj..."

Úristen, nem gondolkodtam!
Szerencsére te megtetted helyettem.
Igaz, arra nem válaszoltál, hogy ha nincsenek felmérések, akkor te/ti honnan veszitek a megdönthetetlen "tényeket"...

Sebaj, elkönyvelted, hogy én védem a cigókat stb. stb.

notib 2013.01.16. 09:46:37

@Terézágyú: mert Én, veled ellentétben már nyitott szemmel és füllel jártam gyermekvédelmi intézményekben, és a cigány gyerekek elég szembetűnő jegyekkel rendelkeznek, bizony kicsi ágyú, a valóságot, a valóságban lehet megismerni...

vannak nyílt napok ezekben az intézményekben is, ha teheted nézz körül, sok érdekes dolgot láthatsz, ami inkább a valóság, mint " állítólag készült felmérések "...

sötéthülye.tahóbarom 2013.01.16. 09:50:51

Magyarországon olyan szinten virágzik a belemagyarázás kultúrája, hogy egy nyilvánosan megszólaló bárkinek nagyon oda kell figyelnie minden szavára, különben azonnal kiforgatják a felét. Ez történt most is, méghozzá vicces módon mindkét oldalon.

Bayer remélhetőleg azt akarta írni, hogy a bűnözők ellen kellene határozottabban fellépni, de sokan úgy értették, mintha a cigányok elleni fellépést szorgalmazná (mondjuk nála éppen el tudom képzelni, hogy direkt volt így meg úgy is érthető). Az ez ellen fellépő jogvédők meg megint csak azt akarták mondani, hogy konkrét bűnözőket kellene elítélni és nem cigányokat általában, de ezt meg sokan úgy hallották, mintha a gyilkosokat védenék. Kábé ugyanazt mondják, mégis teljesen mást hallanak a másiktól.

Nehéz eldönteni, hogy mindkét oldal ennyire hülye, vagy csak direkt játsszák.

Terézágyú 2013.01.16. 09:56:17

@notib:
"mert Én, veled ellentétben már nyitott szemmel és füllel jártam gyermekvédelmi intézményekben, és a cigány gyerekek elég szembetűnő jegyekkel rendelkeznek, bizony kicsi ágyú, a valóságot, a valóságban lehet megismerni..."

Akkor neked nem is kellenek felmérések, úgyis mindent tudsz már...
De jó neked!

wowerman 2013.01.16. 10:00:15

magyarország, mit vártál?

blah 2013.01.16. 10:06:52

@hopptarisznya: de nem érted a mondandóm lényegét!!! A cigányság nagyrészének magyarázhatod, hogy a fajtársaira haragudjon... Tanulatlan, alulinformált emberek akik egy teljesen más kultúrkörbe tartoznak. Nem a tanult cigány emberek vannak többségben, heló! És mit látnak? Hogy a társadalom elutasítja őket. Ezt kár lenne tagadni. Én sem szeretem őket. De akkor mi a megoldás? Várunk tovább a csodára? Kiírtjuk őket? Vagy megpróbálunk kicsit az ő fejükkel gondolkozni és a motivációjukat megérteni?

hopptarisznya 2013.01.16. 10:19:57

@notib: @Terézágyú:
kedves Notib! Igenis vannak szaamok. Hivatalos statisztika nincs, de ettol meeg folyamatosan keszulnek szociooligiai felmeresek, amelyek a keszito sajat gyujtesei. Amikbol aztan publikalnak valami cikket. Az indexen is volt egy ilyen atfogo cikk a ciganysagrol. index.hu/belfold/2009/09/09/tenyek_es_tevhitek_a_bunozes_a_ciganyok_vereben_van/

Hany szazalekeuk dolgozik. Iskolai vegzettseg, bortonviselt ember a csaladban, stb.. Pl amikor vegeigkerdeztek a bortonparancsnokat, vagy az iskolaigazgatokat, hogy szerintunk milyen a kisebbseg aranya. Sok ujdonsag nem derult ki. A cigok termeszetesen magasan felulreprezentaltak a bortonokben.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.01.16. 10:25:33

hát igen, pont a brutális gyilkosokról, és a társadalomban lévő rasszizmusról nem folyik a beszélgetés sehol.

Arról szól mára, hogy a fidesz rasszista, a baloldal meg gyilkosok pártja...

Gratulálok erről a helyről is a pártoknak, hogy ezt a lehetőséget is sikerült elszalasztani.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2013.01.16. 10:28:14

@rurodatu:

Akikről beszélsz, nem demokraták, a rendszer ami van, nem demokrácia. A maszlag szavad írja le pontosan, hogy mik és mi. De ne keverd ezt össze a demokráciával, ami nagyonis kívánatos. A baj, nem az, hogy rossz, hanem az, hogy nincs.

2013.01.16. 10:29:27

@Thelonius: Nem. Neki van igaza. A liberális, és a liberális párt az nem ugyanaz. Lehetek liberális, attól, hogy nem értek egyet a szadesszel, vagy az lmp-vel.
Bizonyos kérdésekben lehet, hogy épp a pártok nem liberálisak.
A liberális nem kell, hogy anarchista legyen.

hopptarisznya 2013.01.16. 10:29:27

@blah: az o fejukkel kell gondolkodni, de nem ugy ahogy te hiszed. A megfekezuskre, a szaporulatokra kell kitalalni csak rajuk vonatkozo kokemeny torvenyeket. Az europai megoldaok hatastalaok naluk. Ez tobb orszagban is bebizonyosodott. Es azt sem tartom jo otletnek, hogy altalos torvenyekkel szivassunk mindenkit, csak azert mert a cigok masbol nem ertenek. Lehetne ez egy uttoro kezdemenyezes Europaban. Es aki beleugat, annak szivesen exportalunk par cigot, hogy megmutassak, nekik hogy megy az integracio. Kanada, Olaszorszag, es Franciaorszag maar elveeareztek a ciganykezeles ugyeben. De ha van ujabb jelentkezo (esetleg Izrael) szerintem barmelyik kozepEU-s orszag adhat emberanyagot a kiserletezehez.

Aureliano Buendía ezredes 2013.01.16. 10:32:19

@Hajdú Peter: És az feltűnt neked meg a Bayer-haverodnak, hogy itt az áldozatok is cigányok voltak?

Bayer meg a maga módján tehetséges bértollnok, pontosan tudja, hogyan kell bújtatva az egész cigányság ellen uszítani. Aki nem veszi észre, hogy ebben a cikkben nem a cigányság egy részéről (hiszen azokról, akikről Bayer beszél, úgy hívjuk: bűnöző, származástól függetlenül), hanem egészéről van szó, az vak, vagy szándékosan nem akarja látni.

A fideszről pedig már aligha tudnék kevesebbet gondolni, de ez a "gyilkosokat pártol", aki támadja Bayert duma még tőlük is gyomorforgató. Pláne ugye az azeri baltás-pajtás ügyének fényében...

kritikusolvaso 2013.01.16. 10:35:45

szerintem az ilyen problemakat egyedileg kell kezelni. pl az en esetem:

a suliba ahova a gyerekem jart nagy problema volt hogy a szegenyebb roma gyerekek egy resze csoportosan tevekenykedve einstandoltak a jobb modu csaladbol jott gyerekek napi penzet. Kesobb mar meghatarozott osszegeket koveteltek. Az en gyerekem eleg regota boxol es komolyan keszul hogy sportolova valhasson. Ha verekedesbe keveredik az iskolaban plane egy roma gyerekkel el is tilthatjak ezert nagyon szigoruan meg van tilta hogy barmilyen bunyoban rezstvegyen, beleszoljon.
Tehat ott alltunk hogy a gyerek nem vedheti meg magat viszont ot barmikor letamadhatjak.

Beszeltem az osztalyfonoktol kezdve az igazgatoig mindenkivel nem tudtak erdemben segiteni azaz a helyzet nem valtozott. Beszeltem a roma gyerekek szuleivel akik nagyon kedvesek voltak es probaltak is segiteni de egyszeruen nincs rahatasuk arra hogy mit csinal a gyerekuk amikor bandazik a suliban.

A vege az lett hogy sikerult egy nagyobb roma sraccal beszelni a csoportbol es kvazi beket kotottunk hogy az en gyerekemmel ezt nem csinaljak es nem vegzljak tekintettel a sportoloi eletere. Cserebe a gyerekem nem szol bele ha latja hogy masokkal ezt csinaljak.

es tartottak is a szavukat a gyerekem eltiltas nelkul vegigment a sulin...

magyarul senki ne varja hogy a problemajat masok oldjak meg mindenki torekedjen megoldani azokat onerobol.

Avenar 2013.01.16. 10:41:53

"Problémaközpontú metódus"

Sok csoport sok különböző problémát akar megoldani, egymás problémáit meg nem veszik észre, vagy lekicsinyítik.

Bayer problémája az, hogy a Jobbik szavazatokat szív el a Fidesztől. Ezt probálja megoldani. A baj az, hogy ehhez egy olyan témát hozott fel, ami nagyon súlyos probléma Magyarországon, de megoldást ő se lát (a "ne legyenek" túl ködös elképzelés).

Bayer szerintem az eredeti célját elérte, csak közben a mellékhatások kissé nagyobbak lettek a vártnál.

blah 2013.01.16. 10:43:41

@hopptarisznya: várjál, honnan tudod, hogy én mit hiszek? Az általad vázolt megoldást nem igazán tartom komolyan vehetőnek. Most akkor mi lesz? Kevesebb cigány fog problémát okozni? Ezzel mit oldottál meg? Akkor már inkább irtsuk ki őket és akkor nem végzünk félmunkát. Viszont akkor semmivel sem leszünk különbek és a problémára adott ilyen válasz ragadós lehet és egy napon majd a magyarok szaporulatát akarják egyesek korlátozni... mondjuk Romániában.
Ha a valós igényük szempontjából próbálnánk meg vizsgálni a helyzetet talán könnyebb lenne. A kulturális hátterük már predesztinálja őket bizonyos igények kielégítésére. Ha talán innen közelítenénk az integrációhoz és nem onnan, hogy megpróbáljuk rájuk kényszeríteni azt ami bár nekünk evidens de amit nagy részük úgyse fogadna el, talán többre mennénk. Én hiszek benne, hogy meg lehetne nekik találni a helyet a társadalomban. És asszem ez lenne e békés együttélés alapja nem pedig a babujgatás vagy éppen a neveljük meg őket tűzzel vassal...

pizzaboy 2013.01.16. 10:50:09

@Terézágyú: ki a francot érdekel bayer? Arra próbáltam volt utalni, hogy ez fickó csak egy gumicsont, ami oda lett dobva, hogy rágódjunk rajta. A tényleges probléma pedig lassan 20 éve konzekvensen a szőnyeg alá van söpörve.

Terézágyú 2013.01.16. 10:51:57

@pizzaboy:
"ki a francot érdekel bayer? Arra próbáltam volt utalni, hogy ez fickó csak egy gumicsont, ami oda lett dobva, hogy rágódjunk rajta. A tényleges probléma pedig lassan 20 éve konzekvensen a szőnyeg alá van söpörve. "

Ezt mondja a cikkíró is.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2013.01.16. 10:52:13

@kritikusolvaso: "magyarul senki ne varja hogy a problemajat masok oldjak meg mindenki torekedjen megoldani azokat onerobol."

Te nem megoldottad a problémát, csak kikerülted.

kritikusolvaso 2013.01.16. 10:53:56

@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik): ez attol fugg hogy definialjuk a problemat.

az en problemam az volt hogy a gyerekemet vegzaljak aki nem vedekezhet. ezt a problemat megoldottam.

a suliban valo bunozes problemajat nem oldottam meg valoban, de ez nem is volt celom...

sjános 2013.01.16. 10:54:57

Kedves Mindenki! Mondjuk főleg a "kedves keresztény érzelmű" hozzászólókat kérdezném :)...ha már itt tartunk hogy "cigány bűnözés"..meg rassz...és faj...és általánosítás. Azt Valaki kifejtené nekem, hogy mi az hogy Magyar???? Ki a Magyar?? Ki veszi a bátorságot, hogy eldöntse valakiről??? Mi alapján?? Ne gyertek a piros pöttyökkel, ami lila...ok?? Szóóóóval...ebben az országban ahol kb. 23 nemzetiség keveredett az évszázadok alatt (és bizony a romák is kötnek vegyes házasságot:) akár tetszik, akár nem), ahol 150 évig pihent a török, ahol száz éveken át, az uralkodó osztály nem "magyar" volt..és most a dúlásokkal járó erőszakoskodásokat hagyjuk is ki...de volt itt kun betelepítés is stb...Szóóóóóval, ki a Magyar? Lehet követ dobok egy tóba, de szerintem innen indul ennek az egész ügynek a legszégyenletesebb része! A bűnözés....az bűnözés! A típusa meg általában az iskolázottságtól és a szocializációtól függ! Semmi köze a származáshoz!
Ha a romák ugyanolyan oktatási, életviteli lehetőségekhez jutnának....nyugodjatok meg...fehérgalléros bűnözés lenne náluk is! Ügyvédek hada védené Őket, mert megtudnák fizetni! És így nagyobb számban úsznák meg! Mint pl, az igen "tisztelt értelmiségi bűnözők"...sorolhatnánk a csőd bűntetteket....volt valami Postabank....Hajdúbét....stb..ugye ugye??....mintha, nem cigány származású vezérigazgatók ücsörögnének mindenhol! Szóval....a rabló ne mutogasson a tolvajra! Ez nem nemzetiségi kérdés! Ez szimplán bűnözés!

hogyne,persze,igazad van! 2013.01.16. 10:59:24

"Itt tenyleg mindenki hulye?"
Nem, csak a posztolo.

pizzaboy 2013.01.16. 11:04:07

@Terézágyú: az oké, de megint rossz oldalról lett megközelítve a dolog. Vajon a cikkben mikor merül fel először a neve? Segítek: a 2. szó az. Innentől kezdve lehet megmagyarazáni a bizonyítványt, csak már nehéz jól kijönni belőle.

toportyánzsóti 2013.01.16. 11:05:03

Orbánnak köszönhetjük gyurcsányt,gyurcsánynak pedig orbán kétharmadát.Ezek ketten 1 bibliai csapás az országnak,valahol máshol kéne folytatniuk...

chabusch 2013.01.16. 11:12:07

@sötéthülye.tahóbarom: naigen, számomra is ez a legérdekesebb az egész történetben: a jogvédők értelmezése és felháborodása a valódi rasszizmus, miután mindezzel egyenlőségjelet tettek az "állatok" és a "cigányság" közé (amelytől aztán jól elhatárolódtak), holott Bayer nem ezt írta, és tényszerűen sincs egyenlőségjel a két csoport között.

fidesz 6 tagkönyv 2013.01.16. 11:16:49

Üdv mindenkinek.Látom mindenki lelkesen dolgozik,ez nagyon dicséretes jó munkahely ráértek))).Nagyon sok itt az okos azt látom.Tényeket mondok,Jeszenky Gézát is meghurcolták a mit mondott a cigókról pedig IGAZA volt olyan helyen dolgoztam,hogy tudom igaz amit mondott.Ez a Bayer érthetetlen alak,ha felkel és tükörbe néz nem gondolja,hogy ilyen fejjel nem kéne az utcára mennie????,csak azt remélem,ha haza megy este az anyjának nem köszön.Ez volt a felkonf,ami az igazságot illeti,őt ne bántsa senki mert amit mond az tökéletesen igaz(fáj kimondanom mert útálom).Ha ilyen emberek nem volnának itt cigó uralom lenne,be kell őket zárni egy jól védhető helyre az összest,kivétel nélkül mert ha úgy alakul a helyzet a VII.ker cigókból is ugyan az mentalitás jön ki (ha van nekik) mint az Ózdiakból.Kérlek titeket(az összes győzikét aki itt van)hagyják ezeket az embereket békén.IGAZUK van.

Nemjuteszembesemmijó 2013.01.16. 11:21:34

@mahet: beteg az te vagy barátocskám, ez a hozzászólás is szépen mutatja az egész ballib tábor agybaját: kétségbeesetten próbáltok rárepülni mindenre, mint légy a szarra, hogy rasszistázhassatok, és ezért már azon a 200 megjelent félnótás agysorvadásos nyuggeren kívül mindenki röhög rajtatok.

Werber közismert gyűlöletkampányairól, és véletlenül zsidó, akkor kiírni a nevét egy plakátra = antiszemitizmus. Szó nincs rá, olyan szánalmasak vagytok. Nem baj, kihal az a néhány bolond nyugger, azt az mszp, meg a dk is okoskodhat szépen a parlamenten kívülről. de szép is lesz... :D

mahet 2013.01.16. 11:31:12

@Nemjuteszembesemmijó: én alapvetően jobboldali lennék, kérem tisztelettel. De Magyarországon egyelőre van MSZP (bal) és Fidesz (valami szélsőbal, nacionalista, kommunista katyvasz).

Jobboldali sajnos párt nincs, úgy látszik nincs rá igény.

Aureliano Buendía ezredes 2013.01.16. 11:31:21

@Nemjuteszembesemmijó: Ez csak addig lesz szép neked, amíg a náci haverjaid a parlamentben ki nem találják, hogy te sem vagy igazi magyar, hanem csak egy állat...aki ugye ne legyél.

Nemjuteszembesemmijó 2013.01.16. 11:36:50

@Aureliano Buendía ezredes:

mivel nem szokásom késelni a klozethasználatért, továbbá vascsővel sem verek agyon idő embereket, sőt nem szoktam 20admagammal lincselni járni sem, ezért nem hinném, hogy ilyen veszély fenyeget, de azért kösz, hogy aggódsz.. :D

Nemjuteszembesemmijó 2013.01.16. 11:44:10

@mahet: én is az volnék, gazdasági téren is, nem is nagyon komálom se Bayert, se a Fideszt, csak a baj az, hogy megint egy cikk miatt megy a hiszti hetek óta, közben azzal senki nem foglalkozik, hogy miért van köztünk ezek az állatok (mert nehéz embernek nevezni azt, aki klozethasználat miatt kést ránt), és mit lehet velük kezdeni, védekezni ellenük.

Bayer cikkének semmilyen negatív következménye nem lett a romákra nézve, ráadásul ha tudnátok olvasni, jelentős részről beszél, nem mindenkiről. Jelentős rész bűnözőkben mérve meg lehet 10% is, az is elég jelentős.

Ez lett kiforgatva, hogy lehessen szidni a zorbánt. és a vadak még mindig köztünk vannak, csak idő kérdése egy újabb kselés, lincselés, rablógyilkosság, stb...

Aureliano Buendía ezredes 2013.01.16. 11:47:41

@Nemjuteszembesemmijó: a zsidók se csináltak ilyet a '30-as években, ahogy azok a cigányok se, akiket a házuk előtt lepuffantottak. Csak politikai elhatározás kérdése, hogy kiket fosztanak meg emberi mivoltuktól.

TheloniusMonk 2013.01.16. 11:48:54

@Könnyen elkaptuk, uram!: Persze, mondhatod te magadról hogy liberális vagy, de minek ha számodra minden liberális párt anarchista. Lehet hogy számodra újdonság erejével hat, de ha liberális pártra példát keresünk, az LMP sehogy sem jöhet szóba, mert nem az. A brit LibDem-ek, a német FDP pl. liberális pártok....

na4 2013.01.16. 11:50:07

Jó a Bayer cikk, nincs vele semmi baj. Ilyen moslekokról éppen ilyen stílusban kell írni.

mahet 2013.01.16. 11:52:31

@Nemjuteszembesemmijó: A Bayer cikk elleni tiltakozásnak SEMMI köze ahhoz, hogy cigányok bűnöznek. Pont ez a lényeg.

A bűnözőket el kell fogni és kell elítélni - ez egy probléma

Az ilyen cikkeket el kell ítélni - ez egy másik probléma. Nincs szoros összefüggés a kettő között

TheloniusMonk 2013.01.16. 11:54:17

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: A fogalomzavar nem ideológia, te meg fogalomzavaros vagy, nempedig liberális...

BKV - Önnek megyünk 2013.01.16. 12:07:28

@mahet: ez igaz hiszen az osszefuggesek eszrevetelehez agyra lenne szukseg...

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.01.16. 12:17:06

Oszinten, tabuk nelkul kellene arrol beszelni, hogy a ciganyokat nem lehet hasznalni semmire, de ok szulik a sok gyereket.

tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/2013/01/a-moralis-nihil-gyermekei.html

Ha nem errol beszelunk, az ismet csak a velemenyter politikailag korrekt terroristainak sikeret bizonyitja.

fidesz 6 tagkönyv 2013.01.16. 12:27:22

@Doomhammer: Teljesen egyetértek veled.A legnagyobb probléma az,hogy otthon a gyerek azt látja nem dolgozik senki ha felnő ő sem fog,családi ragály.Aztán szépen bele tanul a lopásba,késelésbe,gyilkosságba,stb.Minél előbb egy zárt helyre kell mindet csukni,csak engedéllyel jöjjenek ki du 18 órára vissza.KIJÁRÁSI TILALOM

2013.01.16. 12:39:58

"A brutális cigánytámadások tömegével történnek, csak az áldozatok túlnyomó része nem híresség, így a cionista média el tudja tusolni az eseteket, és a tájékozatlan tévénéző hiheti azt hogy csak néhány eset történt a több száz helyett."

Ott a pont.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.16. 12:41:04

@Thelonius:

Ennek inkább nézz utána, mert nagy tévedésben vagy...

pástétom 2013.01.16. 12:41:57

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Már bocs hogy beleszólok, de nem állom meg: abból, amit leírtál, te lehetnél akár un. nemzeti liberális is, (a nemzeti liberalizmus köti össze a liberalizmust a politikai térkép jobb térfelével), de sokkal inkább tűnsz jobboldalinak, csak bizonyos liberális alapelveket sok baloldalihoz és konzervatívhoz hasonlóan magadénak vallasz. Nagyon helyesen, mert a liberalizmus egyetemes alapelvei egyben az emberiség egyetemes alapjogai is: egymás mellett élő kultúrák tiszteletben tartása, egyéni - és közösségi szabadságjogok (pl. szólás-sajtószabadság),stb. Egy "normális" bal-vagy jobboldali ember ezekkel azonosúl - anélkül, hogy a fő ideológiai áramvonalat tekintve tulajdonképpen liberális lenne. A szabad piac szentségét pedig a konzervatívizmus is képviseli kezdettől fogva - nem véletlen, hogy Nyugat-Európában bevett szokás, hogy jobboldali pártok és liberálisok (nem csak a nemzeti liberálisok!) elég jól együtt tudnak kormányozni, hiszen gazdaságpolitikai felfogásuk meglehetősen hasonló. Amikor e pártok között összezördülés mutatkozik, az éppen az alapvető emberi jogok tiszteletben tartása (p. a melegkérdés!), és ez akár szakításhoz is vezethet.

Viszont egy liberális soha nem becsmérelné a többi liberális irányzatot, pláne nem kérdőjelezné meg létjogosultságukat. Nem, te a konzervatív gondolkodásmódoddal inkább jobboldali vagy. Mégegyszer mondom: a szabad piac ideológiája (amit felhoztál igazolásnak) nem liberális privilégium.

JohnHenry 2013.01.16. 12:44:06

@Naaaa!: "És az pont az ilyen elvtelen cigányvédőknek köszönhető."

nem, ez annak köszönhető, hogy a rendőrséget évtizedek óta lejáratják a napi politikai harcokban és ávót emlegetve minden feladatot elvesznek tőlük a pártok.

ugyanez megy persze a társadalom minden területén, lásd pl. tandíj, ami ellenzékben nem kell, kormányon már kell stb stb.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.01.16. 12:44:16

@fidesz 6 tagkönyv:
Szanalmas, hogy a balliberalisok azon rugoznak, vajon emberek-e az ilyenek. Persze, emberek, de nem emberi modon elnek. Akkor meg mirol beszelunk?

tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/2011/02/libsik-bune.html

Rigor Mortis 2013.01.16. 12:51:02

A posztíró naiv. Magyarországon a cigányozással csak nyerni lehet.

2002-ben az egész ország attól zengett, hogy suttogó propaganda útján elhitették a választókkal, hogy OV cigány. Ezzel OV bukott. Ez döntött el mindent. 2006-ban megismételték.

Ekkor döbbent rá a Fidesz, hogy neki is lépni kell a témában, ezért írta meg 2006 őszén Bayer a Cigányliszka c írást. Később finom lépéseket tettek az ügyben, pld többx megszólaltatták a borsodi vajdát.

2010-ben a Jobbik a cigányozással bekerült az Országgyűlésbe. 2014-ben is be fog jutni.

Ha felmerül a cigánytéma, Bayer ír valamit, majd a párt többsége elhatárolódik tőle, hiszen Brüsszelben néppárti körökben már vállalhatatlan az, ami K-Európában szavazatot hoz.

Amíg az MSZP és mutációi, DK és tsai nyíltan elhatárolódnak a rasszista retorikától, közben a háttérben továbbra is cigányozzák Orbánt.

Tehát még 1x: a cigányozással nálunk nyerni lehet, mindenki cigányozik a maga módján. Aki nem látja, az vak, v naiv.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.16. 12:55:04

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Mondjuk az LMP nem jó példa, mert nem liberális párt, hanem baloldali-zöld-antiglobalista.

A klasszikus liberalizmus 5 fő alapelve:
1. a kapitalizmus igenlése,
2. a demokrácia igenlése,
3. az egyéni szabadságjogok elidegeníthetetlensége,
4. társadalmi egyenlőség, de nem anyagi, hanem jogi értelemben,
5. szekularizmus, mint állami vallássemlegesség, de nem ateizmus vagy vallásellenesség.

Mind az ötben a klasszikus konzervatívizmus éa szocializmus mást hirdet. (Klasszikus konzervatívizmus ma már nemigen létezik, szocializmus viszont sajnos igen.)

A szocializmus mást hirdet:
1. a kapitalizmus elutasítása mint igazságtalan rendszer (marxisták), de legalábbis erős korlátozása (szocdemek),
2. a demokrácia igenlése (szocdemek) vagy elutasítása mint áldemokrácia (marxisták),
3. a kollektív szabadságjoknak az egyéni szabadságjogok elé helyezése,
4. társadalmi egyenlőség, anyagi értelemben,
5. állami vallástalanság vagy vallásellenesség.

2013.01.16. 12:57:20

@Rigor Mortis:

Hát igen, nyugaton vállalhatatlan a cigányozás. Nem is tépik ezzel a szájukat, inkább simán kitoloncolják a retkes cigánybűnözőket.

JohnHenry 2013.01.16. 13:00:29

@libbancs: a bűnözőket és nem kollektíve mindet.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.16. 13:00:50

@pástétom:

Nem becsmérelek én semmit. Csak annyit mondok: a szoclib ideológia fából vaskarika. Nem lehet össze nem egyeztető elveket összemosni.

S természetesen mindegyik fő ideológia sokat változott története során. Csak egy példa: a korai liberalizmus nacionalista volt, pl. Kossuth liberális volt és nacionalista (sőt: soviniszta), s ebben akkor nem volt semmi furcsa. A XIX. vége felé azonban a liberalizmus már szakított a nacionalizmussal, az átment a konzervatív oldalra, így a mai liberalizmus kifejezetten antinacionalista. A konzervatívizmus meg antinacionalistaként kezdte, ma meg jellemzően nacionalista. A magyar történelemben is így volt. A magyar konzervatívok elutasították a nacionalizmust a XIX. században.

Nemzeti liberális nemigen lehetek, mert magam is antinacionalista vagyok.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.01.16. 13:09:37

Persze, a DK is hülye, az MSZP is az, az E14 is hülye, Millástul, Szolidaritásostul, csak te vagy a helikopter.:)

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.01.16. 13:17:49

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

ott qrtad el leginkább, hogy a "szoclib" ideológiában a "szoc", az nem ugyanaz, mint a létező szocializmus.

odáig igazad van, hogy a szoclib ideológiában a gazdasági téren van egy feszültség, amelyben kompromisszumot kell kötniük, de emberjogi értelemben nincs.

"1. a kapitalizmus elutasítása mint igazságtalan rendszer (marxisták), de legalábbis erős korlátozása (szocdemek),"

no látod, a szocdemek kompromisszumra tudnak jutni a liberálisokkal

"2. a demokrácia igenlése (szocdemek) vagy elutasítása mint áldemokrácia (marxisták),"

megint

"3. a kollektív szabadságjoknak az egyéni szabadságjogok elé helyezése,"

ez így hülyeség. milyen egyéni szabadságjogok fontosak a liberálisnak? a különféle kisebbségek jobai, zsidók, cigánzok, homoszexuálisok, melzik országban éppen mi.

namost megint bizonyos elszállt kommunista rendszerben lehet, hogy elnyomtak kisebbségeket, de a szocdemek megint abszolút jól egyetértenek a liberálisokkal.

"4. társadalmi egyenlőség, anyagi értelemben,"

ez ugyanaz, mint az első

"5. állami vallástalanság vagy vallásellenesség."

itt is ugye tök jól kijönnek a szekuláris állammal

szóval csak a gazdasági kérdésben kell kompromisszumot kötniük, és megvan a szoclib ideológia vagy koalíció. létezik is, kár a vizet kapálnod!

Lucky Larry Silverstein 2013.01.16. 13:19:22

Pézsma

Nna, rugózzunk tovább

1. Ha valakinek feldolgozatlan traumája van az te vagy.

2. Bayer még mindig nem cigányozott általánosítóan

3. A bünözőcigányokkal kapcsolatban nyugodtan lehet általánosítani, sőt kell is. Ők ugyanis tovább rabolnak és gyilkolnak azóta is: kuruc.info/r/35/106676/

4. És integrálódnának: kuruc.info/r/2/106700/

BKV - Önnek megyünk 2013.01.16. 13:20:10

@JohnHenry: "bűnözőket és nem kollektíve mindet." es tegyuk hozza hogy bayer is azokrol beszel

traktoroslány 2013.01.16. 13:27:33

@JohnHenry: A bűnözők közül is csak azokat, akik nem a saját állampolgáraik. A saját állampolgáraikat ugyan hova toloncolnák ki ? A holdra?

Antonia40 (törölt) 2013.01.16. 13:30:09

@kritikusolvaso: Hát ez zseniális megoldás volt, gratuálok! Lehet hogy a te gyerekedet már nem szekálták többé a kicsi barna gengszterek, de bokszolóként végignézte frankón hogy másokat vegzálnak, péppé vernek stb? Mondjuk ezek a kis szörnyek már 10-12 évesen késsel járnak iskolába, úgyhogy én inkább sikítva kivettem volna az iskolából a gyerekemet és akkora balhét csapok hogy a Marsig elér.

kritikusolvaso 2013.01.16. 13:36:40

@Antonia40: a keseles azert inkabb mar nagyobbaknal fordulhat elo. Kivenni nem akartuk a gyereket mert ott voltak a baratai szerette a tanarait stb. es ugy gondoltuk hogy nem fogunk elmenekulni par kezelhetetlen gyerek miatt hanem inkabb megoldast talalunk... a sajat reszunkre
azert nem masok reszere mert arra nem tuok jo megoldat... ha tudtam volna jobbat azt tettem volna, ez van.

a masik ok hogy nem akartunk elmenni masik suliba mert azzal magunk is tettunk volna a szegregacioert ami ugye nem szep dolog...

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.16. 13:40:49

@rabelais:

"ott qrtad el leginkább, hogy a "szoclib" ideológiában a "szoc", az nem ugyanaz, mint a létező szocializmus"

Ilyet nem is állítottam. A szoclibben a szoc, az középbal (szocdem) és nem szélsőbal (marxista).

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.16. 13:42:48

@rabelais:

"milyen egyéni szabadságjogok fontosak a liberálisnak?"

A liberalizmus alapja: nem lehet szabad egyének nélkül szabad társadalom. A marxizmus szerint pedig nem létezik egyéni szabadság, csak kollektív szabadság. A szocdem a kettő között próbál sikertelenül egyensúlyozni.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.01.16. 13:42:54

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: akkor nemt udom, miért hoztad elő a amrxista elemeket. felejtsd el, és mindjárt sokkal kompatibilisebb lesz a szocdem a libbel!

Lucky Larry Silverstein 2013.01.16. 13:42:54

Amikor a '70es években bizonyos körzetekben nagyon elfajult a bünözés az USAban, Hollywood kijött a Bosszúvággyal(ami megért vagy 5 folytatást).

Magányos bandagyilok, rendőrség félrenéz, bünözési statisztika ugrásszerüen javul(sok embert ihletett meg Paul Kersey). Ez kell ide is, az angolszászok nagyon gyakorlatias emberek, kéremszépen.

Napsugaras_szép_jónapot! 2013.01.16. 13:43:30

Bayer nem egy lovag, de most őszintés és kitűnően fogalmazott.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.16. 13:44:41

@rabelais:

"itt is ugye tök jól kijönnek a szekuláris állammal"

A szekularizmus tartalmán múlik. A mai modern szekularizmus bújtatott vallásellenesség. A klaszikus liberalizmus szekularizmusa NEM ezt jelentette, hanem azt, hogy ne legyen államvallás és a vallásokat semlegesen kezelje az állam, azaz se ne preferálja, se ne ellenezze őket.

traktoroslány 2013.01.16. 13:45:04

@Antonia40: Igazad is van meg nem is. Igazad van, ez nem megoldás, ügyesen megvédte a saját gyerekét, de ez csak rövid távú rossz megoldás volt, mert arra tanítja a gyereket, hogy hallgasson, ha rosszat lát, és csak a saját személyes bajával törődjön.
Nincs igazad, mert nem tud mást tenni. (Mondjuk nem is a szülő feladata az iskolai fegyelem biztosítása.) Szól a tanároknak, azok pedig széttárják a kezüket jó szélesre. Én is most fogok egy hasonló ügyet intézni, az én gyerekemet is vegzálják. Már többször szóltam - meg más szülő is szólt - , voltak intők, figyelmeztetők, igazgatói, aztán 1-2 hét és minden folytatódik tovább. Képtelenek rendet tartani a pedagógusok, és ez még alsó tagozat! Ennek több oka lehet, pl. néhány tanár teljesen alkalmatlan, de amikor 25-30 kis gyerekre egyetlen felnőtt felügyel, de közben még haladni is kell a tananyaggal, hát bizony történnek olyan dolgok, amiket a tanár nem is lát. Szerintem max. 10-15 fő lehetne egy osztályban.
Marsig érő balhé? Minek? Akkor több pedagógus lesz, és lesz idejük majd a gyerekekkel a szünetben is foglalkozni? Vagy mi lesz majd jobb a balhé után?

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.01.16. 13:45:53

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

"IV. A szabadság annyit jelent, hogy mindent szabad, ami másnak nem árt. Az
egyes ember természetes jogainak gyakorlása tehát más korlátokba nem
ütközhetik, mint azokba, amelyek a társadalom többi tagjai számára ugyane
jogok élvezetét biztosítják; s e korlátokat a törvény határozhatja meg."

Az Emberi és Polgári Jogok Nyilatkozata

Ezzel liberális és szocdem is egyetért

A marxizmust felejtsd már el te hülye, épp az imént írtad, hogy az nem jön ide, mi a fasznak nyomod?!

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.01.16. 13:47:30

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

"A mai modern szekularizmus bújtatott vallásellenesség"

ez nem a szocdem és nem a liberális véleménye, hanem a te rögeszméd. az világos, hogy te nem vagy kompatibilis ezekkel az ideológiákkal, de nem ez volt a vita tárgya!

Pézsma · http://pezsma.blog.hu 2013.01.16. 13:49:16

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Maxval,
azért én kibékülnék egy skandináv típusú szocdem sikertelenséggel :)

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.01.16. 13:49:24

@Lucky Larry Silverstein:

"Magányos bandagyilok, rendőrség félrenéz"

ja, mert az ilyen ember igazságos szokott lenni, hatékonyan bünteti meg a bűnösöket, és csak azokat, és utána szépen lenyugszik, és jogkövető, békés nyugdíjas lesz.

bazdmeg, miért hollywoodi filmekből akarod te megismerni a világot?! mekkora fasz vagy!

Netuddki. 2013.01.16. 13:52:33

@Rigor Mortis: "2002-ben az egész ország attól zengett, hogy suttogó propaganda útján elhitették a választókkal, hogy OV cigány. Ezzel OV bukott. Ez döntött el mindent. 2006-ban megismételték."

Muhaha! Ti tényleg hülyék vagytok ha ezt bemesélitek magatoknak. 2014-ben megint ez lesz a magyarázat?

J.László 2013.01.16. 14:13:54

@Rigor Mortis:
Hát, igen. A legnagyobb vicc az egészben, hogy épp az emberjogista liberálisok cigányoznak a leghangosabban. Csak el kell olvasni a hozzászólásokat az index legkülönbözőbb blogjain.

J.László 2013.01.16. 14:21:58

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
"a korai liberalizmus nacionalista volt, pl. Kossuth liberális volt és nacionalista (sőt: soviniszta), s ebben akkor nem volt semmi furcsa. A XIX. vége felé azonban a liberalizmus már szakított a nacionalizmussal, az átment a konzervatív oldalra, így a mai liberalizmus kifejezetten antinacionalista. A konzervatívizmus meg antinacionalistaként kezdte, ma meg jellemzően nacionalista."

Ez pontosan így van. Ezért kaptam mindig agyvérzést, amikor az SZDSZ a XIX. századi nagy szabadelvűekre hivatkozott (néha még Kossutha is). A XX. századi "liberalizmusnak" semmi köze a XIX. századi szabadelvűséghez.

Azt azonban sajnálom, hogy Te antinacionalista vagy.

kzoltana 2013.01.16. 14:23:45

Eközben Bajna fórumának megzavarására készülnek Debrecenben. Engedi Kósa?
www.vagy.hu/tartalom/cikk/3713_bajnai_forumanak_megzavarasara_keszulnek

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.16. 14:25:20

@Pézsma:

Biztosan, de az is zsákutca. Mint a marxizmus, csak lassabban látszik a csőd. A szocializmus nem műkődik, még antimarxista, demokratikus változatban sem.

Pézsma · http://pezsma.blog.hu 2013.01.16. 14:40:39

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Valószínűleg meglepné őket, ha azt mondanák nekik, hogy maguk szocializmusban élnek :)
Szerintem inkább adaptációs készségről van szó, és könnyen lehet, hogy túlértékeljük az ideológiai cimkék szerepét. Adva van egy protestáns, alapvetően szűk, összetartó közösség, a társadalmi hierarchia viszonylag lapos. És próbálják belőle kihozni a legjobbat.

Egy másik környezetben más feltételek és előzmények mellett valószínűleg az ő receptjük nem működik. Már csak azt kellene kisütni, hogy a mi környezetünkhöz milyen modell adaptálható a legnagyobb sikerrel.

TheloniusMonk 2013.01.16. 14:41:07

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Aki a homoszekszualitást betegsének tartja, annak manapság csak szélsőséges pártok maradnak. Civilizált országban ilyen szöveget nemhogy a liberális pártokban nincs helye, de baloldali vagy jobboldali sem....

dr kíváncsivagyok 2013.01.16. 14:42:12

Tömören: Gyurcsány célja az volt, hogy kiprovokálja a Fideszből, hogy ne elítélje, hanem védje meg Bayert.

Bírom az ilyen összeesküvés-elméleteket....netán a Kennedy gyilkosságról is nyilatkoznál ?
Az nem fér a szemellenzős fejedbe , hogy a rossz ellen tiltakozni kell ????????????????,

2013.01.16. 14:49:33

@Thelonius: @maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Hisz pont ezt mondom, a pártok nem képviselik a liberalista ideológiát.

dr kíváncsivagyok 2013.01.16. 14:50:08

@Napsugaras_szép_jónapot!:
"Bayer nem egy lovag, de most őszintés és kitűnően fogalmazott. "

Hát valóban nem....

dr kíváncsivagyok 2013.01.16. 14:51:32

@Könnyen elkaptuk, uram!:
" liberalista ideológiát. "

Ez jó ! A kommunista meg kommunális ?

dr kíváncsivagyok 2013.01.16. 14:53:25

@Napsugaras_szép_jónapot!:

"Bayer nem egy lovag, de most őszintés és kitűnően fogalmazott. "

Hát valóban nem.... az sem kérdéses , hogy őszinte volt ! hogy kitűnően fogalmazott ? Nektek náciknak mindenképpen !

2013.01.16. 14:54:57

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Azért azt tisztázzuk, hogy a liberalizmusnak legalább négy vállfaját különböztethetjük meg. A klasszikus csak egy.

dr kíváncsivagyok 2013.01.16. 14:56:29

Ezt figyuzd ! Ezeknek az elvakult fideszvallásúaknak nem számít , csak a bal-lib ellenségnek se legyen jó !

"Az egész unióban Magyarországon drágul legjobban az élet
Már lényegében egy éve nincs még egy olyan ország az unióban, ahol jobban drágulna az élet, mint hazánkban- írja az Mfor. "

J.László 2013.01.16. 14:56:57

@dr kíváncsivagyok:
A "liberálisok" három témája:
1. nácik,
2. buzik,
3. 2006.
Itt az indexen gyakorlatilag nem lehet végigolvasni egy bármilyen témában írt cikk hozzászólásait úgy, hogy 5 perc alatt ne e három téma valamelyikénél kössenek ki. Csúcs.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.16. 14:57:16

@Thelonius:

Mindegy minek nevezzük, a lényeg: eltérés a normától.

kritikusolvaso 2013.01.16. 15:01:40

@dr kíváncsivagyok: baloldali liberaliskent mondom en mindig akkor hagyok ott egy blogot amikor te megjelensz. cikis vagy az a helyzet

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.16. 15:02:59

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Képviselik.

Az SZDSZ kezdetben tisztán liberális volt, a liberalizmus többféle irányzatával. Aztán viszont csak a szoclib irányzat maradt.

Szerintem a gondok Pető Ivánnal kezdődtek, aki gyakorlatilag elindította a pártot a törpepárttá válás útján, amikor a Tölgyessy-féle irányzat száműzve lett a pártból. Én tudom persze, hogy Petőnek a szándékai jók voltak, az MSZP-t akarta europeizálni ezzel, de a dolgok aztán nagyon rosszul alakultak. Most már mindegy, ez 20 éve volt. A mai helyzetben új liberális párt kell. Én Bajnaiban bízom egyelőre, úgy tűnik alkalmas erre a szerepre.

rezvez 2013.01.16. 15:05:44

@dr kíváncsivagyok: "Az nem fér a szemellenzős fejedbe , hogy a rossz ellen tiltakozni kell? "
Bayer Zsolt azt tette.

J.László 2013.01.16. 15:10:03

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
"...Petőnek a szándékai jók voltak, az MSZP-t akarta europeizálni ezzel..."

Az MSZP-t nem lehet "europeizálni". Ezt egy gyerek is tudja. Pető ezek szerint ezt nem tudta, talán épp ezért alakultak nagyon rosszul a dolgok.

Bajnai ugyanez lesz pepitában. Feltéve, ha egyáltalán valamilyen formában megméreti magát. Eddig ez nem volt szokása.

rezvez 2013.01.16. 15:10:48

Kíváncsi vagyok, vajh' az új fogalom, AZ ÖREGEZÉS mikor lesz tiltott?
A tapasztalat az most is előítéletnek neveztetik.
A cigánybűnözés cáfolata meg csak annyi, hogy valaki ismer rendes cigányt is.

Macropus Rufus 2013.01.16. 16:01:08

megértem az, hogy miért írta a Bayer amit írt. Viszont sötétségéről tett tanubizonyságot azzal, ahhogy írta. Egy igaz faszkalap és kész.
Egy olyan ember aki az írásból él, annak tudnia kell úgy foglamazni, hogy mindeki tudja mire gondolt, de még sem lehet belekötni. (sorok közt olvasni)

Vannak dolgok amit nem lehet leírni/kimondani még akkor sem ha az az igaz. Vagy meg lehet tenni, de akkor jön a kellemetlen magyarázkodás.

Erre szokták azt mondani, hogy az igazi diplomata úgy kűld egy a picsába, hogy várod az indulást.

Zsoltika barom módjára foglamazott (az, hogy miről írt jelen esrtben már másodlagos, ahhogy feljebb valaki kifejtette: feledésbe merűl) A Fideszre nézve nagy bajt hozott ui. mindehol már úgy lehet olvasni a dologról, hogy Bayer aki a Fidesz 5. számú tagkönyvének a tulajdonsoa. Ez azért olyan jó fényt nem vett a Fideszre kűlföldön. És ugye a Viktor ott akar vagítani. Itt már mindenki hülyének nézi részben. Tehát kint azt látják, hogy a 5. párttag ezt írta. És a párt vezetőjének egy szava nincs hozzá, sőt a kormányoldali média megvédi az illetőt. Ennél nagyobb öngólt nem is kaphatott volna a Fidesz. De ezt mondjuk leszarnám, ha ezzel együtt nem kapnék én is egy stigmát a fejemre: a magyar lasan de biztosan a rasszista szinonímájává válik.
Továbbá nem is lesz megtalálva ez miatt a megoldás. Mert mi a megoldás? Minden cigányt ki kell írtani, minden zsidóból szappant kell csinálni... És ha elfogynak??? A gond nem fog megoldódni, csak egyre kevesebben lesznek azok akikre lehet hivatkozni, hogy azért sza rneked, mert ő itt van....
Ez nem megoldás. Az nem megoldás, hogy amint nekünk szar, megtaláljuk, hogy kinek szar még.

Ami meg a cigány bűnözést illeti: a sok igazság harcos hol a picsában volt(van?) akkor amikor államunk és pártunk csupa fehér emberből álló bagázsa több ezer milliárd forintot nyúl le tőlünk? Aminek közvetett követkeménye az öngyilok, a még szegényebb réteg még lejebb csúszá (cigók dettó).stb...
Vagy ez a tipikus magyar mentalítás: az én paktányom jó patkány. Nem baj, hogy nagyobb kárt okozz összeségébe mint a másik. Sebaj. Az csak egy rohadt zsidó/tot/cigány/stb...

Soha nem lesz itt rend. Soha.
Tegnap néztem a Budapest retrot. 22 év alatt felhúztak több mint 200ezer lakást (56 után). Most 22 évvel vagyunk a rendszerváltás után. Baszott nagy adósággal és ennek semmiféle látszatja komolyabban nincs... Rosszabbak mit amik 89 elött voltak... Sokkal rosszabbak. (ami nem azt jelenti, hogy 89 elött jobbak voltak. Csak nem voltak enynire hülyék)

rezvez 2013.01.16. 16:22:36

@Macropus Rufus: "Vannak dolgok amit nem lehet leírni/kimondani még akkor sem ha az az igaz. Vagy meg lehet tenni, de akkor jön a kellemetlen magyarázkodás."
De miért annak kell magyarázkodni, aki igazat ír?

Macropus Rufus 2013.01.16. 16:45:38

@rezvez: vannak dolgok amiket sajnos nem lehet. És ebben a helyzetben magyarázkodnia kell annak aki igazat ír. Tudod álltalában nem szeretik azokat az embereket akiknek ami a szívén az a száján.
Ha szépen burkoltan körbeírja, akkor is mindeki tudja, hogy kikre és mire gondolt. De még sem lehet belekötni és nem kell magyarázkodnia, ui. ő nem azt írta. Azt csak a másik fél magyarázza bele. Holott mindeki tudja miért írta azt amit.
Így dolgoztak régen, 89 elött a hasonló írok mint ő. Sorok közt kellett olvasni. És ott tényleg elkűldték a kormányt a fenébe, de nem lehetett belekötni mert konkrétan mondjuk Cipling állatmeséjéből a Tücsök és a hangya volt teritéken, csak úgy volt írva az egész, hogy adta magát mondjuk a tücsök a komunista a hangya a kapitalista. Csak ezt nem írták le. Már is nem kellett magyarázkodni.

A Bayer hülye és most beszopta. Rajta keresztűl a Fidesz is kapott egy tacsnit. Egy jó nagyott.
Már csak ezért is kiraktam volna a Bayert a soraim közűl. Túl sok kárt okozz. De mivel megtartotta magamellett, ezért most már a neki is magyarázkodnia kell. Hülye lépés volt a részkről nagyon.

Macropus Rufus 2013.01.16. 16:49:42

@rezvez: + az igazság fájdalmas szokott lenni. Evidens, hogy a másik fél támadni fog, ergo: aki kimondta az igazságot magyarázkodásra kényszerűl.
Bayer is ott hibázott, hogy álltalában a cigényságról beszélt ua. tudjuk, hogy csak a 90%-uk bűnöző :D Tehát nem álltalánosíthatott volna. Ha ugyan ezt úgy írta volna, hogy kiemeli, a leírtak elsősorban azokra az állatokra vonatkozik akik csak a kést ismerik megoldásként, már nem is lett volna baj belőle. Nem írja le, hogy cigány de a cikből következik, hogy még is. De akinek nem inge ne vegye magára. Viszont ő a teljes cigányságra gondolt, ami még nem baj, de le is írta. Na ez már komoly.

rezvez 2013.01.16. 17:12:05

@Macropus Rufus: "ua. tudjuk, hogy csak a 90%-uk bűnöző"
:) Én is 90%-ra szoktam becsülni, hogy ne mondják, rosszindulatú vagyok. :)
A galléros, milliárdokat lopók azért kevésbé (nem kevésbé) irritálók, mert nem vernek agyon, nem szorítanak kést a torkodnak, nem fenyegetnek. Azt viszont látod, hogy a kertedből leszedték a termést, a lakásból kipakoltak... .

Bellagio 2013.01.16. 19:35:41

bayer egy szellemi fogyatekos. Minek beszeltek ennyit rola?

rezvez 2013.01.16. 19:49:17

@Bellagio: Bárcsak Ő lenne az egyedüli. Sokkal jobban állunk szellemi fogyatékosok dolgában.

TheloniusMonk 2013.01.16. 20:47:51

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Nem semmi a produkciód - a liberális az az egyén szabadsága hogy egyforma legyen :)

Napsugaras_szép_jónapot! 2013.01.17. 16:04:02

@dr kíváncsivagyok: Elnézést, ön szellemi fogyatékos? Mit nácizik itt, mint egy utolsó szerencsétlen zsidó?
süti beállítások módosítása