HTML

Pézsma

Az átlag-magyarnak eddig csupán a különböző fokozatú diktatórikus hatalomgyakorlás verzióiba volt alkalma belekóstolni. Idehaza a demokráciáról nincs és tulajdonképpen sosem volt személyes tapasztalat. A kitűzendő cél éppen ezért nem a demokrácia-kísérlet feladása, hanem éppen ellenkezőleg: az elkezdése kell hogy legyen. Ha mailt küldenél: pezsmablog@gmail.com

Bejegyzések

Pézsma a Facebookon

Utolsó kommentek

  • Éhesló: www.hirado.hu/2017/07/27/hol-a-hatar-az-etikus-hekkeles-es-a-buncselekmeny-elkovetese-kozott/ (2017.08.28. 10:56) Vox populi
  • Éhesló: www.hirado.hu/2017/07/27/hol-a-hatar-az-etikus-hekkeles-es-a-buncselekmeny-elkovetese-kozott/ (2017.08.28. 10:49) Dunai hekk
  • Éhesló: update: a politika olyan mélyen belenyúlt ebbe a bűncselekmény halmazba, hogy a vége ez a szégyen lett. Egy a zindex és a hekker cooprodukciójában előadott bűncselekményhalmaz odakerülhetett a 2006... (2017.08.22. 12:42) Dunai hekk
  • Éhesló: update: a politika olyan mélyen belenyúlt ebbe a bűncselekmény halmazba, hogy a vége ez a szégyen lett. Egy a zindex és a hekker cooprodukciójában előadott bűncselekményhalmaz odakerülhetett a 2006... (2017.08.22. 12:16) Vox populi
  • Pézsma: index.hu/belfold/2017/08/21/a_bkk_visszakozott_mar_nem_gyanusitjak_az_etikus_hekkert/ (2017.08.21. 22:30) Vox populi
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • Éhesló: www.hirado.hu/2017/07/27/hol-a-hatar-az-etikus-hekkeles-es-a-buncselekmeny-elkovetese-kozott/ (2017.08.28. 10:56) Vox populi
  • Éhesló: www.hirado.hu/2017/07/27/hol-a-hatar-az-etikus-hekkeles-es-a-buncselekmeny-elkovetese-kozott/ (2017.08.28. 10:49) Dunai hekk
  • Pézsma: Uraim, el tetszenek passzolgatni a probléma mellett. Nem az a kérdés, hogy Oroszország és az USA v... (2015.01.02. 23:29) Szófia-expressz
  • Pézsma: @ern0: Igen, azt hiszem, ezzel most túl nagyot mertek álmodni :) (2014.12.11. 19:41) A hatalom-teszt
  • peterirrrr: Igazából én sokszor elgondolkoztam azon, hogy érdemes-e folytatni idehaza, vagy mondjuk meg lehetn... (2014.02.17. 12:59) Most menjek vagy maradjak?!

Címkék

Kocsmafilozófia

2012.12.16. 08:39 Pézsma

Orbán Viktor Brüsszelből hazaérkezve váratlanul egy kis csoport diákkal találkozott, amely élmény hatására fordítva kezdett beszélni. Vagy inkább folytatja, amit eddig, csak más akcentussal. 

Mano a mano

Kedves Orbán Viktor,

a tárgyias elemzés előtt először szeretném ezt a kérdést önnel úgy megbeszélni, mint férfi a férfival. Szemtől-szembe, egyenesen.

Blake_ancient_of_days.jpgNyilván ön is érzi, hogy ez a tandíj-sztori egyre ürgebőrösebb. Ön Brüsszelből hazarepül, majd szigorú TEK-es őrizet alatt ismeretlen fiatal békaemberekkel másfél órácskát mereng kötetlen zárt körben egy félhomályos romkocsmában. Azon lendületből ahogy felkel a kvaterka után az asztaltól, in situ videókész nyilatkozatot ad, miszerint az imént ez a pár ismeretlen ebihallgató önt meggyőzte. Sőt, ön már döntött is azon 3 méter alatt, amíg elért a kameráig, hogy mégse úgy legyen, mint eddig gondolták „valakik”, hanem egészen máshogyan. Hamar futár fusson hát a friss lánggal a miniszterhez, hogy már „valami más” van. Erre a „valami másra” pedig Balog Z. kisinas kap 3 napot, hogy a semmiből világokat teremtsen. Panasz nincs, mennyei példaképe ennyi idő alatt a fél világegyetemet simán összelegózta, ha elakadna, forduljon hozzá!

Őszintén szólva, ha csúcsra járatnánk Douglas Adams valószínűtlenségi hajtóművét a Galaxis útikalauzból, az sem tudna kiköpni ekkora baromságot.

Azt gyanítom, önnel tényleg nincs rendben valami, ha elhitte, hogy ez így be fog jönni.

Most komolyan, miért kell megaláznia magát ekkora kamuval magyar miniszterelnökként?! Nem lehetne egy kicsit több méltóságot? Vajon megérte az egész azért a 30 perctől uszkve 2 és fél óráig tartó haladékért, ameddig bárki elhitte, hogy ön most tényleg a tiltakozó diákokkal konzultált érdemben és jól megállapodtak két hosszúlépés között?

Maga valóban olyanokkal folytatott „nemzeti konzultációra” akar hivatkozni a teljes felsőoktatást érintő változások kapcsán, akikről senki nem tudja, hogy ki fia borjai? Olyan „beszélgetésre”, amelyről részletet senki nem árul el, hanem azt mondják: „majd meglátják a fészbukon”? És ahol ön magyar hangjukként tényleg lekonferálja, hogy fasse tudja még mi lesz, de az biztos, hogy nekem lesz igazam? Amikor egy-két órán belül a diáktüntetések minden érdemi szereplője lenyilatkozza, hogy még a környéken sem voltak?

Hát meg van maga bolondulva?

Ha nem csak a közszolgálati üdv-harsonából tájékozódik, akkor valószínűleg feltűnhetett magának, hogy a diákok, hallgatók, oktatók, rektorok mind rendelkeznek képviselettel, amelyek mögött sokezer ember áll. És most éppen összefogtak. És nem bujkálnak, hanem hangosak, könnyen felismerhetőek, akár az utcán is összefuthat velük. Véleményük konkrét és írásos, és ők maguk szorgalmazzák a tárgyalást. Nem igazán lehet eltéveszteni őket.

Hogy lehet, hogy maga mégis egy zsebszerződést próbál összealibizni egy krimóban, hogy ilyen béna és átlátszó trükkel mentse az arcbőrét? A rutin hatalma?

Uram, minden maradék tiszteletem mellet is azt kell mondjam: ez végtelenül szánalmas.

Sok műhó semmiért?

Ha megpróbáljuk tárgyszerűen tekinti Orbán szombati húzását, akkor egy hiú hazudozó vergődését látjuk, aki még nem vette észre, hogy a probléma ő maga.

Megpróbálja kiravaszkodni magát a csapdából, amit saját magának állított, de minden huszárosnak gondolt manőverrel csak egyre jobban belegabalyodik a szálakba. A romkocsmás diákokkal játszott színházasdival megpróbálja visszanyerni a kezdeményezést, de csak azt bizonyítja be, hogy tényleg fogalma sincs arról, hogy jelenleg mi történik.

A húzás egyfelől túl átlátszó. Megpróbálja azt a látszatot kelteni, hogy ő meghallgatja a diákokat, sőt, hallgat rájuk, mi több, rögtön intézkedik is: "Néhány döntést meg tudunk hozni ez  alapján." De még mindig a 20. század bűvkörében él, azt hiszi, mert zsebre rakta a királyi tévét, már be is programozhatja a nyilvánosságot. Ennek azonban már vége. Hiába követ el mindent talpnyalás-ügyben az állami csatornaszolgálat, ha a kutya sem nézi, és információmonopóliuma már rég a múlté. És persze ha a megrendezett darab egyszerűen béna.

Alapszabály, hogy a manipuláción nem szabad spórolni. Orbánnak például nem szabadott volna a legkényelmesebb eszközhöz nyúlnia. Akikkel beszélgetett, azok ugyanis (lehet hogy még nem is említettem? vigyázat spoiler!) több mint valószínű, hogy a Fidelitas, a Fidesz ifjúsági tagozatának tagjai. Legalábbis többen közülük azok. Aki szereti a „hol van Waldo?” játékot, az nekiállhat összehasonlítani ennek a tegnapi képnek a szereplőit:

fidelitas_orban_romkocsma.jpg

mondjuk a Fidelitas Orbán-látogatás résztvevőinek galériájával. (Persze sokkal egyszerűbb lenne ha az ismeretlenek kiállnának és lelkesen elmesélnék kik is ők, és milyen izgalmas volt együtt romkocsmázni Magyarország első emberével. Hiszen néhányan alig másfél óra alatt elérték, amire Hoffman Rózsa, Balog Zoltán, Pokorni Zoltán és egy teljes minisztérium két év alatt nem volt képes.)

Ha így van, az persze roppant kínossá teszi az egészet. Még ha későbbi menekülőútnak ott is volt a hír, hogy a Fidelitas majd szeretne beszélni a dologról. Az esemény hitelességét mindez nyilván még a jelenlegi csekélyke értékről is a mínusz tartományba lökné.

A performansz üzenete mindenesetre egyértelmű. Orbán keresi a lehetőséget, hogyan tudna győztesként kijönni egy vesztes, hitelességi-deficites helyzetből. Például úgy, hogy újra ellentmond magának, miközben a valódi helyett áltárgyalást folytat. Így talán nem tűnik úgy, hogy változtatásra kényszerítették, hanem eljátszhatja a bölcs télapót, aki elmegy a gyerekek közé, megsimogatja az arcocskájukat, ha jók voltak, ad nekik csokicsizmát, és kicsit hátrébb rendezi a virgácsot a csomagban.

Orbán valójában fél. Retteg attól, hogy elszabadul a diák-vírus: a nyílt és bátor kiállás a meghunyászkodás oly természetessé lett rutinja helyett. Az eddigi izmozás után ezért minden eszközzel igyekszik hatástalanítani, kicsúsztatni a képből az ügyet. (Aki még emlékszik a Chicken game posztban írtakra: Orbán szembetalálkozott egy vakmerőbb söfőrrel, akinek esze ágában sincs félrerántani a kormányt, mivel mindkét irányban csak szakadékot lát.)

Hiteltelenül

A probléma azonban sokkal súlyosabb, mint ahogy azt a miniszterelnök képzeli. Itt már nem egyszerűen csak arról van szó, hogy pár bedobott unortodox ötlettel, hazudozással és színjátékkal ravaszul megoszt és időt nyer, miközben fenntartja az erőfölényt. Ez a zsákmányelvű kétosztatú politikai térben kialakult reflex tévútra viszi. Úgy gondolja, ha csontot vet a kutyának, lekenyerezi a csak erre váró csahosokat, akkor azok elkushadnak és hálásan rágják majd a kapott lapockát.

Viszont amit csinál, az pontosan azt erősíti, ami a tiltakozások közvetett oka volt - a tandíj közvetlen apropóján túl. Ez pedig nem volt más, mint hogy a kormányzat szakmailag és morálisan alkalmatlan a magyar felsőoktatás átalakítására, ráadásul esze ágában sincs partnerként kezelni az állampolgárokat.

Azzal, hogy Orbán csak az övéivel (ál)tárgyal, megpróbálja átverni a közvéleményt és még csak meg sem hallgatja a tiltakozókat, csak megerősíti ezt. Azaz, hogy a végtelenségig gyáva. Azzal is csupán teljes alkalmatlanságát bizonyítja, hogy 3 napot szán egy előzmények és gyökerek nélküli rendszer felállítására, természetesen hatástanulmányok, vizsgálatok nélkül, ismét csak mindenféle szakmai, hallgatói egyeztetés és tárgyalás kizárásával.

Aki ilyet tesz, az az egészből nem ért semmit. Ugyanis emiatt az erőfitogtató, átgondolatlan, improvizatívan csapkodó őrület miatt rohad immár az egész ország. Hogy a hatalom tudata, vágy és látszata mindent felülír: józanságot, racionalitást, szakmai és morális szempontokat, mindent. Semmi nem elég drága, hogy jóllakassa ezt a hiúságot és önzést.

Aki bármilyen módon részt vett a felsőoktatásban, pontosan tudja, hogy óriásiak a problémák. Az egyetemi, főiskolai rendszer rengeteg sebből vérzik gazdasági, szakmai, szervezési szempontból egyaránt. És mivel innen kerül ki az ország szellemi elitje, ezek a problémák átörökítődnek a társadalom többi rendszerébe is. Ennek a struktúrának egy mélyreható és alaposan végiggondolt pedagógiai, gazdasági, szociálpolitikai és szakági reformra lenne szüksége. Máskülönben a jelenleg is tartó eróziója végképp felemészti a még meglévő tartalékokat. Ennek része kell legyen a finanszírozási és ösztöndíjrendszer is, átgondoltan kialakított feltételrendszerrel és ösztönzők beépítésével.

mekk elek.jpgEz a reform azonban nem alapulhat hazudozásra, a párbeszéd elutasítására, maradékelvre, a szakma és az érintettek semmibe vételére, demagógiára és blöffökre. Tehát mindarra, amire jelenleg alapozni kívánják. Ez nem lehet másfél órás patyomkin-beszélgetések és háromnapos gányolások programja.

Mániás bohócok és Mekk mesterek helyett felelős, józan államférfiak és szakemberek kellenek. Olyan rosszul állunk, hogy egyszerűen nem érhetjük be kevesebbel!

Már nem.

______________________________________________________

Update: A diákok videó-válasza Orbán romkomcsás performanszára:

______________________________________________________

Update2: A kormány is elismerte, hogy Orbán Fidelitasos diákokkal egyeztetet a tandíjról szombaton a romkocsmában:

http://hvg.hu/itthon/20121216_Orban_fidelitasos_diakokkal_talalkozott

Persze ha Ön Pézsmát olvas, ezt már reggel is tudta :)


Ha tetszett, kövesd a Pézsmát a Facebookon is!

 

87 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://pezsma.blog.hu/api/trackback/id/tr944967779

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A hallgatók videóval válaszolnak Orbán Viktor szánalmasan gyenge próbálkozására 2012.12.16. 21:46:07

Az újabb kormányzati blöff remélhetőleg nem jön be. OVI megint szeretné eljátszani a gondoskodó apa szerepét, ő megnyugtat mindenkit, ő rendet tesz mindenhol, így lesz ez a felsőoktatási "reformmal" is, állítja. Hiszen minden csak félreértés, hiszen, h...

Trackback: Diákok! Mondassátok le Orbán Viktort! 2012.12.16. 18:58:38

Címlapra szerkeszttette vezetőitek személyes adatait a Magyar Nemzet, melynek online főszerkesztője a Lomnici Zoltánt a köztévés híradókból kiretusáltató Élő Gábor. Ha én diák lennék, innentől nem a tandíjak mérsékléséért tüntetnék. Nem is a közpénzből...

Trackback: Diákok! Mondassátok le Orbán Viktort! 2012.12.16. 18:51:51

Címlapra szerkeszttette vezetőitek személyes adatait a Magyar Nemzet, melynek online főszerkesztője a Lomnici Zoltánt a köztévés híradókból kiretusáltató Élő Gábor. Ha én diák lennék, innentől nem a tandíjak mérsékléséért tüntetnék. Nem is a közpénzből...

Trackback: Spiclikommandó is szolgálja Orbánt az egyetemisták ellen? 2012.12.16. 18:41:50

Hangulatjelentést kérhetett a Fidelitas-csemetéktől Viktor, ezt tálalta a közmédia úgy, mintha a tiltakozó diákok küldötteivel egyeztetett volna, TEK-hadsereg védelmében, egy felkapott és drága romkocsmában. Lépjük át azt, hogy Orbán a tiltakozó diákok...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gordiusz 2012.12.16. 12:15:27

A helyzet az, hogy teljesen mindegy, hogy mit írsz te, tesz gondol vagy mond bárki más. Amit ugyanis Orbán művel (úgy általában), az teljes egészében kívül esik a józan ész tartományán. Viselkedése, gondolkodása ugyanis már csak jó ideje pszichiátriai patológia fogalmaival írható le:

www.webbeteg.hu/cikkek/psziches/11642/antiszocialis-szemelyisegzavar

A rossz hír, hogy az ámokfutást se betegségtudat, se gyógymód, se külső kontroll nem korlátozza. Úgy néz ki, hogy ezzel együtt a helyzet csak rosszabbodik és vele az ország is gyors ütemben süllyed lefele. Ha a következő választáson sem sikerül feltartóztatni, akkor évtizedekre bizarr kórteremmé alakítja az országot.

Doberdo 2012.12.16. 13:43:06

Orbánt is elérte az elérhető. Már ő is a romkocsmák mélyén találja ki a tutit!

Pézsma · http://pezsma.blog.hu 2012.12.16. 13:57:27

@Gordiusz: Azt gondolom, sosem teljesen mindegy :) Amint egy őrült elérte, hogy mindent ráhagyjanak, ő csinált bolondot a többiekből.

laci0011 2012.12.16. 17:11:30

@Pézsma: Telitalálat a mondat,jelenleg.Közös erőfeszítéssel meg kell szabadulni ezektől a kollégistáktól,akik az előző kormányzásukalatt megszerzett sokmilliárdjukkal államcsínyt hajtottak végre,most pedig a közpénzek korlátlan felhasználásával akarnak örökre a nyakunkon maradni!

röhögő 2012.12.16. 17:18:33

"Vagy inkább folytatja, amit eddig, csak más kacentussal. "
- Mi az a kacentus?

Pézsma · http://pezsma.blog.hu 2012.12.16. 17:20:25

@röhögő: Ah, helyes kérdés, köszönöm, javítva :)

Albert Tannenbaum (törölt) 2012.12.16. 17:38:21

Ezek a gyerekek statiszták voltak. Az egész csak egy színjáték, olyan, mint amikor gyurcsány talált éhező gyereket a háza előtt...

Hihetetlen, h ennyire lenéznek minket, h azt hiszik ezt bevesszük.

röhögő 2012.12.16. 17:43:31

@Albert Tannenbaum: Nem vesszük be, lenyomják a torkunkon.

zotyesz11 2012.12.16. 17:43:35

Ahogy a videóból is látszik, Orbán Viktor rossz.
Bármi amit csinál, vagy mond az eleve rossz.

Mert akikkel tárgyalt, azok nem azok a diákok, akik a diákok...

FIDES AGITÁTOR 2012.12.16. 17:49:12

Nos, az alábbiak szerint történt.

Valamit tenni kell Viktor úr mert a diákok tüntettek, mondta a Balogh.

Orbán megkérdezte a hajdúkat (TEK), tényleg igaz?

Mit csináljunk kérdezte Habonyt a Viktor. Csináljunk egy kis konzultációt, 10 fővel elég lesz.

Rendben de hol? Hát a Portik konkurenciájánál, ott csak a mi embereink vannak, szép téglaépület.

Kinek is adtuk? Hát a Manninger Jenő fiának és annak barátainak.

Az Ötkert Kft. egyik tulajdonosa Manninger Jenő fia, Manninger Máté a 4 BRO HUNGARY Korlátolt Felelősségű Társaságon (1118 Budapest, Ménesi út 6.) keresztül.

Manninger Máté (an.: Darida Erzsébet)
1039 Budapest, Szabadka u 4.
Adóazonosító jel: 8423292193
A képviselet módja: önálló
A képviseletre jogosult tisztsége: ügyvezető (vezető tisztségviselő)
Jogviszony kezdete: 2010/04/13
Bejegyzés kelte: 2010/04/27 Közzétéve: 2010/05/13
Hatályos: 2010/04/27 ...

Pézsma · http://pezsma.blog.hu 2012.12.16. 17:50:17

@zotyesz11: Persze, valamilyen módon diákok ők is. Azonban ezeknek az embereknek közvetlenül Orbán Viktortól függ a jövőjük, elfogulatlanságuk így khm, minimum kérdéses. Ugyanazt a pártot képviselik, mint Orbán, az ő kisdobosai. Így Orbán tulajdonképpen saját magával „egyeztetett.” Emellett mág csak azt sem tudjuk, hogy mit mondtak, mivel csak Orbán beszélt. Ergo, ez egy nagyon gáz PR-fogás.

Ezzel szemben van egy jókora tömeg diákok, hallgatók tanárok, rektorok, szakmai szervzetek összefogásával, akik tiltatkozásukkal rengeteg embert képviselnek a közép- és felsőoktatásban egyaránt. Úgy mégis, nem velük kellett volna inkább egyeztetni a 8-10 Fidesz-fióka helyett, mielőtt a vezér ilyen súlyú kijelentetésekre ragadtatja magát?

Prof. Dr. Lencsés István 2012.12.16. 17:55:30

@FIDES AGITÁTOR:

Mondhatni szép csapat! hvg.hu/kultura/20110428_harminc_napos_radio_indul

Gondolom a Gyógyfürdők előbb utóbb Manninger tulajdonába mennek át!

Manninger 2010. októberében ismét megválasztották a Zala Megyei Közgyűlés elnökének, így ezt a funkcióját 2006 óta látja el.

Ezt ajánlom mindenki figyelmébe, ennyire becstelenek:
atlatszo.hu/2012/08/09/a-furdok-ejszakaja-es-a-haverok/
m.168ora.hu/itthon/csaladban-marad-jol-jart-a-gazdasagi-igazgato-fianak-cege-89042.html?print=1

88888888 2012.12.16. 18:04:06

tök jó kis írás, csak a patyomkin-potemkin keverés volt kicsit zavaró... lehet csak öregszem...:)

Pézsma · http://pezsma.blog.hu 2012.12.16. 18:08:30

@88888888: Kedves 88888888,
Patyomkin és Potemkin egyazon a figura (Grigorij Alekszandrovics Patyomkin), csak az egyik inkább a magyar, míg a másik inkább az angolszász átírás szerinti forma :)

zotyesz11 2012.12.16. 18:12:04

@Pézsma: Igen. lassan már megszokom, hogy aki Orbán Viktort meghallgatja, vagy egy videón szerepel vele annak nincsenek önálló gondolatai, kérdései.
A világ ilyen egyszerűen leírható...

Például az Ötkertbe beülő gyerekekre nem is vonatkozhatnak a keretszámok, illetve az államilag támogatott helyek, hiszen ők Orbán PR csapatának statisztái. Ők egy másik univerzumban élnek, ahol nem szokás kérdezni...

"Ezzel szemben van egy jókora tömeg diákok, hallgatók tanárok, rektorok, szakmai szervzetek összefogásával, akik tiltatkozásukkal rengeteg embert képviselnek a közép- és felsőoktatásban egyaránt."

Van. Ők például HaHa?
Mer én speciel nem igazán örülök, ha ők képviselnek engem (is).

Ez a Humánplatform is valami önjelölt diák vezetők szűk kis köre. Szóval a "jókora tömeg" szerintem nem belőlük áll...

88888888 2012.12.16. 18:24:13

ja, akkor még ennyi gond sincs:)

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2012.12.16. 18:24:53

Az eddig nem létező, most létrehozott tankerületek vezetője havi 970.000,- ft bruttó fizetést kap, plusz autó!

198 járás van!!

970.000x198x12hó= 2 milliárd 304 millió 720 ezer/év ft a fideszes barátoknak.

Ez a simlis, sunyi, nemzeti, aljas fidesz oktatási reformja!

Regisztráljatok és szavazzatok az orbáni diktatúra ellen, hogy többé ne kelljen regisztrálni!

Hajrá diákok, ne féljetek, ez már nem csak rólatok szól. Már az egész ország és a világ is figyel rátok!
Padlón az orbáni banda, össze-vissza hazudoznak.
3 nap alatt a Balog elvtársnak meg kell csinálnia az oktatási reformot.
Noooormáááális???

Kitartás, ne adjátok fel, Orbán is így kezdte!

Prof. Dr. Lencsés Wilson, szikvizes és fórumtroll 2012.12.16. 18:25:33

@röhögő: Elgépelésnek hívják, és a célja, hogy kiszűrje azokat az alacsony IQ-jú személyeket, akik érdemben nem tudnak hozzászólni a témához.

Pézsma · http://pezsma.blog.hu 2012.12.16. 18:27:43

@zotyesz11: Kedves Zotyesz,

nem szerepeltek vele egy videón, egyáltalán nem szerepeltek, az újságírók kérdéseit is kikerülték. Meglehetősen fura ez a tartózkodás a haza ifjú, gyökeres változást generálni képes bölcseitől, nem igaz? Mindez végtelen szerzetesi szerénységre utal. Viszont Orbán rögtön-melegében erre a beszélgetésre hivatkozva teljesen új stratégiát ácsolt, meg sem várva, míg a valóban tiltakozók egyátalán hallótávolságba kerüljenek tőle.

Gondolom, te sem vagy teljesen naiv. Szerinted mindez mire utal inkább?

1) Paszív díszletként voltak jelen, hogy a kormány olyan benyomást kelthessen, mintha tárgyalt volna a tiltakozó diákok képviselőivel.

2) Fröccsözés közben úgy meggyőzték a miniszterlenököt, hogy annak ezer wattos lámpa gyulladt a fejében, és helyben kész stratégiát blattolt belőle instant, forró vízzel, amihez már nincs is szükség senki mással való „beszélgetésre”?

tamatomi 2012.12.16. 18:29:13

@Magyar diákok, ne bízzatok a sunyi orbáni meséknek:
jellemtelenség :Orbán rezsim a neved.
Gátlástalanul mindent, erre telik összesen.

greycup 2012.12.16. 18:31:33

nagyon fasza írás, gratula!

campobaszo 2012.12.16. 18:48:59

@zotyesz11: Szóval maga úgy képzeli a demokráciát,hogy a mester beül a haverjaival egy kocsmába és eldöntik,hogy mi legyen az ország sorsa.A demokratikusan megválasztott önkormányzatok,szakmai szervezetek,szakszervezetek nem számítanak.
Én már a kocsmázást sem értem.Van öt gyereke,ki se kellett volna mozdulni otthonról,hanem családi körben megbeszélhették volna,nem igaz?.A Fidesz a demokrácia megerősítését ígérte.Nem látszatdemokráciát.

röhögő 2012.12.16. 18:57:06

@Prof. Dr. Lencsés Wilson, szikvizes és fórumtroll: Aha. Szóval ha egy elgépelésre az ember felhívja a figyelmet, holott azt a blogtulaj megköszöni és kijavítja, az ilyen észrevétele alacsony IQ-ra utal.
Értem.

sutyerák 2012.12.16. 18:57:50

Jó a kép. William Blake: A világ teremtése.

már kétszer lemásoltam.:) és ajándék lett mindkettő

tundrazuzmo (törölt) 2012.12.16. 18:58:56

Orbán romkocsmába ment filozofálni!

Bölcsészek, tiltakozzatok, ez az utolsó lehetőség! Orbán elvesz az élettereteket! Egyfelől.

Másfelől megszünteti a kamuszakok támogatását, ezután nem mehet akárki csóró gyerek filozófia-büfé-könyvtár szakra! Kevesebb lesz a verseny, jobban tudtok érvényesülni!

Mindegy, azért még tiltakozzatok! Tiltakozásul mindenki igyon meg decemberben egy liter (azaz egy liter) pálinkát! Szolidaritásból én is csatlakozom.

manager2008 2012.12.16. 19:03:03

A szöveg szuper. A kérdés csak az van e pénz az oktatásra (elég), és ha nincs akkor mi van. Természetesen lehetne pénz, de akkor honnan kell elvenni, ez itt a következő kérdés, a többi csak beszélgetés. Ha valaki szegény az a világon mindenhol megszívta, sajnos a szocializmusnak vége van (igaz az sem ért sokat).

M_R 2012.12.16. 19:04:10

Most akkor át lehet írni a 2013-as költségvetést is. Mert ha marad az elvonás a felsőoktatástól, akkor borul az egyetemek költségvetése.

Bár itt már nem is hetente, hanem néha óránként változik a koncepció.

Parajpuding 2012.12.16. 19:04:12

Asszem az egész történet leglényege lett leírva.
Nincs is mit hozzátenni, önmagáért beszél. Az azonban kérdés, hogy ki az, aki előbb-utóbb mégis bedől a következőkben menetrendszerűen várható hazugságoknak, átveréseknek. A fődakota ugyanis akkor elégedett, ha átvágja a másik felet (ez echte cigány jellemre vall), másrészt a bosszú élteti (ez echte pszichopata jellemre vall).

sutyerák 2012.12.16. 19:05:28

@tundrazuzmo: orbánnak egy szavát sem szabad elhinni.
ha az ember az ellenkezőjében bízik,mint amit ez a kis pitiáner strici mond,akkor közelebb járhat a valósághoz.

ne most 2012.12.16. 19:07:54

Kitalálják mi nem tetszik, sőt azt is mi tetszik. Hallgatókra ehhez nincs szükség. Megoldották, siker.

sutyerák 2012.12.16. 19:07:55

jóccakát! a válaszom nem ment be időtúllépés miatt,-vagy másért.
-de orbán akkor is egy pitiáner strici-

sutyerák 2012.12.16. 19:11:14

jéé aztán mégis bement az üzim.

-de azért jó éjt mkinek!

(jó az írás,sok ilyet,ezeret!)

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.16. 19:14:58

@zotyesz11: csak szólnék, hogy ez nálatok úgy működik, hogy amikor 1db nyugati újságban vagy az eu-ban kritizálják gyurcsányt, akkor ők a hiteles forrás, amikor a fél világ kritizálja orbánt, akkor azok csak azért teszik, mert a nagytőkét védik. hasonlóan a diáktüntetések is az mszp által voltak szervezve, tessék végig nézni a nyilatkozatokat, klasszukus kommunista stílus, egyből előjött az is, melyik diák hány éve jár egyetemre. diszkreditálni az ellenséget, mindenáron.

röviden, tömören: ha valaki a baloldalt kritizálja, hiteles. ha valaki orbánt, a nemzet ellensége és egyébként is sötét erők állnak mögötte. mindig a tolvaj kiált fogdmeget.

de drágám, hiába néztek egy egész országot hülyének, úgy el lesztek küldve a picsába, hogy a fal adja a másikat. aztán majd jöhet a duma a médiáról meg az összeesküvésről, miközben együtt sírtok a millenárison

zotyesz11 2012.12.16. 19:15:49

@Pézsma: Itt az egyik nem videó.
hvg.hu/video/20121215_keretszamok

"a haza ifjú, gyökeres változást generálni képes bölcseitől, nem igaz?"
Ez olyan szép volt, hogy Vörösmarty Mihály sírna a gyönyörűségtől.
Természetesen nem vagyok ennyire naiv, így ez a maszlag alapvetően nem szokott bejönni.
20 vagy ki tudja hány éve várják azokat a bölcseket, akik megmondják a tutit és politikától vagy világválságtól függetlenül kirántják az országot a ganéból.
Sajnos többnyire szabadbölcsészeket kaptunk, akik inkább csak olyan kérdéseket tettek fel, hogy mikor lesz már nyugati bér, meg hasonló?

"Szerinted mindez mire utal inkább?"
Inkább arra utal, hogy a Fidesz köreiben IS felmerülő kérdésben egy sokkal nyugodtabb légkörben kaphattak információt a "megbízhatóbb" diákok.
*megbízhatóbb - kevésbé ellenséges

Én például szerettem volna ha szerdán a Műegyetemen vitatkozik a hallgatókkal, sajnos nem jött.
Asszem Brüsszelben volt, vagy odakészült...

CICMÓK 2012.12.16. 19:20:00

Gratulálok, sajnos ez van!
"Aki ilyet tesz, az az egészből nem ért semmit. Ugyanis emiatt az erőfitogtató, átgondolatlan, improvizatívan csapkodó őrület miatt rohad immár az egész ország. Hogy a hatalom tudata érzete és látszata mindent felülír: józanságot, racionalitást, szakmai és morális szempontokat, mindent. Semmi nem elég drága, hogy jóllakassa ezt a hiúságot és önzést."
Ez a legnagyobb probléma. Sehol nem találom azt az Orbán Viktor interjút (talán TV2, 3-4 éve,) ahol azt mondta:
A miniszterelnökség egy szakma, nekem ebben van gyakorlatom, én csak ehhez értek.
Hát igen, A HIT AZ NAGY ÚR!!

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.16. 19:24:58

@zotyesz11: "20 vagy ki tudja hány éve várják azokat a bölcseket, akik megmondják a tutit " - ha kivennéd a fejed a homokból, akkor látnád, hogy ebben az országban egyszerű ember nem jut szóhoz 20 éve. amit beírsz, az jóindulattal naivitás, rosszindulattal egy ordas hazugság. itt pártok vannak és az ő ifjú politikusaik. mondhat bárki bármit. bemutatlak szívesen egy bokros lajos nevű embernek is, ha gondolod.

a tegnapi nap éppen annak példája, hogy a hatalmat kurvára nem érdekli, mit mond a bölcsész, mert hamarabb ül le a saját seggnyalóival. és még te is itt vagy nekünk...

Pézsma · http://pezsma.blog.hu 2012.12.16. 19:25:13

@zotyesz11: Zotyesz,

te viccelsz velem :) Itt egy pindurkát sem szerepel senki, a hvg-s videós másfél másodpercre bekukkantott a kirakaton, ahol is látta, hogy a mester szélesen gesztikulálva magyaráz.

„Inkább arra utal, hogy a Fidesz köreiben IS felmerülő kérdésben egy sokkal nyugodtabb légkörben kaphattak információt a "megbízhatóbb" diákok.”

A sajtó teljes kizárásával. Ez tetszik. Ilyen 8-10-es csoportokban elég sokáig fog ez tartani, nem gondolod? Alapból 3 napnál többre saccolnám :)

merde 2012.12.16. 19:26:27

Pézsma "kocsmafilozófiája" O.K. Összekapcsolódik itt legalább 2 kérdés: az egyik orbánbasi agresszív tahósága, az ő és a sleppjének közös felelőssége a demokrácia szétzilálásában. A másik: azért én a tandíjat nem tartom ördögtől való gondolatnak. Ingyér nem jár diploma és aki ezt nem érti, az maradjon is úgy. Az Egyetemek Szabadsága viszont lényegesebb, mint a tandíj. Nagyon erőlködök, de nem tudom okosabban fogalmazni, mint azt Pézsma tette az írásában. Ez a problématömeg meghaladja a szokásos ötletelésekkel operáló, izomaggyal rendelkező vezér és kompániájának horizontját.

Vitéz László 2012.12.16. 19:27:51

Luxus BA ROMkocsma...

ijjen lepattant hej !

indafoto.hu/kocsmablog/image/9267527-26e3cf25/323425

tundrazuzmo (törölt) 2012.12.16. 19:29:47

"Viszont amit csinál, az pontosan azt erősíti, ami a tiltakozások közvetett oka volt - a tandíj közvetlen apropóján túl. Ez pedig nem volt más, mint hogy a kormányzat szakmailag és morálisan alkalmatlan a magyar felsőoktatás átalakítására, "

Nem védem a Rózsát, mert ritka nagy senki, és még a Tajgetosz közelébe se engedném, mert azt is elrontja. De azért azon gondolkodjunk már el egy kicsit, hogy milyen szakmai és morális alkalmasságot kell bizonyítani egy kormányzatnak a diákok felé?

1. Szakmaiság
A kormányzat mindig okosabb, és mindig többet tud mint a hőzöngő fiatalok. A hőzöngő fiatalokat ugyanis csak a saját zsebük érdekli, és magasról lesz*rják, hogy az ország eladósodik. A "száznapos programnak" bezzeg tapsoltak volna, mert ott megemelték az ösztöndíjakat, ellenben az ország lejtőre került. De nem tapsoltak, persze, hiszen a legtöbbjük akkoriban még legózott, kisebb részük oviba járt.

2. Morál
A kormányzat nem morális alapon hozza a döntéseit. Hiába akarsz te (kis 18 éves fütykös) apuval farokméregetni, attól még nem lesz igazad. Milyen morális követelménynek kellene megfelelni a kormányzatnak? Legyen fiatal, mint Zsóka néni, az ovónőm? Legyen informatív, mint egy környezetismeret óra? Vagy legyen szórakoztató, mint a legújabb 3D game? Mert ezen kívül máshoz nem értenek a 18-20 évesek, mert az életből még sz*rt se láttak. Én se láttam ennyi idős koromban, azért mondom.

3. Alkalmatlan az átalakításra
Na, és akkor ki az alkalmas? Bajnai 2014? Jobbik IO -20? Szakmai szervezetek? Egyetemi tanárok? Külföldi érdekkörök? Egy normális javaslatot se láttam még, csak pampog mindenki, és a saját holdudvarát védi tíz körömmel.

Vitéz László 2012.12.16. 19:29:55

a srácok video üzenete fergeteges...

ja orbán meg...

az unortodox mátyás kiráj...
nem ő vesz ÁLRUHÁT, hanem a népét öltözteti be !

éjjen a fides farsang !!!

a hit... uppps orbán-, fidesjugend előre!
jajrá mogyorók ! jajrá fides(mafia) !

tttthhh (törölt) 2012.12.16. 19:46:06

@zotyesz11:
"Ez a Humánplatform is valami önjelölt diák vezetők szűk kis köre. "
rosszul tudod, mert inkább erről van szó:

"A kultúra, az oktatás, a szociális és egészségügyi ellátás területén dolgozók oroszlánrészt vállalnak a társadalom működtetésében, az életminőség javításában, a társadalmi felemelkedés előmozdításában. Mi, alapító szervezetek a Humán Platformot azért hoztuk létre, hogy felismertessük a közvéleménnyel a szféra jelentőségét, és közös erővel próbáljuk kiharcolni szakmai működésünk feltételeinek javítását." humanplatform.blog.hu/
+ nézd meg az alapítók listáját

Feribácsi650427 2012.12.16. 19:49:32

@zotyesz11: Ez a videó mire is világít rá? Arra, hogy valakikkel bennt volt és kifelé jövet komolyan utána kellett gondolnia, hogy mit mondott bennt, amit feltett a facebook-ra is. Komoly.

Pan Modry 2012.12.16. 19:50:22

@tundrazuzmo:
Maradjunk annyiban hogy a kormany egy kalap fos. Kabe annyira mint amennyire a kommunista besugo szuleid is, akik egy ekkora kommer retardaltad neveltek mint amekkora te vagy!

Ez persze nem azt jelenti hogy az mszp jo volt, csupan azt hogy nem azert szoktuk a pincerrel visszakuldetni a szar kajat hogy egy masik szart hozzon.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.12.16. 19:50:40

Ha most lenne töke a tanároknak és rektoroknak, akkor összefognának a diáksággal, és januárban olyan vezstegzár alá helyeznék a kupolás épületben ezt a csürhét, hogy arról koldulnának...

Azt kellene felfogni, hogy az egyetemeket Orbán igy is halálra itélte, csak a forráselvonással kicsit lassabban döglenek meg.
Az asztalra kéne baszniuk úgy rendesen, és a sarkukra állni. (és elzavarni az egész politikai bagázst a környékükről, ne ugassanak bele)

reszeg tengeresz 2012.12.16. 19:52:29

@Kőmíves Kelemen: barcsak megtennek. De jo lenne latni, ahogy a TEK szana szejjel veri ezt a libsi csurhet.

Pan Modry 2012.12.16. 19:53:03

@Vitéz László:
Sracok nagyon jok... Tenyleg

En drukkolok nekik, az kulonosen tetszik hogy Orban nem tudja oket beszopatni, ok nem azok a luzerek akik a manyupot is csak ugy odaadtak annak a felkegyelmunek es kommunista tolvaj bandajanak.

hower 2012.12.16. 19:54:07

@Kőmíves Kelemen: Itt már csak egy országos sztrájk tudna bármit is elérni. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy a felsőoktatási dolgozók képesek lesznek-e megérteni, hogy teljes erővel ki kell állniuk a diákság mellett, különben felszalámizzák az egészet. És hogy már nincs hova hátrálni, ennyi volt.

Pan Modry 2012.12.16. 19:54:48

@Kőmíves Kelemen:
Valojaban a tandij egy reszletkerdes, en nem is vagyok tandijellenes.

Viszont veget kell vetni annak amit az Orban kormany az egesz oktatasban muvel, gyakorlatilag teljesen alaassa a jovo nemzedekek lehetosegeit.

Pézsma · http://pezsma.blog.hu 2012.12.16. 19:57:01

@tundrazuzmo: Kedves tundrazuzmo,

A morális feltétel a kormány szavahihetősége. Enélkül tulajdonképpen még érdemi legitimitás sincs (elvész a társdalmi támogatottság).
Ebben a mutatóban a kormány ritka pocsékul áll.

A szakmai feltétel pedig az, hogy legyen szakmai munka. Valódi döntéselőkészítő és háttérmunka, kutatás, hatástanulmány, memzetközi példák tapasztalatok felhasználása,  erős és hiteles érvrendszer, profi kommunikáció és szervezettség.

Ezek egy jó struktúrában létező és működő dolgok, itthon inkább egzotikum.

A képességet meg nekünk kell kipszírozni, nincs mese.

Szerintem :)

Feribácsi650427 2012.12.16. 19:58:23

@tundrazuzmo: Tényleg, az 1. ponthoz: ez bizonyára így volt 1848. márciusábanis és 1956 októberében is, ugye így értetted?
A 2. potban teljesen igazad van: morális alapon a kormány még tévedésből sem dönt. Elég kellemetlen lehet, hogy 18-20 évesen csak ennyi dologhoz értettél.

röhögő 2012.12.16. 20:00:14

@reszeg tengeresz: Erőszakot az olyan állatok szoktak alkalmazni mint te, te buta barom. Így nincs ok szétverni őket. Téged kellene szétrugdalni, te ostoba fasz!

Feribácsi650427 2012.12.16. 20:11:00

@reszeg tengeresz: Te beteg vagy. Szerinted aki nem híve Viktornak, az csak libsi csürhe lehet? Kérlek fordulj orvoshoz, talán még nem késő.

reszeg tengeresz 2012.12.16. 20:12:56

@röhögő: pusztan az, hogy liberalisok mar eleg ok te seggfej!

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.12.16. 20:16:02

@reszeg tengeresz:

Hozzád nem szóltam fideszdroid.
Egyébként amennyiben erőszakos szétverésre kerül a sor, megnyugodhatsz, hogy a birka "libsik" rátok gyújtják a Parlamentet, és az összes narancsos pánikszerűen fog menekülni az országból.

Az egy dolog, hogy velünk kibasztok, mert mi már átéltünk pár dolgot még a gengszterváltás előtt is, és tudunk alkalmazkodni annyi időre, amig el nem takarodik ez a hazug törpe.
De a fiatalságot nem tudjátok befogni az M1-el, meg a HirTV-vel, ők a fészbukon küldenek el a k. anyádba (jogosan).
Ha erre a tűzre olajat öntesz a szokásos hazugságaiddal, abból bukta lesz. Ha ezt még megtetézed BÁRMILYEN erőszakossággal, akkor bele is döglötök, mert azért a gyerekeinkért ölni fogunk.

Feribácsi650427 2012.12.16. 20:16:48

@reszeg tengeresz: Te beteg vagy. Szerinted aki nem híve Viktornak, az csak libsi csürhe lehet? Kérlek fordulj orvoshoz, talán még nem késő.

reszeg tengeresz 2012.12.16. 20:18:37

@Kőmíves Kelemen: szar sem, ismetlem szar sem fog maradni beloletek libsi rohadekok!

reszeg tengeresz 2012.12.16. 20:19:43

@Feribácsi650427: en mar a het elejen eles loszerrel lovettem volna a libsi egyetemistakra a hidon. Most hetvegere mar rend lenne. Nem agonizalna senki a keretszamokon.

tatuman 2012.12.16. 20:20:41

@Pézsma: milyen morális igényről beszéltek ti? most az a baj, h tüntettek a diákok és engedett a kormány ha nem engedett volna, akkor az lett volna a baj? azt meg ugye nem gondoljátok, h majd pont a diákok (18-23) fogja megmondani, h hogy alakuljon az oktatáspolitika. sose volt így, most se lesz, de majd a 2 év múlva alakuló kormánynál sem lesz máshogy.

és amúgy meg az alapelvekkel maximálisan egyet lehet érteni. még egyébként részben a tandíjjal is.

Feribácsi650427 2012.12.16. 20:25:23

@reszeg tengeresz: Közben arról beszéltek, hogy a "békés" tüntetők ellen Gyurcsányék milyen súlyosan erőszakosan léptek fel. Próbáld meg, hátha sikerül, hogy gondolkozol egy kicsit, mielőtt ilyen dolgokat írsz. Egyébként emlékezem szerint azon a hídon régebben mások is vonultak, akkor is lőni kellett volna?

Szalmonella 2012.12.16. 20:27:24

Nagyon tetszett az írás! Az egész orbánrendszer lényegét írtad le. Gratulálok!

Vitéz László 2012.12.16. 20:32:37

amugy ez olaj volt a tűzre...

ijjen hideg időben ez fontos...

19-re lapott húzott a dakota...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.12.16. 20:34:34

ha valami népszerűtlen, neaggyisten valaki felszólal ellene akkor azt mindig "valakik" találták ki, sose ő, de ha valami népszerű akkor annak ő az "atyja", hogy lehet ez?!?!

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2012.12.16. 20:41:56

Bajnaiban ne bízzatok nem jó vezető!
"Összetörte autóját szombat este Bajnai Gordon -értesült a Blikk. A XII. kerületben, a Kútvölgyi úton egy kanyarban csúszott meg a síkos úton, és egy parkoló járműnek vágódott."

:D

zotyesz11 2012.12.16. 20:55:30

@balage_81 reloaded: Igen. Szóval egyszerű ember itt 20 éve nem végezte el az egyetemet, vagy bármelyik más felső oktatási intézményt.
Szóval még mindig várom azokat a bölcseket, akik a nem naivitásból adódnak, és gyökeres változtatásra képesek.

@Pézsma: Most védekezhetnék avval, hogy a hallgatók a múlt héten a Balog Zsoltot inkompetensnek bélyegezték avval, hogy inkább a vezér szavait igényelték - de inkább nem teszem...

zotyesz11 2012.12.16. 21:03:10

@Feribácsi650427: Ki-hogy magyarázza?
Te (ti) így.

Morcos Kartal (törölt) 2012.12.16. 21:09:55

@Kőmíves Kelemen: csatlakozok. A gyerekemre amúgy is érzékenyen reagálok, és egyre növekvő dühvel nézem mit művel ez az inkompetens banda az oktatással. Inkább költözünk külföldre, minthogy az ő felügyeletük alatt tanuljon a kölök. És ha valaki fizikailag veszélyezteti a srácot, azt kibelezem, ha kell puszta kézzel.

A másik: 2006 elbaszott őszén megmondtam, hogy az mszp elvesztette a 2010-es választást. Jó, nem kellett hozzá nagy tehetség.
Most azt látom, hogy orbán elvesztette a 2014-es választást. Innen nem fog kijönni, az egész ország úgy gyűlöli, mint gyurcsányt. De amíg gyurcsányon legalább röhögni lehetett (Best of Gyurcsány 1-2), addig ezen az izén csak sírni tudok.

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.16. 21:24:49

@zotyesz11: látom az olvasás kihívások elé állít. na, akkor még egyszer: hiába vársz 20 éve okos embereket, akik kirántják az országot a szarból, ha egyszer itt csak pártok juthatnak szóhoz. most is itt volt a lehetőség leülni a diákokkal, oktatási szakemberekkel. és kikkel ült le viktor? na ugye. remélem másodikra megérted.

@reszeg tengeresz: meccsre jársz? ott van balhé. a rendőrök többnyire le is verik a fajtádat gumibottal.

dr Smittpálelnökúr 2012.12.16. 21:31:15

@manager2008: van pénz.

csak simicskának, a fradinak adták, meg a felcsúti és debreceni stadionba ölik. nem kellett volna 500 milliárdért mol részvényt venni. folytassam?

@reszeg tengeresz: anyád hogy van? tapló tanulatlan bugris bunkó vagy.

látjátok feleim szümtükkel 2012.12.16. 21:32:31

"Mániás bohócok és Mekk mesterek helyett felelős, józan államférfiak és szakemberek kellenek.

Egyetértek.

A sok évet megélt ember sok mindenre emlékszik.

Nekem a kocsmai találkozóról a következő jutott eszembe.

A 80-as években volt egy politikus valamikor fő kiszes is volt ( de ő nem a Gyurcsány), aki szülővárosát meglátogatván leereszkedett a néphez. Elment abba a kocsmába, ahol gyerekkori barátja volt a kocsmáros, és ott találkozott a "néppel", egyébként meg csak az elvtársakkal találkozott zárt körű rendezvényen. Szóval széles körben tájékozódott a hazai viszonyokról.

Néhány évvel később meg csodálkoztak az elvtársak, hogy letaszíttattak a trónusról.

Most azért teljesen még nem vagyok vele tisztába mi is zavar ebben a kocsmai nemzeti konzultációban, az hogy ott találkoztak, vagy az, hogy az elvtársak találkoztak ott.

Hajrá fiatalok, ne hagyjátok a jövőtöket.
Ti is értek annyit, mint a vén trottyos "fiatal demokraták". Sőt, a jövő a tiétek, ővéké meg csak a múlt lesz. Minél előbb, és minél többször hozzátok ezt a tudomásukra, annál hamarabb szembesülnek vele.

Selli69 2012.12.16. 21:34:50

@reszeg tengeresz: Csak nem a Kárpátok Géniusza személyesen??

látjátok feleim szümtükkel 2012.12.16. 21:38:09

@Morcos Kartal: "De amíg gyurcsányon legalább röhögni lehetett (Best of Gyurcsány 1-2), addig ezen az izén csak sírni tudok."

Persze amikor jót röhögtél a Gyurcsányon, nem vetted észre, hogy a saját jővőbeli kínodon rögöhsz, mert ugye olyan jó volt nézni, ahogy Viktor és barátai alávágtak a gyurcsányi refomterveknek a gáncsoskodásaikkal, a népszavazásokkal? Most is röhöghetnél.

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2012.12.16. 21:38:16

Az eddig nem létező, most létrehozott tankerületek vezetője havi 970.000,- ft bruttó fizetést kap, plusz autó!

198 járás van!!

970.000x198x12hó= 2 milliárd 304 millió 720 ezer/év ft a fideszes barátoknak.

Ez a simlis, sunyi, nemzeti, aljas fidesz oktatási reformja!

Regisztráljatok és szavazzatok az orbáni diktatúra ellen, hogy többé ne kelljen regisztrálni!

Hajrá diákok, ne féljetek, ez már nem csak rólatok szól. Már az egész ország és a világ is figyel rátok!
Padlón az orbáni banda, össze-vissza hazudoznak.
3 nap alatt a Balog elvtársnak meg kell csinálnia az oktatási reformot.
Noooormáááális???

Kitartás, ne adjátok fel, Orbán is így kezdte!

kela-bá 2012.12.16. 22:39:23

Advent 3. vasárnapja van. Katt. ide: www.logoszvilag.hu Jó éjt emberek !

béla a görög (törölt) 2012.12.16. 23:00:50

Jó irás! köszönöm.

Mivel hiradót nem nézek, most állt össze a kép. Eddig csak sántitott.

És köszönöm, hogy követed helyettem ennek az elmeháborodottnak a vargabetűit. Én má' nem birom.
Van jobb dolgom is.

A fényképen azokból a poharakból vajon ittak?

dark future · http://www.andocsek.hu 2012.12.16. 23:21:21

Vitya ott kúrta el, hogy a szabad internetet még nem tiltotta be... öreg és hülye ő már ehhez :)

most megnézheti, hogy milyen lehetett önmaga is negyedszázaddal ezelőtt, és elgondolkodhat azon, hogy hogyan jutott ide, ahol most tart.

(a hallgatók válaszvideója még ütősebb lett volna, ha greenboxban veszik fel, és háttérnek benyomják a hét közepi tüntetések nagytotáljait. de majd belejönnek :))

Vitéz László 2012.12.16. 23:28:58

@dark future: tervezik ők régóta...

a zinternetet kikapcsolni...
csak sajna a határokat is le kell zárni...
ahhoz meg ki kell lépni az eu ból...

majd a jövő héten ezt is megolgya...
ércsd meg ez a hét már sűrű volt...
a hetedik napon most megpihen...

layo 2012.12.16. 23:54:38

@dark future: Ott kurta el ??? Ha nem lennénk Eu-tagok, már rég cenzúrázva lenne a net is. Nem emlékszel?

leone007 2012.12.17. 01:19:19

@Feribácsi650427: de. késő. :D nem értem minek foglalkoztok vele, szerencsétlen hülye egész este a gmail előtt recskázik, hogy vajh jött-e már válasz a kommentjére. Hagyjátok szegényt.

röhögő 2012.12.17. 07:28:37

@reszeg tengeresz: "pusztan az, hogy liberalisok mar eleg ok te seggfej!"
- Mi a baj a liberálisokkal? Le tudod írni? Vagy csak ez az a jelszó ami mentén kiélheted szánalmas lényeg gyűlölködés igényét?
Na írd le mi bajod a liberálisokkal! Szerintem a szó jelentését sem tudod, te fasz!
süti beállítások módosítása